Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Odpovědět
marcelino
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pon kvě 31, 2010 20:18
Zařízení: Nokia E5, Lumia 830, Galaxy Tab 3

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od marcelino » čtv črc 02, 2015 12:42

Tak ja budem mat moznost poriadne GPS prevetrat (zatial mam vsetko OK) cestou do Grecka. Bude to par hodin jazdy. Hlavna navi na okne bude Sygic na Androide, ale pustim paralelne Lumia s Nokia Drive nikde dole v stredovej konzole.
Tak uvidime a potom podam informaciu, ak budete mat niekto zaujem.

jarmenkell
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv črc 02, 2015 7:02
Zařízení: Lumia 830, LG G2, Motorola Razr i
Bydliště: Svitavy

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jarmenkell » čtv črc 02, 2015 13:22

Jj, určitě dej vědět. Já najezdil s L830 za 4 dny asi 1000 km. Předevčírem a dneska super, včera hrůza. I proto se mi nezdá, že je to chybou brouka. Spíš je to nějaká kombinace něčeho softwarového. Ledaže by se třeba přehřívala nebo tak něco, což třeba včera určitě mohla. Zatím se snažím vysledovat nějakou souvislost, ale na nic průkazného jsem nepřišel. Sygic na Androidu mi fungoval současně bez problémů.

jarmenkell
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv črc 02, 2015 7:02
Zařízení: Lumia 830, LG G2, Motorola Razr i
Bydliště: Svitavy

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jarmenkell » čtv črc 02, 2015 20:18

Takže, udělal jsem HR a pak nahrál mapy.cz (měl jsem jen mobilní data a přes ně nejde do here stáhnout mapa). Podle mapy.cz jsem teď ujel 130 km a výsledek byl výborný. Pozice se mi držela na silnici nebo těsně vedle ní. Telefon neustále věděl kde jsem a jakým směrem se pohybuji. Žádné skoky po stovkách metrů nebo zmatky s neznámou polohou. Přesnost byla do 10 m, což je fajn. Zdá se, že to bude skutečně SW charakteru. Podle všeho nemá smysl telefon reklamovat a měnit v něm desku, protože to stejně nepomůže. Očividně je GPS velmi dobrá, tedy pokud se telefonu chce. Teď jde o to přijít na to, za jakých okolností se mu nechce.

osso
smartguru
smartguru
Příspěvky: 682
Registrován: pát pro 17, 2010 22:31
Zařízení: Lumia 950 XL, Lumia 830, Lumia 640 LTE, Nexus 5x

Re: Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od osso » čtv črc 02, 2015 21:30

Mne ide gps v pohode ale po resete s update2 ide ešte lepšie
fix je okamžitý aj bez dat a wifi sa IDE stabilne

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 576
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » čtv črc 02, 2015 21:47

jel jsem z práce a gps šla docela dobře. nerozumím tomu, 5x nejde a jednou jde. :-(

jarmenkell
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv črc 02, 2015 7:02
Zařízení: Lumia 830, LG G2, Motorola Razr i
Bydliště: Svitavy

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jarmenkell » čtv črc 02, 2015 22:03

To je právě divný. Mám tenhle telefon zatím jako sekundární, tak asi budu zkoušet různé kombinace a třeba se přijde na to, za jakých okolností to blbne. Potřebuji, aby mi telefon fungoval dobře a spolehlivě. Šanci mu určitě dám.

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 576
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » čtv črc 02, 2015 22:14

No, myslím, že na to není možné přijít. Někdo už by na to přišel.. Mě se chytla docela rychle venku při pohybu v autě. Okolo nebyly žádné budovy, Pokud jsem doma, pozici to hledá obtížně. Možná je to v té síle signálu a v místě. Pokud se signál zeslabí, gps začne v tom mít chaos. Je možné, že je chyba jak v software tak i v hardware. Je v tom zmatek.

jarmenkell
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv črc 02, 2015 7:02
Zařízení: Lumia 830, LG G2, Motorola Razr i
Bydliště: Svitavy

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jarmenkell » čtv črc 02, 2015 22:38

Tak, na přesné zaměření je potřeba přímá viditelnost. Fix na volném prostranství mám prakticky okamžitý. Problémem je jakási občasná ztráta signálu. Působí to dojmem jako kdyby i v průběhu navigace za určitých okolností docházelo k novému fixu se vším všudy. Těžko říct co za tím může být. Možná nějaký bug, možná vliv nějaké aplikace na pozadí.

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 576
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » čtv črc 02, 2015 23:09

Prave aktualizuji HERE mapy, navigaci aj.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » pát črc 03, 2015 5:52

Jj, aktualizace Here Maps, Here Drive a Here City Lens.

kalion
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 129
Registrován: čtv říj 21, 2010 19:05
Zařízení: LG G3

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalion » pát črc 03, 2015 6:46

Mně snad jebne. Začala se mi vada jako u L640XL LTe najednou projevovat i na L830. Po hovoru nebo změně sítě je telefon offline i když ukazuje, že je na LTE.
Proč já??

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » pát črc 03, 2015 7:10

Protoze jsem ti jasne rikal, ze to neni HW razu, ale na strane operatora, cemuz jsi nechtel verit..

kalion
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 129
Registrován: čtv říj 21, 2010 19:05
Zařízení: LG G3

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalion » pát črc 03, 2015 7:36

A proč to šlo v pohodě tři týdny? A hlavně by to dělalo všem co mají stejného opa.

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od pogo8303 » pát črc 03, 2015 8:03

kalion:: nejde o operátora ale o "kvalitní" čínské komponenty BTS, co tam rvou - je to u všech operátorů, ale to se dá tady najít ve spoustě vláken. U Vodafonu mám třeba na jednom místě dva měsíce klid, že už na to úplně zapomenu a najednou mi přijde sms, že mi někdo volal, kouknu, signál plnej... A je to i u androidu, takže to není chyba WP...

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » pát črc 03, 2015 8:14

Je to o sladeni cele site, napr. O2 v tomto smeru ma nejlepe naladeno.Vodafone ja katastofa a T-Mobile semtam problemy ma v nekterych lokalitach.Pak staci spusteni nove BTS, nespravneho serizeni a je problem.

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 576
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » pát črc 03, 2015 8:36

Za to muze nekvalitni sit Huawei, byt to Nokia nebo Ericsson, je to v poradku. Jo, setri se a takhle to dopada.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12220
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » pát črc 03, 2015 8:52

Ale i tato sit se da nastavit tak, aby chodila bez problemu, takze druhym vynikem je operator.

kalion
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 129
Registrován: čtv říj 21, 2010 19:05
Zařízení: LG G3

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalion » pát črc 03, 2015 9:11

To co říkáte má logiku, ale ....

xHeretic
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 144
Registrován: ned lis 26, 2006 19:08
Zařízení: Windows Phone!

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od xHeretic » pát črc 03, 2015 10:54

žádný ale, je to tak

MarekB
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned bře 01, 2015 8:04
Zařízení: Samsung Galaxy A3

Nokia Lumia 830: Všeobecná diskuze

Příspěvek od MarekB » pát črc 03, 2015 17:30

Mě zase jde internet jen cca 15 minut a konec. Musím tel. restartovat aby zase šel. Operátor T-mobile. Nevíte kde je chyba? Stalo se tohle už někomu? Dík za každou radu.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů