Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Diskuzní fórum věnované smartphonům značky Huawei (P9, P8, Mate 8, Mate S, Mate 7 a dalším…) a také telefonům brandu Honor (7, 6, 5X…)
Odpovědět
Zaneli
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv bře 12, 2015 11:54
Zařízení: Mobilní telefon

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od Zaneli » čtv bře 12, 2015 12:11

Zdravím, prosím o radu, jsem už fakt zoufalá... Mám "úžasný" Huawei Y530, k němu Free tarif od O2, tzn. měla bych se měsíčně s fakturami pohybovat kolem + - 700,- Kč. ALE - pracuji poblíž polských hranic, a i když mám nastavené O2, neustále mi to přeskakuje na Orange PL,na liště u signálu se mi objevuje malý znak R a když si toho nevšimnu a zvesela píšu nebo volám, jsem pak v háji... Faktury už několik měsíců pod 1.300,- Kč nejdou a já nevím jak tomu zabránit. V nastavení furt jak idiot mačkám "vyhledávání", O2 CZ, klik... a stejně za hodinu je tam zase přiblblý Polák. Nejraději bych ten telefon rozšlapala... Děkuji za případné tipy :) !

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2084
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od koumes » čtv bře 12, 2015 12:22

V nastaveni systemovem site a pripojeni si najdi mobilni site a u vyberu site dej manualne.

Zaneli
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv bře 12, 2015 11:54
Zařízení: Mobilní telefon

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od Zaneli » čtv bře 12, 2015 12:31

Koumes > to celou dobu dělám. Skočí hláška "je zapnutá datová služba, což může mít vliv na ruční vyhledání sítě. Zakažte ji a zkuste to znovu." U tohoto volby zrušit / OK. Dám OK a zůstává mi výběr Vyhledat síť / Zvolit automaticky. Pak se dostanu k O2 CZ 2G, přihlášení do sítě bylo úspěšné.. .a stejně mi tam za hodinu skočí R a jsem zase u Poláků. Není to značkou telefonu :-)?

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2084
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od koumes » čtv bře 12, 2015 12:40

Aha,pokud to takhle blbne,zavolat na operatora s snad by meli jine reseni.Ikdyz u O2 nic moc operatori nevi.
A neni tam nekde jeste nastaveni dat pro roaming?Tam ty data zakazat uplne.

Zaneli
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv bře 12, 2015 11:54
Zařízení: Mobilní telefon

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od Zaneli » čtv bře 12, 2015 12:45

Tam klučina vykoktal možnost nějakého Eurotarifu nebo co a pak zase jen koktal :-). Dřív jsem měla Xperii Arc S, nikdy žádný problém. Fakt si myslím, že to je tady tím huaweiským hnusem.

Uživatelský avatar
koumes
moderátor
moderátor
Příspěvky: 2084
Registrován: pon čer 09, 2008 20:01
Zařízení: Moto Z ; Passport ; iP5 ; Classic
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od koumes » čtv bře 12, 2015 12:49

I to je mozne,ze huhlavej to ma jinak.Jedine jet bez dat a pripojovat se na wifi.

Sentinel65
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 155
Registrován: úte pro 10, 2013 20:12
Zařízení: Honor 8

Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od Sentinel65 » čtv bře 12, 2015 13:26

V nastaveni si zakaz normalni a datovy roaming. A sit operatora si dej na manualni nastaveni. Patrne jsi v miste, kde presah a signal polskeho operatora je silnejsi, nez signal vlastniho operatora. Eurotarif at si strci nekam.

aldabubo
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned srp 28, 2011 14:09
Zařízení: sgs i9000

Re: Ruční nastavení sítě? Asi jsem blbka, nejde to

Příspěvek od aldabubo » úte bře 17, 2015 21:29

Data v zahraničí lze u operátora vypnout, pak za hranicemi vůbec nenaskočí. U volání a SMS lze nastavit ručně operátora. Bohužel dost telefonů má nastavení tak blbé, že se prostě přepne na automatiku. S tím nic nejde dělat. Jedině u operátora zablokovat roaming zcela.

Odpovědět

Zpět na „Huawei & Honor telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host