Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Potřebujete poradit s výběrem chytrého telefonu, tabletu nebo příslušenství? Pak jste tu správně!
Uživatelský avatar
Tedy
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: stř čer 08, 2016 17:09
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od Tedy » ned pro 17, 2017 15:54

Motorola Moto X 2nd (2014)
CustomROM NexusExperience 10.4 Android 6.0.1

Krátká ukázka běhu androidu.

https://uloz.to/!7sbYEsrO2j08/screencas ... -57-25-mp4" onclick="window.open(this.href);return false;

MP4 345.1MB

ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: čtv zář 04, 2014 11:17
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od ijon » ned pro 17, 2017 16:34

htcjirka píše:
a "díky" snaze Microsoftu nefunguje ani ta navigace.
Co ti nefunguje na navigaci od Microsoftu??
Vadí mi, že se podle ní už nikam nedá jezdit. Poslední dva pokusy - první triviální trasa typu "furt rovně" asi 30 km. Asi v půlce se navigace nejspíš začala nudit a chtěla mě hnát kamsi do okolních vesniček. Druhý pokus do Prahy, opět zcela jednoduchá trasa rovně - doprava - doprava na parkoviště. Pro jistotu jsem vypnul data, aby si nehledala provoz. Kdesi na předměstí se rozhodla, že musím jet doleva. Ono ne že by to nešlo, ale projíždět třicítkou mezi nepřehlednými baráky v obytné zóně s předností zprava není optimální. Takže jsem pokračoval rovně, čímž jsem navigaci nejspíš k smrti urazil. Pak už to s ní šlo z kopce. Nejlepší bylo, když už jsem byl jeden blok / semafory od cíle (asi 100 metrů). Navigace mě ale znovu chtěla hnát kamsi doleva a objet minimálně jednou čtvrť kolem dokola...
Všechno to byly známé trasy, kde jsem navigaci nepotřeboval. Pokud bych jí opravdu potřeboval, už bych byl nejspíš přešlý a W10M kdesi ve Vltavě.

Uživatelský avatar
Tedy
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: stř čer 08, 2016 17:09
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od Tedy » ned pro 17, 2017 16:45

Tohle někdy navigace dělají.
Záleží jak dobře jinmas nastavenou a hlavně podklady, jak jsou jednotlivé cesty označené.

ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: čtv zář 04, 2014 11:17
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od ijon » pon pro 18, 2017 7:48

No právě. S Here nebo pak Windows Mapami jsem projel kus světa a víceméně jsem věděl, co mám od nich čekat. Jenže po přechodu na Bing mapy se navigace natolik zhoršila, že je v podstatě nepoužitelná. Nastavit tam není co, snad jen dálnice/nedálnice. S tím, že neumí navigovat například k nejbližší benzínce, jsem se už smířil dávno. zato přibyly nějaké nesmysly typu 3D budov
Ale chápu, je to zadarmo a Microsoft rozhodně nemá zájem na nějaké velké podpoře. Stejně tak jsem Microsoftu x-krát psal, že jsou v adresáři na L950 číslo mobilu a ostatní údaje zobrazeny nesmyslně malinkým fontem přičemž jsou 2/3 obrazovky prázdné. Ale s tím už taky nikdo nikdy nic neudělá.

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1039
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od pogo8303 » pon pro 18, 2017 8:41

Vadí mi, že se podle ní už nikam nedá jezdit. Poslední dva pokusy - první triviální trasa typu "furt rovně" asi 30 km. Asi v půlce se navigace nejspíš začala nudit a chtěla mě hnát kamsi do okolních vesniček. Druhý pokus do Prahy, opět zcela jednoduchá trasa rovně - doprava - doprava na parkoviště. Pro jistotu jsem vypnul data, aby si nehledala provoz. Kdesi na předměstí se rozhodla, že musím jet doleva. Ono ne že by to nešlo, ale projíždět třicítkou mezi nepřehlednými baráky v obytné zóně s předností zprava není optimální. Takže jsem pokračoval rovně, čímž jsem navigaci nejspíš k smrti urazil. Pak už to s ní šlo z kopce. Nejlepší bylo, když už jsem byl jeden blok / semafory od cíle (asi 100 metrů). Navigace mě ale znovu chtěla hnát kamsi doleva a objet minimálně jednou čtvrť kolem dokola...
Všechno to byly známé trasy, kde jsem navigaci nepotřeboval. Pokud bych jí opravdu potřeboval, už bych byl nejspíš přešlý a W10M kdesi ve Vltavě.
Tohle se občas stane s každou navigací a aniž bych obhajoval Windows mapy, tak se mi tohle stalo i na androidu s Waze, Navigonem... Pokud to někde znám, tak navigaci ignoruju a jedu podle sebe. Na druhou stranu pokud to někde neznáš, jakou máš jistotu, že taky nevede špatně :)

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12252
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od htcjirka » pon pro 18, 2017 8:45

Přesně tak, navigace je pomocník, základ je používat hlavu a ne tupě nasledovat navigaci.Kolik lidí už skončilo někde mimo silnici, v řece apod. :-D

spire011
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 176
Registrován: stř lis 06, 2013 23:06
Zařízení: Microsoft Lumia 950XL

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od spire011 » pon pro 18, 2017 10:23

Ako som prave zistil, pri androide je asi nutnost zamerat sa na telefon s velkym vnutornym uloziskom...svojho casu som otcovi kupil Samsung J3 2016, ktory ma 8GB vnutornej pamate - otec tam nainstaloval asi 15 aplikacii a telefon sa stal nepouzitelnym, kedze hlasi 97% zaplnenej pamate... asi 90% aplikacii sa neda prehodit na pamatovu kartu (preco?). Zopar aplikacii prehodit islo, tak som ich prehodil na kartu, ziskal som tym asi 10% uloziska navyse... co ale bude, ked si nieco dalsie znova doinstaluje, to neviem. No co uz, to som fakt nevedel, ze 8GB je malo. Dcera ma Lumiu 630, ma tam asi 30 hier a telefon frci bez najmensieho problemu..a to ma tiez 8GB (ale je mozne, ze niektore aplikacie ma na karte, dnes to pozriem zo srandy).

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1039
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od pogo8303 » pon pro 18, 2017 10:42

No ona ani L640XL s 8GB není žádná sláva, co se týče volného místa... Dneska to chce u androidu hledat asi něco s minimálně 32GB, 8GB se snad už ani nedělá, ne?

ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: čtv zář 04, 2014 11:17
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od ijon » pon pro 18, 2017 11:07

Minimum pro Droid je dnes asi 3GB RAM a 32GB storage. Naštěstí to je dnes v Číně už standard a mají to i stodolarové mobily. Jak jsem se díval, minimum nabízejí 2 / 16GB, ale to je úplný lowend a starší modely. Spíš je potřeba vybrat mobil s pokud možno poslední verzí OS, protože na nějakou aktualizaci se spoléhat opravdu nedá.

spire011
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 176
Registrován: stř lis 06, 2013 23:06
Zařízení: Microsoft Lumia 950XL

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od spire011 » pon pro 18, 2017 11:11

Telefón som otcovi kupoval tento rok (ten Samsung J3), takže 8gb verzie sa teda stále robia...len neviem teda načo...

Katikakus
varování
varování
Příspěvky: 59
Registrován: pát led 30, 2015 9:35
Zařízení: Sony

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od Katikakus » pon pro 18, 2017 12:10

Tos ale kupoval lonsky model. Nastesti uz i Samsung pochopil, ze 8GB je i na low-end model zalostne malo a verze 2017 uz ma 16GB. Kazdopadne nic pod 32GB bych nekupoval.

iphonak
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř lis 08, 2017 12:47
Zařízení: iphone7

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od iphonak » pon pro 18, 2017 12:20

spire011, a to si pred koupi nevedel ze ma jenom 8GB? V kazdem pripade jsi si sam odpovedel proc takove telefony delaji - vzdy se najde nejakej trouba ktery to koupi :D

spire011
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 176
Registrován: stř lis 06, 2013 23:06
Zařízení: Microsoft Lumia 950XL

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od spire011 » pon pro 18, 2017 13:34

No, tiež som si to mohol predtym naštudovať....ale mne pri WM 8gb vždy stacilo, tak som si myslel, ze to nebude problém ani pri Androide...no co uz. Len by ma zaujímalo, prečo idu na kartu presunúť iba niektoré aplikácie. Od čoho to vlastne závisí? Lebo na wm10 môžem presunúť skoro všetko na kartu.

qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od qwerty » pon pro 18, 2017 14:25

ani na WP nemozes presunut vsetko. Na zakladne pouzitie je vhodne mat aspon 16GB, plus pamatovku. 32 je tak akurát, dnes, ale uz za rok to moze byt inak

qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od qwerty » pon pro 18, 2017 14:30

Tedy píše:Motorola Moto X 2nd (2014)
CustomROM NexusExperience 10.4 Android 6.0.1

Krátká ukázka běhu androidu.

https://uloz.to/!7sbYEsrO2j08/screencas ... -57-25-mp4" onclick="window.open(this.href);return false;

MP4 345.1MB
Tak teraz neviem, ci laguje moj telefon, ale nemas sa veru cim chvalit :tlem:

spire011
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 176
Registrován: stř lis 06, 2013 23:06
Zařízení: Microsoft Lumia 950XL

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od spire011 » pon pro 18, 2017 14:53

qwerty píše:ani na WP nemozes presunut vsetko. Na zakladne pouzitie je vhodne mat aspon 16GB, plus pamatovku. 32 je tak akurát, dnes, ale uz za rok to moze byt inak
90% aplikacii co mam nainstalovanych na svojej 950XL, sa presunut da. Na Androide ide presunut 10% a 90 nie :D Jedine, co nejde u mna na wm10 presunut, su niektore "vstavane" aplikacie. Ale vsetko, co som instaloval ja sam (FB, Messenger, Whatsapp, vsetky hry a kopa dalsieho) - to presunut ide. Na tom otcovom Samsungu nejde presunut prakticky nic - ani fb, ani messenger - no skoro nic...ono na inom mieste tohto fora som sa dozvedel, ze teda nie je moc dobre mat aplikacie na karte - vraj stabilnejsie je mat ich v pamati telefofonu. Takze ja ich mam vsetky v telefone, ale teda keby je treba, tak si viem skoro vsetky hodit na kartu.

qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od qwerty » pon pro 18, 2017 15:29

Katikakus píše:Daily driver (telefon na denni pouzivani) nainstaluji na zacatku vsechny potrebne aplikace (u me pres 60, za ty roky mam proste vybrane a odzkousene aplikace ktere potrebuji a o kterych vim, ze funguji) a pouzivam bez problemu treba 2 roky - zadne zpomalovani ani zahlcovani se nedeje - neni k tomu duvod.
Prosim ta, aspon tu neklam. Spomalovanie sa deje VSADE, na pocitacoch, na telefonoch atd. Na vsetkom, kde sa daju instalovat aplikacie. Vidim to aj na svojom Xiaomi a Lumii. A pravda je, ze Android je na to chulostivejsi jak mobilny Windows. Aj ked sa nehras a len mobil pouzivas. Musis len mat dostatocne rychly mobil, aby to nevadilo. Cim rychlejsi, tym to menej vidiet. Ale deje sa to. Musi sa, inak to ani byt nemoze.

Uživatelský avatar
Tedy
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: stř čer 08, 2016 17:09
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od Tedy » pon pro 18, 2017 17:00

qwerty píše:
Tedy píše:Motorola Moto X 2nd (2014)
CustomROM NexusExperience 10.4 Android 6.0.1

Krátká ukázka běhu androidu.

https://uloz.to/!7sbYEsrO2j08/screencas ... -57-25-mp4" onclick="window.open(this.href);return false;

MP4 345.1MB
Tak teraz neviem, ci laguje moj telefon, ale nemas sa veru cim chvalit :tlem:
Hele nevím, já to video pouštěl z ulož.to a taky se seká.
Původně jsem to dal na fotky Google, kde mám kvůli neomezenému prostoru, nastavenou kompresi, takže video nic moc.
Pak jsme to uploadnul na uloz.to a je to stejné taky to asi komprimuji.
Jediné co mohu video zabalit do RAR a pro jistotu i zaheslovat, aby se do toho nehrabali.
Zkus to z uloz.to stáhnout a pustit v počítači, je to naprosto plynule....jako takovou sekanici co je na streamu, bych nestrpěl a vůbec už se tím tady nechlubil, to mi věř.

EDIT:
Když video stáhneš do počítače nebo telefonu, je to podstatné lepší ale ne zcela plynule.
Původní jsme už smazal, takže udělám nové zabalím do RAR a dám k sobě na Google Disk.

Uživatelský avatar
dufulo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 342
Registrován: čtv pro 23, 2010 1:26
Zařízení: HTC Desire HD, Evo 3D

Re: Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od dufulo » pon pro 18, 2017 17:47

Ale aspoň vieme čo často papáš :)

Uživatelský avatar
Tedy
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: stř čer 08, 2016 17:09
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Prechod z WM10 na Android - áno či nie?

Příspěvek od Tedy » pon pro 18, 2017 17:51

Kdo já? Z čeho tak usuzujes :D

Edit
Áá....vím překlepy smažák a podobně
...no gboard a má vina že to po sobě pořádně nečtu, promiň.

Odpovědět

Zpět na „Jaké zařízení si mám koupit?“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů