Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Odpovědět
MikeyMCZ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 232
Registrován: sob úno 02, 2013 0:03
Zařízení: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od MikeyMCZ » pát kvě 24, 2013 11:15

Teoreticky by sla udelat aplikace, ktera by synchronizovala SMS - vybrani partneri MS maji k dispozici SMS interceptor API, ale nestudoval jsem ho, takze presne nevim co umoznuje. Ale pri odesilani SMS by clovek musel potvrzovat, ze opravdu chce odeslat.

Uživatelský avatar
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 436
Registrován: pon čer 11, 2012 10:12
Zařízení: Xiaomi Mi 8
Bydliště: Plzeň

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od František Šafr » ned kvě 26, 2013 15:07

U Lumie 920 mi občas problikává display (např. v hubu "Hry"). Hlavně při středním a vysokém jasu. Setkal se s tím také někdo? Ve tmě to celkem ruší, ale na reklamaci se mi nezdá.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 26, 2013 15:11

Nemelo by,ani u jedne z Lumii jsem se s tim nesetkal..pouzivam po vetsinu casu stredni jas.

Uživatelský avatar
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 436
Registrován: pon čer 11, 2012 10:12
Zařízení: Xiaomi Mi 8
Bydliště: Plzeň

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od František Šafr » ned kvě 26, 2013 15:18

To máme stejné. Nejvíce také používám jas na "Střední" úrovni. Všiml jsem si, že displej problikává jen při zobrazení světle šedé barvy. Ale jak říkám ---> je to spíše prkotina, ale zamrzí to.

Jinak jsem měl možnost vyzkoušet Samsung Galaxy S4 a HTC One a nechci dělat Nokii reklamu, ale stejně jsem se moc rád vrátil k Lumii 920. Ale na druhou stranu uznávám, že HTC One není vůbec špatné (až na tu klávesu Menu).

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » ned kvě 26, 2013 15:20

I na xda jsem o tom cetl,ze nekomu displej blikal,nechal si vymenit telefon a vse bylo ok.

Uživatelský avatar
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 436
Registrován: pon čer 11, 2012 10:12
Zařízení: Xiaomi Mi 8
Bydliště: Plzeň

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od František Šafr » ned kvě 26, 2013 15:23

Tak mě to nějak extra netrápí. Jen mám spíše obavy, aby se za čas něco s tím displayem nestalo. Navíc nechci dávat mobil na reklamaci, protože nechci čekat měsíc, než mi ho vrátí. Měl jsem Nokie už celkem 4x na reklamaci a vždy jsem čekal celých více než 25 dní.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » ned kvě 26, 2013 15:38

Tak to jsi docela rekordman :-)

já měl lumii na reklamaci jednou a všechno vyřešili do 5. dnů :-)

jinak když jsem měl omnii7, taky občas poblikávala, i když byl automatický jas vypnutý. Ale nepřikládal jsem tomu žádný význam. Myslím ale, že tenkrát to bylo schválně a Samsung i přes vypnutou automatiku nějak schválně jsem hýbal, možná kvůli AMOLED.. Le to jsem odbočil..

Uživatelský avatar
Stimpi
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: pát úno 22, 2013 0:06
Zařízení: Lumia 920, Nexus 7
Bydliště: Maranello/Pardubice

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Stimpi » pon kvě 27, 2013 12:06

Ahoj, mam asi stejny problem s blikanim displeje, dela to ale jen nekdy a vypada to spis jak nejake kmitani a jak bylo napsano nejvic je to videt na sedem podkladu. Poprve jsem si toho vsimnul po nejakem hlubsim vybiti.

mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: pát kvě 29, 2009 14:53
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mlndsk » pon kvě 27, 2013 16:03

HellFire-Ferry píše:U Lumie 920 mi občas problikává display (např. v hubu "Hry"). Hlavně při středním a vysokém jasu. Setkal se s tím také někdo? Ve tmě to celkem ruší, ale na reklamaci se mi nezdá.

Ano setkal, viz muj koment tady na foru. Vyresno vymenou pristroje za jiny kus. V Nokia Care to ani napodruhe neopravili. Jsou toho plna zahranicni fora, vsichni resi vracenim prsitroje.

Me to delalo hodne pri probuzeni pri prichozim hovoru, nebo pri zahrati telefonu.

SW se to opravit neda, je to HW vada.

Uživatelský avatar
Bender1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 157
Registrován: stř črc 18, 2012 19:50
Zařízení: Sony

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Bender1 » pon kvě 27, 2013 17:31

A nevíte, jak to řeší vlastně prodejci (např. CZC)? Když se objeví tento problém, jde to na reklamaci při koupě v kamenném obchodě nebo můžu po nich žádat okamžitou výměnu přístroje jako skrytá vada při koupi?

Uživatelský avatar
nofu
smartguru
smartguru
Příspěvky: 701
Registrován: úte říj 04, 2011 12:56
Zařízení: Dell Venue Pro

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od nofu » pon kvě 27, 2013 22:16

V CZC to stejně musí musí projít reklamačním procesem, pokud je závada nalazena, pak máš právo na výměnu přístroje či vrácení peněz (do půl roku od koupi). Nutno nahlásit co ceš, už když jim předáváš founa k reklamaci.

mingli
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte kvě 28, 2013 10:08
Zařízení: nokia e51

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mingli » úte kvě 28, 2013 10:38

Ahoj, chtěl bych si pořídit 920, ale mám k tomu jednu otázku. Záruka na Lumie platí i na šedý dovoz, takže pokud si telefon koupím u spolehlivějších obchodů jako max-shop nebo mobily-ostrava, neměl by být problém. Jediný rozdíl oproti české distribuci by měl být v logu po spuštění, kdy se zobrazí původní logo operátora. A teď k tomu co mě zajímá. Když nyní Nokia zablokovala programy typu Navifirm jde do Lumie ještě nahrát český firmware? A jestli ano, ztratím v takovém případě záruku. Díky

Uživatelský avatar
lamorak
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 01, 2013 19:01
Zařízení: Lumia 920

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lamorak » úte kvě 28, 2013 10:51

Cesky firmware je AFAIK ve vsech lumiich defaultne.. Ja si koupil polskou holku od Max-shopu a hned od prvniho spusteni jsem mel na vyber hromadu jazyku, mezi nimi cestinu..

Uživatelský avatar
JanHavlicek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 154
Registrován: čtv pro 14, 2006 12:57
Zařízení: Xiaomi Redmi 2 2GB
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JanHavlicek » úte kvě 28, 2013 10:59

On neměl na mysli českou lokalizaci, ale firmware, který mají Lumie z české distribuce bez loga polského operátora atd...

Uživatelský avatar
lamorak
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: pon dub 01, 2013 19:01
Zařízení: Lumia 920

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lamorak » úte kvě 28, 2013 11:23

JanHavlicek píše:On neměl na mysli českou lokalizaci, ale firmware, který mají Lumie z české distribuce bez loga polského operátora atd...
Nojo, uz ani neumim cist.. V tom pribade by asi o zaruku prisel.. Nicmene nevidim duvod zbavovat se loga, ktery vidim na par sekund jednou za dva tejdny..

Uživatelský avatar
Manek49
smartguru
smartguru
Příspěvky: 708
Registrován: čtv led 13, 2011 22:40
Zařízení: iPhone 5C
Bydliště: Horní Branná

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Manek49 » úte kvě 28, 2013 11:42

O záruku by nepřišel v případě, že by tam před reklamací byl schopen nahrát zpět původní firmware. To je stále možné přes Nokia Care Suite, htcjirka to tu již několikrát popisoval. IMHO se vyplatí nechat tam původní firmware a přetrpět jednou za čas logo operátora..

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12219
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » úte kvě 28, 2013 14:57

Nechapu jak muze nekomu vadit to logo.. :roll:

mlndsk
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 200
Registrován: pát kvě 29, 2009 14:53
Zařízení: Nokia Lumia 920 Black
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mlndsk » úte kvě 28, 2013 15:03

Jenze ono nejde zdaleka jenom o logo.

CZ firmware ma napr. zablokovane LTE, takze pokud jedu mimo CZ tak se pripravim o tuto fci. Mohou tam byt jine doplnkove apky od operatora, bookmarky, a dokonce i nastaveni searche. CZ Nokia ma deal se seznamem, takze si tam date misto bingu seznam.cz. Coz u jinych ROM nejde. atd. atd. atd.

Kazdopadne nahratim jine ROM nez orig zaruka pada, tecka. Takze pokud je tel ve stavu, ze nejde zapnout, tak tam orig ROM dam tezko = jsem v pruseru.

Osobne jsem ROM nemenil.

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1482
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Daniel Fibikar » úte kvě 28, 2013 15:43

K čemu nahrát CZ firmware, který nemá LTE? Když tam mohu mít plně český SW s LTE, akorát ne přímo firmware z CZ distro. Nevím nic o tom, že by měli telefony s WP8 přednastavené engine na hledání. Položky v záložkách mohou být ale lze je smazat.

Tuto věc bych vůbec neřešil, ale pokud dušička chce mít pokoj kupte si CZ distribuci, dneska je bohužel velký problém sehnat kompletní flash na Lumii a těžko kontrolovat verze, servery Nokia již nejsou běžným lidem dostupné.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » úte kvě 28, 2013 16:39

K čemu v Čechách LTE? Zatím reálně není využitelné a do konce roku IMHO ani nebude..

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 930/925/920 a 900“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 11 hostů