Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Odpovědět
ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 467
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ManT » ned dub 10, 2016 18:07

Hmm, takže sken proběhl do konce a karta uplně zmizela ze systému, uložiště ji nevidí a dlaždice instalovaných aplikací na ní jsou zašedlé, po restartu se objevila a systém opět nabízí zkontrolovat sd kartu, at dám ano či ne nic nezabírá, takže to vidím na formát...fakt paráda.

relouth
jj hele mě se to stalo poprvý, do té doby jsem o kartě ani neveděl...zkusím znovu restartovat a dát ano aby ji systém opravil ale pochybuji...no zálohováno mám, takže asi udělám hr a pak to obnovím.

EDIT: :)
Tak už je to cajk, dal jsem ne že tedy nechci provést kontrolu a opravy a asi za minutu jsou dlaždice aplikací opět aktivní a karta snad v pořádku, není na store appka terá by tu kontrolu vyvolala ručně?

EDIT2:
Takže po restartu je ta hláška zpět, no udělám to jako ty a aplikace (tolik jich zase nemám) budu mít jen ve vnitřní paměti, pokud budou nějak extra velké třeba hry, měly by jít přesunout i později, začínám chápat proč tohle android v některých verzích a u některých modelů nepodporuje, ale je fakt že se mi to stalo poprvý a že jsem pár telefonu s win už měl.

Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 293
Registrován: ned úno 15, 2015 22:28
Zařízení: Huawei P30 lite

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Mirdyn » ned dub 10, 2016 19:05

Mně to s tou SD hlásí po každém restartu, mám RS1 tak je to občas třeba. Zatím dávám ne funguje to, ale musím zaklepat.........

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 467
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ManT » ned dub 10, 2016 19:53

Tak me už taky po každém restartu, když dam ne tedy zrušit kontrolu, je to do par vteřin oka ale ty mas redstone a ten je plny chyb co tak čtu v diskuzi, ale ja mam oficiální build th 164. :(
No vidím to takhle, do HR se mi moc nechce, takže zkusím vse z karty přetáhnout do PC, v lumii naformatuji, vrátím to na ni zpět a uvidím jak si s tim win poradi.
Ostatně v tom textu je to i doporucene.;)

Pišta Hufnágl
smartguru
smartguru
Příspěvky: 699
Registrován: pon zář 21, 2015 10:07
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 5 LTE 64 GB
Bydliště: Praha. Pochopitelně.

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Pišta Hufnágl » ned dub 10, 2016 21:17

Tu hlášku o kartě mám snad od začátku. Prostě odklepnu, že opravu nechci, a všechno jede jak má.

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 467
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ManT » ned dub 10, 2016 21:24

Mám to stejně ale to už se opakuji, u WP jsem však takový problém neměl až ted a to ještě po cca. čtrnácti dnech používání, ale co všechno je jednou poprvé :D

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Mahtiel » ned dub 10, 2016 21:47

U Kongstonu tu hlášku jsem na WP cca po ani ne půl roce užívání měla skoro pořád, u Lexaru na WP a na W10M opravdu výjimečně.

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Mahtiel » ned dub 10, 2016 21:50

Být tebou zkusila bych formátování karty a HR + nechávat na kartě spíše média než aplikace, jak někdo radil... Třeba by to pomohlo

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 467
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ManT » ned dub 10, 2016 22:17

Tohle mám v plánu určitě udělat, aplikace na kartě prostě nedělají dobrotu, budu se opakovat ale začínám chápat proč je u některých telefonů s některými verzemi androidu (bohužel dnes už většina) znemožněn přesun aplikací či jejich dat na kartu, či některé slot nemají vůbec.

Uživatelský avatar
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Příspěvky: 519
Registrován: sob čer 20, 2015 21:45
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od KoumiCZ » pon dub 11, 2016 0:36

Já se s tou hláškou setkával vždy po soft resetu.

Radim Stehlík
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 445
Registrován: čtv zář 19, 2013 19:24
Zařízení: Nokia Lumia 640DS

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Radim Stehlík » pon dub 11, 2016 8:07

Možná bych se pomalu připravoval na to, že karta odejde.
Mě to taky občas hodilo hlášku, nejdřív pomohlo, že jsem kartu vyndal, dal do PC a zformátoval ji.
Nicméně naposledy jsem to chtěl taky udělat, ale formátování nedojelo a karta odešla. Ničím jsme ji už neoživili. Je fakt, že měl jsem A-Data, přes 2 roky stará a téměř každý den připojeno k počítači.

Uživatelský avatar
KoumiCZ
smartguru
smartguru
Příspěvky: 519
Registrován: sob čer 20, 2015 21:45
Zařízení: LG G Flex 2 / Stock ROM

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od KoumiCZ » pon dub 11, 2016 9:41

Mně to dělalo u nové Kingstonky.

Uživatelský avatar
street-dog
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: pon úno 10, 2014 12:51
Zařízení: Lumia 640 LTE / Nokia 6.1

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od street-dog » pon dub 11, 2016 13:48

Používáte někdo na Lumii 640 LTE nalepenou bezkontaktní samolepku na placení ? Funguje vám přes kryt ?

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od pogo8303 » pon dub 11, 2016 14:34

Hláška naprosto normální skoro při každém Soft resetu - neočekávané odpojení karty. Stejné, jako když na desktopových windows párkrát vyjmete USB flash a snaží se ještě něco zapisovat. Taky vám potom hlásí, že zařízení je třeba zkontrolovat.

blurcak
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 23, 2015 22:22
Zařízení: Lumia 640LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od blurcak » pon dub 11, 2016 18:54

Tak sem zene musel vymenit SD kartu pouzivana cca 3/4 roku 32G A-data. Zacalo to fotkama ktere byly ok a cca za hodinu jen sede ctverec v nahledu a fotka v prde**. Pak zacala blbnou ziva dlazdice u MSN pocasi. Videl bych to na to ze WP prosti zapisuji na jedno misto jeden soubour a karta pak chcipne

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Mahtiel » pon dub 11, 2016 19:07

pogo8303 píše:Hláška naprosto normální skoro při každém Soft resetu .
u 520tky 535tky a Kingstonu se mi to pravidelně zobrazovalo i po vypnutí nebo vybití a následném zapnutí / nabíjení. Navíc mi úložiště ukazovalo, že mám v aplikacích řádově pár mega a v ostatních soubourech neěkolik giga. Raději jsem si koupila jinou kartu. Šla jsem do Lexaru a dala na 535 tku desítky (insider). Zpočátku mi Úložiště ukazovalo to samé, ale pak se to samo spravilo, ani nevím jak. Na 535tce a následně na 640 se mi ve WP 8,1, insideru i ofiko desítkách zobrazuje po soft resetu hláška o opravě opravdu výjimečně. Navíc oprava trvá daleko kratčeji než v případě Kingstonu. Manžel má ve své Lumče ten samý Kingston nebo nějaký hodně obdobný a v poho. Asi jsem kápla na vadný kus karty...

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 467
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ManT » pon dub 11, 2016 19:30

pogo8303 píše:
No hele vlstně něco na tom je...karta je používaná když je vše nasměrované na ní, ale to při vypnutí nebo restartu nytvrdo, nedělá menší bráška stolních win bezpečné odebrání HW jako to bývalo u XP či 7ček? u desítek je to asi jedno, tam se nabízí v liště "vysunout" a pak tepreve ručně když ji však člověk tu flashku vyndá bez toho nic se ve většině případů nestane, takže u WM to v pořádku a tzv. cajk asi nebude, u WP jsem to nezažil a že jsem v pětsetdvacítce měl tehdy pěknou a pomalou srág..u no.

ManT
deaktivovaný účet
deaktivovaný účet
Příspěvky: 467
Registrován: ned kvě 17, 2015 17:43
Zařízení: ---

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ManT » pon dub 11, 2016 19:33

blurcak píše:Tak sem zene musel vymenit SD kartu pouzivana cca 3/4 roku 32G A-data. Zacalo to fotkama ktere byly ok a cca za hodinu jen sede ctverec v nahledu a fotka v prde**. Pak zacala blbnou ziva dlazdice u MSN pocasi. Videl bych to na to ze WP prosti zapisuji na jedno misto jeden soubour a karta pak chcipne
No s chybějícími ikonami u dlaždic či jejich doskakováním se setkávám čas od času taky, v prostředí to na finální verzi až na to doskakování však neznám, ale všiml jsem si v zálohování kde se přepínačem nastaví který obsah té či oné app chci zálohovat, tam svítil jeden modrý čtvereček bez popisu a doted jsem nezjistil oč jde...je to ale asi třetí odspoda a tam jsou systémové updaty toucgm doplnky a tak

Mahtiel
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1011
Registrován: čtv črc 03, 2014 19:56
Zařízení: Xiaomi Redmi Note 4 Global
Bydliště: Brno

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Mahtiel » pon dub 11, 2016 21:29

Taky se vám na 640tkách na ofiko W10M množí vynucené restarty telefonu (seknutí displeje, vysaturované a změněné barvy, chrčení repráčku)?

Partana
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: úte zář 23, 2008 23:00
Zařízení: HTC DHD,Lumia 640 DS(WP)
Bydliště: Kosice

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Partana » pon dub 11, 2016 21:59

Nejdu mi notifikacie na WhatsAppe,ked mam apku otvorenu tak je to ok.Vie mi niekto poradit? Dakujem.

Uživatelský avatar
Ujko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 185
Registrován: pát led 17, 2014 13:02
Zařízení: Lumia 1520, Lumia 640 XL, Motorola Moto X Play
Bydliště: Klatovy

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Ujko » úte dub 12, 2016 6:00

Mahtiel: nic takového se mi neděje, ani na 640 XL LTE, ani na1520

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů