HP iPAQ 614 Business Navigator

Diskuzní fórum pro majitele zařížení HP iPaq 614 a další...
Zamčeno
opixx
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned zář 23, 2007 1:34
Kontaktovat uživatele:

HP iPAQ 614 Business Navigator

Příspěvek od opixx » ned zář 23, 2007 1:38

Komunikátor HP iPAQ 614 Business Navigator .Sem pište vše co tomto novém kousku...info:
Tento model se začne prodávat v lednu 2008.Datum potvrzeno přímo od HP
Obrázek
Kapu: Přidal jem foto místo linku.

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Dostupnost

Příspěvek od Erkil1452 » čtv led 24, 2008 11:36

Vyjadreni HP:
************************************************
Mr. *******

This iPAQ will be available in 2nd half of february.

Before introduction this product was happen some delay with shipping to Czech republic.


Nice day.
************************************************

Jinak cena se uz na netu pohybuje okolo 10500 s DPH u modelu s kamerou. Btw nevite nekdo proc je tak levny?

jzajko
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 29, 2008 10:34
Zařízení: T-Mobile MDA Compact IV

Příspěvek od jzajko » úte led 29, 2008 10:36


Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » úte led 29, 2008 12:59

Ano to je stare komicke video ze zari, kde rikaji, ze ho zacnou lifrovat koncem mesice. Clovek se musi smat, kdyby ho to tak nes..tvalo. Porad nenachazim jedinou recenzi, prestoze spousta lidi tvrdi, ze telefon meli. Zajimalo by me, jak se bude telefon ovladat bez smeroveho krize, kdyz to dotekove kolecko ala iPod podporuje patrne jen dva smery (kdezto HW kolecko z HTC TC se da i mackat jako 4-smerny kriz). Dalsi dulezita vec je GPS, protoze ti lide, co tvrdi ze ho meli, rikaji, ze bylo krajne spatne. Snad ze to byl duvod odkladu a snad stejne jako u Asus P750. Jinak zmineny Asus je na tom hodne podobne, ale ma joystick, coz je neco, co uz nikdy nechci ani videt :???:

pauel
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte led 29, 2008 13:11

Ipaq614

Příspěvek od pauel » úte led 29, 2008 13:15

Tak mam odpoved od HP ohledne GPS :

Samostatně GPS fungovat bohužel nebude. V tomto případě A-GPS se GPS data posílají přes vysílací stanice operátorů (BTS-ky) a vy potřebujete přístup k internetu. Nefungují standardní mapy jako je TomTom a pod

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » úte led 29, 2008 13:33

Je to jiste?? Tohle by melo zcela zasadni dopad na me rozhodovani.. Kdyz si vyhledam na wiki A-GPS, tak se dozvim, ze vetsinou je to jen pridana podpora, moznost stahnout si pomocna data ze serveru, pokud je spatny signal z druzic. Ale ne vzdy...
Some A-GPS solutions require an active connection to a cell phone (or other data) network to function, in others [2] [3] it simply makes positioning faster and more accurate, but is not required.
Navic jeden clovek na palmpc.cz v diskuzi psal, ze telefon mel spatny prijem GPS, nesrovnatelny s externim StarSIRF III, ale ze jej mel. A byl to predprodejni vzorek z leta.
... Mel jsem k dispozici funkcni vzorek. Phone paradni. Dobra vydrz. Supr display. Problem byl s GPS - nizka kvalita signalu. Vice nez na 4 satelity se to nedostalo. Hodne dlouhy fix a stavalo se ze fix neprichazel ani po hodine... Srovnani po pripojeni SIRFIII BT GPS modulu - nebe a dudy :) TomTom se s tim dost trapil - ale kdyz to jelo tak to bylo good - ten display je paradni. Klavesnice fajn, ale chybelo mi hmatove vyznaceni hlavne klavesy pro prijmuti hovoru. ...
http://www.palmpc.cz/komunikator-hp-ipaq-614/ Diskuze
Na druhou stranu by to zodpovidalo moji predeslou otazku "Proc je tak levny?" :???: Inu napsal jsem do HP.cz, pockam si na odpoved.

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » úte led 29, 2008 14:08

No tak jsem trochu patral, z materialu HP nic primo nevyplyva, krome toho, ze telefon obsahuje chipset Qualcomm MSM6280, ktery podle

Kód: Vybrat vše

http://web20.telecomtv.com/docdownload.aspx?fileid=f7e62028-1ab4-490d-8adb-dfc93628f845/MSM6280_Chipset.pdf&id=399
obsahuje ve vetsine specifikacich A-GPS, respektive ve vsech, ktere maji UMTS na frekvencich 2100 + 1900 + 850 MHz jako iPAQ. Ze schematu je patrny vstup z GPS anteny, jedna se tedy o klasickou GPS. Pak nevidim duvod proc by nemela fungovat samostatne.

Edit:
Ted jsem zase nasel popisek z Alza.cz u iPAQ 914c (podobny HW):
GPS:
A-GPS (Asistovaná GPS – lokalizace s podporou např. mobilního GSM oprátora; data z GPS družic jsou přijímána jednotlivými BTS stanicemi operátora, upravena a přenášena k mobilnímu přístroji který z nich vypočítá svou polohu i bez přímé viditelnosti družic komunikátorem (např. v husté zástavbě), další výhodou je mnohem rychlejsi určení polohy po zapnutí lokalizace).
To veru moc povzbudive nezni, ale zcela jednoznacne to neni. Zvlast kdyz neuvadeji zdroj.

jesi
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte led 29, 2008 16:49

Příspěvek od jesi » úte led 29, 2008 16:56

od "Hewlett - Packard Slovakia s.r.o." <info@hp.sk>
dátum 29.1.2008 13:54
predmet Re: Otázka pred nákupom
uvedene vyrobky su identicke, avsak FA992AA ma navyse fotoaparat.
chipset nie je uvadzany, uvedena informacia sa neposkytuje.

Do uvedeneho zariadenia je mozne vlozit pametovu kartu do velkosti 2 GB.

S pozdravom

Jeremi
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: sob črc 07, 2007 18:19

Příspěvek od Jeremi » úte led 29, 2008 17:58

ta cena je az velmi dobra co som nasiel tak okolo 13 tis sk s dph :tlem: celkom sa mi to paci ked to nema GPS tak to mi az tak velm inevadi

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » stř led 30, 2008 8:48

And here it comes:

Já:
Dobrý den, předpokládám, že mluvíte česky, mohu se tedy zeptat, co znamená u iPAQ 614c to „A-GPS“? Mám na mysli v praxi – potřebuji k navigaci nějaké datové připojení (GPRS,..) nebo mi stačí (jako u běžné navigace) pouze dostupnost satelitů? Je tedy ona „asistence“ možností navíc, nebo nutností?
HP:
Dobrý den.

Budete potřebovat datové připojení. A-GPS používá aplikaci Google maps a vysílače mobilního signálu (BTS) k orientaci, nikoliv satelitu. Tuto funkci lze využít k "turn-by-turn" navigaci, ale k routování (pohybující se mapa a navigace) cesty použít nelze. Je to spíše taková náhražka pravého GPS.

V ČR se bude prodávat iPAQ s označením 614 s českou lokalizací.
A tady muj zajem o tento telefon konci... Asus ma pochybne ovladani pres joystick a 64MB RAM, takze asi Touch Cruise...

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv led 31, 2008 13:44

Jeste jednou jsem se pro jistotu zeptal, pomerne dost konkretne:

Dotaz:
Takze nelze doinstalovat napr. TomTom a povysit ji na beznou navigaci? Nebo k tomu potrebuji externi Bluetooth GPS modul?
Odpoved HP:
Dobrý den.

Nelze doinstalovat a jako příslušenství nelze dokoupit ani GPS modul od společnosti HP.

Pokud existuje nějaké GPS externí řešení od výrobce třetích stran, což je možné, je třeba se obrátit na obchodní partnery HP v oblasti iPAQ, a to:
atd.

Tak zavery tentokrat uz snad radsi vynecham. Kazdou chvili jsou jine.

xkovi
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv led 31, 2008 14:31

Příspěvek od xkovi » čtv led 31, 2008 14:38

No vzhledem k tomu, ze to ma plnohodnotne WM2006, tak nevidim duvod, proc by tam nesel nahrat tomtom a pouzivat ho s externi bluetooth gps navigaci...tedy tak, jak to doposud delam se svym PDA...

Jako me se tenhle iPaq strasne libi - design, displej, baterie a vydrz - to vse je skloubeno do dokonale symbiozy, i ty technicke specifikace jsou vytecne, mezi zarizenimi podobneho typu rozhodne nadprumer...akorat ta gps - vaham, zda nejit spis do toho Asus, ktery ma klasiku sirf III, jenze ma o chlup mensi display, coz u navigace je znat kazdy milimetr, a celkove se mi designove prilis nezamlouva, i kdyz treba joystick mi neva, preferuji sony ericssony a z nich jsem si na joy zvykl a nedam na nej dopustit...

Tak jsem proste ted na vazkach, koupit iPAQ a rovnou za litr treba i-tec bluetooth slim, anebo ozelet krasny design a silnejsi baterii oproti tomu Asus, ale mit plnohodnotnou gps uz v zarizeni...sakra proc do toho HP nedali normalni gps chip, takhle me dokazou akorat nas*at a ztezovat mi to! :-D

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv led 31, 2008 14:46

Tak jasne ze tam pujde TomTom nahrat, ale nepujde s nim navigovat (pry). A to je u navigace skoro problem.

No ja jsem prave joy zazil taky na SE a od te doby na nej mam jen ty nejhorsi nadavky:-D Zezacaku to jde, ale staci trocha prachu a prejit o polozku doprava je zabava na pet minut usilovneho tlaceni. Myslim toho joye:-D A jinak to s tim GPS tady to neni uplne sichr. Je to jen uplne sichr divny.

Jeste jedna vec se mi na nem nelibi - ano ma to khuul kolecko, ale to se da jen tocit do stran. Ovsem nema vubec nic na dvouosou navigaci, takze je otazka jake to bude v praxi. Na videich jsem dokonce ani nepostrehl, jak se ppolozka potvrzuje. Na vsech totiz nejaky jouda jen dokola scrolluje menu a nic neotevre. Tedy bez dotyku obrazovky. A to dotykove ovladani nebude tak pohodlne jako na HTC TC, protoze z fotek mi displej pripada pomerne zapusteny.

A jeste jeden vtipny poznatek k te navigaci ala HP - na hp.cz je v prislusenstvi u tohoto pristroje v kategorii Sit/komunikace jen jedna mapa na 256MB karte. Hadejte jakou oblast zvolili - Jizni Afriku:-D To se fakt hodi. Ne, tak urcite maj i jiny, ale opravdu je nekdy nechapu.

xkovi
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv led 31, 2008 14:31

Příspěvek od xkovi » čtv led 31, 2008 19:00

Ja teda nevim, proc by jako tomtom na WM6 nemel komunikovat s externi BT GPS? To prece nezavisi na zarizeni, na kterem to bezi...sam mobil to preci nemuze blokovat komunikaci TT s BT GPS, ne? Aspon si to nedokazu predstavit...to jedine, ze by BT na tomto iPAQu bylo tak nejak pomrvene a telefon/komunikator by nedokazal spravne s BT GPS komunikovat, ale to je krajne nepravdepodobne...

Co se tyce joysticku, tak nevim, prijde mi, ze je to asi o zachazeni s mobilem - ja mel uz joystick na SE T68i, tam bylo dokonce pocitadlo pohybu joysticku a sam sem telefon mel do cca 1,3 milionu (!) pohybu a fachal skvele, kamarad to pak jeste nez ho rozsekal mel dalsiho pul milionu cca a taktez si nestezoval, ackoli prvni neduhy uz se objevovaly...

Ted mam uz 2 roky K750i a opet si nemohu stezovat, pritelkyne ma K700i skoro 4 roky, taktez v poho, bracha K600i, opet v pohode...tak nevim, jak je mozne, ze v nasi rodine joysticky slapou a jini si stezuji ;-)

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » čtv led 31, 2008 21:40

Rec byla o te interni GPS neGPS. Mozna se zivostnost joysticku od dob T610 zlepsila, i kdyz kamos ma K750 a ma nazor jako ja. Ale ze to neni moc pohodlne je fakt. Kazdopadne kdybych chtel 64MB RAM (Asus P750), tak nemusim cekat a muzu to mit i s VGA od E-TENu.

Kamil Pulicar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1013
Registrován: úte bře 20, 2007 9:14
Zařízení: Lumia
Bydliště: Brno

Příspěvek od Kamil Pulicar » pát úno 01, 2008 6:29

Ohledně joystiku se vůbec neboj. Srovnávat šmejdy od SE s Hp nemá význam, protože Hp je uplně někde jinde. Sám jsem měl SE několikrát, všechny stáli za nic. Hp jsem měl 4 a nikdy jsem neměl problém s joystikem, ani jsem se o tom nikdy nedočetl na forech!
Ohledně VGA na takhle malých displejeích to nemá cenu řešit, když zapneš na 2,8 palcovým displeji real VGA, tak nic neuvidíš. Pokud se jedná o 4 palcový displej, tak jeto už o hodně něco jiného!

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » pát úno 01, 2008 7:56

HP joy nema, rec byla o Asusu. VGA nepotrebuji, ale rozhodne to je plus a ne minus.

A nasel jsem par novych fotek:

Kód: Vybrat vše

http://aving.net/usa/news/default.asp?mode=read&c_num=60188&C_Code=01&SP_Num=0
A par kratkou kritiku ovladani (kolecko naprd, pac nema potvrzovaci stred).

Kód: Vybrat vše

http://asia.cnet.com/reviews/handhelds/0,39001708,41158160p,00.htm
Skutecne zajimave na posledni strance jsou specifikace, kde se pise o StarSIRF III, coz by znamenalo vime co, ale podle me to je nesmysl. Nikde jinde se o tom nepsalo a HP ma v dokumentech chip Qualcomm, coz se myslim vylucuje.

xkovi
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv led 31, 2008 14:31

Příspěvek od xkovi » pát úno 01, 2008 12:19

No o interni gps sem zas nemluvil ja :-D To, ze tam TT nepujde, je jednoduche, jestli to je skutecne jen A-GPS, tak pracuje na zcela jinem principu a TT na to - zatim - pripraven neni, mozna v pristi verzi...

Ale dle mych zkusenosti, externi reseni pres bt gps modul je zpravidla mnohem pohodlnejsi, gpsku si clovek hodi pod predni sklo tak, aby dobre videla na satelity a samotne zarizeni pak muze pohodlne dat co nejblize tak, aby na nej clovek idealne videl...zvlaste u smartphone, kde je displej o nejaky ten centimetr mensi..

Ten asus bych bral hned, ale ma slabou baterii a u takto naslapaneho pristroje a rychleho procesoru se obavam, ze toto je opravdu hodne dulezita vec a kazdy mAh navic musi byt znat...

E-ten je pekny, ale na muj vkus jiz moc velky, ja chci zarizeni ve velikosti mobilu a funkcemi klasickeho PDA, staci, ze na zadech taham notebook, nepotrebuju dalsi velkou kravu jeste na opasku :wink:

xkovi
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: čtv led 31, 2008 14:31

Příspěvek od xkovi » pát úno 01, 2008 12:29

Erkil1452 píše:HP joy nema, rec byla o Asusu. VGA nepotrebuji, ale rozhodne to je plus a ne minus.
A nasel jsem par novych fotek:

Kód: Vybrat vše

http://aving.net/usa/news/default.asp?mode=read&c_num=60188&C_Code=01&SP_Num=0
Divne je, ze tady je to jako iPAQ 612, zatimco v CR se to prezentuje jako iPAQ 614, tak by me zajimalo, v cem se maji pripadne lisit, ze by v te GPS?

Erkil1452
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: sob led 19, 2008 19:28

Příspěvek od Erkil1452 » pát úno 01, 2008 13:45

Tak tohle vim zcela presne - v nicem:-)

Evropa 614, Asie 612, USA 600 ...to je cele...

Inu dovolil bych si to shrnout:
IPAQ 614: spatna vec s GPS, ne uplne doresene ovladani
ASUS P750 - 64MB RAM, joystick, mrnavy displej (2,6'') ale zas ta vydrz tak hrozna neni

Kód: Vybrat vše

http://reviews.cnet.co.uk/mobiles/0,39030106,49295236-2,00.htm
HTC Kaiser a TC - problemy s graf. vykonem, vysoka hmotnost nebo absence HW klavesnice
E-TEN X800/M700 - 64 MB, nic moc povest znacky

Takze vsechny stoji za prd a neni z ceho vybirat:-)[/b]

Zamčeno

Zpět na „Hewlett-Packard“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů