Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Odpovědět
Uživatelský avatar
plaz
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: úte črc 03, 2012 16:14
Zařízení: Nokia Lumia 730

Re: Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od plaz » úte črc 21, 2015 20:00

mrkni jestli mas dobre nastaveny apn pro pripojeni k internetu

Zeta
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned pro 23, 2012 12:41
Zařízení: Samsung Galaxy S9+
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Zeta » úte črc 21, 2015 22:11

Díky, to jsem kontroloval, posílal jsem screen z nastavení přímo operátorovi, že prý v pohodě. Dneska se s tím otravuju celej den a fakt si nevím rady. Troufám si tvrdit, že softwarově mám všechno v pořádku. Hardwarově nevím, ale pokud by byl v háji modul, tak snad nepovalí vůbec, a ne takhle napůl. Prostě v tomhle chování nevidím špetku logiky a jsem na to malej pán a samozřejmě od toho dává ruce pryč jak operátor, tak MS. :roll:

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » čtv črc 23, 2015 6:49

Zkus opravdu SIMku od jinýho operátora, klidně se můžeme dneska domluvit a zkusit to. Pokud nepomůže, tak zkus znova nahodit desítky, jestli to půjde nebo ne.

kukom6
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pát led 16, 2015 11:05
Zařízení: Lumia 735 Orange

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kukom6 » ned črc 26, 2015 21:30

relouth píše:skus resetnut a bude pytat heslo od ms konta
To som sice neskusal ale skusal som cez Windows recovery dat nanovo FW a nepýtalo to nic, na nete som nasiel ze je to v položke ako aj lokalizovat telefon no tam som nic nenasiel preto sa pýtam či to tam máte ? OS je 8.10.15148.160

Hammond
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: ned črc 12, 2015 9:55
Zařízení: Nokia Lumia 735

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Hammond » stř srp 12, 2015 8:59

Ahoj, chci se zeptat jak je to u lumie 735 s podporou LTE pásem. Oficiálně na MS stránkách pro českou distribuci píšou:
"Síť LTE FDD: Pásmo 13 (700 MHz), Pásmo 2 (1900 MHz), Pásmo 20 (800 MHz), Pásmo 3 (1 800 MHz), Pásmo 4 (1700/2100 MHz), Pásmo 7 (2600 MHz)"

Měl jsem za to, že má jen 800, 1800 a 2600. Chybí ji vodafonní 900 mhz, ale taky pásmo 1 - 2100 mhz, které vodafone používá. Zajímá mě teda, co znamená pásmo udávané jako pásmo 4 - 1700/2100 mhz, když 2100 má být pásmo 1.

Dík za odpověď.

peSko
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: stř zář 11, 2013 15:15
Zařízení: Nokia Lumia 920 white

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od peSko » stř srp 26, 2015 7:47

Zdravim, chcel by som sa spytat.. nedavno som kupoval telefon L735 pre mamu a uz niekolkokrat hovorila ze ludia s ktorymi vola ju nepocuju. Ona ich ano. Maju tieto telefony nejake problemy s mikrofonmi alebo je to vynimka? Nieco podobne som riesil aj ja s mojou L920. Vdaka

Zeta
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned pro 23, 2012 12:41
Zařízení: Samsung Galaxy S9+
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Zeta » stř srp 26, 2015 8:00

Hammond: Ty ostatní frekvence se týkají 735 prodávané v Americe. Evropská (a tedy i česká) 735 podporuje pouze 800, 1800, 2600MHz.

peSko: Asi pech na špatný kus a nebo já štěstí na dobrý, protože jsem se s tím nesetkal. Co se hovorů týká, moje 735 bezproblémová a nikdo si nestěžoval.

608/609
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv črc 30, 2015 17:27
Zařízení: iPhone 5s/Lumia 640 XL

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od 608/609 » ned zář 13, 2015 17:55

Uvažujem o kúpe tohto telefónu, chcem sa opýtať na výkon telefónu čo sa hier týka? Neviem či sa jedná o zlú optimalizáciu, ale na mojej Lumii 620 je cítiť lagovanie aj titulu ako je Crossy Road.

Uživatelský avatar
imperator
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2354
Registrován: pát srp 03, 2012 1:00
Zařízení: Iphone 7 Plus 128 GB Silver

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od imperator » ned zář 13, 2015 20:42

Skusil som crossy road a bezproblemov - aj ked 730tka ma rovnake adreno 305 ako 620/520 pomaha tomu 4 jadrovy procesor a viac ram - takze aj posledne halo hry spartan assault a spartan strike idu bezproblemov - vykon gpu je mierne pod gpu v 920 alebo 820

kukom6
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pát led 16, 2015 11:05
Zařízení: Lumia 735 Orange

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kukom6 » ned zář 13, 2015 21:34

Za seba mozem povedat ze hry ktore mam idu plynulo (gt racing 2, modern combat 5, sbk2015 a dream league soccer)

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » čtv zář 24, 2015 6:13

Zdravím. Pořídil jsem si model 730 a mám následující problém. Telefon jsem nechal najet, pak sám telefon něco doinstalovával, pak chtěl ještě něco stahovat přes síť, což jsem zatrhnul. Nic dalšího jsem nenastavoval, nepřestavoval, žádný instalace programů ze store apod. Pak jsem zjistil, že se mi telefon restartuje a po delším pozorování jsem konstatoval, že pravidelně co 2 hodiny naskočí režim letadlo a telefon se restartuje. Neměl někdo s tím problém? Je to problém HW nebo SW (který tak stačilo aktualizovat např.)? Telefon jsem už vrátil s tím, že po koupi by měl být provozuschopný bez nějakých dalších zásahů - dodatečných instalací, aktualizací apod. Stále mám ale o něj zájem. Prosím o radu.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12268
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » čtv zář 24, 2015 6:52

To byla/je aktualizace na cyklice restarty, tj. bez preruseni, bez nabehnuti OS, nikoliv na restarty třeba trikrat denne apod.

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » čtv zář 24, 2015 6:57

Dneska dostanu nový kus tak uvidím. V celé diskuzi byly snad jen dva příspěvky na pravidelné restarty, tak snad to výměna vyřeší, když ostatní problém neměli. Pokud ne, asi se modelu vzdám a půjdu do nějakého mobilu s IPS, to vypalování tlačítek, o kterých tady čtu, je dost hrozivé. Jak tomu předejít - nemít max. jas?

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » čtv zář 24, 2015 11:28

Tak nový kousek doma a opět zklamání. Minulý kus měl v sobě nainstalované mapy, tady není jediná. Jak to je možné? Jaké jste to měli vy? Bylo třeba mapy stáhnout nebo už tam byly?

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 588
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » čtv zář 24, 2015 11:32

To je to nejmensi co muzes udelat, stahnout mapy z obchodu.

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » čtv zář 24, 2015 13:02

To já vím, jen jsem zase znepokojen, že dva totožné mobily nemají po prvním nastartování v sobě totožnou výbavu.

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » čtv zář 24, 2015 13:43

Tak druhý kus dělá to samé. Restart pravidelně dvě hodiny poté, co se zapne režim letadlo.

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » čtv zář 24, 2015 14:30

SIM byla kvůli modelu obstřižena z klasické SIm na micro. To už mě taky nepadlo ale proč by ty intervaly byly takhle pravidelné...Zkusím jednat aktualizovat systém (tím to ale asi nebude) a pak sim. Budu muset u toho pak sedět. Když mě restartne se SIMkou, tak naskočí PIN, když sim nebude, tak u toho budu muset sedět, abych to uhlídal...

Uživatelský avatar
Daff_Cz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: čtv led 06, 2011 21:05
Zařízení: Samsung Galaxy S7 Edge, black
Bydliště: Brno

Re: Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Daff_Cz » pát zář 25, 2015 5:05

Rozhodně než začneš laborovat s telefonem si nech vyměnit tu svou ostrizenou simku za original micro sim a pak teprve neco zacni zkoušet... Jinak by to dle me mohla dělat i paměťová karta, mám pocit, že už i takový problém tu někdo měl... ;)

Visomat
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv zář 24, 2015 6:05
Zařízení: Lumia 730

Nokia Lumia 730/735: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Visomat » pát zář 25, 2015 5:49

Tak přestalo to. Nastavil jsem tovární nastavení ještě jednou ale s připojenou Wifi, takže zřejmě nějaká SW chyba. Zajímavé, že s tím ale nikdo problém předtím neměl (žeby měli všichni přístupná data v době rozjezdu mobilu - to se mi moc nechce věřit). Stejně se mi zdá, že je tento kus nějaký pomalejší oproti předchozímu. V nastavení : zvuk; zobrazení a nastavení citlivosti displaye najíždějí pomaleji, než položky na začátku nastavení. V aplikaci mapy ihned začíná vyhledávat mojí polohu, což předtím nedělal a při hledání mi zmizí horní lišta se signálem a časem, což mi dost vadí. Takže uvažuji o opětovném vrácení... - kromě toho mám trochu problém s tím, že balení bylo otevřené - přetržena páska z boku balení, což mi nepřijde při objednávce z e-shopu normální, že už byl mobil min. jednou venku...Již používaný kus bych si totiž dobrovolně neobjednal.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů