Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Odpovědět
Marty04
smartguru
smartguru
Příspěvky: 705
Registrován: čtv led 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Marty04 » sob kvě 17, 2014 20:39

Nic takového se mi nikdy nestalo na 8.1, mám T-Mobile.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od mimonaut » sob kvě 17, 2014 20:58

koby píše:psal jsem to i na jiném foru, jde o to, že se mi mnohdy nespojí hovor, napíše to Hovor ukončen a pípne to. 100x za sebou. Pomáhá jen letový režim a zpět. Naštěstí u 8.1 to je otázka 2 vteřin... :D ale stejně mi to vadí... Udajně to je operátorem, tomu ale nevěřím. Dělá to někomu ještě? Mám O2.
Dělá to např. i u 920 @vodafone. Je to operátorem pravděpodobně v kombinaci s novou SIM (se starou mi to nedělalo, nechal jsem si jí vyměnit za novou LTE a začaly problémy) . Nahlásil jsem operátorovi závadu (dělo se mi to převážně v práci) a po čtrnácti dnech se mi to už v práci neděje. Ale zase se to děje kolem domova.

koby
nováček
nováček
Příspěvky: 25
Registrován: pát dub 18, 2014 12:00
Zařízení: nokia lumia 720

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od koby » sob kvě 17, 2014 21:33

Zkusím v pondělí nahlásit taky a uvidíme. Na celým ceskym internetu jsem našel totiž jen asi 3 lidi, který si na to nekde ztěžují a to se mi zdá proste málo.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od mimonaut » ned kvě 18, 2014 0:02

Tady se to jeden čas probíralo docela často, tento problém mělo několik lidí.. A očividně se něco děje, protože už si nikdo zas tolik nestěžuje.

odyla
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 13, 2014 12:14
Zařízení: Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od odyla » ned kvě 18, 2014 8:54

mimonaut: ano mate pravdu.. je to operatorem Vodafone pac kolegovi v praci se to po nove sim take zacalo dit a nakonec se poslala simkarta uplne nova a od te doby je u nej klid .. takze chybu kdy hovor nejde spojit je vlivem operatora Vodafone.. zadara vam simku vymeni

Marty04
smartguru
smartguru
Příspěvky: 705
Registrován: čtv led 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Marty04 » sob čer 07, 2014 18:57

Chtěl jsem změnu vzhledu mé žluté 720ky a tak jsem si koupil takový ten originální barevný obal od Nokie v barvě Cyan... Telefon vypadá jako kdyby byl opravdu té barvy a neměl na sobě žádnou gumu, pokud pomineme těch pár výřezů, kde trochu prosvítá žlutá. :-D

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Petulinek » stř čer 25, 2014 13:30

Pro ty kdo mají problém s VF, po několika stížnostech a urgencích trochu rozumné info:

Problém s nemožností odeslat SMS nebo volat z telefonu Nokia Lumia je způsoben nekompatibilitou mezi konkrétním telefonem a SIM kartou. Hledali jsme příčinu tohoto problému a pokusíme se jej vyřešit změnou nastavení dvou parametrů na SIM kartě bez nutnosti měnit telefon. Máme již potvrzeno, že tato změna vyřeší problém, ale chceme si být jisti, že nebude mít negativní dopad na jiné Vámi využívané služby. Tuto aktivitu právě děláme. Jakmile budeme mít jistotu, že změna nebude mít negativní dopad, okamžitě ji aplikujeme.

Určit konkrétní datum opravy je v tomto případě velmi obtížné, protože je nutná spolupráce s dodavatelem SIM karet a výrobcem telefonů. Nejrychlejší způsob, jak se chybového stavu telefonu zbavit, je v menu telefonu vypnout mobilní data a poté je znovu zapnout. Není potřeba restartovat telefon.

Marty04
smartguru
smartguru
Příspěvky: 705
Registrován: čtv led 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Marty04 » pon črc 07, 2014 20:33

Existuje nějaké automatické nastavení času a data? Na stránkách Nokie je přesný návod, ale já pod položkou datum a čas mám pouze 24 hodinový formát a ne automaticky nastavit čas.

Uživatelský avatar
Peete
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 122
Registrován: sob led 08, 2011 0:24
Zařízení: Huawei P9 black
Bydliště: Karlovy Vary - Třinec/Brno

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Peete » pon črc 07, 2014 20:55

Toto jsem řešil také akorát u L820 a vím, že to bylo verzí fw, měl jsem tam nahozený nějaký německý a taky si pamatuji, že to dělalo na mé SIMkartě od O2, ale když jsem tam "loupnul" SIMku od T-Mobilu, tak to tam bylo :D

Marty04
smartguru
smartguru
Příspěvky: 705
Registrován: čtv led 02, 2014 21:59
Zařízení: Nokia 8

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Marty04 » pon črc 07, 2014 23:34

No já mám verzi pro německej vodafone a operátora mám T-mobile. :lol:

MAKU19
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 89
Registrován: úte lis 26, 2013 8:20
Zařízení: Lumia 720
Bydliště: Piešťany

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od MAKU19 » stř črc 30, 2014 6:19

:-( Mám problém s aplikáciami Here maps, Here Drive+, Runtastic a Run the map. Po ich spustení sa mobil reštartuje. Začalo to včera pri pri aplikácii Runtastic Pro, tú som odinštaloval ale nepomohlo to. Vždy pri spustení týchto aplikácii mobil reštartuje. Iné aplikácie využívajúce GPS fungujú normálne (Navigon, GPS status, SmartMaps).
Spravil som aj soft reset ale nepomáha to. Mám verziu OS Lumia Black 3056.40000.1349.10387.
Má niekto radu ako vyriešiť tento problém? :x
EDIT.
Asi bude niečo s mapami uloženými na karte ktoré využívajú tieto aplikácie. Keď som išiel v mobile na kontrolu úložného priestoru mapy, tak sa telefón znova reštartoval. Skúsim cez PC vymazať zložku MapData a uvidím
Dik

P.S.
Ako nainštalujem znova zaplatenú aplikáciu ktorú som odinštaloval? Pri opetovnej inštalácii mi ponúka iba zakúpenie. Dá sa nejako spraviť obnova zo zálohy?

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od htcjirka » stř črc 30, 2014 6:21

Tuknes na zakoupit a ono ti to po chvilce napise, ze si ji jiz zakoupil a da moznost instalace, milionkrat resene.

MAKU19
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 89
Registrován: úte lis 26, 2013 8:20
Zařízení: Lumia 720
Bydliště: Piešťany

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od MAKU19 » stř črc 30, 2014 7:15

:) Dík, už som nato došiel že po zadaní kúpiť mi povie že aplikácia už bola kúpená a či ju chcem znova inštalovať. :tlem:

:tlem: Taktiež sa mi podarilo opraviť reštarty mobilu. Išiel som do Nastavenia, presunul som sa na ďalšiu obrazovku, zobrazil som položku Mapy, zvolil vyhľadať aktualizácie, napísalo mi že mapy mám aktuálne a po tejto operácii už znova všetky aplikácie čo využívajú mapy uložené na karte fungujú správne. :-D

viiska
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pát pro 06, 2013 15:05
Zařízení: Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od viiska » pát srp 08, 2014 12:39

vsiml sem si na nokia.com, ze uz je Cyan dostupný pro 720 CZ Vodafone, no kdyz se podivam na verzi fw. - tak CZ VOD má podle nich fw.3058.50000.1425.0004 coz je divny, protoze ja mam origo CZ VOD distribuci, ale verzi fw. mam 3056.40000.1349.2003 coz podle nokia.com je zase Country variant.....podotykam, ze jsem nedelal zadny flashovani fw, vsechny updaty pouze provadeny pres OTA....jakou verzi fw. 720-ky od CZ VOD mate vy?

Diky

odyla
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 13, 2014 12:14
Zařízení: Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od odyla » úte zář 16, 2014 14:10

Mám N.Lumii 720 a na ní verzi Black .. Jaktože kámoš který ma 520 má Cyan ?

mám verzi 8.1
firmware 8.10.14157.200
revize HW. je 1.0.0.0
Manufacturer name - RM-885_im_mea2_281
Core Build ID - 3056.40000.1349.10387
Build creation Date 6.12.2013

na muj typ je zatim dostupny Black ?

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia Lumia 830
Bydliště: Kolta

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od myscho » úte zář 16, 2014 14:21

No asi mas RM pre krajinu kde este nie je dostupny Cyan

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Petulinek » úte zář 16, 2014 14:27

Pokud máš Developer Preview, potom Cyan není dostupný.

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia Lumia 830
Bydliště: Kolta

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od myscho » úte zář 16, 2014 14:28

Nejde edit, tak musim takto - mas tam Developer preview, tak preto ti nenajde Cyan

odyla
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: ned dub 13, 2014 12:14
Zařízení: Nokia Lumia 720

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od odyla » úte zář 16, 2014 17:29

ano mam Developera.. a je tam neco lepsiho v tom Cyanu nez v tom Black ? nebo to nema cenu resit ..

herbert24
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte kvě 14, 2013 19:27
Zařízení: Nokia Lumia 830

Nokia Lumia 720: Všeobecná diskuse

Příspěvek od herbert24 » pon zář 22, 2014 15:48

Hele, jak jste na tom s updatem na 720 kach? Neresim ted funkce, ale celkový dojem. U mne teda dost spatne
Některé app se sekaji, padají, coz sem neznal např. Here drive +, IE 11, uc browser atd.
Napoveda při psaní je prekopana a pro mne nelogicka
IE 11 v podstate nepoužitelný - videa v podstate přestala fungovat, neustále padá, slozitejsi stránky vubec nenacte, to samé UC browser - ted v podstate jsem bez radneho prohlížeče
Osobně bych dal klidně downgrade...kdyby to slo

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů