OperaMini, kt.verzi a Java emulator?

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Odpovědět
homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

OperaMini, kt.verzi a Java emulator?

Příspěvek od homi » pát zář 05, 2008 6:58

Jakou verzi Operamini pouzivate, na strance mi nepozna iPaq614? A jakou verzi Java emulatoru. Po nejakem nasilnem resetu (ne kvuli Opery) se mi zacly spatne zobrazovat nektere stranky. Vymazani cookies ani reinstalace Operymini nepomohla. Jak zcela vymazat Operumini? Anebo odinstalovat i JavaEmulator(pouzivam EsmertecJbed) a ikonu OperyMini mam primo na plose.

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » pát zář 05, 2008 8:25

A proc operu mini, proc ne full operu? A proc nepouzivas interni Javu od Sunu? :) btw. vetsina java emulatoru ma menu pres ktere lze apliakce nahravat a mazat :)

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » pát zář 05, 2008 9:50

Protoze u EsmertecJbed javy si muzu vytvorit zastupce operymini primo na today a neotravuje potvrzovaci hlaskou o povoleni pripojeni.
A proc Omini:
- protoze rozhodne setrim data
- protoze je daleko rychlejsi (pocnaje startem prohlizece a konce nactenim stranky)
- protoze jsou nektere stranky optimalizovany primo pro Omini, napr. livescore (u full musim vzdycky priblizovat vhodny detail)
-protoze ma RSS
-protoze lehce vytvarim a synchronizuji bookmarky s desktopovou Operou
Staci?

Uživatelský avatar
Pipa
smartguru
smartguru
Příspěvky: 783
Registrován: úte dub 22, 2008 12:33
Zařízení: Samsung Galaxy Note 4
Bydliště: okolí stověžaté

Příspěvek od Pipa » pát zář 05, 2008 10:08

jeste dodam, ze vestavena java od HP je tak priserne pomala ze s operou mini je nepouzitelna

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kissman » pát zář 05, 2008 13:03

data nesetris :) paklize si umis nastavit operu tak jak je nastaveny cache server pro opery mini tak mas stejnou, ne-li mensi datovou narocnost... start velke opery 0,5sec na 614c, lepsi vykreslovani, a zadne stranky nejsou pro operu mini, to jen ty stranky maji spatnou knihovnu ktera nepozna mobile device :) RSS chapu, ale je spousta lepsich SW na RSS z podstatne vice moznostmi :) a zalozky jdou urcite take sync :)

/edit: ukaz mi screen z "mini" livescore pls :lol:

/edit2: pomala java? vzdyt interni SUN emu byl a je vzdy jeden z nejrychlejsich :) a na iPaqu s takovym procesorem, nedalo mi to, testik sem pustil... a vysledek? Jestli existuje neco vyrazne rychlejsiho na Javu nez je iPaq, ukaz mi to ;) svetove se vejdeme do prvni dvacitky nejrychlejsich Java zarizeni na svete... viz. jbenchmark ;)

Myslim ze bude chybka prave v nejakem softu ;) Zkus po HR...

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » pát zář 05, 2008 15:02

Toz diky, neprimo jsi mi pomoh,Livescore uz mi funguje,diky tomu,ze jsem hledal to nastaveni cache v full Opere a najednou nejelo livescore ani tam,pak zmenil stejne nastaveni v mini a je to ok.
Synchro je v mini jine nez ve full. V mini se synchronizuje zalozka Operamini v desktop verzi,takze se nesynchronizuji vsecky zalozky(mam jich nekolik stovek,v miniopere mi staci 10-20).
Muzes upresnit, jak a kde se nastvuje ta cache a la mini pro full Operu?

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys » pát zář 05, 2008 16:01

kissman píše:pomala java? vzdyt interni SUN emu byl a je vzdy jeden z nejrychlejsich :) a na iPaqu s takovym procesorem, nedalo mi to, testik sem pustil... a vysledek? Jestli existuje neco vyrazne rychlejsiho na Javu nez je iPaq, ukaz mi to ;) svetove se vejdeme do prvni dvacitky nejrychlejsich Java zarizeni na svete... viz. jbenchmark ;)
Před časem jsem také laboroval s JBenchmarkem a s interním emulátorem se mi v JAVA 1.0 povedlo dostat ke 20 000 hranici. S javou 2.0 to bylo už horší, tam se zdál výkonnější JBed3dMod_HeapSizeFix_02.01.08, s kterým se mi také povedlo předstihnout všechny zařízení v listině JBenchmark.com. Bohužel moje uploadované výsledky autoři vycenzurovali - což se jim ani nedivím, protože zkušenější programátor je může lehce hacknout.

palinger
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 21, 2008 12:37
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od palinger » pát zář 05, 2008 17:42

Práve kvôli nerozpoznaniu iPaqu som stiahol jar, jad súbory
z PC, vybral som generic verziu, advanced MIDP 2, sloven. jazyk. Emulátor mám JBed3dMod_HeapSizeFix_02.01.08, je rozhodne rýchlejší než od výrobcu a nemyslím si že to vyrieši hard reset.

kissman: vážne vyskúšaj a porovnaj rýchlosť...

Na xda-developers som našiel novšiu verziu VM od Ebenezera, tá je ešte rýchlejšia pri štarte ale bohužial nemá možnosť nastaviť Net access na Always Allow, a potvrdzovať neustále že či Opera Mini môže komunikovať s proxy sa mi nechce. Ostávam preto pri 02.01.08.

homi: ak zadáš do adresného riadku Opery Mobile text "opera:config", môžeš nastavovať plno dalších vecí. Ale čo tam treba nastaviť neviem, skúšal som zadať proxy Opery Mini ale nebralo to.

Inak dávam do pozornosti, našiel som toto http://www.toonel.net , nechce sa mi teraz to skúšať, na youtube je jedno video na porovnanie, ja som spokojný s Mini+JBed, kto rád experimentuje nech sa páči.

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » stř zář 10, 2008 8:01

Emulátor mám JBed3dMod_HeapSizeFix_02.01.08
1)Da se k teto verzi vytvaret primo zastupce na plochu/do programs (operamini primo na plose)?
2)Nezkusil bys oskarka (na posilani sms), jestli korektne pracuje (zvlaste adresar)?
diks

palinger
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 21, 2008 12:37
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od palinger » stř zář 10, 2008 11:02

1) samozrejme že sa dá, v Programs sa ti vytvorí po nainštalovaní, na ploche si vytvoríš napr. cez SPB Pocket Plus ako na akýkoľvek iný program. Zástupcu priamo na Operu Mini asi nevytvoríš, lebo sa spúšťa v emulátori.
2) nerozumiem tejto otázke

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » stř zář 10, 2008 16:58

1) toz to je blby,ja mam javove aplikace primo v nabidce
2) oskarek,jav.program na odesilani sms
http://mobilecity.cz/java/oskarek/
u me javy mi blbne, tak musim pouzivat v orig. od Sunu,ale pokud nejde vytvaret primo zastupce, tak je to jedno

palinger
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 21, 2008 12:37
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od palinger » čtv zář 11, 2008 12:47

1) v ktorej ponuke máš priamo java apps ?
2) ako blbne? ja ti neporadím, nevyužívam služby českých operov..

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » čtv zář 11, 2008 13:44

2) spatne zobrazuje adresar,ale pokud nejdou primo udelat zastupce, tak mne to nezajima,v Sun jave mi to jede ok

palinger
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 21, 2008 12:37
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od palinger » čtv zář 11, 2008 14:10

Tak ešte raz.
1) v ktorej ponuke máš priamo java apps ?

Ak ti ide urobiť zástupcu priamo na Operu Mini pod Sun tak ti pôjde asi aj urobiť zástupcu na ňu pod JBed. Mňa zaujíma kde a ako to môžeš urobiť.

ikoala
nováček
nováček
Příspěvky: 33
Registrován: ned čer 22, 2008 20:03

Příspěvek od ikoala » čtv zář 11, 2008 14:49

samozrejme ze jde udelat zastupce primo na app, udelejte si zastupce s presne touhle cestou

"\Windows\jbed.exe -run s1_"

kde cislo na konic urcuje poradi midletu, pokud mate jen jeden, tak vychozi cislo je 0

palinger
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 21, 2008 12:37
Bydliště: Bratislava

Příspěvek od palinger » čtv zář 18, 2008 14:20

:wink: vďaka ikoala, fajn vedieť

Crozz
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: pát úno 23, 2007 18:54
Zařízení: Sony Xperia S a Samsung Galaxy Tab 2 7.0 3G
Bydliště: Praha

Příspěvek od Crozz » čtv zář 18, 2008 17:16

ja pouzivam Esmertec Jbed Build ID 20080222.3.1 a k tomu samozrejme Opera Mini 4.1, zjistil sem ze tahle verze Jbedu spolupracuje zatim nejlip s operou mini, bohuzel na hry je tenhle kus nepouzitelnej, ma nejaky bug a blbne ovladani

Uživatelský avatar
Ganimed
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 99
Registrován: stř zář 26, 2007 21:25
Zařízení: HP ipaq 614c
Bydliště: FM

Příspěvek od Ganimed » čtv zář 18, 2008 22:27

mam presne ten samy Jbed Build ID 20080222.3.1 a muzu potvrdit ty hry blbnou zkousel jsem hru Fatal Force a ten maly pajdulak se mi scvoknul a zacal porad poskakovat musel jsem tu hru vypnout nedalo se to ovladat.

Jinak na Operu mini si nemuzu stezovat je to pekne svizne, jen nechapu jak se psalo vyse jak mam nastavit tu klasickou operu nebo netfront abynenacital tolik dat a byl stejne rychly jako Opera mini ? Nekdo nahore psal ze to jde tak bych rad znal to nastaveni

Odpovědět

Zpět na „Hewlett-Packard“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti