Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
honzaW
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte čer 08, 2010 18:58
Zařízení: Xperia X1

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od honzaW » úte čer 08, 2010 19:07

Ahoj, dostal sem se k Xperii X1 s jednou(snad jedinou) zasadni chybou - pokud zapnu telefon bez pripojeneho USB kabelu (at uz z nabijecky, ci ntb) nabehne mi trikolora (KOVS110, SPL-0.72.OliNex, MicroP1-787, MicroP2-707, serial). Pokud mam pri zapnuti zapojeny kabel, tak nabehne standardne logo SE a pokracuje spoustenim Windows. Myslim, ze uz sem toho precetl dost na to, abych si nechal poradit..
Protoze se domnivam, ze telefon ma HardSPL(je to tak?!) tak sem zrovna dle postupu na smartwiki zkousel preflashovat ROM pomoci karty, ale u toho mi bootloader napise image not found - nebo jak to tam je. Tak mate prosim nekdo nejakou radu? Uz sem zkousel i HardReset a nic. Vyndani SDkarty taky nepomohlo..

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od tslany » úte čer 08, 2010 19:17

Přeflashovat z PC pomocí USB

honzaW
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte čer 08, 2010 18:58
Zařízení: Xperia X1

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od honzaW » úte čer 08, 2010 19:38

mozna posun - bootloader nepodporuje 16GB karty - takze jdu hledat 8GB.. ovsem to mi ted resi asi jen to, ze si prehraju ROM, ze? uvidim a pak se hned ozvu..

-- doplnění předchozího příspěvku (stř čer 09, 2010 8:10) --

tak posun se uskutecnil, ale jen co se tyka ROM - nahral sem cistou 6.5 z fora. Ovsem co s tim Bootloaderem?

to tslany: co myslis preflashovanim z pc? ..udelat jeste jednou hardspl?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od tslany » pon čer 28, 2010 9:30

Nikoliv HardSPL, ale komplet přeflashovat ROMku z PC, namísto z karty

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pon čer 28, 2010 22:47

2 tslany: To je ale stejně divný. Jestli dokázal bez problémů flashnout ROM z karty a furt mu nabíhá BL, tak flash z PC nic nezmění.

2 honzaW: Není náhodou nějak seklé nebo nefunkční tlačítko na snižování hlasitosti? Při kombu powerbutton+volumedown se totiž normálně spouští bootloader, tak mě napadlo jestli se to nějak neseklo.
Jinak bych ještě zkusil promazat zavaděč pomocí MTTY tool (návod ZDE - viz Část druhá) a pak flashnout komplet ROM i radioROM. Snad by to mohlo pomoci. Jestli ani to ne, tak už vážně netuším :/

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od tslany » úte čer 29, 2010 5:49

Není to divný, RUU posílá do Xperie příkazy jako v Mtty, třeba takový "set 14 0"

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř čer 30, 2010 14:48

"set 14 0" , případně "set 16 0" je jenom příkaz, který říká bootloaderu aby provedl reset a nabootoval systém. Takže neprovádí žádné změny, u flashe kartou takový příkaz chybí a místo toho musíš po flashi udělat hardreset (resp. doporučuje se to), nic víc.

honzaW
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte čer 08, 2010 18:58
Zařízení: Xperia X1

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od honzaW » stř črc 07, 2010 20:07

diky za navrhy, ale mam nekolik (hloupych) zakladnich otazek - vsude narazim pouze na flashovani ROM pomoci karty, asi uz sem zblblej a slepej, ale fakt sem za posledni hodinu nenarazil na zadnej link, ani navod kterej by popisoval flashovani pres usb - omlouvam se :(

co se toho zaseknutyho tlacitka tyka, nevim, kdyz poustim telefon a drzim sipku nahoru(jako opak vstupu do bootloaderu) tak mi to tam stejne spadne.
Co se tveho navodu tyka(druhe casti) tak mi to pri pripojenym kabelu(usb) v mtty hlasi pouze com1 a com2, ale priznavam, ze sem se v tom zatim moc nevrtal. OS mam 7 Pro - legalni. Tam bych chybu taky asi nehledal (co se tyka toho tveho ovladace) a posledni vec - jak to, ze jsou od sebe oddeleny system a radio(chapu spravne ze to je balik ovladajici komunikaci telefonu - wifi, gsm, a nevim co dal.. ?) pripadne bych prosil link na prehrani radia. diky za kazdou radu

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř črc 07, 2010 21:43

Ano, radioROM chápeš víceméně správně. Různé verze radioROM se liší v poměru výkon(kvalita signálu, rychlost fixace satelitu atd.) vs. spotřeba energie a pokud ti přestane fungovat třeba BT, tak by mělo stačit přehrát radioROM a nemusíš přehrávat i ROM a pak zas všechno instalovat a nastavovat.

Pokud jsi registrovaný na xda-devu, tak radio najdeš na jejich FTP: ftp://ftp.xda-developers.com/" onclick="window.open(this.href);return false; .

Co se týče flashování ROM přes kabel, tak postup je téměř identický u všech WM zařízení, možná proto se to už podrobně u jednotlivých zařízení. Hoď si normálně do googlu něco jako 'windows mobile flash ROM' a určitě najdeš i nějaký český návod, natož anglický. Tady na fóru jsem to už taky několika nováčkům, přímo i v Xperia sekci myslim, celkem podrobně popisoval, tak můžeš zkusit pohledat tady.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od tslany » pát črc 09, 2010 19:17

set 14 0 ti nastaví, aby se po resetu načetl OS nikoliv BL. Tím se zařínení neresetuje, to dělá příkaz task 8

zaloudeko
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned črc 24, 2011 13:33
Zařízení: SonyEricsson X1

Bootloader(trikolora) po kazdem zapnuti

Příspěvek od zaloudeko » ned črc 24, 2011 14:02

Mám podobný problém, předem píši:
1- přeinstalování SW přes paměťovou kartu proběhl OK
2- klávesnice -VOLUME funguje tak jak má

i přesto, telefon nejde připojit na PC, i když s tím nikdy předtím neměl problém, je nějaký příkaz pro chování USB v telefonu??
Jde spustit jenom s připojením na PC nebo nabíječku.
A ještě bych potřeboval poradit nějakou českou romku přes flash kartu, teď tam mám "X1i_GENERIC_UK_R2AA010.nbh" a to je jediná, která tam šla nahrát, samozřejmě až po přejmenování na "kovsimg.nbh"

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti