Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Odpovědět
steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od steelspace » stř říj 29, 2014 12:24

mimonaut píše:Zvláštní. To by nemělo. Možná aplikace nejsou přizpůsobené novým chipsetům.
Každopádně bych zkusil, jesti to nespraví restart :-)
Tak to jistě není. Všechny aplikace přistupují na GPS přes stejné API (resp. je tam rozdíl v aplikacích pro WP 7, 8 a 8.1).

Tipuju to na to, že každá aplikace sleduje polohu jiným způsobem a s jinými požadavky na přesnost.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od mimonaut » stř říj 29, 2014 14:06

no ale třeba na lumii 920 je fix během pár sekund.

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Daff_Cz » stř říj 29, 2014 17:00

Takže telefon vyměněn kvůli vibracím za nový a je to jako nebe a dudy, teď už žádné pazvuky při vibracích... :tlem:

steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od steelspace » stř říj 29, 2014 17:26

mimonaut píše:no ale třeba na lumii 920 je fix během pár sekund.
Je to hodně individuální. Záleží na signálu GSM, kde se používá asistovaná GPS, záleží na místě (vyšší budovy, dvory, sklepy, tam kde je výhled jen na malý výsek oblohy) atd. A jak už jsem psal, jde i o to, jakou přesnost aplikace požaduje, někdy stačí i triangulace přes GSM a ani se GPS nezapne.

Arsea
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv kvě 15, 2014 17:12
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Arsea » stř říj 29, 2014 19:38

Tak dnes mi došla 730, ta zelená barva je boží :) Skvěle padne do ruky a ten kryt perfektně sedí. Škoda té spoušti fotoaparátu, to udělali chybu, že ji tam nedali :???:
Jo a k těm vibracím, příjde mi, že vibruje "hlučněji" jak předchozí 720.

Uživatelský avatar
Kito
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: úte pro 15, 2009 11:02
Zařízení: NOKIA LUMIA 730

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Kito » čtv říj 30, 2014 6:53

Díky za info k GPS telefonu, postupně si na to zvykám, chce to hold počítat s tím, že to chvíli trvá než se přihlásí, potom už drží a nepustí :). Jinak bezvadnej telefon zejména co se tě těch 2 SIMek týká, zatím max spokojenost. Přeji všem hezký den.
Ještě mě ale napadlo zda by nepomohlo nechávat GPS stále zapnutou. Já ji zatím zapínám před zapnutím zmiňovaných programů.

Uživatelský avatar
stm01
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 213
Registrován: stř čer 13, 2012 0:25
Zařízení: Xiaomi Mi Mix 6GB/256GB
Bydliště: Most

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od stm01 » čtv říj 30, 2014 7:34

Na telefonu mám vždy trvale zapnutou GPS. Myslím, že tam nebude velký rozdíl ve výdrži. :)

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od mimonaut » čtv říj 30, 2014 10:51

Přesně tak. Nemá vůbec smysl GPS vypínat. Na výdrž to nemá znatelný dopad a fix pak bude kdykoliv mnohem rychlejší. GPS totiž pokud není využívané neběží pořád, ale průběžně si občas na pár sekund čekne polohu, což znamená, že pak je při potřebě nalezení polohy jednodušší a rychlejší.

steelspace
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1094
Registrován: stř lis 24, 2010 22:29
Zařízení: L920, L930, L950 XL, iPhone 7 Plus
Bydliště: Líbeznice

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od steelspace » čtv říj 30, 2014 11:15

Kito píše:Díky za info k GPS telefonu, postupně si na to zvykám, chce to hold počítat s tím, že to chvíli trvá než se přihlásí, potom už drží a nepustí :). Jinak bezvadnej telefon zejména co se tě těch 2 SIMek týká, zatím max spokojenost. Přeji všem hezký den.
Ještě mě ale napadlo zda by nepomohlo nechávat GPS stále zapnutou. Já ji zatím zapínám před zapnutím zmiňovaných programů.
Tak to je pak jasné, že fix trvá dlouho. Pokud si necháš GPS (resp. polohu, protože to není jen čidlo, ale i A-GPS, Glonass a hádání pomocí WiFi spotů) zapnutou, tak to bude skoro hned.

Uživatelský avatar
Kito
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: úte pro 15, 2009 11:02
Zařízení: NOKIA LUMIA 730

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Kito » čtv říj 30, 2014 13:38

Na tak príma za informaci, hned ji jdu zapnout. Všem moc děkuji. :) ...

Marty04
smartguru
smartguru
Příspěvky: 702
Registrován: čtv led 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Marty04 » čtv říj 30, 2014 16:15

Daff_Cz píše:Takže telefon vyměněn kvůli vibracím za nový a je to jako nebe a dudy, teď už žádné pazvuky při vibracích... :tlem:
Pazvuky? Já mám nově 830ku a je fakt, že vibruje jinak než má stará 720ka, ale nenapadlo by mě to považovat za nějakou vadu.

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Daff_Cz » čtv říj 30, 2014 16:36

Jde o to, že u mě to bylo tak, že vibrační motorek drnčel, jako by se dotýkal krytu a rezonoval...

Marty04
smartguru
smartguru
Příspěvky: 702
Registrován: čtv led 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Nokia Lumia 730/735

Příspěvek od Marty04 » čtv říj 30, 2014 16:48

Daff_Cz píše:Jde o to, že u mě to bylo tak, že vibrační motorek drnčel, jako by se dotýkal krytu a rezonoval...
Aha... tak to je pak jiná.

Uživatelský avatar
Kito
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: úte pro 15, 2009 11:02
Zařízení: NOKIA LUMIA 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kito » pát lis 07, 2014 7:05

Dotaz, dá se z LUMIE 730 emailem odeslat i jiný soubor než fotografie? Případně jak se to dělá, nějak na to nemůžu přijít nebo to prostě nejde, poradíte? Děkuji ...

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 696
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Daff_Cz » pát lis 07, 2014 7:12

Nejdriv otevrit ten dokument, pak dat sdilet a vybrat email... Akorat ted z hlavy nevim co vse jde takhle poslat. Chce to zkusit. [WINKING FACE]

Uživatelský avatar
Kito
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: úte pro 15, 2009 11:02
Zařízení: NOKIA LUMIA 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kito » pát lis 07, 2014 7:40

Potřeboval bych občas odeslat "pdf" soubor uložený na kartě ...

Uživatelský avatar
Kito
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 51
Registrován: úte pro 15, 2009 11:02
Zařízení: NOKIA LUMIA 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kito » pát lis 07, 2014 7:43

Ach ta hlava :), problém vyřešen, jde to přes "Office" - vybrat dokument - podržet na něm prst - sdílet - vybrat z kterého emailu odeslat a už to frčí :). Díky za pomoc.

neuzil
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob lis 08, 2014 20:31
Zařízení: Nokia

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od neuzil » sob lis 08, 2014 20:36

Mám 730 a jsem opravdu spokojen, ba nadšen. Prosím moc, nevěděl by někdo jak nastavit telefon pro Vodafon, abych mohl posílat mms bez placeného připojení k internetu? Měl jsem 820 a tam stačilo vytvořit APN bez internetu a přidat ho jako nový přístupový bod. Tady to zřejmě nejde, je ale možné, že jsem to nenašel. Pomůžete?

Marr3wk
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned lis 09, 2014 10:12
Zařízení: Nokia Lumia 735

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Marr3wk » ned lis 09, 2014 10:14

Taky máte u své Lumie 735 tak hlasitý šum jakmile je spuštěn zadní reproduktor? Je to docela nepříjemné při nižších hlasitostech čehokoliv nebo i třeba takové notifikaci od FB.

Četl jsem, že na Lumiích je to všeobecně nějak problém, ale překvapila mě hlasitost toho šumu. :(

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12207
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » ned lis 09, 2014 10:20

Je to sw problém.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů