HP iPAQ 614 Business Navigator

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Zamčeno
Uživatelský avatar
bobbik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pon říj 08, 2007 14:18

Příspěvek od bobbik » pon bře 10, 2008 13:13

Diky moc Diamantovi za skvelou recenzi.

Ty fotky jsou opravdu hnuj. Za takoveto situace bych radsi snad zvolil verzi bez fotaku. Skoda, uz jsem si zvyk, ze N73 dela skvele fotky.

Trochu zklamani, ze to nedokaze v pohode prehrat divx ve vysokem rozliseni.

Hlavni minus stale vidim v tom audio konektoru

sh0ck
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pon bře 10, 2008 13:50

Příspěvek od sh0ck » pon bře 10, 2008 13:58

Mna zas prekvapilo ze bez 3G karty sa neda ani telefonovat :) Asi akonahle detektne 3G siet, tak ignoruje GSM a moja stara simka ho na 3g nepusti.
Chcelo by to vyskusat ako sa sprava na hranici, lebo datove prenosy v roamingu dokazu narobit dost sarapatu.

Uživatelský avatar
el_lama
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: pon bře 10, 2008 13:43
Zařízení: Lumia 830

Příspěvek od el_lama » pon bře 10, 2008 14:26

Taky diky za recenzi, rozhoduji se co si vlastne poridit a pravdepodobne jsem rozhodnut.

Kazdopadne proc napriklad ne toho Asuse? 64MB RAM je dnes dost velky nedostatek. Kompletne cesky WM rozhodne na rychlosti zarizeni nepridaji, pro me rozhodne jedine plus. Nevim jak je to realne s vydrzi, ale moc se mi nezda, ze by Asus vydrzel dele, jestlize ma 1300mAh baterii a iPaq 1590mAh. Zbytek mi prijde +/- na stejno. 2.5" jack stejne potrebuje redukci na 3.5". Jedinou vyhodu spatruju v umisteni SD karty.

Co se tyce HTC Touch Cruise: najdi si video Cruise na youtube, a uvidis jak je "rychlej". To by mi dost vadilo. Vyhoda je, ze uz ted se tam da nahrat beta 6.1 WM, ktera je orezana o zbytecnosti a znacne urychluje zarizeni. Otazka je, jestli TouchFlo je zbytecnost ;)

Kazdopadne, pokazde je to trochu o kompromisu. Chtel sem E51, ale tenhle iPaq asi vyhraje, i kdyz je o dost vetsi ...

Uživatelský avatar
bobbik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pon říj 08, 2007 14:18

Příspěvek od bobbik » pon bře 10, 2008 14:29

el lama: bohuzel poridit redukci 2,5 na 3,5 je bez problemu, ale u miniusb to muze byt problem

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Příspěvek od Diamant » pon bře 10, 2008 15:11

Dnes mi došla aj 8GB microSDHC karta a funguje. To je dobrá správa. Kúpil som aj nejakú drahšiu fóliu na displej, na povrchu je jemne matná, takže zamedzuje odleskom na inak dokonale hladkom povrchu.

Neviem, čo myslíš pod opozdením pri telefonovaní. O nejaký chlp neskôr môžem začať hovoriť po zodvihnutí hovoru, ako tomu bolo u Nokie, ale rozhodne to nie je nič tragické. Veľmi sa teším, že mi to po dvihnutí hovoru nerobí chrastenie do slúchadla tomu, s kým telefonujem. Kamarátov Glofiish to robí a nepomohol ani update FW.

Nabíjačka do auta stojí asi 3 stovky.

bobbik - verzia s foťákom stojí o 5 stovák viac, tak aj dnes by som si zase vybral verziu s foťákom, predsa len, lepší taký foťák, ako žiadny, hlavne ak by som ho akútne potreboval.

Skúšal som dátovať aj v suteréne a v pohode sa to samo prepína aj na GSM (ikona antény - vidno to aj na screenoch) alebo ak píše H, tak to je na HSPDA. Ale ak je k dispozícii 3G, tak ide na 3G. Moja nokia s tým mala väčšie problémy, hlavne na prechode z GSM na 3G.

Mne sa naopak páči, že karta je vovnútri, aspoň mi ju len tak nikto nevytiahne, keď mám mobil na stole.

S tým DivX, je možné, že iný sw než TCPMP to zvládne lepšie. Ale neskúšal som. Ale načo by som dával do PDA s displejom 320x240 video v PAL rozlíšení, keď po zmenšení je video na displeji ešte krajšie a na karte zaberie 5x menej miesta.

Zámok kláveswnice nie je problém. Proste stačí vypínačom vypnúť a na ostatné tlačidlá okem vypínacieho nereaguje. Po zapnutí je plne funkčný. Komu to ale nestačí, zapne si keyguard a vtedy po zapnutí treba urobiť ako na nokii dvojhmat = najprv ľavé a potom hneď pravé kontextové tlačidlo. Viac ako dostatočná ochrana proti náhodnému stlačeniu klávesov.

Kto by však chcel ochranu aj proti zlodejom, ten si dá miesto Keyguarda kód a bez kódu sa k dátam nikto nedotane, vtedy to vyžaduje kód pri zapnutí alebo aj po pripojení na PC. Aj karta sa dá šifrovať a tak ju nepôjde prečítať v PC. Takže jedine všetko hardresetovať a kartu naformátovať. Ale dáta sú fuč. VIem o čom hovorím, mne PDA ukradli tieto Vianoce.

Uživatelský avatar
bobbik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pon říj 08, 2007 14:18

Příspěvek od bobbik » pon bře 10, 2008 15:18

S tim videem je to jednoduchy duvod. Zkratka nemam cas neco dopredu konvertovat/komprimovat. Proste to chci na kartu "naprdit" co se mi zrovna vali na hadru nebo na co mam naladu a jit. Tak proto. Jinak samozrejme je to jedno, ten displej to stejne nezobrazi.

spree
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: pát led 04, 2008 12:31
Zařízení: HTC 7 Trophy

Příspěvek od spree » pon bře 10, 2008 16:13

Diamant: Mne sa zdalo, ze na N73 nebolo zdrzanie vobec ziadne, ale ked som mal Motorolu MPX-220, tak tam to bolo dost hrozne. Tak preto sa pytam...
Inak skusal si navigaciu v aute? Pisal si, ze reprak neni prilis hlasny, tak ci s nim nie je problem pocut hlas navigacie v aute. Dik

Uživatelský avatar
Horst Fuchs
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: pát bře 07, 2008 14:22
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Horst Fuchs » pon bře 10, 2008 16:13

Dotaz: jak je to s tim 3G ? Znamena to ze je neustale pripojeny pres G k netu ? Moc datove sluzby nevyuzivam vyjma GPRS na stahnuti mailu ale po stazeni mailu śe ihned odpojim, ptam se tedy lze u 614 take zvolit jestli chci nebo nechci byt pripojen k netu pres GPRS/3G ?

Uživatelský avatar
el_lama
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 172
Registrován: pon bře 10, 2008 13:43
Zařízení: Lumia 830

Příspěvek od el_lama » pon bře 10, 2008 16:21

bobbik píše:S tim videem je to jednoduchy duvod. Zkratka nemam cas neco dopredu konvertovat/komprimovat. Proste to chci na kartu "naprdit" co se mi zrovna vali na hadru nebo na co mam naladu a jit. Tak proto. Jinak samozrejme je to jedno, ten displej to stejne nezobrazi.
vidim, ze to chces spis na hrani ;) kazdopadne, neni tolik zarizeni, ktery by byli o tolik vykonejsi a zvladali xvid v plnem rozliseni. Beztak by celkem dlouho trvalo, nez tam nahrajes nejaky film. I kdyz to bude pres ctecku a na class 4 kartu.

Jinak co se tyce toho konektoru, jasne, redukce 2.5->3.5 je lehko sehnatelna, ale tak velky problem v tom nevidim.

Priority kazdyho asi budou trochu jiny, mne je fotak nebo konektor celkem jedno. Hlavne ze budu mit synchronizaci s Exchange, HSDPA data, dobre ovladani jednou rukou a GPS kdyz se budu nekde toulat ;)

Diamant: mozna by me jeste zajimala rychost zarizeni v porovnani s ostanima ... mam staricky ipaq 2210 s WM2k3 (rychlostne celkem ok), v ruce sem mel iPhone (tak bych si to predstavoval), SE P1i (taky mi prislo ok), HTC Kaiser (desny). K cemu by se to dalo prirovnat?

zeto750
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: sob úno 16, 2008 13:36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeto750 » pon bře 10, 2008 16:33

A spusti mi to aj s normalnou (nie 3G) kartou?aby som len volal a dost?
Ako je na tom vykonovo? lebo sa rozhodujem medzi 614c - TyTN - S730 ....tak ako idu podla vykonu? ktory je iPAQ? a ostatne?
Myslim napr v nejakej hre alebo tak vseobecne.?

homi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 207
Registrován: pon úno 05, 2007 9:52

Příspěvek od homi » pon bře 10, 2008 16:35

Diamand: "Plechovy zvuk sluchatek" Muzes ten zvuk porovnat s tou Nokii ci jiny smartem/pda? Zkousel jsi upravu pomoci equalizeru?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » pon bře 10, 2008 16:51

nekdo po me chtel duvody - pro me byla priorita wifi a jako velke plus gps a NEvysouvaci klavesnice. 614c ma absolutne uzasnou cenu oproti vsemu, co jsem kdy videl, klasicka klavesnice + 2.8'' display + vykon drtici kaisera - to je presne to, co jsem hledal. ja k zarizena nemam vyhrady (ano, neco by slo zlepsit, ale ja vyhrady nemam)

doufam, ze 3g neni uplnou podminkou, moc se mi to nezda, v CR je totiz 3g jen vyjimecne, rozhodne ne rozsirene. nechci gprs ani umts/edge/..., jen wifi a gsm, doufam, ze s tim nebude problem

zeto750: vykon si uz napsal :D doplnim: Asus ... - 614c - TyTN II - TyTN - S730

///zapomnel jsem - jednou z velkych priorit byla 128mb ram

ftakgabo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: čtv úno 14, 2008 8:36

Příspěvek od ftakgabo » pon bře 10, 2008 17:01

Preco som si tento ipaq vsimol az teraz ked som objednal Heralda :cry: Neviem ci nezrusim objednavku... Mate niekto skusenosti s podporou HP? je realne ze vyadaju nejaky upgrade firmwaru? Aspon kvoli tomu fotaku

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » pon bře 10, 2008 17:01

No ja nevim, stejne vsadte se, ze to stejne dopadne tak, ze si za rok v unoru koupite SE X1:-) A ja taky;-) Vypada totiz fakt dobre...poradny zelezo, poradnej displej, poradnej design, poradna klavesnice a pritom normalni rozmery. Akorat nevim to netypicke rozliseni jestli nebude delat problemy. No oni to jeste muzou zmenit i zrusit.


PS "cekame na jedno z nej zarizeni Q1 2008" :-D Mno...tak technicky je to zarizeni Q3 2007 a je otazka jestli to za tech 21 dni v tomhle Qcku stihne.

Kdyby ho vydali jak meli, davno bych ho mel. Kdyby ho vydali zaroven s TC tak bych ho asi preferoval, protoze jsem chtel klavesnici a vzhlizel jsme k nemu uz dlouho, ale rozhodli by recenze. A asi by to vyhral na vykon. Kdybych to ale mohl zhodnotit zpetne, tak ty dva mesice cekani by za to nestaly a TC ma bezva konstrukci, materialy a design. Takze kdyby mi nekdo nabidl bezplatnou vymenu.... no asi bych se na to vykaslal. Ostatne stejne ten telefon nebudu mit vecne.

zeto750
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: sob úno 16, 2008 13:36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeto750 » pon bře 10, 2008 17:32

ako co si myslel tym asus.... ?
Napriklad asus P525 je lepsi?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » pon bře 10, 2008 17:36

temer kazdy asus je vykonejsi na vypocty - zkusenosti mam jen s P535, ale vsude se to rika, i P750 je o neco vykonnejsi. neni to tak markantni, ale znat to je. ma to ale svoji dan. asusy maji podtakt procesoru (automaticky), kdy se vykonem vyrovnaji jinym zarizenim, kdyz das procesor na maximum, tak je sice o dost rychlejsi, ale taky skoro nic nevydrzi, hned se vybije


no jasny, kdybych ty prachy mel pred pul rokem, tak taky kupuju neco jinyho, kdyz jsem se rozhodl nyni, tak si pockam. kdyz je na slovensku, cekam ho i tady. znas nejaky zarizeni, ktery je technicky podle tebe na Q1? podle me je stale lepsi nez TC, ktery je taky Q1.

//asusu ma i docela dobrou spravu ramky, ale hold 128mb je 128mb ;)

zeto750
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: sob úno 16, 2008 13:36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeto750 » pon bře 10, 2008 17:43

asi blba otazka ale co myslis pod "Q1" ?

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IkE Blaster » pon bře 10, 2008 17:46

1 ctvrtleti

zeto750
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: sob úno 16, 2008 13:36
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zeto750 » pon bře 10, 2008 17:47

No tak ste ma presvedcili ak budu financie tak 614c ak nie tak TyTN...

Uživatelský avatar
permar
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 136
Registrován: ned pro 30, 2007 10:08
Zařízení: SGS 5
Bydliště: Frýdek-Místek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od permar » pon bře 10, 2008 18:22

Trošičku doplním Ike Blastera- Asus vydrží na jedno nabití to co ostatní PDA,rozdíl bych v tom neviděl,záleží na co to v danou chvíli používám ,k procesoru- taktování-super- na co potřebuji 100 procent výkonu,když si to PDA (procesor) určí sám,přeci na World nebo exel nepotřebuji 100procent stačí 5 procent a tím pádem a je to logické šetřím baterii,prostě nejedu na plný plyn. Ještě VS Benchmark Graphics-2270,Others-2794,Jpeg-3600,Sound-290-Total score-2185. O Javě se zmiňovat nebudu-je rychlejší než na leckterém mobilním telefonu. Ale jinak ,pro ty co je rozhodující cena je asi lepší volba HP ipaq614.

Zamčeno

Zpět na „Hewlett-Packard“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti