iPAQ 614c a GPS

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Uživatelský avatar
Tomáš Kubec
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: pon čer 20, 2005 20:47
Zařízení: Lenovo P780
Bydliště: Pardubice

Příspěvek od Tomáš Kubec » pát dub 11, 2008 7:03

Ale z toho to snad jasně vyplývá!!!

Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » pát dub 11, 2008 7:30

Nechci se hádat, chtěl jsem jen poradit. Domníval jsem se, že od toho diskusní fóra jsou. Něco jiného je technická specifikace a něco jiného praktické využití a jak je vidět, těch otázek je kolem toho pořád dost...

Uživatelský avatar
bobbik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pon říj 08, 2007 14:18

Příspěvek od bobbik » pát dub 11, 2008 8:27

Misto toho aby ste se tady naprosto neopodstatnene rozcilovali, tak stacilo napsat:

1) tomtom, igo si bere/nebere data pres gprs. jde / nejde to zapnout v nastaveni aplikace

2) eventuelne kdy se to tedy realne vyuziva.

jeden jednoduchej post. naky agps teorie nemusej vubec respektovat realnou skutecnost. stejne tak se muzete na netu docist, ze ma 614c 2,5mm jack a ze je v baleni folie! a skutek utek

Uživatelský avatar
mp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: čtv lis 08, 2007 8:41
Zařízení: BlackBerry Bold 9700
Bydliště: Statenice

Příspěvek od mp » pát dub 11, 2008 9:05

No. bodejť by to něco dělalo. Zkoušel jsi z toho šuplíku třeba telefonovat? Asi taky nic moc, viď?
Ale vážně, A-GPS jsem ještě neměl možnost vyzkoušet, to mě teprve čeká s vymodleným Samsungem i780. Nicméně jsem si o tom něco přečetl a v této teoretické rovině se zdá nejblíže reálnému popisu fungování A-GPS Bobbik. Takhle o tom píšou např. "odborníci" na navigovat.cz:

"Technologie A-GPS je založena na IP technologii. Lokalizační server komunikuje přímo s mobilním přístrojem prostřednictvím protokolu vyšší vrstvy IP, který je zaveden do mobilní sítě. Ústřednová a radiová část mobilní sítě tak zůstávají beze změny. Výměna informací mezi telefonem a lokalizačním serverem probíhá přes běžná datová spojení, např. GPRS. Toto řešení tedy využívá protokolů a rozhraní, které již v ústřednové a radiové části sítě existují.
Již zmíněné lokalizační servery jsou schopny vyhodnotit pozici mobilního telefonu přímo na zemi, provést některé potřebné početní úkony a zjištěné výsledky spojit se signálem satelitu GPS. Tím tedy odpadne problém nedostupnosti satelitního signálu ve stíněných oblastech. Polohu v takovém případě nebude určovat satelit, ale telefon, odvodí se podle okolních stanic BTS. Tato informace se zpracuje a lokalizační server již zajistí komunikaci se satelitem. Konečné údaje jsou poté poskytovány mobilnímu telefonu opět po bezdrátové mobilní síti.
Pomocí technologie A-GPS získává mobilní zařízení data o oběžných drahách, frekvencích a provozních schopnostech satelitů z mobilní sítě, a dokáže tak analyzovat i slabší signály ze satelitů během několika sekund. U GPS trvá zjištění informace poněkud delší dobu. S A-GPS uživatel pouze zadá požadavek, výpočty se provedou na lokalizačních serverech a zpět je poslán pouze výsledek. Vše trvá jen několik málo sekund, což šetří nejen čas, ale také energii"

Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » pát dub 11, 2008 9:33

Jj, bobbik pochopil naprosto přesně co jsem chtěl slyšet. Nicméně po sérii vlastních testů a sesbíraných zkušeností jiných uživatelů si již dokážu na spoustu otázek ohledně tohoto tématu odpovědět. No a ostatní, budu vědět 19.4 kdy mi přijde faktura za telefon :o))
For MP: Tak samo jsem pro jistotu zkusil zavolat z druhého telefonu jestli to fachčí :o) Bral jsem to ale jen pro 100% jistotu. Signál GSM chytám bezproblémů i v různých suterénech a sklepech bez oken, tak proč by ho měl zastavit stůl z laťovky, ne :o) Signál gsm má totiž jiný způsob disribuce než gps, to ale je všem jasné, ne.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pát dub 11, 2008 21:04

bobbik píše:Misto toho aby ste se tady naprosto neopodstatnene rozcilovali, tak stacilo napsat:

1) tomtom, igo si bere/nebere data pres gprs. jde / nejde to zapnout v nastaveni aplikace

2) eventuelne kdy se to tedy realne vyuziva.

jeden jednoduchej post. naky agps teorie nemusej vubec respektovat realnou skutecnost. stejne tak se muzete na netu docist, ze ma 614c 2,5mm jack a ze je v baleni folie! a skutek utek
A čo iné som napísal? Presne toto, len som k tomu ešte pridal aj trochu balastu a teórie.

Románek SD
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát dub 11, 2008 20:59

Příspěvek od Románek SD » pát dub 11, 2008 21:26

Prosím, máte někdo zkušenosti s geocashingem? Jde mi o výdrž telefonu při navigování (ozi) a citlivost GPS v lese. Děkuji

Odpovědět

Zpět na „Hewlett-Packard“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti