Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Diskuzní fórum věnované smartphonům řady Lumia 640, 635, 630, 620, 530 a 520
Odpovědět
ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: čtv zář 04, 2014 11:17
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ijon » úte bře 24, 2015 11:34

640 DS bude asi o pětikilo levnější než SS LTE...

Marosek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: stř bře 11, 2015 14:55
Zařízení: Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Marosek » úte bře 24, 2015 11:40

drazic píše:Já zase nechapu že u nas neni obycejna L640 SS. Nechci s LTE. Vzdyt je to k nicemu. Momentalne v Cesku. Nebo to aspon ani nepoznam zda je to lepsi. A jak muze byt o 400kc levnejsi dual sim. Nechci dual. Kazdej ma neco a chce neco podle svych predstav. Ale asi stim nic neudelam tak mi nezbyde nez koupit SS LTE...

No myslím, že 4790 Kč za L640 SS LTE není zase taková pálka? Navíc to LTE přeci nemusíš používat... Já naopak bych dal klidně i třeba 6 tisíc za DS + LTE verzi. Kdyby byla... :evil:
A ani dualsim přeci nemusíš používat jako dual - za ty peníze podle mě parádní kousky, ono i ta L535 by stačila, jenže ten displej je sice použitelný, ale s omezením :???:

drazic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: stř úno 25, 2015 18:37
Zařízení: Lumia 640 dual

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od drazic » úte bře 24, 2015 13:54

Marosek: Asi mas pravdu. Jeste popremyslim ale poradte. Kdyz budu pouzivat jen jednu sim v dualsim,tak nebude zkratka baterie na prd ? A nebude mi to neustale hlasit že chybi druha sim ?

Marosek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: stř bře 11, 2015 14:55
Zařízení: Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Marosek » úte bře 24, 2015 13:58

Teď úplně asi nerozumím, jak baterie na prd? Při použití jedné sim v DS mobilu se podle mě naopak baterie vybíjí pomaleji, protože prostě napájí jen jednu sim kartu. A pokud se nemýlím, WP (neustále) nehlásí chybějící druhou sim? Kolegové potvrďte, pls...

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Daff_Cz » úte bře 24, 2015 15:41

Místo druhého ukazatele signálu, bude znak chybějící sim karty, toť vše, ale nijak to nikde nebude otravovat, nebudou vyskakovat žádný hlášky, vše co bude souviset s tou druhou nevloženou simkartou bude neaktivní. Akorát vůbec nechápu, proč se někdo brání telefonu s LTE, teď, když je tím pokrytá skoro celá republika... To, že lte je na nic platilo kdysi, teď už se situace obrátila a spíše bych si nekoupil telefon bez LTE...

kope
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 113
Registrován: stř led 14, 2015 21:12
Zařízení: Nokia 7.1 4/64GB

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od kope » úte bře 24, 2015 17:10

to Daff_CZ: Proč nekupovat mobil s LTE? No v mém případě třeba proto, že nemám LTE tarif a měnit ho nechci. Takže bych LTE mobil nevyzžil.

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Daff_Cz » úte bře 24, 2015 17:18

kope: A co máš za operátora?

Marosek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: stř bře 11, 2015 14:55
Zařízení: Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Marosek » stř bře 25, 2015 8:29

podle mě nic, jako "LTE tarif" neexistuje - máš aktivní mobilní připojení na internet + jsi na území, které má operátor pokryté LTE = jedeš na LTE. Takže pokud máš i mobil s LTE, využiješ ho :-)

drazic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: stř úno 25, 2015 18:37
Zařízení: Lumia 640 dual

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od drazic » stř bře 25, 2015 9:50

Já nevim. Kamarad ma LTE a diky pokryti,ktere je na severucech na prd,tak se necape. A cekat na LTE az bude u nas,tak to bude nejdriv za dva roky. To už si zase koupim jinej mobil. Takže momentalne na LTE mobil kaslu.

kope
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 113
Registrován: stř led 14, 2015 21:12
Zařízení: Nokia 7.1 4/64GB

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od kope » stř bře 25, 2015 9:56

to Daff_CZ: vodafone
to Marosek: a tím seš si jistý? Já myslím, že to tak není. Např. Vodafone má (resp. měl) tarify RED. Ty už aktuálně nenabízí (nicméně stávajícím zákazníkům zůstávají), ale přišel s tarify RED LTE, které jsou cca 1x tak drahé. Navíc někde tady na fóru se řešilo, jak zprovoznit LTE data a pokud se nepletu, tak bylo potřeba cosi aktivovat u operátora (ale to je jen mlhavá vzpomínka, takže ruku do ohně bych za tohle tvrzení nedal).

ijon
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: čtv zář 04, 2014 11:17
Zařízení: Lumia 950 SS VF

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od ijon » stř bře 25, 2015 10:51

Jo, LTE se musí u Vodafone opravdu dodatečně zaktivovat. Nicméně pokud jsou v balíčku nějaká data, je pak jedno, jestli "jedou" po 3G nebo LTE. Navíc má VF po vesnicích jen Edge, což je už dnes opravdu totální nouzovka.
Tedy - až do nedávna to tak bylo, nevím, jestli se něco nezměnilo... Nicméně to není žádná dramatická akce.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od tslany » stř bře 25, 2015 11:04

Vesměs kde má vodafone EDGE, tak tam na většině místech má i to jejich rádobyLTE (ten turboitnernet), na který člověk potřebuje podporu 900MHz, což ale právě 640 splňuje.

Marosek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: stř bře 11, 2015 14:55
Zařízení: Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Marosek » stř bře 25, 2015 16:53

kope + ijon: Nemusí se nic aktivovat, jen je třeba mít LTE sim kartu (vymění zdarma kdekoli na prodejne, osobní zkušenost). Jako služba se nic aktivovat nemusí. Kde je jen EDGE, jede i LTE telefon jen EDGE, kde 3G, jede na 3G a kde LTE, jede na LTE (pokud si to v menu telefonu nenastavíte/neomezíte jinak). A RED LTE je jen obchodní název. Řekl bych, že v posledních měsících se pokrytí LTE vážně dost zlepšilo, i když ano, u Vodafone je to na těch 900 MHz (v lepším případě na 800 MHz), ale oboje právě L640/XL podporují...

drazic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: stř úno 25, 2015 18:37
Zařízení: Lumia 640 dual

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od drazic » čtv bře 26, 2015 20:10

Tak dneska jsem zjistil,že mají na nokia-obchod skladem více jak 5ks. Lumia 640 XL Dual :-) Nebo Lumia XL LTE. Expedice do 24h.

Marosek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: stř bře 11, 2015 14:55
Zařízení: Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Marosek » pát bře 27, 2015 8:14

Tak to jsou zřejmě první ve (střední) Evropě :-) Už na MWC se říkalo, že L640 XL bude k dispozici v březnu, L640 v dubnu, no, pokud půjde Microsoft v nokiáckých stopách, vidím to v lepším případě na květen? Co jsem pohledal, tak nejdřív nějak kolem půlky dubna čeká naskladnění třeba CZC, Microsoft France i ten německý Amazon...

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Daff_Cz » pát bře 27, 2015 8:52

Jinak začínám mít pocit, že nejen, že v Čr nebude v prodeji Dualsim s LTE, ale že se navíc budeme muset spokojit jen s černou či bílou barvou u ostatních modelů, jiné barvy, zde taky nebudou k mání... Microsoft CZ je přizdisráč a obyčejná podržtaška...

drazic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: stř úno 25, 2015 18:37
Zařízení: Lumia 640 dual

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od drazic » pát bře 27, 2015 11:15

Nekrivdim jim. Budou i v jinych barvach. Udelej to same jako ja a napis nokia-obchod jestli nebudou i jine barvy a ano budou ale az pozdeji. Sice mi nerekly kdy ale pry budou postupem casu. :-)

Uživatelský avatar
stm01
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 213
Registrován: stř čer 13, 2012 0:25
Zařízení: Xiaomi Mi Mix 6GB/256GB
Bydliště: Most

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od stm01 » pát bře 27, 2015 12:49

I kdyby nebyly, tak je tady vždycky šedý dovoz a ten má i to co kolikrát neznáš. 8-)

Marosek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: stř bře 11, 2015 14:55
Zařízení: Lumia 640 LTE

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od Marosek » pát bře 27, 2015 13:04

drazic: no pokud dnes uvádějí, ze mají tyhle Lumie "skladem", úplně seriózní mi informace na jejich stránkách nepřijdou. Takže si říkám, proč jim vůbec něco věřit, třeba i ty barevné varianty? Rád se budu mýlit, ale skoro si myslím, že ani oni teď nevědí vůbec nic...

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Microsoft Lumia 640 / 640 XL

Příspěvek od pogo8303 » pát bře 27, 2015 15:37

Marosek:: ale oni je opravdu mají skladem... http://ctrlv.cz/5qwW

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 640/635/630/620/530 a 520“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů