Smartphone v servisu - Lumia 800

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Odpovědět
herbert24
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte kvě 14, 2013 19:27
Zařízení: Nokia Lumia 830

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od herbert24 » úte kvě 14, 2013 19:37

Zdravím zde na fóru,
mám takový delikátní problém.
Rozbil jsem si display na své Lumii. Telefon je nicméně funkční, vyzvání, Zune funguje. Telefon mám zaheslovaný (obrazovku).
Chtěl bych ho dát do servisu, ale odmítám jim dát heslo - jednak tam mám všechny sve emailové účty, osobní foto, ale také firemní údaje, to jen tak někomu v servisu nesvěřím. Samozřejmě bez hesla mi to nechtějí opravit, neměli by pak možnost pry display vyzkoušet.

Chci se teda zeptat jestli nemáte nějakou fintu jak se dostat do telefonu bez displaye? Abych ho mohl uvést do továrního nastavení? Napadla mě snad nějaká duplikace obrazovky na PC, ale to je asi nesmysl, nikde sem nic nenasel.

Jak řešíte servis a váš smartphone vy? Důvěřujete jim? Díky za odpovědi.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12198
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od htcjirka » úte kvě 14, 2013 19:46

Udelej hard reset pomoci kombinace tlacitek z vypnuteho stavu.
posilam v anglictine,jsem dnes liny to prekladat..

Step 1. With the phone switched off, press and hold the volume down, camera and power buttons (the only one not to press is the volume up button which is closest to the top of the handset).

Step 2. Your phone will vibrate. Release the power button (the middle of the three) but continue to hold the other two for five seconds.

Step 3. The smarphone will reset and will be restored to factory settings.

herbert24
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte kvě 14, 2013 19:27
Zařízení: Nokia Lumia 830

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od herbert24 » úte kvě 14, 2013 20:50

Díky za info. Teď jen počkat, až se lumia sama vybije, což asi pár dní zabere, to už si možná ulítnu na 720 :-)
Chápu to správně, že pokud mi telefon někdo šlohne, hodí factory restore, tak ho může dále používat? Sice se nedostane k mým datům, ale telefon tak zbaví mého hesla.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12198
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od htcjirka » úte kvě 14, 2013 21:04

Nebo ho preflashuj pres Nokia Software Updater for retail,k tomu take displej nepotrebujes.Jen nabitou baterii.Potvrdis preflashovani coz telefon uplne vycisti do stavu jako pri koupi.O zaruku tim neprijdes.

herbert24
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte kvě 14, 2013 19:27
Zařízení: Nokia Lumia 830

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od herbert24 » úte kvě 14, 2013 21:57

diky za radu, ale Nokia Updater nejede na Vistách, takže čekám na baterku..

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12198
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od htcjirka » stř kvě 15, 2013 6:58

Tak pres Nokia Care Suite,to jede od xp az po Win 8 ;-)
Kdyz se ti vybije baterie,nebudes moci udelat tlacitkovou kombinaci,pri pripojeni nabijecky se telefon zapne.

herbert24
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte kvě 14, 2013 19:27
Zařízení: Nokia Lumia 830

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od herbert24 » stř kvě 15, 2013 20:11

povazuji se za pokrocileho uzivatele informacni techniky ale ani Nokia Care suite ani Updater se mi nepodařilo nainstalovat ani na visty, ani na windows 8, vždy to skončilo nějakým erorem :-) Takže se zkusím zeptat v servise jestli mi ji neflashnou sami prede vymenou anebo 720 jiz ceka :-)

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12198
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od htcjirka » stř kvě 15, 2013 20:47

Pak bych se opravdu pokrocilym uzivatelem IT nechlubil,kdyz se ti Nokia Care Suite nepovedlo na tyto OS nainstalovat.

Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » stř kvě 15, 2013 21:08

A zkoušel jste ten error dát do vyhledávače?

herbert24
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: úte kvě 14, 2013 19:27
Zařízení: Nokia Lumia 830

Smartphone v servisu - Lumia 800

Příspěvek od herbert24 » čtv kvě 16, 2013 18:27

tak určitě. Ono Care suite chtělo .netframework SP2, ten chtěl SP1 a SP1 chtěl kupodivu SP1, ale ten není vistami podporován. Hledal jsem dál. údajně .netframework je součástí přímo SP1 Vist, ale ten taky mám, další řešení jsem nenašel. Takže 0 bodů. Na win7 nokia updater vypadal slibně, nicméně v 90% instalace napsal chyba completingu a konec, k tomu sem nenašel vůbec nic :-) takže se radší chlubit nebudu :-D ještě můžu zkusit care suite na ty win7, ale kdo má mít na to nervy.
v servisu mě chlácholili, že jim o data nejde anebo mi poradili, at to hard resetuji v menu :-) (pozn. display nefunguje vubec), srandisti

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů