Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
headvay
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pát úno 28, 2014 10:17
Zařízení: Lumia 820
Bydliště: Rosice

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od headvay » pon srp 25, 2014 11:35

Zdravím,

řešil jste už někdo u lumie 930 problém s výpadky signálu, nebo simkarty ? Telefon je normálně používán a z ničeho nic není dostupný operátor. Pomáhá jedině restart.

mikem930
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv srp 14, 2014 11:37
Zařízení: Nokia Lumia 930 WP 8.1 Update GDR1

Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Příspěvek od mikem930 » pon srp 25, 2014 13:00

U mňa zatiaľ ani náznak výpadku signálu.
Skôr to vidím ako chybu operátora alebo samotnej SIM karty.

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 717
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Re: Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Příspěvek od Manek49 » pon srp 25, 2014 17:27

headvay píše:Zdravím,

řešil jste už někdo u lumie 930 problém s výpadky signálu, nebo simkarty ? Telefon je normálně používán a z ničeho nic není dostupný operátor. Pomáhá jedině restart.
Budu hádat, máš Vodafone? :-)

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Příspěvek od mimonaut » pon srp 25, 2014 18:21

headvay:
Je to známý problém nekompatibility nových SIM, nových síťových prvků operátora a lumií (všech).
Vodafone toto aktuálně řeší na dálku přenastavováním SIM.
U mne třeba po cca dvou měsících poslední týden konečně vše funguje.

BTW není třeba restartovat telefon, pomáhá zapnutí a vypnutí dat, nebo zapnutí a vypnutí leteckého režimu.

U ostatních operátorů nevím, jak je to s řešením.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12258
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Příspěvek od htcjirka » pon srp 25, 2014 18:28

U O2 jsem tento problém zatím ještě ani jednou nezaznamenal.Vodafone s tim zapasi fest..

miharu
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř bře 05, 2014 17:59
Zařízení: ..., Sony, Lumia 520, iPad Air, Lumia 925

Nokia Lumia 930: Všeobecná diskuse

Příspěvek od miharu » pon srp 25, 2014 19:09

U T-mobilu se mi to taky ještě nestalo.

fejfarz
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv črc 10, 2014 13:30
Zařízení: Nokia Lumia 925

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od fejfarz » úte srp 26, 2014 14:10

Mám O2 a bez problému i na LTE síti.

Bacon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pát črc 25, 2014 3:03
Zařízení: Nokia Lumia 830

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od Bacon » stř zář 03, 2014 11:57

Ahoj,

mám O2 a zlobí mě to též (v oblastech, kde je LTE). Máti to stejné, Lumia 920 a Lumia 520.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12258
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od htcjirka » stř zář 03, 2014 12:14

Vymena karty za nejnovejsi a dale resit s O2.

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1039
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od pogo8303 » čtv zář 04, 2014 17:48

nerad bych to přivolal, ale už minimálně 14dní se mi nestalo u L920, že by mi v práci vypadl signál, nebo mi přicházely jenom SMS, že mám zmeškané volání... Že by s tím už začal VF něco dělat?

Bacon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pát črc 25, 2014 3:03
Zařízení: Nokia Lumia 830

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od Bacon » čtv zář 04, 2014 19:18

Tak já to opět začal řešit s O2 s odvoláním na toto téma a na to, že ostatní operátoři (Vodafone) to řeší. Dodal jsem čas, kdy se to stalo, číslo, na které SMS nešla odeslat, na mapě jsem vyznačil, kde jsem se v danou dobu pohyboval... Poradili mi, ať na několik dní zapnu pouze 2G mód. To je řešení :-\

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12258
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od htcjirka » čtv zář 04, 2014 19:19

Zalezi s jakym "troubou" mluvíš.

Bacon
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: pát črc 25, 2014 3:03
Zařízení: Nokia Lumia 830

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od Bacon » čtv zář 04, 2014 19:22

Jasně, no. Psal jsem na O2 Guru, odepsala "Anička", že to předá technikům, od té doby komunikuji nevím s kým, podpis tam už není. Prý se mám ozvat, pokud to bude padat i na 2G. Což hádám, že nebude. Ale to není řešení...

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od Petulinek » čtv zář 04, 2014 19:25

Bude, neboj :-) U VF jsem měl problém i po přepnutí na 2G

baytik
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: čtv led 30, 2014 13:21
Zařízení: Lumia 820

Re: Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od baytik » pát zář 05, 2014 6:38

Pomaha vypnutí a zapnutí dat, děla to visící lokacni informace. Problém je v parametrech SIM, coz muze opravit jedine operátor. Pokud vím, VF i TM uz opravu mají, u O2 netusim, nejspíš mají teď jiné starosti;)

Uživatelský avatar
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 578
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od M.BoBo » pát zář 05, 2014 6:57

Pokud se v této problematice někdo více pohybuje, může říct, proč tím trpí jen Lumie? A všechny ostatní telefony jsou OK? Tím se zase nemůže veškerá vina svalit na operátora, byť bez vinny nejsou.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od mimonaut » pát zář 05, 2014 7:02

Vodafone mi potvrdil, že se tak děje NEJEN na lumiích, i když ty jsou postiženy v největší míře a že se jedná o specifickou kombinaci několika faktorů - určitých parametrů SIM, nových prvků síťové infrastruktury a FW/HW telefonu. Diplomatická odpověĎ. Zajímavé je, že se tak děje pouze na LTE SIM a pouze tam, kde nasadily nové hujahej BTS.

Uživatelský avatar
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 578
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od M.BoBo » pát zář 05, 2014 7:13

Jsem se s tím právě zatím v jiných diskuzích nesetkal. Sám mám O2, LTE SIM, iPhone 5S, pohybuji se v Praze a mimo výpadky (signálu) v metru tyto problémy nemám.

Nepomůže přepnutí pouze na 3G bez LTE, aby někdo nemusel používat 2G a edge?..

baytik
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: čtv led 30, 2014 13:21
Zařízení: Lumia 820

Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od baytik » pát zář 05, 2014 8:13

Princip je v tom, ze SIMka pripojena na data pri prechodu mezi LAC neupdatuje/nevyda prikaz u updatu lokacnich informaci. Je to chyba v nastaveni SIMky, s telefonem to nesouvisi. Proste dokud telefon visi na datech, LAC se neupdejtne. Chova se to tak u WP i Android. iOS se chova trochu jinak, datove prenosy ridi OS bez ohledu na appky - to se ma ale v dohledne dobe taky zmenit ;-)
Takze jedina cesta je update SIMky, coz uz se snad deje...

Zawe
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: ned srp 14, 2011 19:57
Zařízení: Lumia 950 DS

Re: Lumia 930 a výpadky signálu u Vodafone

Příspěvek od Zawe » pát zář 05, 2014 9:52

Musim potvrdit, ze na 920 mam taky tento problem. Vetsinou kde je slabsi signal 3G/LTE, tak mi pri preskoceni z 3G/LTE na edge nefunguji data. Pomuze v nastaveni prepnout na 2G a nasledne zpet na 4G. Mam T-mobile. Takze mam skocit do T-mobilu at mi vymeni sim?

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 930/925/920 a 900“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů