HP iPAQ 614 Business Navigator - 2. pokračování diskuze

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Zamčeno
Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » sob dub 12, 2008 14:53

Kdyby někdo scháněl cigaretovou nabíječku do auta, tak ať pospíší do Lidlu, za 100Kč tam mají různé druhy, náš je typ Motorola. Asi jdou ale na dračku, bral jsem poslední :o)

Uživatelský avatar
SureThing
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: pát dub 11, 2008 10:26
Bydliště: Bratislava
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SureThing » sob dub 12, 2008 15:24

@ MgX: mas dake konkretne priklady? Aj ked by som povedal ze to je skor porblem vyrobcu SW ako HPcka

Uživatelský avatar
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: pát bře 07, 2008 14:22
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horst Fuchs » sob dub 12, 2008 16:49

Na buzeni pouzivam SPB Time a mohu vrele doporucit, fungoval bezchybne na X500 a na iPaqu jede taky bez chyby. Zatim me vzbudil vzdy kdyz ma nastaveno, umi pouzit pro zvuk budiku MP3, da se nastavit jestli to je jednorazovy a nebo opakovany budik, zesilujici hlasitost, atd. Doporucuji.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » sob dub 12, 2008 17:03

MgX - ja by som uvítal takú aplikáciu, ktorá by simulovala 4-smerné tlačidlo len počas toho, kým je spustená. Takže pred nejakou hrou by som si ju spustil a vedel by som ako šípky používať tlačidlá

2
4 5 6
8

Tie problémy s budíkom sa napokon včera vygradovali natoľko, že otáčanie kolieskom už v menu robilo len pohyb hore/dole (nie ako doposiaľ po riadkoch), nešlo už ani spustiť Remove programs, správalo sa to nevyspytateľne. Tak som dnes urobil hard reset a všetko inštalujem odznova. Zž sa to tvári OK. Pravdepodobne to celé spôsobilo restore zálohy urobenej v SK Tools.

Stanley
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: úte úno 19, 2008 17:28
Zařízení: Samsung GT-I8000 Omnia II

Příspěvek od Stanley » sob dub 12, 2008 18:17

ad mp3 upozornění na SMS: funguje bez problémů pokud je dotyčný mp3 soubor ve složce windows nebo ve ipaq file store, alternativně lze použít program ringtones v settings - system, kterej podle všeho zvolené mp3 kopíruje a asi i maže právě do/z složky windows

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » ned dub 13, 2008 7:50

Zkusil jsem nainstalovat JAVU - OSkarek - program na SMS zdarma..... funguje...ale bohuzel si neumi sahnout do adresare pro kontakt :-( Tak mohu odesilat jen na cisla, ktera z hlavy znam :-( Nejde cislo ani predem zkopirovat a pak vlozit :-( Nemate s timto nekdo zkusenosti? Jinak ICQ - " JIM - JAVA " mi jede celkem OK - i v CZ.

1979
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: čtv pro 22, 2005 22:10

Příspěvek od 1979 » ned dub 13, 2008 8:44

tak tu nabiječku z 100,- jsem onehdy zahledl i v TESCU. Jen mi tam trochu vadilo že to má takový ten telefonický kroucený kabel. V Oktávce je zásuvka až dole u ručky a mám strach, jestli by to až na sklo stačilo. Další věc je ta, že jsem se nikde nedozvěděl, kolik to pouští ven V a mAh...takže jsem do toho radši nešel...

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » ned dub 13, 2008 11:42

Autonabíječka : Do Octavie ti stačit nebude....to mám vyzkoušené... Nechal jsem ji 2 dny umyslne natazenou - aby se tolik kabel neroloval..i tak je to tip top! Pouzivam radeji standardni - nekrouceny kabel!

porez
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř dub 02, 2008 14:27

web na iPaqu

Příspěvek od porez » ned dub 13, 2008 12:18

Cau lidi, omlouvam se ze jeste zasahuju do tehle diskuze mozna trochu OT. ale neco by me zajimalo a je to docela dulezite pro moje konecne rozhodnuti pro iPaq.

Jak se na nem serfuje na webu a jak to vlastne funguje. Porad si nak spravne nedokazu predstavit jak se mi na displeji napr. v Opere zobrazi naka stranka? bude cela zmensena aby se tam vlezla nebo bude zmensena jen z casti a budu muset scrollovat a posouvat se do stran?
protoze pokud se treba cela zmensi tak nebude vsechno male a necitelne?

a jak je to pripadne s HTTPS strankama prihlasim se? napr. na internet banking atd...

Diiky moc za rady a omlouvam se za takovy pro vas asi trivialni dotaz.

Uživatelský avatar
DonJuanKarlos
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: pon úno 11, 2008 20:22
Zařízení: HP 614c
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DonJuanKarlos » ned dub 13, 2008 17:24

Internet funguje skvěle, je lepší si stáhnou nějaký jiný např. Operu, mají lepší ovládaní než Explorer. Stránka se buď zmenší nebo je normální ,ale musíš často posunovat. Tak s HTTPS si nejsem jistý, ale google mail mi v prohlížeči funguje, takže asi jo :wink:

Uživatelský avatar
Funlife
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: sob dub 05, 2008 18:25
Zařízení: HTC HD, dříve HP 614C
Bydliště: Praha-východ

Příspěvek od Funlife » ned dub 13, 2008 19:41

Re: Nabíječka do auta... Je pravda že v oktávce je to trošku problém, ale jako nouzovka to postačí, i když tam ten kabel je nataženej jako zábrana před spolujezdcem :o) Ale oktávkou jezdím pouze občas v práci, ford je ford :o) Nabíječka nabíjí ale bez problémů, chtěl jsem změřit kolik dává, ale jako naschvál mi odešla baterie v multimetru, ale předpokládám že to bude podobný jako u té, co mám na jiný Ipaq doma. Tedy něco kolem 5V a 450mAh.
Jinak jsem dnes ujel asi 200Km s navigací a schválně jsem měl pro kontrolu zapnutý ještě PDA, kde mám GPS přes bluetooth. Jedná se o kvalitní modul který ve své době byl špička. Když jsem porovnával sílu signálu obou přístrojů, prakticky jsem nepozoroval rozdíl, což je dobré znamení a pro mě to rozmetá dohady o kvalitě použitého čipu v 614C.

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » ned dub 13, 2008 20:28

Jsem s čipem také spokojen - mel jsme to pohozene na sedadle spolujezdce a sig. stale OK - ani jednou to na 60km. nevypadlo! Co mne docela stve, ze skoro denne nabijim :-( Tedy spise pres noc - protoze aby se z 10% radne nabil - trva to cca 4 hod. To je pro mne docela sila! A take se mi stalo, ze jsem to rano sundal z nabijecky a odpol kolem 16.00 jiz na mne vrcel, ze potrebuje dobit..... a to jela nvg. tak 45 min. po Praze bez nabijecky... jinak bezny provoz - par hovoru a par sms!

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Příspěvek od elcrys » ned dub 13, 2008 20:54

Pavtul píše:Zkusil jsem nainstalovat JAVU - OSkarek - program na SMS zdarma..... funguje...ale bohuzel si neumi sahnout do adresare pro kontakt :-( Tak mohu odesilat jen na cisla, ktera z hlavy znam :-( Nejde cislo ani predem zkopirovat a pak vlozit :-( Nemate s timto nekdo zkusenosti?
Telefony s emulátorem javy mají s přístupem do adresáře problémy, proto nezbývá než uložit kontakty ručně do vlastního adresáře Oskárka.


Protože zatím nejsem majitelem 614c, rád bych se zeptal majitelů na rychlost přenášení souborů na paměťovou kartu z PC přes telefon. Tato otázka už tu několikrát padla, ale nikdy nebyla rychlost specifikována. Zajímala by mě průměrná rychlost zápisu/čtení u velkých souborů (nad 100 MB) a malých (do 1 MB). Předem děkuji za otestování :)

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pon dub 14, 2008 8:20

Kvalitu GPS čipu si pochvaľujem aj ja (veď som ju popisoval aj v mojej recenzii na http://www.railweb.sk/Foto/ipaq614.htmll ).
Ohľadne autonabíjačy - kúôil som originál HP, nestála veľa, má priamy kábel. Ale ja som si dorobil 12V zásuvku pod prístrojovku u Octavie na ľavej strane u vodiča a je to super. Držiak mám na skle vedľa A stlpika.

S internetom nie je problém, napr v Opere sa volí či sa stránka zobrazí normálne (vtedy sa ale scroluje aj do strán, jednotlivé stlpce textu sa ale zmestia a šírku displeja) alebo či sa stránka vždy preformátuje na šírku displeja. Odporúčam ale otočiť displej na šírku.

1979
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: čtv pro 22, 2005 22:10

Příspěvek od 1979 » pon dub 14, 2008 8:24

no problem je v tom že ja nemuzu nikde tu origonal nabijecku od HP sehnat...stejne tak jako ty silikonovy pouzdra :-(

copkill
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: úte bře 11, 2008 9:29

Příspěvek od copkill » pon dub 14, 2008 8:27

jj , kde si ju zohnal a co to stalo ???

ok , uz som to nasiel : http://www.atcomp.sk/zbozi/hp-ipaq-trav ... ?p=z:85819

rooomish
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: sob říj 06, 2007 14:40

Příspěvek od rooomish » pon dub 14, 2008 11:40

Už jste to viděli? HP u mne ztrácí kredit, jak těmi odalovanýmii termíny uvedení 614c na trh, tak tímto novým šokem:

HP neuvolní upgrade na WM6.1 pro své stávající modely
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?t=7273


Mimochodem, Asus uvedl, že upgrade na WM 6.1. provede i u P750.
http://www.mobilmania.cz/Software-pro-m ... fault.aspx

Uživatelský avatar
SBDer
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 59
Registrován: ned dub 13, 2008 17:26
Bydliště: Bohumín/Olomouc
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SBDer » pon dub 14, 2008 13:01

Njn... A když k tomu přidám početné bugy 614c... Uvažuji o něm, ale teď se začínám docela přiklánět spíš k HTC Touch Cruise , i když ani tady neni situace zcela růžová...

Uživatelský avatar
Pavtul
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: stř bře 19, 2008 21:43
Bydliště: Vlašimsko

Příspěvek od Pavtul » pon dub 14, 2008 14:09

Zdravím - nepoužíváte někdo slovník AJ/CZ .... zkusil jsem tento od kamarada: http://home.zcu.cz/~konopik/ppc/ a nejak mi nejde korektne nainstalovat :-( Mozna to nebude pro WM6 to prave orechove :-( Co myslite? - diky

sevenheaven
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned bře 09, 2008 13:07
Bydliště: Horovice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sevenheaven » pon dub 14, 2008 14:29

chci se zeptat, jestli nekdo nema reseni na nasledujci problem:

kdyz prehravam MP3 a dam Toggle screen nebo DisplayOFF, tak obrazovka zcerna, ale podsviceni sice zustane na te nejmensi mozne hladine, ale preci jenom sviti. a kdyz se dotknu ceho koli na display i kdyz je cerny je to jako kdybych zmacknul ikonu v normalnim modu.

Jsem zvyknuty s iPAQ 4700 ze kdyz jsem dal DisplayOFF tak se display skutecne uplne vypnul, cili ani nebyl podsvicen, ani se nedal zmacknout a aplikace jeli v podstate na slepo bez energie.

614c tohle umi, ale jen tehdy kdyz zmacknu tlacitko "Vypnout" na klavesnici, cimz zamknu, vypnu uplne display, ale zaroven i programy bezici v pozadi.

doufam, ze jsem to popsal dosti smysluplne :-)

Dekuji za odpoved.

Zamčeno

Zpět na „Hewlett-Packard“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů