Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná chytrým telefonům Lumia 720, 730, 800, 820 a 830
Odpovědět
jozef01
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob zář 24, 2011 18:22
Zařízení: modra nokia

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jozef01 » sob úno 11, 2012 15:14

Mam lumiu druhy den a mam pocit, ze mi preblikava dispej. Nie stale, ale par krat sa mi to stalo. Najviac je to vidiet ked citam nieco na webe a je tam biele pozadie. Ked drzim prst a pomaly pousvam hore a dole tak ten displej niekedy preblikuje. Uz som toto videl aj v diskusii pod clankom o lumii 710. Stretli ste sa s tym? Alebo mam ja nejaky vadni kus, alebo mozno len nejaky SW bug.

Uživatelský avatar
Oslik
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: úte říj 12, 2010 20:48
Zařízení: Samsung Omnia 7 a Omnia W
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Oslik » sob úno 11, 2012 15:32

McBobr píše:Ahoj, mám na vás dotaz. Nastavoval někdo z vás internetové připojení od O2? Podle návodu na O2 to nelze, ptž "Nastavení připojení" na Nokii není, to má HTC. Stáhnul jsem tedy "Nastavení sítě" od Nokie, ten sice rozpoznal a nakonfiguroval O2, ale internet nejde. Napadlo mě tedy, že se musí nastavit apn, ale na podporu O2 volat nemůžu, ptž se nejedná o moje číslo, ale o firemní číslo a já nejsem oprávněn jednat. Mohl by mi to nastavení někdo napsat, nechci a nemůžu čekat do pondělka až to vyřídí v firma. Díky
Nemám Lumii, ale mělo by stačit v Nastavení - Mobilní síť přidat apn jménem internet.

Tak to funguje na mé Omnii 7, opravdu jsem nic jiného nedělal. Na Omnii W nemusín ani to, prostě jen zapnu data a data jedou. Oba telefony jsou z volného prodeje.

A jinak zajít do prodejny operárora, můžete-li. Měli by pomoci.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » sob úno 11, 2012 16:36

jozef01 píše:Mam lumiu druhy den a mam pocit, ze mi preblikava dispej.
zkus si vypnout automatickou úpravu jasu v nastavení, dát to třeba na střední úroveň - čidlo ve spojení se SW občas jančí, navíc kroky osvětlení jsou docela od sebe dost vzdálené, takže je to znát, když se změní.. to by mohlo pomoci..

VNavrátil
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 196
Registrován: úte zář 06, 2011 19:06
Zařízení: Samsung Galaxy Nexus
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od VNavrátil » sob úno 11, 2012 22:01

Nevíte jak je to nakonec s tímhle konceptem, jestli se jedná jen o fake, nebo taková někdy bude? http://www.blogcdn.com/www.engadget.com ... oncept.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Hrozně se mi totiž ten koncept líbí a kdyby takovej model vydali, tak se okamžitě zbavuju Omnie.

jozef01
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: sob zář 24, 2011 18:22
Zařízení: modra nokia

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jozef01 » pon úno 13, 2012 14:44

Pisem opat ohladom toho preblikovania displeja. Vypol som aj automaticky jas, cize by to robit nemalo. Kedze je vypnuty jas. Chcem sa opytat ci vy co mate lumiu 710 to jemne preblikovanie jasu vidite tiez. Je to vidiet hlavne na bielom pozadi, ked sa presuvate s hlavnej obrazovky na aplikacie, tam a spat. Rozmyslal som aj ci mam vratit fon a vyskusat iny, ale neviem ci to nebudu mat vsetky 710. Neviem ci sa jedna o vadu, aelbo proste to maju vsetky 710.

mazirok
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv úno 25, 2010 21:26
Zařízení: Nokia Lumia 800 blue

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mazirok » stř úno 15, 2012 14:02

EDIT:
- jeste jsem zapomel dulezitou vec na kterou si stezuju jinde - WP neumi jednoduse nastavit tichy rezim bez vibraci:(

Jestli máte problém s nastavením v přepínáním mezi profily zvonění, tak jednoduchá rada. Pokud mám nastavený zvonění + vibrace, tak při aktivním displeji zmáčknu hlasitost na pravé straně a na horní liště mě vyběhne lišta, tam kliknu a měním mezi zvonění a vibrace a vibrace, pokud je profil zvonění a ticho, tak zase mezi...., Jde to rychle a bez problému

reichl22
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon úno 06, 2012 23:04
Zařízení: Nokia 710

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od reichl22 » čtv úno 16, 2012 12:58

To je jasne. Ale vzijte se do situace kdy mate cely den zapnute vibrace a na noc chcete vypnout zvuk i vibrace (protoze kdyz vypnete jenom zvuk a nekdo bude v noci nebo rano volat, vibrace na nocnim stolku vas stejne probudi...).

Jak to udelate...? Kliknete si nahore na listu, prepnete se na tichy rezim (ale budete mit zapnuty vibrace). Takze pujdete do nastaveni a vypnete i ty vibrace. Nebo pujdete rovnou do nastaveni a vypnete jednim prepinacem zvuk a druhym vibrace (to je rychlejsi nez prvni varianta). Proc ale OMG nemuze byt na treti kliknuti v liste nahore tichy rezim bez vibraci? Protoze nekdo nepremejslel (slusne receno)!!!

Zajimalo by me co na to pan Hulan, jak by obhajil takovej hroznej zasek Microsoftu;)

EDIT: ale jak jsem psal, tento problem bych resil jinde protoze to nema co delat v tematu Lumie, je to obecny problem systemu WP ktery je jinak super, ale ma spoustu totalne pitomych bugu ktery jsou fakt k breku, protoze jak rikam, stacilo pridat treti kliknuti, to by ale musel nekdo premejslet...

Uživatelský avatar
b.o.i
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: pát lis 13, 2009 11:16
Zařízení: HTC Titan, HTC Desire Z

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od b.o.i » čtv úno 16, 2012 13:05

zdravim,

me spise udivuje, proc nechce MS uvolnit prislusne API v systemu, aby bylo mozno takove aplikace naprogramovat. Na starych WM jsem si takovy profiler naprogramoval, na androidu je luxusni aplikace Llama, ale zde mi to sakra chybi.
Doufejme, ze se neceho dockame, bud to daji do systemu soudruzi v MS, nebo aspon uvolni moznosti pro programatory. Jinak na WP nedam dopustit. Howgh :-)

Uživatelský avatar
Martin Suchan
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1138
Registrován: pát bře 11, 2011 10:48
Zařízení: Nokia Lumia 925
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Martin Suchan » čtv úno 16, 2012 13:20

me spise udivuje, proc nechce MS uvolnit prislusne API v systemu, aby bylo mozno takove aplikace naprogramovat
Je to naprosto jednoduchy - nechteli mit z WP7 zasekany system, jakym byl WM. Omezili API jen na bezpecnou sadu, pomoci ktere uzivatele nic nepokazi, U WP8 se uz ocekaji nove API tak snad se dockame, nelze cekat vse napoprve :)

jira80
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned říj 30, 2011 8:11
Zařízení: Samsung Omnia 7
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jira80 » sob úno 18, 2012 14:35

Lumii 710 jsem dnes porovnával v Electroworldu s Lumií 800 a mou půl roku starou Omnií 7. Omnia má podle mne nejlepší displej. Lumia 710 ho má asi nejhorší, ale vůbec ne o moc. Myslím, že Lumia 710 ma vynikající poměr cena/výkon. Jen metro je hezčí v černé, proto i černá Nokie vypadá nejlíp.

Můžete mi prosím někdo zkusit, jestli v úplné tmě při černém tématu je vidět okraj displeje? Na Omnii 7 hranice displeje vidět není, chtěl bych porovnání s LCD displejem... Předem dík.

Uživatelský avatar
kovboj
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pát úno 03, 2012 1:00
Zařízení: Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kovboj » sob úno 18, 2012 19:04

Jak je na tom foťák Lumie 710 s kvalitou fotografii a jak fotí v interierech? a ještě jeden dotaz, ta navigace má v základu celý svět, nebo si to budu muset nějak nahrát do mobilu, popřípadě kolik místa na disku zabírájí mapy a nokia drive?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12226
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Lumia 930
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » sob úno 18, 2012 19:07

Pokud budes nahravat uplne vse bude to az kolem 2GB..Mapy se stahuji pres wifi v mobilu,kazdy stat jednotlive..

Uživatelský avatar
kovboj
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pát úno 03, 2012 1:00
Zařízení: Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kovboj » sob úno 18, 2012 19:13

tak to není tak hrozný, čekal jsem něco kolem 5GB, osobě mi vždy v mobilu stačila 2GB velká karta, zbývá jen zjistit kvalitu fotek jdu do ní. Právě ji zde mají za super cenu. 255 dolarů +7%daň

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12226
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Lumia 930
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » sob úno 18, 2012 19:16

Abych to upresnil mluvim o Evrope.V tech 2GB neni Amerika,Afrika,Asie ci Austrálie..

Uživatelský avatar
kovboj
nováček
nováček
Příspěvky: 34
Registrován: pát úno 03, 2012 1:00
Zařízení: Nokia Lumia 710

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kovboj » sob úno 18, 2012 19:21

potřebuji jen Evropu, Kanadu a pár států v USA. to bych se to 3GB mohl vlést.

Uživatelský avatar
Robert Varga
smartguru
smartguru
Příspěvky: 607
Registrován: ned dub 03, 2011 15:07
Zařízení: HTC Titan

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Robert Varga » ned úno 19, 2012 10:31

Jj vejdeš, ta evropa má 2.2 co pamatuju.

milanphilippi
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon úno 20, 2012 22:07
Zařízení: E75

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od milanphilippi » pon úno 20, 2012 22:17

Mel jsem moznost vyzkouset Lumii 710 a byla to pro me mala tragedie. Nejvetsi problem jsem mel s prihlasenim nahlavni soupravy Nokia. Bohuzel se vubec nezadarilo. Stale jsem narazel na problem s funkci Řeč ktera neni pro dany jazyk dostupna. Potom nepocitam drobnosti jako nelze poslat fotku pres buetooth aj. Bylo to pro mne poucne a bude se drzet dal od Win Phone.

Uživatelský avatar
culis
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 148
Registrován: úte říj 27, 2009 2:12
Zařízení: Galaxy S7

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od culis » pon úno 20, 2012 22:22

No to bych nečekal, jaké se dneska dají zažít tragédie. :-D :wink:

spellshaper
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 427
Registrován: pát dub 08, 2011 19:41
Zařízení: Lumia 930, Surface Pro 3

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od spellshaper » úte úno 21, 2012 0:21

HH kdyby neměl jeden příspěvek na fóru a na něco se o WP předem zeptal, tak by měl o jednu životní tragédii míň :lol:
Ale hlavně, že se s námi nezapomněl o ty krušné chvíle potom podělit :wink:

Mishack
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon kvě 31, 2010 10:27
Zařízení: Nexus 5X
Kontaktovat uživatele:

Nokia Lumia 710: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Mishack » stř úno 22, 2012 10:40

Zdravim,
kolegyne ma dva problemy

1. Kdyz se telefon nabiji, strasne blbne dotykova vrstva displaye. Telefon odemknete az tak na po 20. kdy zbesile smrdlate nahoru :-/ (to same v systemu - scrollovani i jen kliknuti)

2. Stalo se ji, ze najednou neslo vubec telefonovat - dala vytocit cislo a rovnou se ozval obsazovaci ton a hovor se ukoncil. Pomohlo jen vyndani baterky.

Zkousel sem to googlit a narazil sem jen na problemy s baterii a na bug s ukoncenim/neukoncenim hovoru. O displayi nikde nice :-/
Ptal sem se co za aplikace instalovala a krom nejake BT app nic. HR bych chtel vyzkouset az jako posledni moznost.

Ma nekdo podobnou zkusenost? Telefon ma cca tri tydny a teprve ted to zacalo takto blbnout. FW ma nejnovejsi.
Diky za kazde radu i jen pripadne nasmerovani.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 720/730/800/820 a 830“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů