Xperia X1: ROM

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
Odpovědět
maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » čtv dub 01, 2010 21:39

nemůžu najít žádný funkční odkaz na čistou WM6.1 ROM, většina z těch předchozích nefungují. Pokud někdo nějký znáte nebo mate ROM pls odkaz nebo upload.

Zkoušel někdo jak šlapou ty nové ofiko ROM na Xperii co se objevili na XDA?

Díky

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Xperia X1: ROM

Příspěvek od tslany » pát dub 02, 2010 9:29

Můžeš zkusit moji testovací ROMku

maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » pát dub 02, 2010 20:41

Díky Tslany, dlouho sem čekal, ale už moc nedoufal že to doděláš. A přece:) Testovací verze .. testnu. Sice sem už nevydržel a našel celkem svižnou 6.5 ale už mi asi 3x restartovala tak jí moc dlouhou budoucnost nedávam.

Tvůj nick má něco společnýho s městem Slaný?

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Xperia X1: ROM

Příspěvek od tslany » sob dub 03, 2010 12:48

Jo, to mi kleklo v předchozí Xperii USBčko a já neměl jak ji dokončit, ale už mám novou a tak se může vesele flashovat dál.

Nn, jenom trochu víc jsem si zkrátil příjmení :-D

maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » pát kvě 07, 2010 9:34

Ahoj,

prosím o radu, přestal mi fungovat USB port pro synchronizaci nebo jen přenos dat, PC X1 nevidí. Stalo se tak bez zjevné příčiny. Dobíjení funguje a všechno ostatní v telefonu taky ..

-zkoušel jsem pro kontrolu jiné PC, pořád nic.
-zkoušel jsem načíst tovární nastavení mé poslední ROM která spolehlivě dva měsíce fungovala - a nic

Chci X1 reklamovat a kdysi tu byl někde odkaz na postup nahrání oroginál ROM a uzamčení pro případe reklamace ale nemohu ho tu dohledat.
A hlavně nevim jestli jde originál ROM flashnout z karty nebo je nutná synchronizace která mě nepůjde s nefunkčnim USB.. ??

díky za pomoc

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob kvě 08, 2010 18:39

maza píše:...A hlavně nevim jestli jde originál ROM flashnout z karty nebo je nutná synchronizace která mě nepůjde s nefunkčnim USB.. ??
Originální ROM jde v pohodě flashnout z karty, ale pokud máš staženou origo ROMku ve formátu EXE, tak ji nejdřív rozbal abys získal soubor s příponou '.nbh'. Pravděpodobně to bude ruu_signed.nbh .
Ten přejmenuj na kovsimg.nbh, pak si nějakou nepoužívanou microSD(HC) kartu přeformátuj na FAT32, hoď tam do rootu tenhle soubor a vlož kartu do Xperie. Ujisti se, že je X1 vypnutá a nahoď Bootloader. Pokud Se dostaneš do BL, tak je to v suchu. Bootloader si sám načte image ROMky, její flash potvrď stiskem PowerButton, začne se flashovat ROM. Po flashi ještě proveď HardReset. To je vše.

maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » úte kvě 11, 2010 15:15

Farokh,

Díky moc za radu! stáhnul sem ROMku na http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=475482" onclick="window.open(this.href);return false;
po rozbalení RARka má název: APP_SW_X1i_GENERIC_CZ_CDF1223-1935_KOV_R3AA007.image
takže přejmenovat na kovsimg.nbh ? je to ona? ? Zarazilo mě že nemá rovnou koncovku *.nbh abych tam nerval něco jinýho.

díky

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř kvě 12, 2010 1:02

Ne, takhle by to nefungovalo. Musíš si sehnat buďto přímo .nbh soubor, nebo aspoň EXE samorozbalovák.

Podívej se např. SEM, zkoušel jsem otevírat třeba tu českou ROM a je to EXE. Tak ten si stáhni, rozbal a měl bys tam mít NBH soubor.

Případně spoustu originálních ROM najdeš na xda v TOMTO vlákně.


EDIT:

Pokud by měl někdo zájem o svižnou čistou WM 6.5.5 ROMku bez Sense, Panel Manageru a jiného balastu, tak se podívejte na TUHLE od uživatele Shady313. Testuju ji už přes týden a zatím maximální spokojenost, přitom si obvykle na 6.5.x zrovna nepotrpím.
Jediná věc, která mě trápí je to, že nemůžu zaboha nastavit diakritiku a jiné symboly na HW klávesnici. Překopíroval jsem do Windows upravený soubor sym.0409.txt, který používám už dlouho na všech ROM, ale po SR beze změny. Jirka prý na xda narazil na informaci, že za to může soubor keypad.dll , který jsem v systému našel, ale zatím si s ním nevím rady.

maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » čtv kvě 13, 2010 10:44

Ahoj Farokh,

zkusil jsem ty odkazi ale všechny cesty vedou sem http://www.rapidgsm.com/sony-ericsson/x ... load-free/" onclick="window.open(this.href);return false; nebo ke stejným souborům kde je ke stažení soubor který je po rozbalení ve formátu *.image.

Našel jsem na to utilitku NBHutil.exe která to umí zkonvertovat do *.nbh pro X1. Ale opět jsem narazil na problém s flashováním který sem měl už předtím. Nejde mi flash z paměťové karty a vždy sem musel přes synchronizaci - to ted ale nepůjde.!
Nevim jestli to nemůže být tím že by X1 v bootloaderu neuměla třeba pracovat s 16gb kartou??

nabootuju a mam SPL-0. 72. OliNex. na kartě FAT32 je nahraný kovsimg.nbh a X1 zahlásí že: No image file a vrátí mě zpět do bootu. Nic se neflashne.

nemáte s tím někdo zkušenost?

EDIT:



takže skutečně bootloader X1 neumí pracovat s 16GB kartou!! Zkusil jsem kolegovou 2Gb kartu a už flashuju origoš ROM.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv kvě 13, 2010 15:53) --

Mam zpět originální ROM R3AA007, provedl jsem Hardreset.
Ale telefon mam pořád odemčený (HARDSpl unlock) v bootloaderu je SPL-0. 72. OliNex ale abych mohl uplatnit záruku musím přístroj znovu zamknout a dosáhnout SPL 0.72.0000. ! ?
Domníval sem se že toho dosáhnu s postupem na HARDreset ale pouze se obnový tovární nastavení a SPL zůstane stejné.

Jak jde teda vrátit původní SPL?

Díky

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv kvě 13, 2010 15:10

HardReset nevrátí původní bootloader. Návod na vrácení Stock-SPL najdeš na xda-devu v TOMTO vlákně - viz první příspěvek dole "extra how to: how to restore Stock SPL for warranty reasons.".

maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » čtv kvě 13, 2010 15:35

Díky Farokhu

Ano četl jsem tento návod i v češtině zde http://sony-ericsson-cz.com/2191-odemyk ... h-rom.html" onclick="window.open(this.href);return false;

oba postupy jsou totožný, přes RUU utilitku, ale já nemohu synchronizovat X1 vzheldem k nefukčnímu USB portu.
Takže jedině flashnout tento soubor z karty ?? v tom souboru stockSPL je co za flash? to teda neni romka? takže to můžu flashnout přes současnou originální rom a pouze to tím uzamknu ?

zaráží mě tyto kroky
3. run the hardspl package, but do not press Next button i.e do not go ahead with flash yet.
4. at this point, take the extracted stock SPL, a RUU_Signed.NBH file, and overwrite the other RUU_Signed.NBH in hardspl package.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » čtv kvě 13, 2010 16:47

Jo, to mi nedošlo, že ty máš vlastně v háji USBčko. Tohle bohužel přes kartu nezařídíš. Takže bych to klidně zkusil reklamovat i tak. Oni v servisu stejně poznají jestli jsi ji měl odemknutou i když tam nahraješ Stock-SPL, je to spíš taková formalita a záleží především na solidaritě toho obchodu jestli ti uzná reklamaci. co jsem četl od jiných uživatelů, tak by s tím neměly být problémy.

maza
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pon zář 07, 2009 10:49
Zařízení: SE xperia X1

Xperia X1: ROM

Příspěvek od maza » čtv kvě 13, 2010 18:09

:))) jo USB kaput! takže bych to stejně dělal asi zbytečně jestli to poznaj. Zkusim to a uvidim.
Díky moc za podporu

-- doplnění předchozího příspěvku (stř čer 02, 2010 23:00) --

Tak se mi vrátila X1 z reklamace s tím, že vada se neprojevila a skutečně X1 mi zase komunikuje:) nechápu to, ale jsem rád! Zkusil sem tu Rom Shadyho 313, je opravdu pěkná a čistá. Jen mi na ní nejde rozchodit IGO8 co sem zatim v rychlosti zkoušel:(

EDIT:
tak toho nejde víc, mp3 záznamník, PocketTranslator2005, Igo8.. Tyhle okna jsou moc krásný v tom že jsou už opravdu prstový a čistý, ale je pro mě menší zlo přejít na ty starší než hledat nové aplikace které poběží.. :(

Uživatelský avatar
M4Touch
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř úno 11, 2009 22:27
Zařízení: HTC One X White

Xperia X1: ROM

Příspěvek od M4Touch » úte říj 19, 2010 15:49

Musim si udělat zálohu vlastní ROMky nebo pak na netu kdyžtak seženu nějakou originální a nahraju zpět ? Díky

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Xperia X1: ROM

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte říj 19, 2010 22:54

Můžeš udělat obojí, ale vzhledem k tomu, že ofiko ROMky jsou na xda-devu běžně dostupné v různých jazykových a brandových verzích, tak nemá cenu dělat "dump" současné ROM, bude jednodušší pak nějakou stáhnout.

Uživatelský avatar
M4Touch
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř úno 11, 2009 22:27
Zařízení: HTC One X White

Xperia X1: ROM

Příspěvek od M4Touch » pát říj 29, 2010 9:21

Má někdo nějaké tipy na ROM ? Za poslední týden, jsem jich vyzkoušel tak deset a nejsem pořád spokojen :-D

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Xperia X1: ROM

Příspěvek od tslany » pát říj 29, 2010 10:26

Do konce týdne bych měl mít další testovací verzi mojí ROMky, měj v neděli v +/- 21:00 nažhavenej kabel :-D

Uživatelský avatar
M4Touch
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř úno 11, 2009 22:27
Zařízení: HTC One X White

Xperia X1: ROM

Příspěvek od M4Touch » pát říj 29, 2010 12:34

Ok :-) Tu tvojí 1.0b tam teď mam, je rychlá, ale radši bych asi WM 6.5, protože se ovládaj líp prstem, ale zase jsou náročnější.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Xperia X1: ROM

Příspěvek od tslany » pát říj 29, 2010 14:06

6.5.5 je v přípravě a v případě zájmu ji mohu též uveřejnit :-)

Uživatelský avatar
M4Touch
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: stř úno 11, 2009 22:27
Zařízení: HTC One X White

Xperia X1: ROM

Příspěvek od M4Touch » pát říj 29, 2010 14:17

Super, už se těšim :-)

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů