Ztráta signálu u Xperia 1

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
NovoCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 08, 2010 15:38
Zařízení: SE Xperia 1

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od NovoCZ » čtv dub 08, 2010 15:46

Nenašel jsem že by se to tady už řešilo, u Xperie 1 se mi začalo stávat, že zhruba 1x denně mi vypadne signál, ikona nahoře v liště hlásí není signál. Když dám restart, napíše že nemá simku. Když vypnu a sundám baterku, najede a zase zhruba den má signál - ale není to pravidelné jako třeba po 24 hodinách :-) Je po záruce, má nejnovější SW (podle Update service SE) a simku jsem očistil (i kontakty co se jí dotýkají v mobilu). Je to dost problém - nejsi na mobilu a ani to nevíš ...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát dub 09, 2010 22:07

Zkusil bych přehrát radioROM.
Jinak podobný problém jsem měl taky kvůli programu SPB Phone Suite. Měl jsem v něm nastavené pravidlo, že mezi 1:00 noci a 6:00 ráno se bude vypínat GSM, fungovalo to ok, až jednou když jsem potřeboval v 1:30 na net, tak jsem přepnul na normální profil se zapnutým GSM, ale Xperia se pořád nemohla přihlásit do sítě. Softreset-->nic, pomohlo až když jsem uplně vymazal to pravidlo pro automatické vypínání GSM.
Ale pokud tenhle program nepoužíváš, tak bych nejdřív zkusil jinou verzi radioROM. Pokud to nezabere, tak by se teprv dalo uvažovat o HW závadě.

NovoCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 08, 2010 15:38
Zařízení: SE Xperia 1

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od NovoCZ » ned dub 11, 2010 14:40

Rád zkusím, ale kde ji vzít? Je to nějaké univerzální nebo jen pro Xperii? Na webu podpory HTC se starají jen o to, co vyrobili pod svojí značkou. Mám verzi 1.14.25.55

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned dub 11, 2010 19:51

Najdeš je například v TOMTO vlákně na xda-developers.com, přípědně si tam projeď sekci o Xperii X1 a vyber radio podle nejlepšího hodnocení. Já např. použvám právě radioROM 1.17.25.09 , hodil jsem ti to na MegaUpload, protože se mi nechce hledat vlákno odkud jsem to stáhl, jen upozorňuju, že radioROM jde přehrát pouze když máš provedený HardSPL unlock, čili odemčené pda pro flashování neoficiálních ROM a radioROM.

NovoCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 08, 2010 15:38
Zařízení: SE Xperia 1

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od NovoCZ » ned dub 11, 2010 22:37

Moc děkuju, stáhl jsem si to, ale HardSPL unlock je tady pojem, který spoustu lidí používá (prošel jsem fora), jenže ve 3 forech jsem našel odkaz na návod, vždy stejný a stejně neexistující (kdysi tam asi byl, ale už není).

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte dub 13, 2010 21:26

Návod na HardSPL unlock pro Xperii X1 je hezky česky k nalezení na naší smartwiki, konkrétně ZDE.

NovoCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 08, 2010 15:38
Zařízení: SE Xperia 1

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od NovoCZ » stř dub 14, 2010 18:54

Takže děkuju, HardSPL unlock je asi v pohodě, v bootloaderu to hlásí co má. Rádio jsem instaloval z čisté naformátované karty FAT32, vše proběhlo, nahlásilo že se nainstalovalo, nešel pak bootloader nijak vypnout - takže jen sundáním baterky. Pak vše naběhlo, kontrola verze - a je tam pořád ta stará, podle Start-Nastavení-Systém-Informace o zařízení-Verze rádia.
No a po 4-řech hodinách zase nemá signál.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob dub 17, 2010 23:27

Tak to už vypadá docela bledě, takže bych asi reklamoval, může to být závada GSM modulu.

NovoCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 08, 2010 15:38
Zařízení: SE Xperia 1

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od NovoCZ » ned dub 18, 2010 18:34

No právě to je ten problém, měsíc po reklamační lhůtě ... Zkouším všechno možné, už tam mám i wm6.5 a zatím nic.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv dub 22, 2010 19:38

'Zatím nic' jakože 'zatím bez úspěchu', nebo jako 'zatím bez výpadků' ?

NovoCZ
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv dub 08, 2010 15:38
Zařízení: SE Xperia 1

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od NovoCZ » pon dub 26, 2010 17:55

Je to špatný, jak jsem psal, vyměnil jsem softwarově co se dalo. Prostříkal kontakty kontaktolem, měnil simky, pořád stejný. Dokonce tak, že musíš po výpadku signálu, který je na průměrné hodnotě 2x denně, sundat baterku a pomačkat na simku. Pak naskočí zase OK, pokud jen restartuješ, nenajde simku. Asi deska ...

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Ztráta signálu u Xperia 1

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř dub 28, 2010 10:39

Hm, pokud to takhle blbne s různimi SIM-kartami, tak je toholt HW vada, s tím nic moc nenaděláš bohužel. Tak prodej čistě jako PDA s vadnou GSM funkcí a zkus si sehnat za adekvátní cenu jinej kus. Pokud teda nešilháš po uplně jiném zařízení :)

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti