Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
Odpovědět
Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od htcjirka » čtv dub 27, 2017 6:45

Bud na:
PhoneManufacturer = MicrosftMDG
PhoneManufacturerModelName = RM-1085_12742
PhoneModelName = Lumia 950 XL
PhoneHardwareVariant = RM-1085

anebo na:

Lumia 640
PhoneManufacturer = NOKIA
PhoneManufacturerModelName = RM-1072_1044
PhoneModelName = Lumia 640
PhoneHardwareVariant = RM-1072

Nepanikar, kdyz to nepujde hned.Na vyzadani to neslo, pak telefon chvili odpocival a nabidnul aktualizaci sam.

Uživatelský avatar
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2810
Registrován: stř říj 02, 2013 11:20
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od relouth » čtv dub 27, 2017 7:21

Zmeni CU nastavenie virtuálnej pamäte?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od htcjirka » čtv dub 27, 2017 7:25

Ne, pokud tam mas svoje jine, lepsi nastaveni (navysene napr na 512 512 nebo 768 768 nebo 1024 1024) z AU, vsechno zustane jako driv.

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » čtv dub 27, 2017 7:41

HTCJirka: už je CU i pro Lumii 640 nebo jsi registry pro Lumii 830 měnil už v předstihu?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od htcjirka » čtv dub 27, 2017 7:50

Je i pro 640, ale take jeste ne pro vsechny regiony, jen pro par.

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » čtv dub 27, 2017 7:51

Díky, počkáme si na CZ region

Uživatelský avatar
ransot
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 236
Registrován: úte črc 09, 2013 14:54
Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus
Bydliště: Slovensko

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od ransot » čtv dub 27, 2017 7:51

relouth píše:Zmeni CU nastavenie virtuálnej pamäte?
Virtualnu pamet si ako menil? Môžeš dat nejaký postup?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od htcjirka » čtv dub 27, 2017 7:59

Musis mit interop unlock a pak si to nastavit v registrech zde:

Obrázek

Základ je 256 256, ideál a opravdu znatelné u slabších modelů je 1024 1024

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » čtv dub 27, 2017 8:06

Chápu dobře, že virtuální paměť mohu u Lumie 640 zvýšit až na jeden giga? Nezatěžuje to procesor?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od htcjirka » čtv dub 27, 2017 8:14

Ano, ne nezatezuje.

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » čtv dub 27, 2017 9:01

Takže teoreticky by při zvýšení virtuální paměti se mohl rychleji načítat třeba takový Messenger?

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od veigy » čtv dub 27, 2017 9:07

Rychleji se načítat nebude, ale vydrží déle v paměti...

spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 427
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od spellshaper » čtv dub 27, 2017 9:17

Dnes přišel finální build i do Lumie 930 o které jsem psal výše. Takže potvrzuji, že i pro Lumii 930 s updatem 138 nakonec přes RP přišel i finální build 251 (pokud jsem si všiml dobře, byl to language pack update).
Po updatu se také objevila obrazovka pro nastavení soukromí a feedbacku.

PS: Je tu někdo nebo nějaký článek, který porovnává výdrž baterie W10M(CU) a WP8? Přešel jsem teprve nedávno na W10M a výdrž baterie se mi zdá znatelně nižší. Mám ale trochu jiné nastavení (asi to žere více na pozadí), tak by mě zajímaly nějaké "objektivní" testy...

newp
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 243
Registrován: čtv lis 17, 2016 22:32
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 Global

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od newp » čtv dub 27, 2017 9:24

Zdravim mam Lumia 950XL RM-1085 CV NL a jeste mi CU neprisel stale zkousim a nic. Pride mi to vubec kdyz to neni cz distribuce?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od htcjirka » čtv dub 27, 2017 9:50

Ano prijde, nesilet a cekat, prijde treba za tyden, za dva.

Uživatelský avatar
ransot
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 236
Registrován: úte črc 09, 2013 14:54
Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus
Bydliště: Slovensko

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od ransot » čtv dub 27, 2017 10:14

htcjirko: mozes mi este popisat kde presne najdem v interop unlock to zvysenie virtualnej pamete?

flemo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 238
Registrován: čtv úno 14, 2013 15:15
Zařízení: Lumia 950 Black

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od flemo » čtv dub 27, 2017 11:01

osso píše:Ani mne to nefungovalo na 950 xl flemo
Asi sme obaja žili zavretí vo vreci doteraz. Funguje to.
Región necháš SK, jazyk nastavíš napr. English-US.
Skúsiš vyvolať Cortanu lupou, ale nenecháš sa oklamať, keď napíše, že nevie pomôcť v tvojom regióne.
Ťukneš na "Zavrieť" a ocitneš sa v prázdnom okne, kde je len hamburger menu - v ňom vyberieš settings a hneď prvá položka je výber jazyka pre cortanu. Vyberieš, potvrdíš a je to.

Uživatelský avatar
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2810
Registrován: stř říj 02, 2013 11:20
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od relouth » čtv dub 27, 2017 17:12

to myslia vazne ze v stolnej verzii edge, ak oznacim napr slovo v texte a klik pravym ,tak tam vyskoci len "kopirovat" a "vybrat vsetko " ? :evil:

uz vy*ebany IE tam ma "search with google"
ňco tam preboha hulia ? ??????

Uživatelský avatar
Freeloader
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 401
Registrován: čtv říj 18, 2012 20:41
Zařízení: Nokia 8

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Freeloader » čtv dub 27, 2017 19:41

relouth píše:to myslia vazne ze v stolnej verzii edge, ak oznacim napr slovo v texte a klik pravym ,tak tam vyskoci len "kopirovat" a "vybrat vsetko " ? :evil:

uz vy*ebany IE tam ma "search with google"
ňco tam preboha hulia ? ??????
fakt ocakavas ze si daju do vlastneho prehliadacu search with google ked maju bing ?

heh

TomasSX1
moderátor
moderátor
Příspěvky: 545
Registrován: pát črc 08, 2005 23:14
Zařízení: Lumia 950XL DS White / Lumia 920 White

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od TomasSX1 » čtv dub 27, 2017 20:00

Ked mas cortanu tak tam je "Ask Cortana"

Odpovědět

Zpět na „Windows 10 Mobile“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů