Dotazy začátečníků

Diskuzní koutek věnovaný komunikátorům od Sony Ericssonu (Xperia X1, X2)
fmx rider
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř srp 27, 2008 11:20

Dotazy začátečníků

Příspěvek od fmx rider » pon pro 01, 2008 17:43

zdar, doufám že mi to tu necháte...

tak konečně jí mám doma od t-mobile, je to krása, už mám nastavené zvonění, umím psát sms a tak nějak se zbližuju, jenže nastal trochu problém...

kde nastavím internet? při stahování panelu to jelo přes asi GPRS a mám 300kč v ři*i, tak nevím kde tohle nastavení zrušit aby to pře to nejelo, myslel jsem že když je telefon připojený přes USB k PC tak to bude tahat přes net z kompu...tt zatím moje první otázka, i vy se můžete ptát

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9225
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Jiří Hrma » pon pro 01, 2008 18:20

Správu datových profilů najdeš v Start/Settings/Connections/Connections . A tam si odstraň datový profil, aby se ti to přes GPRS už nepřipojovalo (případně si dej na fóru vyhledat Modaco NoData patch). Jinak ano, když máš připojený telefon k PC s ActiveSyncem nebo WMDC, tak by se ti net měl sdílet i do telefonu. A když máš aktivní připojení přes GPRS, tak to poznáš podle změněné ikonky v horní liště.

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Sir Andrew » pon pro 01, 2008 18:22

Předpokládám, že nebudeš mobilni internet používat vůbec - v tom případě jednoduše smaž nastavení internetu (start - settings - connections - connections - my ISP - manage existing connections - smazat).

Někde tu na fóru koluje soubor nodata.cab - ten má podobný efekt, ale pokud víš, že data nebudeš stahovat, tak je nejjistější nastavení smazat.

EDIT: Jirka byl rychlejší

fmx rider
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř srp 27, 2008 11:20

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od fmx rider » pon pro 01, 2008 18:40

díky, už jsem tam předtím byl, jen jsem nevěděl jestli je to ono... :)
další dotazy zatím nemám,ale je to pěkná hračka :grin:

EDIT: dal jsem mobil do mikrotenového sáčku (neptejte se proč) a po chvíli mi přišla sms, rozsvítil se display, mobil jsem vytáhl a barvy uplně přepálené, zelené bílé nic nešlo přečíst, myslel jsem že je to v pr***y, ale vypl jsem ho a zapl a v pohodě...teďka si s ním pořád hraju a +- před hodinou jsem na xperia panelu ten fialoví s více informacema, viděl že dole vlevo je tak 1x1cm zase přepálené barvy, ale jenom trošku a jenom v tomhle panelu, všechno ostatní je OK nikde jinde to tak přepálené, prostě jiné není v oblasti toho místa, jenom v tom paneli i když ho naštu z "tabulky" panelů a než se obnoví a je tam ten obrázek tak i na něm to je vidět...předtím jsem ho zase vypl a zapl, pomohlo to, teď jsem před chvilkou co se to oběvilo zas, dal soft reset a zase ok.....nevím jestli to je chyba ROM nebo jsem tím sáčkem zničil display a nebo sáček na to nemá vliv...

...taky jsem nepřišel na zapnutí diody, aby svítila, jenom při blesku (nevím jestli to je u WM možné)

EDIT2: teď tak po půl hodině se to tam zase oběvuje a de to i do zelena, ale pořád jenom na tom jednom panelu, jinde je to ok

EDIT3: změnil jsem pozadí u toho panelu na black a je to ok, takže nejspíš chyba ROM

EDIT4: 2x se mi stalo že nešli posílat SMSky, tapl jsem na ikonu, najel přes start do nabídky a nešlo...tak jsem v SPP shell nebo jak je ten panel, najel na "soft reset" a už to de

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od X-HURD » pon led 05, 2009 20:27

1. Je nějaký antivir na X1?
2. Jak to vypadá s hrama? Už jsou nějaké na X1 nebo něco co se roztáhne na celý displej a funguje i ovládání?

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 920
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Sir Andrew » pon led 05, 2009 20:33

ad 1. jsou nějaké univerzální antiviry na Windows Mobile, ale jelikož nejsou viry, tak je to nepodstatné.
Kdyžtak stačí zadat do googlu "antivirus windows mobile" nebo hledat na fóru
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... it=antivir
:wink:

ad 2. většina her nefunguje, ale po aktivaci WVGA fixu fungují ve VGA rozlišení + dole je černý pruh.
Kdyžtak stačí zadat do googlu "wvga games windows mobile" nebo hledat na fóru
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... t=hry+wvga
:wink:

Při registraci jsi souhlasil s dodžováním pravidel kde mimo jiné stojí, že budeš používat tlačítko Hledat!
Ani Google není zas tak k ničemu, jak si myslíš.

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od X-HURD » stř led 07, 2009 10:01

Tak mám menší problém. Už delší dobu mám v X1 postahované mp3 z pc. Když si je pustím přes ten vestavěný panel a poslouchám je. Stává se mi, že některé písničky nehrají až do konce. časový interval je v pořádku, písnička dojde až do poslední vteříny, ale i tak je ta písnička jakoby ukousnutá. Myslel jsem si nejdřív, že to bude v mých BT sluchátkách při průtoku dat s telefonem, ale dělá mi to i když to pustím jen přes reproduktor. Včera večer jsem zjistil, že když to pustím tu "jakoby" neúplnou písničku přes WMP, tak písnička je v pořádku . . . to samé i v TCPMP. Takže jsem došel k názoru, že problém bude u toho vestavěného panelu. Má někdo s tím taky zkušenost? Víte co s tím?

A ještě když sem připojený k pc a chci se odpojit nemůžu nikde v ActiveSync najít "bezpečně odpojit zařízení" nebo tak něco podobného . . prostě to vždycky vytáhnu z usb. Nerad bych, abych ho tímto zničil, tak se radši ptám jestli je to jedno nebo to tam někde je.

Tom Vysoudil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 169
Registrován: pát led 02, 2009 14:24
Zařízení: Xperia X1 a iPhone 4

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Tom Vysoudil » stř led 07, 2009 15:37

ahoj tak tohle presne se mi stava tez obcas me to taky stve..ja to vyresil tak ze sem si tam hodil coreplayer ale myslim ze i TCPMP nebude zly..jak ty pises ze nektere me to dela u vsech, ale je to o zvyku malem sem si na to zvykl :)

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od X-HURD » stř led 07, 2009 18:07

Tak už jsem si to taky pořešil . . . mám nový pocket player 4 a na X1 je fakt parádní! Panel časem smažu až budou nějaké nové :)

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od HADES » stř led 07, 2009 21:29

k tomu rychlému odpojení: vůbec bych se toho nebál, jenom je třeba si dát pozor abys to neodpojoval když jede synchronizace, to poznáš podle ikonky AS/MDC. Ale ikdyž to vytáhneš při synchronizaci tak by se nic závažného nemělo stát, hardware (X1) to určitě nepoškodí

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od X-HURD » stř úno 04, 2009 15:40

Tak mám zase dotaz . . . nevím jestli se to tu už řešilo, ale nenašel jsem to tu :(. Když píšu text pomocí qwertz klávesnice a chci napsat spojku "i", tak se mi pokaždé napáše velkým . . . je to oprus . . . je mi jasný, že to je tou cizí romkou, ale nejde to nějak pozměnit, abych to neustále nemusel upravovat?

Tuxx
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 05, 2009 23:08
Zařízení: Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Tuxx » čtv úno 05, 2009 23:10

zdravim, aj ja mam jednu otazku. Ma niekde Xperia nejake pocitadlo hovorov, sms, dat?

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od X-HURD » ned úno 08, 2009 14:13

Jo tohle by mě taky zajímalo . . . hledal jsem to tam a nenašel. Jinak ohledně toho "I" už jsem si to vyřešil . . . stačilo jen zrušit automatické opravy textu.

Tuxx
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 05, 2009 23:08
Zařízení: Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Tuxx » ned úno 08, 2009 23:55

nasiel som to. Phone -> Menu -> Call History.

caba11
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon led 26, 2009 23:33
Zařízení: Sony ericsson Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od caba11 » pon úno 09, 2009 18:34

mam xperiu z nemecka a neviem ako zmenit jazyk na anglictinu alebo ci sa to vlastne da alebo musim stiahnut anglicku verziu ... dik

Tuxx
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 05, 2009 23:08
Zařízení: Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Tuxx » úte úno 10, 2009 0:07

musis si flashnut ROM. Ako to spravit (+debranding) najdes>>TU<<

X-HURD
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: pát říj 17, 2008 16:27
Zařízení: Samsung Galaxy S4 White Frost

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od X-HURD » úte úno 10, 2009 6:08

O hovorech vím :). Šlo mi spíš o ty čítače sms a mms.

caba11
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon led 26, 2009 23:33
Zařízení: Sony ericsson Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od caba11 » stř úno 11, 2009 8:33

Tuxx píše:musis si flashnut ROM. Ako to spravit (+debranding) najdes>>TU<<
Diky ale mam s tym jeden problem pise o tom na tej stranke co si mi dal viac ludi ale nepisu co s tym... ked spustam xperiu mam drzat tlacitko volume down alebu vol up a mne sa normalne spusti a nenabehne mi flashovacie menu alebo co sa to ma.... neviete mi poradit? dakujem

Tuxx
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 05, 2009 23:08
Zařízení: Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Tuxx » stř úno 11, 2009 17:19

treba drzat volume down. Treba to takto:

How to enter bootloader mode on your Xperia:

0. Make sure your phone battery is fully charged.
1. Turn off your phone.
2. Remove and reinsert the phone battery.
3. Press and hold first the volume down button on the phone and then the phone power button.
4. Continue holding the two buttons (volume down + power button) down until the phone display turns on and displays colored stripes.
5. Release the buttons.
6. Attach the USB-mini cable to the phone and the PC.
7. Take a cold beer :).
Delay a few minutes, or alternativity take a short nap
8. Follow included instructions.
9. Read again.
...
10. Start playing with your device


ale neskusal som to.

Tuxx
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 05, 2009 23:08
Zařízení: Xperia X1

XPERIA X1 - dotazy uživatelů, jež mají WM 6.1 poprvé

Příspěvek od Tuxx » čtv úno 12, 2009 17:04

tak som to vyskusal a funguje to. Stlacil som volume down, power tlacitko a hned to nabehlo.

Odpovědět

Zpět na „Sony Ericsson Xperia“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti