Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Odpovědět
Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od htcjirka » ned črc 03, 2016 17:44

Urcite to v pohode vyreklamujes.Nokia/Microsoft neumeli vůbec zvolit lepení a rozlepuji se vsemozne modely napric.
Jsem rad za zataveny displej na 950XL.

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Pišta Hufnágl » ned črc 03, 2016 18:01

Kupoval jsem to na firmu...

hotovyrado

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od hotovyrado » ned črc 03, 2016 18:14

Pišta Hufnágl píše:A je to tady. Po celé levé straně se mi začíná odlepovat displej. :-(
Snad se k tomu Alza postaví čelem...
tohle není bohužel u L640 vada, ale "vlastnost"... taky jsem reklamoval.... Kamarádovi se to stalo taky, ale kupoval z druhé ruky bez dokadu, tak musel kupovat na ALI nový displej... Jenže za cca 27USD to byl komplet displej+digitizer+střední rám, perfektně sestaveno v jeden kus a displej snad lepší než origo, tak nelituje :-)

Uživatelský avatar
Tedy
smartguru
smartguru
Příspěvky: 523
Registrován: stř čer 08, 2016 17:09
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Tedy » ned črc 03, 2016 18:25

Tohle mě za ty čtyři měsíce co jsem L640mel nepotkalo, nicméně alza problémy dělat nebude, zkušenosti s reklamací mám dvě,jednou TT a podruhé tablet a problém skutečně nebyl.

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Pišta Hufnágl » ned črc 03, 2016 18:27

Radek: A jak to dopadlo? Přilepili, nebo novej kus?

hotovyrado

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od hotovyrado » ned črc 03, 2016 18:29

já jsem dostal nový kus. sám jsem se to snažil slepit oboustrannou páskou, ale nikdy to nebylo ono, vždy jsi zboku viděl prosvítat podsvětlení.....

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od htcjirka » ned črc 03, 2016 18:30

Při zaruce se vždy dava novy displej, který je vcetne ramecku.

hotovyrado

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od hotovyrado » ned črc 03, 2016 18:33

Výměna displeje s rámem je práce na 2 minuty.. sedm šroubků a dva ploché kablíky na přecvaknutí plus přendání čidel a sluchátka...

Pokud někdo nemá záruku, tohle je řešení.... kvalita obrazu i provedení perfektní!!

http://www.aliexpress.com/item/Best-qua ... .89.EbAOB0" onclick="window.open(this.href);return false;

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Pišta Hufnágl » ned črc 03, 2016 18:42

Tak uvidíme, zítra tam přes polední pauzu zajdu. Snad to vyřeší hned, večer musím do Paříže a nemůžu tam bez navigace :-)

jam_pce
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned kvě 08, 2016 5:42
Zařízení: Lumia 640

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od jam_pce » stř črc 06, 2016 9:04

Ahoj,
tak když už jsem si na WP10 zvykl, byl jsem nucen udělat downgrade na wp8.1. Poslední dobou se totiž čím dál častěji stávalo, ať už to bylo při prohlížení netu v edge, nebo souborů v excelu a nebo jen při odemčení obrazovky, že to začalo na displeji zobrazovat ertefakty..něco ve stylu, nevím jak to popsat, když vezmete kousek obrazu (cca 1x1cm) a ty obrázky poskládáte vedle sebe a podsebou a je to tak po celým displeji... nevím čím to bylo, ale ve wp8.1 jsem se s tím nesetkal a nesetkávám....
neví někdo čím to mohlo být? setkal se s tím někdo?
navíc po downgrade jsem dal samozřejmě nic neobnovovat, kdyby tam náhodou bylo něco co to způsobuje, ale stáhly se mi sms jen do doby, než jsem dělal upgrade na wp10...kdybych šel znovu do wp10 tak se ty sms z wp10 stáhnou?
jen nevím jestli to mám znovu riskovat....poradí někdo?

qwerty
smartguru
smartguru
Příspěvky: 694
Registrován: pon led 30, 2012 21:22
Zařízení: L950, XRN5

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od qwerty » stř črc 06, 2016 9:24

Artefakty to obcas zobrazuje aj na iných tlf, kde bol povodne WP. Nahodne sa to da vyvolat tak, ze posuvas domovsku obrazovku len tak hore dole x-krat a tak po minute-dvoch sa to niekedy stane. Ale sipka zpet to spravi, asi problem v grafických driveroch. Co sa tyka zalohovania SMS do cloudu, tak zalezi ako si to mal nastavene v System - Vymena sprav Ak si mal napr. 1 mesiac, tak starsie SMS uz asi neobnovis, ak si ich nezalohoval inak.

jam_pce
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: ned kvě 08, 2016 5:42
Zařízení: Lumia 640

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od jam_pce » stř črc 06, 2016 9:33

sms právě vždycky hned nastavuju na libovolné období, tzn. že by měly být všechny....stáhlo mi to všechny sms snad až někdy od února 2015 do letošního května než jsem přešel na wp10.

na druhou stranu mi přijde že baterka teď na 8.1 drží o něco lépe....tak nevim, jestli dát wp10 ještě šanci nebo zůstat u 8.1..
je to dilema....

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Pišta Hufnágl » čtv črc 07, 2016 13:41

Tak Alza se k reklamaci (jen jsem jim psal mailem, abych tam nechodil zbytečně) postavila asi tak, že oni jsou jen prodejce, na výměnu za nový kus ať zapomenu a že to pošlou do nějakého servisu, jehož jméno už jsem zapomenul. To bude veselé, navigaci potřebuju přes prázdniny prakticky furt :)
Každopádně svépomocí jsem odhalil příčinu, anžto mobil se začal boulit i zespodu - pěkně nafouklá baterka. Tak snad mi to do pondělka neblafne.

Uživatelský avatar
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Příspěvky: 519
Registrován: sob čer 20, 2015 21:45
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od KoumiCZ » čtv črc 07, 2016 21:13

Pošleš to ty nebo Alza do Arvato Services k.s. a oni to přepošlou do maďarského iQoru. Můj telefon byl servisován u iQoru na Slovensku, takže předpokládám, že tam mají nejbližší pobočku.

blurcak
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 23, 2015 22:22
Zařízení: Lumia 640LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od blurcak » pát črc 08, 2016 13:25

Jinak pokud ma nekdo problemy s nahodnyma restartama hlavne po polozeni telefonu na stul, tak jednou pricinou muzou být kontakty v baterii. Staci je znova napružit a je po problemu. Dost napikacu system kontaktu na baterii.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od htcjirka » pát črc 08, 2016 13:28

Presne tak, dokonce v servisu se lepi od spodu takova mechova prachovka, aby baterie byla napevno.

gorby
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pon pro 08, 2014 20:29
Zařízení: Nokia

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od gorby » ned črc 10, 2016 13:41

Daří se vám přesouvat aplikace z telefonu na kartu? Už jsem to nějakou dobu neprováděl, nicméně v nejnovějším RS buildu to nefunguje.

Uživatelský avatar
relouth
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2803
Registrován: stř říj 02, 2013 11:20
Zařízení: Lumia 640,Redmi Note 4 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od relouth » ned črc 10, 2016 13:47

tak to ries v teme RS

gorby
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pon pro 08, 2014 20:29
Zařízení: Nokia

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od gorby » ned črc 10, 2016 14:15

Mám Lumii 640xl. Nebo sem nepatří?

Uživatelský avatar
Tedy
smartguru
smartguru
Příspěvky: 523
Registrován: stř čer 08, 2016 17:09
Zařízení: Sony Xperia XA1 White/ Android Oreo 8.0.0

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Tedy » ned črc 10, 2016 14:53

S telefonem to souvisí samozřejmě ale zeptej se raději zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 13&t=39709" onclick="window.open(this.href);return false; když už te ostatní nejsou ochotni do patřičného tématu přesměrovat.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů