Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Odpovědět
Zawe
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: ned srp 14, 2011 19:57
Zařízení: Lumia 950 DS

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od Zawe » pon črc 08, 2013 17:30

Tak jsem dneska zkusil LTE od T-Mobilu. Celkem to slo, zkusil jsem test pres web a namerilo mi to:
Ping: 39 ms
Download: 42,05 Mb/s
Upload: 19,50 Mb/s

takže rychlost v podstatě jako ideální 3G+ (H).

Už jste to někdo zkoušel?

mceza

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od mceza » pon črc 15, 2013 8:15

Zkoušel jsi to v Praze nebo v Mladé Boleslavi?
Já mám zatím L 800, ale očekávám příchod fotokrálovny. Předpokládám, že do té doby LTE ještě mimo MB nebude :D

Zawe
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: ned srp 14, 2011 19:57
Zařízení: Lumia 950 DS

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od Zawe » pon črc 15, 2013 15:56

Zkoušel jsem v Praze na Libuši u Eltoda. To asi nebude no :-)

mceza

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od mceza » pát črc 26, 2013 12:53

Tak se mi to zatím nedaří. Aktivoval jsem to a podobně, jako u tebe mi zmizely možnosti přepínání GSM/3G a podobně a na LTE se chytit mrcha nechce...

mceza

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od mceza » pát črc 26, 2013 16:30

Takže jak jsem pokročil? Podle tohoto návodu jsem LTE skutečně zprovoznil, tedy alespoň předpokládám, protože se místo 3G/H+ objevilo "L". Už jsem myslel, že mám vyhráno. Ale jak jsem bohužel zjistil, hovory a SMS mi nešly... Takže jsem zas nastavení vrátil zpět.

Tak jsem zašel do prodejny boleslavského T-mobile. Tam mi prodovač jen sdělil, že on to umí na Androidu a na iPhonu a že stupidní Windows Phone, který jsou naprd ho nezajímají. Konfigurační SMS pro LTE zaslat z prodejny neumějí.

Takže jsem si zavolal na operátora, slečna řekla, že to musí probrat s technickým oddělením. Po 10 minutách zavolala, že to uměj nakonfigurovat jen u 820 a že 920 není podporována a že si musím počkat na update přímo od Nokie. Tak jsem si nechal zaslat konfigurační SMS pro 820 s tím, že hard reset to jistí. Bohuže stále to nefunguje.

V nastavení sítě mi zmizela volba typu nejrychlejšího připojení a jsem na H+ (já vím, to je dobrý, ale já chci LTE!!! :lol: :lol: :lol: )

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 717
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od Manek49 » pát črc 26, 2013 16:35

Ten člověk podle mě nemá na ty prodejně absolutně co dělat, jestli se vyjádřil opravdu takhle. To je podle mě největší problém WP, "odborníci" u operátorů to nechtěj prodávat. Co jsi mu na to řek? Asi bych na něj pustil trochu blesků :grin:

mceza

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od mceza » pát črc 26, 2013 16:44

Zachoval jsem si taktní způsoby jednání a myslel jsem si o něm něco, co tu nemohu prezentovat, protože nechci doživotní ban na tomto fóru :D

Ale nějak jsem si nevšiml, že by na prodejně měli vybavenější telefon než ten můj...

mceza

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od mceza » pát črc 26, 2013 19:29

Tak jsem si ještě chvíli hrál s nastavením a LTE jede :-)

A kam se rychlostí a stabilitou na něj hrabe moje domácí Wifi:

LTE: Download: 56 Mb/s, Upload: 17 Mb/s, ping 49
Wifi: Download: 9 Mb/s, Upload: 8,4 Mb/s, ping 111

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 717
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od Manek49 » pát črc 26, 2013 19:52

Moje domaci wifi de nechytá ani na obyčejný 3G :-D

gonza
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv srp 22, 2013 7:03
Zařízení: Lumia 830, Lumia 820, LG G7
Bydliště: Praha

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od gonza » čtv srp 22, 2013 7:14

2 mceza: Mam Lumii 820 z Alzy, aktualizace Amber jeste neni, takze predpokladam, ze LTE mam stale blokovane. Chci se te zeptat, jak si nakonec rozchodil LTE na svem mobilu? Bylo to pres kod ##3282? Muzes kdyztak napsat postup krok za krokem, resp. jak to mas nastavene? Diky.

mceza

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od mceza » ned srp 25, 2013 22:12

Prostě mi to začalo nakonec fungovat :D

Teď už mám Amber a tam to bylo povoleno.

gonza
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv srp 22, 2013 7:03
Zařízení: Lumia 830, Lumia 820, LG G7
Bydliště: Praha

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od gonza » pon srp 26, 2013 7:52

Aha :). Chci stihnout pilotní provoz LTE v Praze, nevím jestli nebude končit už 31.srpna. No asi počkám na Amber. Sice bych mohl aktualizaci nahrát do Lumie ručně, ale nechci přijít o uložená data. Takže bude čekat na OTA aktualizaci, snad je to otázkou několika dnů. Každopádně díky.

jafika3
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon zář 08, 2014 15:11
Zařízení: Nokia L920

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od jafika3 » pon zář 08, 2014 15:20

Hoj. Mám menší problém ohledně LTE ve svojí L920. Mám Developer Preview 8.1.1 a v nastavení mobilní sít+SIM mám jen možnost si nastavit 2G a 3G. Mám dovoz nejspíš z Indie. Tak se chci zeptat, jestli je to problém toho, že je to tam zablokovaný, případně jestli by pomohlo nahrání firmwaru na český, nebo jestli mi to na mobilu prostě nepude. Dík.

Uživatelský avatar
htcjirka
Ban
Ban
Příspěvky: 12262
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Lumia 920 a LTE od T-Mobilu

Příspěvek od htcjirka » pon zář 08, 2014 15:35

Nektere FW 4G volbu neobsahuji.Flashnutim napr. ceskeho FW tam volbu budes mit.

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 930/925/920 a 900“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 hostů