x1, nefunkční Display při qwerty

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
koviii
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 03, 2010 22:36
Zařízení: X1(nefunguje qwerty:()

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od koviii » čtv čer 03, 2010 22:44

Zdravíčko pánové,
telefon mám zhruba 4hodiny, a za tu dobu se mi pokazilo vysouvani(je z druhe ruky) kdyz vysunu qwerty klavesnici, display se neotoci ale zamrzne, na doteky reaguje, na klavesnici taky, ale vse se zobrazi jak zasunu telefon, nechapu jak je to možné, normálně to fungovalo a teď nic, zkoušel sem přeinstalaci sw, mám novou romku 6.5 a stále nic.

Nevíte čím to může být?

Díky lidičky :)

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát čer 04, 2010 11:50

Tak to je hodně divný. Normálně bych navrhnul Hardreset, ale koukám, že už jsi dokonce přehrál ROM a nepomohlo to. To vypadá jednoznačně na hardwarovou závadu, takže bych co nejdříve kontaktoval prodejce a domluvil vrácení peněz.

Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 169
Registrován: pát led 02, 2009 14:24
Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od Tom Vysoudil » pát čer 04, 2010 12:37

Pokud o tom uz prodejce nevedel, ze? Tohle je riziko nakupu z druhe ruky. Ale myslim, ze pokud je to pro cesky trh, tak by nemel byt problem se zarukou. Tu by mela mit vetsina X1 jeste par mesicu.

koviii
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 03, 2010 22:36
Zařízení: X1(nefunguje qwerty:()

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od koviii » pát čer 04, 2010 14:23

myslím, že kontaktovat ho je zbytečné, jelikož to normálně fungovalo..možná to bude flex kabelem

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9223
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy Note9
Bydliště: Praha

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od Jiří Hrma » pát čer 04, 2010 14:32

jj, taky bych to viděl na nějakou závadu u flex kabelu, třeba by stačilo jen jej domáčknout, ale pokud jej máš v záruce, tak bych to stejně neřešil a poslal na reklamaci.

koviii
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 03, 2010 22:36
Zařízení: X1(nefunguje qwerty:()

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od koviii » pát čer 04, 2010 19:45

ne ne, není v záruce, co už, flex stojí litr z výměnou, a nebo myslíte že amatér zvládne rozebrat, zkouknout jesli je ok připojen a zase složit? :-D

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned čer 06, 2010 14:27

Záleží do jaké míry amatér. Není to žádná věda, akorát to chce mít potřebné nářadí a hlavně manuální zručnost, protože flexy jsou mršky křehké a snadno se poškodí při neopatrné manipulaci.

Závada flexu mě napadla jako první věc, ale kdyby to byl flex, tak by se třeba objevovaly při vysunutí nějaké pruhy na displeji, nebo by se vypínal nebo přestával reagovat na dotyk, ale takhle když zobrazení je v pořádku (akorát zamrzne obraz jestli jsem to správně pochopil) a digitizér taky reaguje, tak je to dost neobvyklá závada. Mohlo by to být taky něco se základovkou, což už zdaleka není levná záležitost.

koviii
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 03, 2010 22:36
Zařízení: X1(nefunguje qwerty:()

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od koviii » ned čer 06, 2010 15:06

No uvidime, v pondeli jdu do servisum ale rikam, normalne to fungovalo, jinak se to zacalo dale projevovat, sem tam display problikne a zcerna, pak se nekdy nerozne musim ho rozinat ma 3x. Tak uvidime

Uživatelský avatar
SaintPaul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: stř led 07, 2009 17:36
Zařízení: Orange SanFrancisco = ZTE Blade

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od SaintPaul » čtv črc 29, 2010 12:23

Mám stejný problém. Jedná se s 99% jistotou o flex kabel. Nefunguje dotyková vrstva, mikrofon a při otevření displej zčerná.
Má někdo zkušenosti s výměnou flex kabelu v servisu? Jde mi hlavně o cenu a o doporučení servisu.

koviii
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv čer 03, 2010 22:36
Zařízení: X1(nefunguje qwerty:()

x1, nefunkční Display při qwerty

Příspěvek od koviii » čtv črc 29, 2010 19:41

ano jednalo se o flexi kabel, nechával sem si ho měnit v ostravě, cena 1200 páč mi čistili oxidaci, jinak flex stojí 1000 z výměnou, měnil sem to na kuřím linku

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti