HTC Wings konečně prodeji i v České republice

Diskuze o smartphone telefonech HTC S710a S730
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Wings konečně prodeji i v České republice

Příspěvek od Jiří Hrma » stř pro 05, 2007 0:00

V internetových obchodech se konečně objevil skladem tolik očekávaný smartphone HTC S730 "Wings", který je přímým nástupcem oblíbeného Voxe. Oproti tomu přináší navíc rychlejší procesor (400MHz), podporu UMTS/HSDPA, lepší fotoaparát a možná i skrytý GPS přijímač.

Novinku S730 již testuji a mé dojmy se samozřejmě dočtete v připravované recenzi (za zapůjčení děkuji internetovému obchodu Hshop.cz).

Obrázek Obrázek

Pokud máte k tomuto smartphonu nějaké dotazy, případně jej již vlastníte a chcete se s ostatními podělit o zkušenosti, můžete využít našeho diskuzního fóra - sekce S710/S730.

Kompletní hardwarové parametry HTC S730 naleznete v našem Katalogu.

RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RDT » stř pro 05, 2007 10:17

Dřív se mi moc nelíbil, ale teď jsem zase změnil názor :-D (To já často). Jako můj následovný smartphone jsem si ale už vybral Samsung SGH-i780. Teď jen čekám, až bude v prodeji :). I když se bojím, abych opět nezměnil názor a nerozhodl se pro Wingse, protože je cenově (i výbavou) ve stejné kategorii, jako SGH-i780.

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

HTC Wings v. Samsung i780

Příspěvek od mp » stř pro 05, 2007 11:28

HTC S730 jsem včera zahlédl dokonce už v kamenném obchodě (MP Na Poříčí), navíc pěkně hned vedle HTC Touch Dual.
Jinak s tvým výběrem Samsungu i780 vřele souhlasím, ale nemáš pravdu, že se jedná o srovnatelná zařízení. Pokud dosavadní informace neklamou (např. zde: http://www.mobilmania.sk/Mobilnetelefon ... p?ARI=8825), pak ten Samsung bude prostě špička. Od WM6 Pro., přes procesor Intel, integrovanou GPS... prostě bomba, které se už nemůžu dočkat! Ale pořád nevím, kdy bude a jestli bude dostupná i u nás :-(

Foxcop
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: úte čer 19, 2007 20:06
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxcop » stř pro 05, 2007 18:07

4 Jirka Hrma: Můžeš v recenzi porovnat 710 a 730? Docela by mě zajímal Tvůj pohled, jelikož jsi oba typy měl v ruce.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Příspěvek od Jiří Hrma » stř pro 05, 2007 20:18

S710 uz nemam k dispozici, pristroje po zrecenzovani vracim zpet, ale nejaky osobni nazor/dojem do fora pripisu ;)

Uživatelský avatar
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2007 11:40
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jivo » čtv pro 06, 2007 9:11

ja bych pozadal hlavne o nazor na pevnost konstrukce ajeji zivotnost. chapu, ze pozaduji nemozne, ale alespon neco. Predem dekuji

Foxcop
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: úte čer 19, 2007 20:06
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foxcop » čtv pro 06, 2007 16:15

No, mě jde hlavně v čem je mezi nima rozdíl krom procesoru, zda je to taková velká změna k lepšímu nebo jenom změna kabátu S710ky.

PatrikB
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv pro 06, 2007 21:27

rychlost, čeština, kvalita provedení

Příspěvek od PatrikB » čtv pro 06, 2007 21:44

Rozhoduji se o nákupu - co rychlost - na některých fórech byly zmiňovány problémy s rychlostí (spekulace o předprodukční ROM vs. malé RAM)?
Co čeština - předpokládám česká T9 na malé a česká XT9 na velké klávesnici jako u VOXe. Je to tak? Lze přímo psát i české znaky s velké klávesnice (to zřejmě na VOXovi nešlo)?

A pak provedení - měl jsem poměrně dobrou zkušenost s Typhonem, teď mám MTeoR a nic moc (joystick, klávesy, nedoléhavý kryt,...).

Jak se píše na velké klávesnici?

Uživatelský avatar
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2007 11:40
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Mteor x HTC

Příspěvek od jivo » pát pro 07, 2007 1:45

nazdarek, tak Mteora mam. Naprosta spokojenost, az na to, ze asi pi mesici jsme znicil displey (moje chyba, moc jsem se oprel) a po 4 mesicich odesel joystick (smer nahoru, hodne pouzivany ted po 8 mesicich v reklamaci). Jinak az na absenci WIFI si nemuzu stezovat.

Dnes jsem si zakoupil Wingse a mechanicka konstrukce vypada lepe, nez jsem myslel. QWERTY nepouzivama KEYPAD se prvni den ovlada dobre. Sice vzhled narozdil od VOXe vypada hure, ale dle prvnich poznatku je po mechanicke strance odolnejsi (potrbuje vetsi silu na otevreni).
Na zbytek ted nemam ani silu ani mozek. Ale rad doplnim casem.

PatrikB
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: čtv pro 06, 2007 21:27

application lock?

Příspěvek od PatrikB » pát pro 07, 2007 8:41

je application lock zapnuty (napr. jako u MTeoR)?
pokud ano, je k dispozici vyzkouseny postup pro odblokovani? diky

Uživatelský avatar
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2007 11:40
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jivo » sob pro 08, 2007 1:49

JE ODEMKNUTY,
nahral jsem certifikat a hledal info na odemceni a nemohl najit, takze neodemykal. Jiz si to nepamatuji. Mam ho sice uz druhy den, ale neni cas testovat. Zatim vsechny instalace OK.
Zatim pouze mohu potvrdit, ze na rozdil od Mteora je na nem TomTom6 funkcni (nemam ale GPS modu). U Mteora jsem nezvladl zadavat adresy, pomala klavesnice. Na novem to ale slapalo.
Inlux messenger (nahrada za Prelude) se nepripoji :'-(
CeleTask funguje, zatim nezlobi ani mapovani klaves. U Mteora jsem mel 15x a obsas se stacilo klavesy jen dotknout a uz se spustil.
Zatim jsem nasitaloval to nejdulezitejsi, bezi don;t reminder,
celkova pamet 43,59MB, volna pamet pri internet sharing (prave pres nej pisu) je JENOM 7,36MB. Bezi InternetSharing, totalcommander a CeleTask.
Jinam zatim spokojenost. Je velky akorat, na klavesnici si rychle zvykam, drzi se dobre, displey vypada obrovsky.
Bojim se mechanicke odolnosti, zatim spokojenost. Dle meho je o neco tuzsi nez S710 (nemel jsem, ale koukal a bal se toho vysouvani, tady se tolik nebojim).
Qwerty jsem jeste nepozil. Mam oficialni CZ prodej, pdf CZ manual je na CD, klavesnice nastesti QWERTY a ne QWERZ. Frantici maji u S710 ten svuj hroznej asi AZERT.
Vcera v noci a jeste dnes rano jsem testnul UMTS a HSD... a zdalo se stabilnejsi nez u XDAflasleho Mteora. Ted mam bohuzel jiz jen TMO (O2 neuspesne jiz dlouho reklamaji) a pred EDGE pozoruji velke zpomaleni. Spojeni je ale stabilni.
No, zbytek budu vedet pozdeji. Po par hodinach minimalniho pouzivani spokojenost.

MrProchy
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pát lis 09, 2007 2:26

GPSka

Příspěvek od MrProchy » sob pro 08, 2007 2:19

No jsem zvědav, jak to s tou GPSkou nakonec vybastlili. Jesli je bloklá jen SW nebo jí nakonec i něco HW chybí jako u Hermese. A taky jak ta finální verze fotí. Předprodukční kousky fotily dost mizerně.

Já to nakonec nevydržel a šel do Hermese. Dospěl jsem k názoru, že větší a dotykový displej a lepší foťák u mne vyváží Wingsovu malou hmotnost, pohotovější ovládání a modernější chipset. On je na tom Tytn kvůli ATI Imageon momentálně s výkonem (co se videa týká) stejně trochu líp. A po takové době je na něj hromada vyladěných ROMek. No a v neposlední řadě mě to vyšlo ještě trochu levněj i s 6GB microSDHC. I když s druhé ruky, ještě rok a půl v záruce.

destrik
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob bře 10, 2007 15:01

Příspěvek od destrik » sob pro 08, 2007 14:12

podla xda tam nieje antena takze gps je nefunkcne:(

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Re: GPSka

Příspěvek od Jiří Hrma » sob pro 08, 2007 22:08

MrProchy píše:A taky jak ta finální verze fotí. Předprodukční kousky fotily dost mizerně.
Fotografie pořízené Wingsem jsem přidal do naší Galerie... postupně budou přibývat další snímky...

Uživatelský avatar
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2007 11:40
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Zkusenosti II

Příspěvek od jivo » ned pro 09, 2007 1:15

Nazdarek, takze dalsi den mam pro Vas pokracovani:
Nejdrive bych upozornil, ze sjem ten TOMTOM6 neparoval s GPS. Nemam. Pouze jsem to bral jako planovac a ne navigaci. Na Mteoru to bylo neovladatelne.
Z Wingse jsem bez problemu udelal BT EDGE MODEM. Je pravda, ze jsem to u Mteora po prefleshovani s aplikaci internet sharing nezkousel.
Wings umi v menu vypnout a zapnout nabijeni pri pripojeni USB. Vyborne a funguje.
Dodavany Office naprosto zklamal. Nenacetl muj primitivni xls vytvoreny v PTabu.
Co jsem naistaloval AutomaticKeylock a mam nastaveno devicelock po hodine, muzim po kazdem odemknuti davat kod. Jeste nebyl cas laborovat.
Jak jsem jiz psal ICQ klient INLUX MESSENGER se nedokaze pripojit.
Ale zatim jsem cim dal tim spokojenejsi.

frunta_sti
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon pro 10, 2007 17:47

Příspěvek od frunta_sti » pon pro 10, 2007 18:04

Ahojte,
už nějakou dobu čekám na Wingse, zajímaly by mě informace, jak přesně funguje práce s dokumenty- otevírání, vytváření, úprava apod. Dále rozdíly oproti WM5, sám mám vario a docela mi vyhovuje, ale už dosluhuje a chtěl bych jej nahradit právě wingsem. Na netu jeou ale jen kusé informace...Takže kdo jej máte, zkuste dát vědět, jak vám vyhovuje, s čím srovnáváte (= co jste měli předtím), jaké má silné a slabé stránky.
Díky
F

mdop
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: sob říj 28, 2006 9:47
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mdop » pon pro 10, 2007 20:40

S730 mě mile překvapila rychlostí jak systému, tak i dat. Velká paměť pro uživatelská data je super a už nemusím počítat, aby mi vyzbil MB.
Po chvilce surfování na netu a instalování několika drobných systémových utilit RAMka ale opravdu rychle klesá. Navíc po ukončení programu přes task manager je stejně paměti méně a méně. Zapnul jsem Wingse a mám něco přes 15 MB (jen pár utilitek na pozadí po startu a běží mi teď hledání Wifi). To i Qtek měl po startu se spoustou programů přes 20 MB.

Uživatelský avatar
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2007 11:40
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jivo » úte pro 11, 2007 0:18

Tak dalsi info:
Ty Office jsem opravil tim upgradem, co je u Mrkvo$oftu.
Zkousel jsem nejak zablokovat GPRS. Nastavil jsem spatne nastaveny. tim jsem se nepripojil a pokud nenajdu WIFI, net nebezi. Ale nevim, jak vybrat aktivni. Pro spojeni bere posledni. ALE TIMTO POSTUPEM VYPNETE GPRS.
Ma perfektne zpracovane menu pro nastavovani. Oproti Mteoru s WM5 nadhera.
Ten Inlux Messenger na ICQ bezi, ale pod novim uctem. Chce zaplatit, nevim kde. Ale az i ten rozbehnu, budu 100% spokojen. Ted mam plno ICQ klientu v telefonu, ale namam jak vyzkoset. GPRS roaming je drahy.
Zamek automatickeylocku jsem opravil. Pokud jsme misto keylock dal devicelock, tak nemam problem.

frunta_sti
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon pro 10, 2007 17:47

Příspěvek od frunta_sti » úte pro 11, 2007 2:51

4 jivo
Díky za info, nový balík jsem dneska na netu taky viděl, máš přehled o rozdílech mezi starým a novým Office balíkem? Já telefon používám hlavně pro word a excel a pak teprve ty ostatní věci. Takže hlavní pro mě je: vytvořit dokument, mít základní možnosti formátu a pak už jen opravdu ty nejzákaldnější fce, které byly na WM5 naprosto v klidu.
Taky, jak ti vyhovuje nová obrazovka- myslím ta "home" věc?
Jak dlouho vydrží baterka a jak stíhá procesor stereo BT, pokud hraje mp3?
Ještě jednou díky, todle je asi tak vše, co mě teď napadá. Jinak to vidím poměrně jasně, na mobilmanii jsou info o telefonu docela dobře vypsané, jediný ? zůstal u práce s dokumenty.
Díky,
F

frunta_sti
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pon pro 10, 2007 17:47

Příspěvek od frunta_sti » úte pro 11, 2007 3:11

...ještě jedna otázka...
Jaké žere Wings karty? Myslím co se do velikosti a typu microSD týče, mám jen mlhavou znalost, že existují různě rychlé typy micraSD...
Díky
F

Odpovědět

Zpět na „HTC S710/S730“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů