Data na pozadi

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
shicola
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: pát zář 30, 2011 7:54
Zařízení: Lumia 930

Data na pozadi

Příspěvek od shicola » ned zář 07, 2014 16:28

Tady je ten screen Obrázek

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 324
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Data na pozadi

Příspěvek od TomSoft » ned zář 07, 2014 16:31

No to samé jako "ransot" to není. Něco ti tam chybí
Obrázek

shicola
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: pát zář 30, 2011 7:54
Zařízení: Lumia 930

Data na pozadi

Příspěvek od shicola » ned zář 07, 2014 16:51

Mas pravdu. Presto je tam vidět, ze jsou data vypnutá. Čím je dana ta další volba u dat? Kolega ma 925 wp81 a ted ještě nahodil dp. Ale to až kvůli testu jestli to nepřestane datovat.

Uživatelský avatar
ransot
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: úte črc 09, 2013 14:54
Zařízení: Lumia 950, Moto G5 plus
Bydliště: Slovensko

Data na pozadi

Příspěvek od ransot » ned zář 07, 2014 16:53

Mam L920 a na nej australsku rom a ta ma este o jednu kolonku viac/pri omezenem pripojeni wifi......../, rom pre nas region to nema-aspon na L920 -ke to tak je.

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 324
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Data na pozadi

Příspěvek od TomSoft » ned zář 07, 2014 17:35

Myslím, že nejde o to, jestli tam máš jakou ROM, ale jestli je tam Cyan. Nemám australskou ROM a mám to tam.
Je ale fakt, že když tu horní volbu (Datové připojení = VYP) tak to nesmí nic odesílat

mokashi

Data na pozadi

Příspěvek od mokashi » ned zář 07, 2014 17:38

ja to tam treba nemam.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Data na pozadi

Příspěvek od htcjirka » ned zář 07, 2014 17:41

nejde o to, jestli tam máš jakou ROM, ale jestli je tam Cyan.
Presne tak.
Mam cz distribuci u obou telefonu, mam to tedy jak na 930 tak i na 1020, logicky oboji Cyan, bez DP.

Uživatelský avatar
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 422
Registrován: pon čer 27, 2011 20:04
Zařízení: Galaxy S7 Gold
Bydliště: +- Semily

Data na pozadi

Příspěvek od Luks » ned zář 07, 2014 18:15

Jenže všechny lumie to tam nemají.

Pavel 97
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv črc 24, 2014 20:06
Zařízení: Lumia 925 *Černá

Data na pozadi

Příspěvek od Pavel 97 » ned zář 07, 2014 18:17

Mám 925 a mám tam na výběr jen vypnout mobilní připojení. A přesto mi to nic nežere.

Radeczek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 273
Registrován: ned led 26, 2014 22:54
Zařízení: iPhone 5s

Data na pozadi

Příspěvek od Radeczek » ned zář 07, 2014 18:27

htcjirka píše:
nejde o to, jestli tam máš jakou ROM, ale jestli je tam Cyan.
Presne tak.
Mam cz distribuci u obou telefonu, mam to tedy jak na 930 tak i na 1020, logicky oboji Cyan, bez DP.
Přesně tak? Tak to se pánové ale velmi mýlíte. Na Cyanu v tomto případě vůbec nezáleží. Například L925 z CZ distribuce tuto volbu zkrátka nemá...

Uživatelský avatar
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 422
Registrován: pon čer 27, 2011 20:04
Zařízení: Galaxy S7 Gold
Bydliště: +- Semily

Data na pozadi

Příspěvek od Luks » ned zář 07, 2014 18:33

to htcjirka moc dobře ví,řešili jsme to v thredu o pár řádku níž.

Uživatelský avatar
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 285
Registrován: čtv led 12, 2006 0:37
Bydliště: ČR

Data na pozadi

Příspěvek od MgX » ned zář 07, 2014 21:04

Radeczek píše: Přesně tak? Tak to se pánové ale velmi mýlíte. Na Cyanu v tomto případě vůbec nezáleží. Například L925 z CZ distribuce tuto volbu zkrátka nemá...
Já jsem ten, který na jiném fóru přesně tento stav rozebíral. Ač se najdou tací, kteří tam ještě jednu volbu mají, já ji tam prostě nemám.

OTA aktualizace na WP8.1 Cyan - Lumia 920 v CZ verzi a českým prostředím, operátor O2. Dával jsem tam i screen.

Můj dotaz pak zněl, jak je možné toto vysvětlit?

//ještě doplním, že jsem zatím po aktualizaci nedělal HR. Nicméně se domnívám, možná chybně, že HR by neměl řešit chybějící kolonky v menu :-)

Uživatelský avatar
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 422
Registrován: pon čer 27, 2011 20:04
Zařízení: Galaxy S7 Gold
Bydliště: +- Semily

Data na pozadi

Příspěvek od Luks » ned zář 07, 2014 21:34

HR nepomůže

Uživatelský avatar
MgX
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 285
Registrován: čtv led 12, 2006 0:37
Bydliště: ČR

Data na pozadi

Příspěvek od MgX » ned zář 07, 2014 21:36

Díky za info - já si to myslím taky, ale...

Někteří opakovaně budou tvrdit, že to tam má být a je chyba uživatele, že to tam nemá. Jedinou chybou v mém případě tak je, že jsem telefon neaktualizoval - pro běžného uživatele - nestandardní metodou přes NSRT nebo NSU, nýbrž jsem využil OTA aktualizace.

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Data na pozadi

Příspěvek od SmetyCZ » ned zář 07, 2014 22:18

Nepomůže, je to "vlastnost" ROMky. Australská verze tuto funkci obsahuje, česká ne (konkrétně L920).

Nějaký smysl bych v tom nehledal.

shicola
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 123
Registrován: pát zář 30, 2011 7:54
Zařízení: Lumia 930

Data na pozadi

Příspěvek od shicola » pon zář 08, 2014 6:40

Takže kolega má Lumia Cyan (v Bonusy + Info), OS 8.10.14157.200, firmware 3051.50009.1424.0010. Tak a teď poraďte proč to čerpá data.

JiriE
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: úte lis 01, 2011 10:30
Zařízení: Lumia 930

Data na pozadi

Příspěvek od JiriE » pon zář 08, 2014 7:51

Musím potvrdit - na L620 (s Lumia Black) si to také jednou aktivovalo Internet na den, i přes zakázaná data. Po delší debatě na infolince to slečna uznala a poplatek zrušila. Ale v tom rozhovoru jsem moc pevný v kramflecích nebyl - já jsem jí mohl stokrát tvrdit, že data v telefonu mám vypnutá, ale když mi odvětila, že i přesto si ten telefon něco stahoval, tak jsem se cítil trochu trapně. Otázka tedy je, kde se nalézá ta chybka - v telefonu nebo u operátora?

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 930/925/920 a 900“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů