HTC HD2 pro americký T-Mobile nabídne 576 MB RAM/1 GB ROM

Diskuze o programech pro Windows Mobile
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

Post by Jiří Hrma »

Americký operátor T-Mobile do své nabídky příští měsíc zařadí zajímavě upravenou verzi komunikátoru HTC HD2, která nabídne celý 1 GB ROM a 576 MB operační paměti RAM. Evropská verze HD2 má přitom "jen" 512 MB ROM a 448 MB RAM. V balení se navíc bude dodávat 16 GB microSDHC karta. To, že se v různých zemích komunikátory prodávají s nejrůznějšími úpravami podle požadavků trhu a operátorů, není nic nezvyklého, jenže v případě HD2 to zvedá trochu větší vlnu ohlasu a spousta uživatelů v Evropě se bouří, o čemž svědčí i rozhořčené diskuze na Xda-developers. Šušká se, že verze pro americký T-Mobile nabízí více paměti proto, aby pro ni operátor mohl později nabídnout oficiální upgrade na Windows Mobile 7, u kterých bývá často zmiňován jako minimální požadavek právě 1 GB ROM. Mějte ale na paměti, že Microsoft zatím nic ve spojení s WM7 nepotvrdil, takže ve finále to může být úplně jinak.

obrázek

Zatím se také neví, zda se evropská verze HD2 dočká upgrade na Windows Mobile 7, o tom by snad mělo být jasno po Mobile World Congressu v Barceloně, který začíná 15. února. Osobně bych se nad tím ale nijak nerozhořčoval a raději bych vyčkal na oficiální stanovisko výrobce. A i kdyby to náhodou nevyšlo, ještě stále tu máme Xda-developers, kde si troufám tvrdit, že se na 100% objeví alespoň nějaká neoficiální WM7 ROM pro HTC HD2.

Zdroj: WMPowerUser
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: iPAQ 214, N900

Post by pfhawk »

a to jsem si myslel, ze v jednu hodinu si tu uz clovek zadne novinky neprecte :) dobra prace ;) jinak teda tohleto se mi zda jako vetsi modifikace nez na jake jsem u htc pro americky operatory zvykli. skoda, ze v Evrope to nefunguje podobnym zpusobem jako prave v Americe nebo dokonce v Asii, kde si nechavaji primo spickove smartphony na zakazku vyrabet.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

díky :-) já si ješte pamatuji upravenou CDMA verzi HTC Touch Pro2, který nabízel 3,5mm výstup (klasická verze má ExtUSB).
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel

Post by pfhawk »

jj na tu verzi si pamatuju taktez. nebyl i prvni diamond nebo touch pro s 3,5mm jackem pro usa operatora nektereho?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

Post by Jiří Hrma »

Tak to už si nevzpomínám, ale myslím že ne, že to se poprvé objevilo právě u CDMA TP2.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Post by elcrys »

Tomuto rozhořčení některých uživatelů Evropské verze se musím jenom smát. Doposud všichni tito uživatelé vychvalovali neuvěřitelné HW parametry, ale jakmile se objeví něco o trochu lepšího, už jim to není dost. Navíc, podle toho co už bylo psáno, to není u zařízení značky HTC ojedinělý jev, takže podobnou věc mohli nespokojení uživatelé čekat. Další věc, co mě pobavila, je nápad některých uživatelů zavalit společnost HTC nesouhlasnými reakcemi - takových už tady bylo :) a nevypadá to, že by si tato společnost dělala s nářky uživatelů nějaké starosti (protože už ví, že drtivá většina těchto uživatelů si stejně koupí jejich další přístroj XX3).
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia

Post by Kamil Pulicar »

Diamond pro USA měl myslím slot na microSD.

By mě zajímalo k čemu je 512MB RAM u Windows Mobile, to je ten humus Sense tak nenažrané?
Nevím jak je to s 576 MB RAMkou, některé zdroje uvádí 512MB. Ještě k tomu 576 je divné číslo, jedině kdyby tam byla paměť s hodnotou 768MB a 192MB by si užíral systém.

Z toho by vyplívalo, že si upravená verze WM s grafickou nádstavbou, bere více RAM paměti než stolní Windows XP v základu.
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100

Post by tslany »

Kdyby ten procesor podporovat x86(_64) instrukce tak už by na tom běhali Visty kráásně plynule :-)

Píšu to jenom proto, že dneska je zvykem navyšovat RAMku namísto optimalizovat SW, např. takové Sense, bere to pomale 100MB RAM přitom by nebyl problém, pokud by se programátorům chtělo, udělat verzi co by si brala jenom 20MB
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

elcrys wrote:Další věc, co mě pobavila, je nápad některých uživatelů zavalit společnost HTC nesouhlasnými reakcemi - takových už tady bylo :) a nevypadá to, že by si tato společnost dělala s nářky uživatelů nějaké starosti (protože už ví, že drtivá většina těchto uživatelů si stejně koupí jejich další přístroj XX3).
Není pravda. Proč myslíš, že náhle má tolik přístrojů jack 3.5mm, blesk nebo výkonný procesor, když předtím nebyly? Jen tak, protože HTC (a jiní) nám chtějí dát něco navíc pro naše modré oči? ;-) Je pravda, že pár let se zákazníky zametali (a ti jim na to ochotně skákali), ale situace se už díkybohu trochu mění.
elcrys
smartguru
smartguru

Post by elcrys »

Standa wrote:...Proč myslíš, že náhle má tolik přístrojů jack 3.5mm, blesk nebo výkonný procesor, když předtím nebyly? ...
Protože je v současné době po těchto věcech poptávka, jistě. Ale poptávka v rozsahu celého trhu s mobilními zařízeními, nejen ve skupině "pár" tisíc křiklounů někde na xda. A výše zmíněná věc s vylepšenou americkou verzí HD2 a nespokojenci píšícími do HTC je zase jen záležitost úzkého okruhu lidí, na které nebude HTC reflektovat.
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by Pistolník »

To Kamil Pulicar. Nevím, proč říkáš "humus Sense"? Používáš ho. Já jsem HD2 koupil především kvůli Sense. A ani trochu nelituji. Díky Sense je to můj první WM telefon, který se dá opravdu pohodlně ovládat již v základu - a to velmi rychle a nemusím doistalovávat aplikace třetích stran (a kvalitní jsou placené - nechci-li krást) jako dříve. Než jsem ho koupil, vyzkoušel jsem všechny v současnosti u nás dostupná zařízení a vyhrál právě HTC a Sense.
pfhawk
přispěvatel
přispěvatel

Post by pfhawk »

pravda Kamile, to byl microSD slot, jsem si to spletl. jinak ono to navyseni parametru neni zase tak svetoborne. nereknu, kdyby tam flakli 8GB ROM + 16GB kartu za podobnou cenu. to uz by byl duvod skutecne se zlobit.
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Post by Standa »

elcrys wrote:
Standa wrote:...Proč myslíš, že náhle má tolik přístrojů jack 3.5mm, blesk nebo výkonný procesor, když předtím nebyly? ...
Protože je v současné době po těchto věcech poptávka, jistě. Ale poptávka v rozsahu celého trhu s mobilními zařízeními, nejen ve skupině "pár" tisíc křiklounů někde na xda. A výše zmíněná věc s vylepšenou americkou verzí HD2 a nespokojenci píšícími do HTC je zase jen záležitost úzkého okruhu lidí, na které nebude HTC reflektovat.
Jasně, u pda byla od počátků až skoro do současnosti poptávka po výkonu a jacku na sluchátka, pak dva roky nebyla, a teď zase najednou je :-D. Nejsem ekonom, ale tento "výkyv" mi nepřijde moc pravděpodobný. Zvlášť po, už starším, videu, kde se v rozhovoru polský ředitel HTC při těchto otázkách redaktora docela zakoktává a nemá kloudnou odpověď.
No, důležité je si tahle umělá omezení umět omluvit, abych si mohl připadat jako vlastník špičkového přístroje :-).
RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Trabant

Post by RejPal »

elcrys wrote:Tomuto rozhořčení některých uživatelů Evropské verze se musím jenom smát...
Já se jejich rozhořčení také směji (je zbytečné), protože jak se nejspíše začíná ukazovat (opět) není to otázkou HW, ale pouze SW: tzn, že všichni co mají HD2 a dají si tu správnou ROM (TM) mají "větší" RAM.
To že je Sense žrout RAM je pravda, ale i když je na HD2 spuštěné, tak pořád na tomto přístroji zbývá 200MB RAM. Souhlas s pistolníkem: Sense je výborné. Hrozně mně baví příspěvky, jak Sense na androidu je super a na wm je k ničemu. Je potřeba psát ještě něco dalšího. :roll: Snad jen FM transmitter; hezký večer!
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Kamil Pulicar »

Pistolník: Nemyslel jsem to nijak zle. Já mám rád na displeji co nejvíce informací s jednoduchou grafikou. Rád si cokoli předělám k obrazu svému.
Jenže Sense zobrazí sice v podstatě hodně informací, ale nijak si Sense neupravím. Graficky je to přeplácané a ve výsledku mi to pouze žere RAMku a špatně se mi ovládá sytém.

WM komunikátory prostě nejsou dělané pro masy, ale pro lidi kteří opravdu chtějí pracovat. Nepotřebují mít pěkné sluníčko na ploše, které zabere drahocenné pixely.

Pardon pro mě je PC i PPC na emaily, internet, dokumenty, poznámky a ne na hraní a chlubení se kamošům. Ale je fajn, že tito lidé sponzorují vývoj nových zařízení a nikdy se jim ty peníze nevrátí. =D
nofxsak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Post by nofxsak »

nová verze sense je fakt o hodně tříd víš než staré touchflo 3D, ale i tak není až tak nenažrané - dalo se používat i na diamondu a ten měl běžně jen 50MB volné RAM po restartu (se sense 30-40MB). Teď mám na HD miriho romku a mám volných kolem 90MB ram a už ji prostě neřeším, protože to není potřeba - nevím co všechno bych musel pustit abych ji zaplácal a je mi to jedno (při tak velkém počtu aplikací by to stejně už ani procesor nezvládal)

=> proto si myslím, že je zatím celkem šumák jestli má někdo volné 200 nebo 250MB RAM, možná se to s přichodem WM7 změní, ale pochybuji o tom

btw. diamond pro americký trh měl i větší baterku jestli se nemýlím 1350mah
hannawald
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Zařízení: Nokia N900

Post by hannawald »

Sense pro me na HD2 bylo rovnez tragicke. Dobre to bylo jen pro konfiguraci vsech nastaveni. Ale slo to vypnout a uzivatel si tak muze vybrat, takze nebyl zase takovy duvod kritizovat.
Boure mozna neni pro tech par MB navic, ale cloveka napadaji otazky na budouci upgrade na WM7, zvlast kdyz potvrzena WM7 zarizeni maji 1GB ROM.
Dobrou zpravou pro uzivatele H2 je predstavena originalni rozsirujici baterie s dvojnasobnou kapacitou (samozrejme s upravenym zadnim krytem).
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Zařízení: HTC Desire HD

Post by Pistolník »

Ještě To Pulicar: Asi jsi mě špatně odhadl. Podívej se na věk :-( . Kámošům se nechlubím, hry v telefonu nemám žádné, videa a hudbu také ne. Mám to fakt jen na práci (v mém případě především maily a práce s dokumety všemožného formátu , internet a samozřejmě vzhledem k display super navigace). A na maily je právě sense s náhledem a listováním super.
Dost slyším stesky jestli bude upgrade na WM 7 ne bo ne. Co konkrétně za funce Vám na 6tce chybí? Nějaká grafická nástavba je mi pro práci ukradená (teda nechci -li machrovat na Iphoňáky). Co sedmička přinese tak revolučního, že bych ji za každou cenu musel mít. Vzpomínám na dobu, kdy jsem "musel" mít Visty. (A pak velmi rychle z Visty ven :tlem: ).
elcrys
smartguru
smartguru

Post by elcrys »

Standa wrote:...Jasně, u pda byla od počátků až skoro do současnosti poptávka po výkonu a jacku na sluchátka, pak dva roky nebyla, a teď zase najednou je :-D. Nejsem ekonom, ale tento "výkyv" mi nepřijde moc pravděpodobný...
Mě také ne a pochybuji, že takový výkyv vůbec kdy byl. Nedokážu si představit, že by už od počátků PDA platformy byla poptávka po jacku. Tahle poptávka totiž přímo souvisí s navyšováním kapacity paměťových médií, na které by bylo možné uložit nějakou tu hudbu (ve formátu např. mp3, midi pominu).

Jinak poptávka po výkonu vždy byla, je a bude. Ani dnes nelze říci, že by byla nadlouho uspokojena. Jako tomu bylo i v minulosti s uvedením dnes už muzeálních, ale v té době výkonných procesorů.

Ještě, co se týče tématu, tak s případným upgrade HD2 na WM 7 bych to také neviděl černě. Ono je asi stejně jen otázka času, kdy HTC zaplácne uživatelské rozhraní tohoto nového OS nějakým svým rozšířením Sense v4, takže v globálu bude jedno, zda má uživatel staré nebo nové WM.
Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak

Post by Kamil Pulicar »

Pistolník: Pokud se ti pracuje na WM s grafickou nadstavbou Sense dobře a je tvá práce stejně a nebo více efektivní než s WM bez Sense,tak ti to neberu.
Nebylo to mířeno proti tobě. Sense je odpověď na iPhone a jeho "snadné" ovládání prsty. Já odjakživa ovládám PPC prsty a nikdy jsme nepotřeboval větší ikonky.
Jinak HD2 má kapacitní displej a nevím jak s jeho nepřesností, bych trefoval čtvereček v exelu bez zoomování.
Post Reply

Return to “Aplikace”