Stránka 11 z 14

Xperia X1: ROM

Napsal: úte led 05, 2010 17:17
od htcjirka
Tak ji koukej Slanej dodělat,když jsi vyšperkoval rom pro Uniho,tak taky udělěj radost zdejším uživatelům X1 8-) ,mezi které sice nepatřím,ale přimlouvám se za ně :-)

Xperia X1: ROM

Napsal: pát led 08, 2010 20:53
od ravas
radospol prosim ta kde si stiahol tu WM 6.5.3 litle romku zo zabera 70 MB?

Xperia X1: ROM

Napsal: sob led 09, 2010 13:51
od radospol
tu to mas,su tam 3 rom a ta tretia je wm6.5.3 (!NEW! 23420 BASIC)

http://forum.xda-developers.com/showthr ... ight=Sutyi" onclick="window.open(this.href);return false;

Ked pozries do diskusie,tak zistis,ze rom ma len jednu vadu krasy,ktora ale mne nevadi.
Na prvom jpg je to ukazane. Nezobrazia sa tlacitka Yes,no,cancel v okne,ked nieco ides zmazat atd.... Ale kliknutim funguju,len niesu dobre vidiet.

Xperia X1: ROM

Napsal: sob úno 13, 2010 16:20
od kuclb
Zdravím, mám ROM 1.05.931.10 (opsáno z tlefonu) a chtěl bych mít českou verzi. Boužel absolutně netuším, jak na to a jakou verzi. Nechci, aby se něco sekalo (to si radši nechám stávající), ale rád bych češtinu... Mohl byste někdo poradit jak na to? Nejlíp popis pro blbce, abych něco nepokazil (instalovat, nastavovat mobil jakž takž umím...).
Další věcí je, jestli by nebyla nějaká utilita pro Ctrl místo modrýho čtverce na klávesnici a zároveň vytvoření šipek např. při podržení modrýho čtv.
Díky za odpovědi a hlavně za pomoc!!!

Xperia X1: ROM

Napsal: sob úno 13, 2010 18:25
od Ruslan Botsyurko
Co se týče Ctrl funkce, tak v sekci o Xperii X1 je hned o pár řádků pod tímto vláknem téma, kde najdeš program, který přidá funkci Ctrl na Fn tlačítko (to modré), příště zkus použít tlačítko HLEDAT.
Oficiální českou ROM najdeš například v TOMTO vlákně na xda-developers.com, odkud ji můžeš stáhnout. Návod sem psát nebudu, zkus HLEDAT, už jsem flashování ROM někomu v této sekci vysvětloval.

Xperia X1: ROM

Napsal: sob úno 13, 2010 19:02
od kuclb
Čistě Ctrl na modrým jsem našel, ale nikde není o šipkách, takže to beru tak, že nic neexistuje. S tou ROM jsem už taky četl, ale nějak na to nemám zrovna odvahu:-)
A hlédám, respektive čtu většinu věcí...
Ale díky za odkaz, kouknu se na něj, i když angličtina není zrovna moje gusto...

Xperia X1: ROM

Napsal: sob úno 13, 2010 23:49
od Ruslan Botsyurko
O umožnění kurzorových kláves jsem zatím neslyšel. On to ale není tolik problém softwarový, to by se zařídit dalo, ale spíš není kam ty šipky namapovat, potože většina tlačítek má i svojí druhotnou funkci, která se vyvolává právě modrým Fn tlačítkem.

Jinak ten návod na flash jsem psal ZDE, podle něj můžeš postupovat, jen s tím rozdílem, že pro flash oficiální ROM nepotřebuejš dělat Hard-SPL unlock. Co se týče české ROM, tak přes to vlákno na xda jsem našel akorát českou ROM verze R2A. Ale až ji flashneš, tak zkus přímo přes SEUS (SonyEricsson Update Service) stáhnout update na R3A verzi.

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 11:54
od kuclb
Tuto ROM jsem včera stáhnul. Jen teda myslíš, že je to originální ROM? A ten Hard(něco) :oops: nemusím provádět? Díky. Ještě dnes to vyzkouším. Hmm, třeba už budu bez mobilu... Jen mě napadá, že ta ROMka nemá ten název, co máš napsaný v postupu, tzn. přepsat?

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 16:22
od Ruslan Botsyurko
Ne, hardSPL nemusíš provádět. Akorát jsem si nevšiml, že je ta ROM ve formátu EXE. Takže tam se musí flashovat přes ActiveSync/WMDC. Což je v praxi pro nováčky jednodušší. Nic nepřejmenovávej, připoj zapnutý telefon k PC přes ActiveSync (pokud máš XP), nebo WMDC (pokud máš Visty nebo Win7). Až bude připojený, tak jenom spusť ten EXE soubor s ROMkou a pak už stačí posadit ke klávesnici slepici a nasypat zrní na ENTER :lol:

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 16:28
od kuclb
:tlem: hmm, pěkný, jen abych to zrní nesežral předčasně :wink: Díky a omlouvám se, že jsem tak dutý, jen prostě neznám a většina popisů je dělána lidem, co už zná alespoň základní temíny...Díky, vyzkouším

Tak asi fakt nemám dost zrní. Spustil jsem to, rozbalilo se to a nic:-) Prostě se vytvořil pouze obraz. Ale nic víc. A podle mýho to ani nic víc neudělá, protože jediný exe soubor se prostě jen rozbalil. Zkusil jsem to dát do Daemona a taky nic. Takže prd. Teď jsem našel i verzi KOV_R3AA007 + angl. R3AA010 (tu nejspíš teď mám v mobilu, tak večer zkusím stáhnout. Nevím, asi něco dělám blbě...

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 19:27
od Ruslan Botsyurko
A jaké soubory se ti z něj rozbalily? Pokud je tam nějaký soubor s příponou .nbh , tak je to ROMka a postupuj podle toho předchozího návodu, kde jsem to vysvětloval jinému uživateli. Byl bych se na to podíval, ale blbne mi rapidshare, takže odtud nemůžu nic stahovat. Nebo pokud jsi našel českou R3A ROM, tak na tu R2A kašli a flashni tu novější. Nemusíš se toho bát, každej se bojí prvního flashe, ale pak uvidíš, že je to hračka.

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 21:11
od kuclb
Právě, že se z toho vyklubalo tohle "Extracting APP_SW_X1i_GENERIC_CZ_CDF1223-1935_KOV_R2AA011.image". A to podle mě nejde v ničem spustit. Četl jsem Tvůj návod na flashnutí ROMky, takže už vím o dvou způsobech, ale tohle je jiné :-(
TeĎ mi rapidshare taky nejde, zkusím později, třeba to bude případ jak jsi popisoval výš. Jinak jsem ji stáhl odtud : http://www.rapidgsm.com/sony-ericsson/x ... load-free/" onclick="window.open(this.href);return false; Kdyžtak můžeš dodat nějaký komentář k ní :smile: , díky :wink:

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 21:34
od Mischell
Takže za 1.Tvůj telefon byl zakoupen s anglickou ROM?Pokud ano,aby jsi tam dostal českou,musíš provést HardSpl.
2.Soubor který si stáhl,je správný.Musíš ho jen přejmenovat na kovsimg.nbh a nahrát na kartu.
3.Ano,na tom odkazu najdeš R3AA007 Czech,rozbalíš a přejmenuješ dle bodu 2.

Xperia X1: ROM

Napsal: ned úno 14, 2010 22:44
od kuclb
Mám telefon z druhé ruky, takže nevím s čím byl zakoupen, ale je tam anglická verze. Už je mi snad vše jasné. Zkusím ted stáhnout tu druhou českou verzi (novější) a pojedu podle klasického postupu. Díky!!! :wink: Jsem z toho nesvůj, ale vyzkouším, snad to nepodělám. :?:

Tak mi to nejede. HardSPL jsem provedl úspěšně - ověřeno, ale potom odkliknu dvě okna a při ověřování stavu telefonu vyjede chyba - Error 240 - Open File. V adresáři odku to spouštím se objeví několik souborů, mezii nimi i ErrorBattery.fig a ErrorUSB.fig. Takže v něčem mám chybu,ale kde, to já nevím. Kdybyste tušili, co děám blbě, budu rád za info. Díky :cry:

Xperia X1: ROM

Napsal: pon úno 15, 2010 11:32
od Mischell
Předpokládám,že jsi flash prováděl z Windows?Co používáš za systém?Máš nainstalováno Centrum zařízení WM?Případně zkus provést flash přes kartu.

Xperia X1: ROM

Napsal: pon úno 15, 2010 19:55
od kuclb
Mám XPčka a mám ActiveSync. kartu na tohle bych musel formátovat, ale tam mám moc věcí.... Radši bych z kompu,což bohužel... Takže nevím jak na to.

Xperia X1: ROM

Napsal: pon úno 15, 2010 23:16
od Ruslan Botsyurko
A flashoval jsi přes Async/WMDM, nebo přes Bootloader (ta obrazovka s duhou)?

Xperia X1: ROM

Napsal: úte úno 16, 2010 14:52
od kuclb
Zkoušel jsem to přes ActiveSync.

Xperia X1: ROM

Napsal: úte úno 16, 2010 19:01
od Ruslan Botsyurko
Tak to zkus ještě přes bootloader a pak dej vědět jestli se podařilo, nebo jestli taky hlásí error.
Případně ještě mě napadlo jestli jsi měl při flashování přes Async v PDA zaškrtnutou volbu v Start-->Settings-->Connection-->USBtoPC-->ActiveSync-->Enable advanced network functionality.

Xperia X1: ROM

Napsal: úte úno 16, 2010 19:22
od kuclb
Zaškrtlé to mám a měl jsem. Teď to zkusím přes ten bootloader.

Tak nic, pořád error. Se holt spokojím s anglickou verzí:-)
Jsem na ČZU, tak kdybyste náhodou byl někdo odtud, tak písněte:-). Jinak se mějte.

Ale jinak asi mám nějaký problém se synchronizací. Bych sem dal printscreen, ale nevím jak:-(