TCPMPlayer (upravená verze), funkční na Omnia II/OmniaPRO
Pokud hledáte funkční verzi přehrávače TCPMPlayer pro Samsung Omnia II/Omnia PRO (freeware, předchůdce placeného CorePlayeru), vyzkoušejte tu, která je přiložena k příspěvku. Tato verze funguje i na Xperii a některých dalších komunikátorech. TCPMPlayer mimochodem umí zobrazit frekvenci procesoru (Volby/Nastavení/Hlavní stránka) a u OmniePRO mi ukazuje hodnoty 816, 820 nebo dokonce 836 MHz (může to být zkreslené), ale potvrzuje to fakt, že je v OmniiPRO 800 MHz procesor.
Tip: Doporučuji před použitím vypnout ten Samsung BLACK skin systému, kvůli kterému jsou jinak některé položky v TCPMPlayeru neviditelné.
Za poskytnutí souboru díky našemu čtenáři s přezdívkou fore.
Tip: Doporučuji před použitím vypnout ten Samsung BLACK skin systému, kvůli kterému jsou jinak některé položky v TCPMPlayeru neviditelné.
Za poskytnutí souboru díky našemu čtenáři s přezdívkou fore.
- Attachments
-
- TCPMP.v0.72RC1.GF5500.Edition.Alpha.v4.1.cab
- TCPMPlayer (freeware)
- (2.85 MiB) Downloaded 754 times
Někde už jsem na tomto fóru zmiňoval, že při přepnutí procesoru z režimu auto na max je takt na 833MHz a né na 800MHz. Takže údaj je naprosto správný.
Edit: tak už jsem to našel:
Edit: tak už jsem to našel:
Svestka wrote:pk: Taky mě to napadlo + při přepnutí v powermanageru z auto na max by se tuším měl procesor nataktovat až na 833MHz
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Že zrovna verze pro G900
Zaujímavé
Nejen pro G900, třeba pro Flama přece taky 
-
fore
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10
svestka : dneska to vytahlo dokonce 847 MHZ
krasa ... abych dodal... rozjelo to sice lagovane vodeo o rozliseni 1280 x 720 :D !!!
No velimi pěkný výsledek a jak moc sekané to video bylo? Aspoň odhadem jestli se jednalo o mírne záškuby nebo jestli bylo renderování jednoho snímku v řádech několika sekund. :D Nemyslím si, že bych někdy na pda využil takového rozlišení pro přehrávání videa ale pro představu o výkonu to je fajn údaj.
-
fore
- častý přispěvatel

no proste bylo to hrozny :D nedivatelny... ale rozjelo se to !:D
fore: V jakym to bylo kodeku? WMP by to možná přehrál plynule.
-
fore
- častý přispěvatel

bylo to wmv ale i tak.. to rozliseni uz je moc vysoky si myslim na to aby to jelo v pohode
Pokud je to .wmv, tak je logický, že v TCPMP to moc nejede. WMP ti to přehraje v pohodě, nebo s minimálními lagy, si myslím. Acer M900 má taky Samsung procák, taktovanej na 533Mhz, a videa ve většim rozlišení si dává v pohodě.
Doplnil bych, že ten procesor je tam totožný ale pouze na tom nižším taktu.
-
fore
- častý přispěvatel

doplnil bych ze touchplayer to vubec neprehral ten podporuje max 720 x 360 ! a prave ze sem to prehraval ve WMP ne v tcpmp 
jako klidne sezenu stanku odkud sem to stahl a muzete to zkusit jak to pojede na tom aceru
jako klidne sezenu stanku odkud sem to stahl a muzete to zkusit jak to pojede na tom aceru
Já bych zase dodal srovnání s klasickým Qualcommem(528MHz).
Ačkoli by měl být výkon MSM7200A 0,6 výkonu Samsungu....při přehrávání stejného videa dosáhla OmniaPro 2,5x! lepšího výsledku. Tedy výsledek Xperie v Benchmarku byl 72% a Omnia dosáhla 186%! ačkoli se prociky liší papírově jen o 320MHz. Jen doplním, že zatížení obou systémů vedlejšími procesy bylo víceméně shodné. Avšak X1 přehrávala v Coreplayeru, který měl Xperii nabídnou ještě výkoností akceleraci, zato Omnia přehrávala jen v TCMP bez jakékoli výpomoci. A to mě zaráží a zároveň s*re, že Fore?
Ačkoli by měl být výkon MSM7200A 0,6 výkonu Samsungu....při přehrávání stejného videa dosáhla OmniaPro 2,5x! lepšího výsledku. Tedy výsledek Xperie v Benchmarku byl 72% a Omnia dosáhla 186%! ačkoli se prociky liší papírově jen o 320MHz. Jen doplním, že zatížení obou systémů vedlejšími procesy bylo víceméně shodné. Avšak X1 přehrávala v Coreplayeru, který měl Xperii nabídnou ještě výkoností akceleraci, zato Omnia přehrávala jen v TCMP bez jakékoli výpomoci. A to mě zaráží a zároveň s*re, že Fore?
Tak jedná se o zcela odlišné procesory tam se orientovat podle frekvence to je jako házet hrách na zeď, jak se říká.
Jenom dokazuji jakej hnus si dovolí HTC integrovat do svých zařízení(včetně X1)
a ještě si za to nechává nehorázně platit. Vždyt´ Asus přišel s 500MHz už před čtyřmi lety.
A HTC tohleto prodává dodnes. Chtít po tom, aby to přehrálo něco slušnějšího než QVGA video,
je učiněné utrpení. Samsung hold vede. Jsem zvlášť zvědavý na srovnání se Snapdragonem.
Bych se nedivil, kdyby byl Qualcomm zas pomalejší....
a ještě si za to nechává nehorázně platit. Vždyt´ Asus přišel s 500MHz už před čtyřmi lety.
A HTC tohleto prodává dodnes. Chtít po tom, aby to přehrálo něco slušnějšího než QVGA video,
je učiněné utrpení. Samsung hold vede. Jsem zvlášť zvědavý na srovnání se Snapdragonem.
Bych se nedivil, kdyby byl Qualcomm zas pomalejší....
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Obávám se, že tě zklamu, protože Qualcomm je sakra výkonný
Najdi si nějaké testy Toshiby TG01 (tuším fórum od XDA Flame). Porovnat se Samsungem sice nemohu, ale imho to bude možná 2x rychlejší.
Ike:
Já vím, ale ted´ jsem měl na mysli spíše to co je tu všude okolo nás. Tedy 500MHz.
2x rychlejší než poslední Omnie? Tak to uber.
Podle posledních testů třeba na PocketNow.com to spíš vypadá, že bude mít nová generace Qualcommů stejný výkon jako 800MHz Samsungy.
Ale to už jsem od toho TCMP trochu odbočil...
Já vím, ale ted´ jsem měl na mysli spíše to co je tu všude okolo nás. Tedy 500MHz.
2x rychlejší než poslední Omnie? Tak to uber.
Ale to už jsem od toho TCMP trochu odbočil...
Snapdragon bude jistě znatelně rychlejší než S3C6410 od samsungu. Snapdragon má mimojiné procesory rovnou dva takže tam bude výkon opravdu lepší já se spíše těším na procesor Hummingbird od samsungu. Ale neponižoval bych takto qualcomm, je to výborný procesor co se týče ceny a spotřeby, to že jej HTC cpe všude a nedává na výběr je jistě škoda ale za to nemůže qualcomm ale HTC. (samozřejmě se to netýká pouze HTC)
-
IkE Blaster
- smartmaniak

- Zařízení:
Myslel jsem konkrétně ve videu 
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
On taky S3C6410 je krutě nepodporovaný CorePlayerem, naproti tomu Snapdragon v něm podává dost dobré výsledky.