Stránka 1 z 1

X1 a Vista - nefunkcni synchronizace

Napsal: ned kvě 23, 2010 21:26
od JSzu
Mam problem s nefunkcni synchronizaci mezi Xperii X1 a Windows Vista (SP2). Byl potreba SEUS X1, takze jsem predtim synchronizoval X1 s (prazdnym) Outlookem 2007 (kontakty, kalendar) pres Centrum synchronizace.
Telefon byl pote preflashovan a automaticke aktualizace mezitim nainstalovaly SP2 pro Office 2007 + par dalsich aktualizaci, tykajicich se i samotneho Outlooku.

Kdyz jsem pote pripojil X1 k PC, tak se na nem nedelo nic, jen X1 chtela odemknout zarizeni, coz jsem udelal, ale stale nic, nebyla tedy moznost synchronizace. Pri asi 4. pripojeni jsem v X1 zmackl odpojit, odpojila se (stale zustala pripojena k PC kabelem), zmizela dolni ikona z pohotovostni obrazovky (znacici pripojeni k ActiveSync/Centrumu synchronizace), od te doby uz ani X1 nic nedela po pripojeni k PC. Zkousel jsem nechat zaskrtnute i odskrtnute "Povolit rozšířené siťové funkce", ale nemelo to vliv. PC vydava zvuk pri odpojeni i pripojeni X1 (normalni, jako pri odpojeni a pripojeni zarizeni).
Pripojeni jako diskova jednotka (Mass storage) funguje.
Sdileni intenretu s PC funguje v obou rezimech.

Takhle to ted vypada, kdyz je X1 odpojena i pripojena, v Centru synchronizace:

Obrázek

Kdyz jsem podle napovedy zmackl "Nastavit nová partnerství ...", bylo okno s tim prazdne i po obnoveni (rada na reseni potizi na microsoft.cz).

Tady jeste prikladam par screenu z X1:

Tady je ta ikona, ktera zmizela po tom odpojeni v X1, nad tlacitkem Contacts (je to screen z Internetu, ta ikona byla u me jina):
Obrázek

Nastaveni USB:
Obrázek

ActiveSync v X1:
Obrázek

X1 a Vista - nefunkcni synchronizace

Napsal: úte kvě 25, 2010 11:27
od Jiří Hrma
Zkus odebrat ten současný profil Xperie v Centru zařízení, vypnout firewall v systému uvidíš, zda se ti telefon chytne. Doporučuji to provádět s vypnutím rozšířením pro síťové funkce, kdy je sice synchronizace i přenos dat pomalejší, ale mě to právě při problémech se synchronizací pomohlo. Ono se to takhle těžko odhaduje v čem může být problém, protože to klidně může rušit nějaký program v PC. Ještě případně můžeš z Visty zkusit úplně odinstalovat Centrum zařízení... a znovu stáhnout instalátor z webu Microsoftu. Snad to pomůže.