Deco wrote:Od WP telefonu očekávám:
kvalitní displej - Super AMOLED, Clearblack, úhlopříčka min. 4 palce.
slušnou výdrž na baterii
kvalitní fotoaparát
unibody konstrukci, pěkný design
o zbytek se postará systém...
Uvidíme, kdo mi to splní:-)
No já nevím, ale co se týče displeje, tak Super AMOLED se mi ani trochu nelíbí, bolí mě z něj oči, barvy jsou přepálené a nepřirozené, to už radši ten SLCD, i když teda nejlepší mi přijde IPS, co používá Apple. Když rovnám Omnii 7 se Super AMOLED, HTC 7 Trophy s SLCD a iPad 2 s IPS, tak nejlepší pro mě je iPad, potom Trophy a nakonec s velkým odstupem Omnia (někdo to třetí místo mít musí, ale ve skutečnosti se Omnia nezařadí vůbec, prostě Super AMOLED se mi nelíbí, možná jsem výjimka, ale oči mě z toho opravdu bolí a to už po chvíli, jsem zvyklý číst na mobilu/tabletu knihy a na Super AMOLED to nejde, brzy bych si oči zřejmě zkazil. Možná to ale bude souviset i s tím, že vůbec nesnáším to pseudo 3D, které dnes letí, z něj mě po chvíli příšerně bolí hlava).
Výdrž baterie je problém, protože technologie baterií se prakticky vůbec nezměnila od vynálezu Li-Ion/Li-Pol, chtělo by to něco nového, lepšího. Trophy mi vydrží dva dny (při intenzivním využívání jeden den) stejně jako jakýkoliv jiný smartphone.
Kvalitní fotoaparát v mobilu nemůže být díky optice, nenacpeš do malého těla kvalitní objektiv. Čip může být sebelepší, ale končí to prostě na objektivu. Takže jestli chceš pěkné fotky, kup si zrcadlovku s kvalitním objektivem, o něco horší jsou kompakty, ale pořád v pohodě použitelné, fotítko na mobilu je spíš jen nouzovka...
Pěkný design etc, to už je věc výrobce a osobního vkusu, mě se třeba design většiny WP7 zařízení líbí, akorát bych uvítal, kdyby někdo udělal bílý telefon, černá je sice krásná barva, ale má ji každý, iPad mám bílý, notebook mám bílý a jsem ve svém okolí unikát, protože všichni mají tuto techniku černou. Navíc na bílé nejsou vidět otisky prstů, což je také fajn