Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Všeobecná diskuze o nové verzi operačního systému Windows 10 Mobile
Odpovědět
Uživatelský avatar
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2354
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od imperator » stř dub 13, 2016 18:43

Mne len tak pridavat nejde - skúšal som všelijaké blbosti či slangy a tlačitko plus nikde

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 468
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od ManT » stř dub 13, 2016 18:48

Updatovano spokojenost nez jediného problemu, rychlost o chloupek vyšší ale nic vyrazneho

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » stř dub 13, 2016 19:01

kalmia píše:
Mahtiel píše:Jj myslela jsem predikci. Mně připadá, že se mírně zhoršila. Některá logická slova to nenabízí. Zrovna teďka chci napsat logická, naťukám logicka a na prvním místě mi to háže logička. Nebo zkus bez diakritiky napsat háže, našeptávač to vůbec nezná. No fuj
Samozřejmě, že slovo "háže" nezná, protože je nespisovné. Správně je "hází". :tlem:
Myslela jsem, že spisovné jsou obě formy. Našla jsem na netu „Sloveso házet patří tvaroslovně do 4. třídy, v níž došlo k vyrovnání tvarů 3. osoby množného čísla, a tak i vzor sázet má spisovné tvary -ejí i tvary na í, tedy sázejí i sází a stejně házím - (oni) házejí i hází. Tady chybu neuděláte. Chybné jsou však tvary jako hážu, háže, hážeme, hážou, utvořené podle vzoru maže. Tvary hážu, hážou jsou jen nářeční, do spisovného jazyka nepatří.“ :D

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » stř dub 13, 2016 19:04

imperator píše:Mne len tak pridavat nejde - skúšal som všelijaké blbosti či slangy a tlačitko plus nikde
Musíš ťupnout na červeně podtržené slovo, až pak se ti zobrazí plusko a slovo jde přidat do slovníku

Uživatelský avatar
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2354
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od imperator » stř dub 13, 2016 19:31

Mahtiel : A ja môžem rozmýšľať... Mal som vypnute podtrhovanie nespisovných slov tudiz mi to nikdy neponuklo - teraz uz to ide paradne - vec ktorá bola snáď už v 7.5 je späť paráda :D

Uživatelský avatar
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2354
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od imperator » stř dub 13, 2016 21:13

Ma tu niekto 4ku a prepina sa mu na narodny roaming (trojuholnik hore vedla signalu) lebo mne to robi aj ked si nastavim napevno siet - vacsinou sa mi to stava ked vojdem do bytovky resp domov - a potom zas trva ked vyjdem von ze to chyti spat 4ku original (roaming data mam vypnute) takze mi cely ten cas hlavne ked som von nejde net kym to nechyti zas 4ku original siet - s tym ze mesto by malo byt cele pokryte - pisal som aj na podporu tam zatial iba odpisali ze kazdych 10 minut sa zistuje ked som v narodnom roamingu ci uz mam dosah na 4kovu siet a ak ano tak sa pripoji (ale pravdepodobne ak je slabsi signal nez signal telekomu tak mi to ten narodny roaming necha)

Viac by mi vyhovovalo ak by sa to do toho roamingu nepreplo a rovno ma odpojilo ze nie je signal - myslim ze potom by tu siet lahsie naslo keby som uz bol vonku a celkom by mi to aj vyhovovalo lebo na tom cisle nevolam takze nevadi zeby som nejaky cas nebol dosiahnutelny a doma mam wifi

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 468
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od ManT » stř dub 13, 2016 22:15

Mahtiel píše:
imperator píše:Mne len tak pridavat nejde - skúšal som všelijaké blbosti či slangy a tlačitko plus nikde
Musíš ťupnout na červeně podtržené slovo, až pak se ti zobrazí plusko a slovo jde přidat do slovníku
Dibryvtip, urcite vyzkouším:)

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 588
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od jaroslavii » čtv dub 14, 2016 5:01

Mam W10 na lumii 532 a zcela zmizel glance screen, predtim tam byly alespon hodiny. :-(

Uživatelský avatar
malir66
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 167
Registrován: pát led 08, 2016 22:48
Zařízení: Nokia Lumia 830

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od malir66 » čtv dub 14, 2016 5:44

Pravděpodobně ti chybí apka obrazovka rychlého přehledu v sekci doplňky. Nainstaluj sysApp pusher a doplň chybějící apky.

joeslovakia
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 244
Registrován: čtv zář 10, 2015 16:57
Zařízení: lumia 930, lumia 925

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od joeslovakia » čtv dub 14, 2016 6:09

imperator píše:Ma tu niekto 4ku a prepina sa mu na narodny roaming (trojuholnik hore vedla signalu) lebo mne to robi aj ked si nastavim napevno siet - vacsinou sa mi to stava ked vojdem do bytovky resp domov - a potom zas trva ked vyjdem von ze to chyti spat 4ku original (roaming data mam vypnute) takze mi cely ten cas hlavne ked som von nejde net kym to nechyti zas 4ku original siet - s tym ze mesto by malo byt cele pokryte - pisal som aj na podporu tam zatial iba odpisali ze kazdych 10 minut sa zistuje ked som v narodnom roamingu ci uz mam dosah na 4kovu siet a ak ano tak sa pripoji (ale pravdepodobne ak je slabsi signal nez signal telekomu tak mi to ten narodny roaming necha)

Viac by mi vyhovovalo ak by sa to do toho roamingu nepreplo a rovno ma odpojilo ze nie je signal - myslim ze potom by tu siet lahsie naslo keby som uz bol vonku a celkom by mi to aj vyhovovalo lebo na tom cisle nevolam takze nevadi zeby som nejaky cas nebol dosiahnutelny a doma mam wifi
ahoj mam stvorku. len mam net za 4 eura take mam net aj v narodnom roamingu. co ma stve je to ze zrejme 4ka nema data vo svojej vlastnej 2G sieti. ro zaciaatku sa mi prepinala dost pomaly siet teraz uz je to celkom v pohode. mam lumiu 930 W10M a lumiu 925 WP8.1. na 925 to funguje lepsie

Uživatelský avatar
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2354
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od imperator » čtv dub 14, 2016 6:58

4ka data v 2g ma - nema ich ale v národnom roamingu - čiže treba kúpiť ten balíček za 4e - to by mi nevadilo ale v roamingu je to zase len 2g...

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Pišta Hufnágl » čtv dub 14, 2016 7:42

imperator píše:Mal som vypnute podtrhovanie nespisovných slov tudiz mi to nikdy neponuklo
A to se nastavuje kde? Nemůžu to nikde najít.

A jak vlastně funguje ta zatrolená predikce, resp. tedy to přidávání slov? Příklad: slovo "mufání" (to by bylo na dlouhý vysvětlování) mi to nabídlo přidat a nadále ho už umí, a když jsem chtěl napsat že "pacienta konečně lapili", tak "lapili" nejenže nezná, ale ani nenabídne jeho přidání. Jak je to teda zaonačené? Ví někdo?

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1589
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od SmetyCZ » čtv dub 14, 2016 8:18

Mě občas připadá, že to funguje na základě náhodného losování slov :-D

Pacienta konečně lapili - lapili nabídne až u "lapil" a ještě je k tomu schováno vedle, takže člověk musí odskrolovat našeptávanými slovy do boku a pak to teprve najde.

osso
smartguru
smartguru
Příspěvky: 685
Registrován: pát pro 17, 2010 22:31
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Re: Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od osso » čtv dub 14, 2016 8:39

Pišta Hufnágl píše:
imperator píše:Mal som vypnute podtrhovanie nespisovných slov tudiz mi to nikdy neponuklo
A to se nastavuje kde? Nemůžu to nikde najít.

A jak vlastně funguje ta zatrolená predikce, resp. tedy to přidávání slov? Příklad: slovo "mufání" (to by bylo na dlouhý vysvětlování) mi to nabídlo přidat a nadále ho už umí, a když jsem chtěl napsat že "pacienta konečně lapili", tak "lapili" nejenže nezná, ale ani nenabídne jeho přidání. Jak je to teda zaonačené? Ví někdo?
Ked chceš pridať slovo do slovníka ktoré systém nepozná musíš dát kurzor pred slovo potom sa objaví plus a môžeš pridať :)

Sent from mTalk

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Pišta Hufnágl » čtv dub 14, 2016 8:46

Ono stačí na to slovo kliknout, občas.
Jenže - jak vynašel Smety, když to slovo tel. zná, ale schovává ho bůhvíkde, tak ho při psaní tahem prstu prostě nenabídne. Jak jsem si to na začátku pochvaloval, tak ona ta sibyla Mathiel asi měla pravdu :)

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1027
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Mahtiel » čtv dub 14, 2016 9:15

Zrovna stahuju fo mobilu 3 GB hudby, komplet Pána prstenů ve flacu. V úložišti sice mám zadané, že nově stažené položky mají být stahované na SD kartu. Ale Edge tahá asi metadata k sobě do telefonu. Už mám zahlcenou paměť telefonu. Jak to provést? Asi mi nezbyde, než to stáhnout do PC a pak kabelem hodit do mobilu :(

Uživatelský avatar
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 749
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od kllr007 » čtv dub 14, 2016 9:55

No ja som si vsimol zrovna velkeho neduhu WIndows Camera (fotoaparat) kedy ma napevno nastavene meranie expozicie na stred. A teda ked aj dotykom zaostrite na nejaky objekt, stale meria expoziciu mimo. V tomto mala Lumia Camera fakt navrch. Chjo a to som ju instalovat uz nechcel.

szoustal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: stř črc 05, 2006 13:50
Zařízení: Mate 10 Pro, Samsung S8, Lumia 950 Black,

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od szoustal » čtv dub 14, 2016 10:51

Dotaz na majitele telefonů 550, 650, 950, 950XL. Funguje vám nahrávání hovorů. Když jsem svou Lumia 950 koupil, tak jsem to zkoušel a funkční. Hovory se objevily v aplokaci "Hlasový záznam" kde se s nima dalo pracovat. Teď se to tváří jako že nahrává, ale hovory už v té aplikaci nejsou. Je tam jen případný nějaký záznam zvuku udělaný přímo v té aplikaci "Hlasový záznam".

Stevik
smartguru
smartguru
Příspěvky: 780
Registrován: ned črc 22, 2007 23:40
Zařízení: Xiaomi Mi A1, L950XL, M5Card
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od Stevik » čtv dub 14, 2016 11:37

Nahore v aplikaci je prepinatko dle puvodu nahravky. Taky jsem to hledal.

Uživatelský avatar
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 477
Registrován: úte pro 28, 2010 18:26
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Windows 10 Mobile: Všeobecná diskuze (oficiální build)

Příspěvek od kalmia » čtv dub 14, 2016 11:40

V tomto posledním buildu nemohu v kalendáři nastavit u nové události jiný čas než 8.00. Nastavím např. 9.00, dám uložit, ale zůstane tam 8.00. Dělá to někomu také?

Odpovědět

Zpět na „Windows 10 Mobile“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 13 hostů