WM 6.1 Pro HTC S710 VOX

Diskuze o smartphone telefonech HTC S710a S730
ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » čtv čer 19, 2008 9:45

Neni tezky rozpoznat naznak ironie v tvym prispevku. Ja to nemyslel zle. Akorat vim, ze v 99% pripadech je duvodem nepodarenyho flashe, ze si nekdo precte z navodu jen co chce a neco opomene

maceo
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob čer 21, 2008 11:15

problém s intalací ROM WM 6.1

Příspěvek od maceo » sob čer 21, 2008 11:36

Ahoj, moc díky za super forum:)

Mám taky problém podle GONZOva návodu flashnout telefon na WM6.1

Napíše mi to : ERROR 270 - : UPDATE ERROR- the image file is corrupted.Please check your update utility. Click EXIT to quit-

-pokud správně chápu co psal ronny 77, pak když mám telefon originál koupený ve Vodafonu, tak ho nemusím odmykat tou aplikací SDA_ApplicationUnlock.exe ?

- aještě tím s kořenového adresáře vyber FLASH .exe - to se rozumí spustit ten soubor normálně z toho balíku co má uloženo na HD v COMPU, nebo je ta aplikace i někde v tom telefonu?

Moc děkuji

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » sob čer 21, 2008 12:37

Návod jsem trošku doplnil, anglický hlášky z dosovskýho okna jsem tam přeložil, tak by se to snad teď mělo podařit všem.
Jinak odblokem nic nezkazíš, takže bych radil ho odblokovat. Na xda radili odblok tuším těm, co měli operátora orange. Já odblokovávám při flashi vždycky. Je lepší udělat krok navíc, kterej ti zabere pár sekund, než se pak mořit s nějakýma chybama.
Ještě mě napadá, jestli jsou v pořádku vůbec ty stažený ROMky. Já ji stahoval z xda a byla v poho.
Jinak ten flash se spouští samozřejmě z PC. Během flashe na telefonu nic nespouštíš.

maceo
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob čer 21, 2008 11:15

Příspěvek od maceo » sob čer 21, 2008 12:54

.....moc díky- večer zase vyzkouším

mohl by být problém v tom, že jsem to v podstatě nedokončil?
A pokud bych chtěl jiné téma ( myslím že se tomu říká SKIN) Tak se postupuje stejně?

Děkuji za radu

\\Necituj poslední příspěvek. lukasm

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » sob čer 21, 2008 13:04

Nevím, co znamená "nedokončil", ale asi není moc dobrý nějakej flash začít a nedokončit ho :) Možná tam po tom zůstavá nějakej bordel v telefonu. Ale jestli tam vyskakuje nějaká chybová hláška, tak ten flash ani dokončit nemůžeš. Já fakt nevim, žádný problémy s flashem nemívám.
Co se týče skinů (úprava vzhledu), tak to je jednoduchý. Záleží na tom v jakým formátu ten skin je. Někdy jsou to jen obrázky s xml souborem, který nahraješ do founu a pak v nastavení jdeš do položky HomeScreen a tam si vybereš co chceš. Ty novější skiny (př. z nectunu) jsou udělaný rovnou v cabu nebo hme, takže ty zkopíruj třeba na paměťovku a v telefonu je spusť. Samo se to nainstaluje a nastaví. A je dobrý koukat do poznámek ke skinům, jaký jsou k nim potřebný pluginy, a ty případně nainstalovat taky. Já jich vyzkoušel hafo, ale většinou mi u nich chyběla lištička s posledně spuštěnýma aplikacema a nechtělo se mi je předělávat, takže jsem se stejně vrátil k defaultnímu HS. Sice není moc pěknej na pohled, ale pro mě nejlepší z hlediska funkčnosti.

maceo
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob čer 21, 2008 11:15

Příspěvek od maceo » sob čer 21, 2008 13:17

a myslíš že ten skin jde stáhnout z netu přímo třeba na pam kartu telefonu a potom ho tam rozjet? Většinou je to nějak zazipováno a nevím zda to půjde rozbalit přímo v telefonu.

Jinak používám svůj první smartphone a jsem nadšen co to umí , vždycky jsem měl jen klasický mobil ale tohle mi opravu vyhovuje. Asi bych ale nechtěl puze s dotykovým displejem, přece jen píšu sms a ta klávenice mi přijde na to psaní pořá d lepší:)

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » sob čer 21, 2008 14:13

Na komprimaci nějakej soft bude, ale já osobně nepoužívám.
Soubory v rar, zip v telefonu bez další app nerozbalíš.
Na nahrání z netu přímo do founu by měl asi bejt vox jako storage. Tahle fce ve WM 6 není, ale ve WM 6.1 už jo.
Jinak já mám v TotCommanderu plugin na připojení mobilu, takže se mi tam zobrazí jako normální disk, tak neni problém to nahrát z PC do founu, aniž bys musel vyndavat kartu.

Nejvíc info o smartech bude asi na webech xda-developers a modaco.
Takže tam bys měl najít info i o nějakých komprimačních softech, popř. dalších milion informací

green
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned čer 08, 2008 9:05
Zařízení: HTC_Desire_HD

Příspěvek od green » čtv čer 26, 2008 8:32

custe,
tak jsem si flashnul wm 6.1 diky z nej, ovsem jedine na co nemohu prijit je to ze kdyz mi prijde SMS a ja si ji neprectu tak mi cca kazdych 5 minut vibruje mobil - asi upozornuje na tu sms.Nevite prosim nekdo jak toto vypnout?

Dekuji mnohokrat

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » čtv čer 26, 2008 8:51

zip rozbali i bez app

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » čtv čer 26, 2008 13:13

Ty woe, dobře ty :)
Zip fakt rozbalíš bez app třetí strany. To jsem nevěděl. Fachá to.

maceo
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob čer 21, 2008 11:15

Příspěvek od maceo » čtv čer 26, 2008 15:26

Tak mě to nejde ani s tím návodem co napsal Ronny. Stále mi to píše chyba 270. tak nevím co dělám špatně.

green
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned čer 08, 2008 9:05
Zařízení: HTC_Desire_HD

Příspěvek od green » čtv čer 26, 2008 17:54

cus no ten navod je malicko poprehazenej rozhodne se musi prvne vox odblokova a pak jiz nerestartovat. Takze poradi vyndat SD kartu pak restart pak unlock telefonu - pak jiz restart neni a pokracujes dale.Take jsem s tim vcera bojoval ;)

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » čtv čer 26, 2008 18:03

Ten návod, co jsem sem dal, je úplně přesně okopírovanej a přeloženej odtud. http://www.maritime-billeder.dk/htc-vox.html
Já podlě něj dělal flash několikrát a vždycky bez problémů. Nic tam přeházený neni a restart je tam až po odblokování. Takže tak. Ale jestli to někomu líp funguje v jiným pořadí, tak je to ok. Ale moc bych nevěřil tomu, že to je v pořadí kroků, ale spíš vynecháním některýho z nich

green
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned čer 08, 2008 9:05
Zařízení: HTC_Desire_HD

Příspěvek od green » čtv čer 26, 2008 21:47

Cus navod je super jen kdyz jsem udela l restart po unlocku tak mi to hazelo chybu u kopirovani toho dll-ka pak jsem to zkusil bez restartu a uz to proslo dal jsem to vice nzkoumal tak nevim hlavne ze mi to vali-ostathni komu to taky hazi chybu mohou zkusit ;)
Jinka tvuj navod super ;)
diky za nej

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » pát čer 27, 2008 6:35

Tak ju. V návodu jsem jako možnost uvedl i ten tvůj postup. Takže v případě chyby můžou vyzkoušet prohodit kroky. Nebo se dívnout na ten origo návod od Germána.
Jinak to není můj návod. To abych tady nedělal máchry. Já ho jen našel :wink:

green
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned čer 08, 2008 9:05
Zařízení: HTC_Desire_HD

Příspěvek od green » úte črc 29, 2008 13:26

Custe lidi rozchodil nekdo ceskou klavesnici na rom 6.1 v1.1 od Gonza?
diky za kazdou radu

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » úte črc 29, 2008 13:32

Sice ti neodpovim na tvuj dotaz, ale ja osobne uz Gonzovu ROMku opustil, a to z duvodu hafa bugu. Takze tohle je jen pro ty, ktery by se na flash jeho ROMky chystali, aby zbytecne nebyli potom zklamany. Nejvic me vytacelo nefunkcni postranni ovladani hlasitosti. Pak taky neukladajici se zmeny v registrech apd apd. Na xda uz jsou lepsi a funkcnejsi ROMky pro VOXe.

green
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned čer 08, 2008 9:05
Zařízení: HTC_Desire_HD

Příspěvek od green » úte črc 29, 2008 13:43

jestli jsi zkousel vice rom kterou bys nyni doporucil?

ronny77
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: úte čer 21, 2005 11:10
Zařízení: nic
Bydliště: Ústí nad Labem
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ronny77 » úte črc 29, 2008 13:56

Jiny jsem nezkousel, protoze se vetsinou jeste resi ruzny bugy. Ale chystam se v nejblizsi dobe zkusit NEO. Momentalne tam mam posledni ofic ROMku z webu HTC, ktera je z ledna 08 tusim. Problem s Gonzem je ten, ze po zverejneni svy ROMky ohlasil, ze uz se tomu dal venovat nebude, takze ty bugy uz neopravil. Na xda jsou ale topicy, kde se resi, ktera ROMka je nej. A u nejvic lidi vyhrava NEO. Ten pravidelne opravuje bugy a hazi tam novy verze. Ale ta je zalozena na 6.0. Ale mam pocit, ze tam stejne dava ty vychytavky ze 6.1. Z ty se mi ale treba vubec nelibi ten CommManager, ten maji podle me o hodne hezci stary 6.0.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=401587

Navic do tech novych ROMek davaj novou radio verzi (xip 20202), a vsichni si pochvalujou zvyseni rychlosti telefonu

Uživatelský avatar
locomachine
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 130
Registrován: stř pro 05, 2007 15:50
Zařízení: Sams. Gal. Note
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od locomachine » pát srp 22, 2008 0:18

Trochu OT:
Co se týče unraru a unzipu obé zvládne RescoExplorer, TotalCommander jen unzip, UnrarSP jen unrar, WmZip také vše. Mám ale problém s unrarem .doc.rar souborů - prostě všechny unrar programy hlásí poškozený soubor.
Vyřešil jsem to online unrar stránkou odkud si to pak stáhnu jako zip a s tím nemám problém.
Má někdo na Voxu stejný problém?

Odpovědět

Zpět na „HTC S710/S730“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů