Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Odpovědět
Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » sob pro 21, 2013 18:19

OT: Díky za vytvoření tématu, příspěvky z poslední doby jsem přesunul tam.

bouskat
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 451
Registrován: ned pro 23, 2012 7:57
Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Bydliště: Brno, Černovice
Kontaktovat uživatele:

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od bouskat » pon pro 23, 2013 9:36

Mam takový malý problém... Když vyfotím fotku pomocí nokia camera tak se mi fotka uloží treba 8x ta samá Nevite někdo co stim? Diky.

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1499
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Daniel Fibikar » pon pro 23, 2013 10:56

a nefotíš přes smartcam ? Ta udělá několik snímků na jednou, ale tuším, že ihned neukládá.

bouskat
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 451
Registrován: ned pro 23, 2012 7:57
Zařízení: Nokia N97, Lumia 920, 950XL
Bydliště: Brno, Černovice
Kontaktovat uživatele:

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od bouskat » pon pro 23, 2013 12:22

Prave ze ne. Mam to na fotak. Smart cam ukazuje jednu az kdyz se otevre takjich je vic me to v galerii ukazuje xkrat tu samou fotku. Brecketing taky nemam zaply.

Uživatelský avatar
Katie
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: úte lis 19, 2013 14:46
Zařízení: Lumia 920 - red, iPhone 6 64 GB

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Katie » úte pro 24, 2013 10:27

Ahoj, chci se zeptat co znamená to kolečko s tečkou uprostřed vpravo na displeyi :D - viz. obrázek :). Děkuji
Přílohy
wp_ss_20131217_0001.png
(174.64 KiB) Staženo 575 x

delfin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: úte zář 03, 2013 21:03
Zařízení: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od delfin » úte pro 24, 2013 10:31

To se zobrazuje, když telefon (aplikace nebo systém) zjišťuje polohu přes GPS.

mceza

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mceza » úte pro 24, 2013 23:20

Upřesním (tím, že zobecním) - toto kolečko signalizuje, že je právě aktivní geolokace. (Tedy cokoli v mobilu vyhledává polohu. Nutně to ale nemusí být přes GPS)

Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od l0lz » úte pro 24, 2013 23:54

Katie píše:Ahoj, chci se zeptat co znamená to kolečko s tečkou uprostřed vpravo na displeyi :D - viz. obrázek :). Děkuji
vypnuť to môžeš: nastavenia/poloha/vypnúť :D

scream
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř pro 25, 2013 15:32
Zařízení: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od scream » stř pro 25, 2013 16:29

Ahoj,nedokázal by mi prosím někdo poradit s nastavením a tak celkově? Na základě videorecenze sem si L920 vybral a dostal k Vánocům. Je to můj první "chytrý" telefon a tak nevím jestli je chyba v obsluze nebo přístroji. :roll:

1)Líbilo se mi, že dle recenze smartmanie na YT šel změnit výchozí vyhledávač Bing za Google. Já tam tuhle možnost ani po stažení aktualizací nemám. Z toho sem dost špatnej, protože Bing je snad to nejhorší. Jedno ze 3 "tlačítek" je tím pádem k ničemu a je to minimálně nepohodlné.
2)Byl to dárek, takže nevím, kde byl kupován,ale chtěl sem EU distribuci a ta prý byla i u prodejce uvedena. Nicméně telefon poprvé najel, jak sem později pochopil ve vietnamštině. Nějak záhadně se mi ho z těch klikyháků podařilo přepnout do CZ,ale po aktualizaci, když třeba kliknu na kalendář, kterej je česky, tak dny jsou stejně popsaný vietnamsky a stejný to je na obrazovce zamčenýho telefonu. Čas, datum a nějaký vietnamský slova (ano,dá se předpokládat jaký). V nastavení -> klávesnice mám položky Angličtina (USA), Čeština a Vietnamština (dle toho sem poznal co to vlastně všude bylo za klikyháky), pak lze další klávesnice přidávat, ale nějak nevidím,jak bych tu zpropadenou Vietnamštinu a nejlíp i Angličtinu mohl smazat. Registroval sem se přes telefon i u Nokie (vše česky) a přišel mi od nich vietnamskej mail. Fakt super. Neví někdo co s tím?

Tyhle dvě věci mi nějak kazí radost z jinak moc pěknýho telefonu. Ještě sem s ním nikde nebyl, ale podle ukazatele síly signálu se mi zdá, že sem si dost pohoršil od minulýho telefonu. Byl by někdo tak hodnej a poradil mi s tím?

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » stř pro 25, 2013 16:48

Google jde nastavit POUZE pro vyhledávání z adresního řádku prohlížeče. Tlačítko lupy vždy spouští bing, který ovšem, pokud máš správně nastavený region (což možná nemáš, ale k tomu se dostanu) podává výsledky naprosto srovnatelné, někdy i lepší než google a to i pro český region. A hlavně se spustí okamžitě a nejsou v něm reklamy. Bing je pro Čecha nepoužitelný pouze na webu, protože tam neexistuje zatím region ČR.

a teď tu druhou věc. Jdi do nastavení a změň všechny přepínače v "jazyk a oblast" na češtinu a českou republiku. Nestačí pouze jazyk, ale i formáty apod.

a další věc. Spousta položek má ve WP i kontextové menu, které se aktivuje (podobně jako u dlaždic na titulní straně) podržením prstu. A to je i případ klávesnic - pokud chceš smazat vietnamskou, stiskni a podrž na ní prst a voila - vyskočí nabídka odebrat. :-)

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 633
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od murder » stř pro 25, 2013 16:52

1) nastavení posuň doprava na aplikace - Internet Explorer - upřesnit nastavení - dole Výchozí poskytovatel vyhledávání -Bing/ Google.
Doporučuji dát Bing šanci, není tak špatný jak se na první pohled tváří. Google jsem nepoužil už asi 3 měsíce...

2) co to bylo za prodejce, řešit s prodejcem.
Nastavení CZ všude lze: Nastavení - Systém - Jazyk + oblast - vše nastavit na Češtinu, nebo Českou Republiku.
Ještě můžeš v Nastavení - Klávesnice - nechat jen Českou klávesnici.

Podle Vietnamského mailu máš oblast nastavenou na Vietnam. Viz nastavení výše. Asi bych dal továrenské nastavení a vše od začátku s nastavením na Českou republiku. Můžou se ti jinak i aplikace instalovat ve Vietnamštině/ Angličtině.

Mimonaut byl opět rychlejší :)

scream
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř pro 25, 2013 15:32
Zařízení: Nokia Lumia 920

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od scream » stř pro 25, 2013 20:29

Kluci,díky moc za rychlou reakci. Projel sem celé menu nastavení položku po položce a jediné položky, kterých se to týká jsou tyto:
klávesnice - díky za typ. tímto způsobem (podržením) se mi podařilo odstranit vše kromě češtiny
datum+čas - tady mám pásmo Praha, Blava.....
jazyk+oblast - tady sem všude dal ČR a myslím, že jste mě navedli správně, protože v místním formátu byl Vietnam, tak už to snad bude dobrý. Jiný položky, kde by se dalo něco v tomhle kontextu měnit sem nenašel. Je to tedy vše?
Když to říkáte, dám Bingu šanci. Z desktopu mám k němu averzi, protože funguje velmi špatně, ale dám na zkušenější. Když teda ale budu chtít nastavit google aspoň jako vyhledávač v adresním řádku, jakto provedu, když tak, jak to bylo v tý recenzi to nejde? Ta položka menu tam prostě chybí. Ale to už není tak důležitý. Jestli ten Bing bude ok, tak mě ze základních věcí trápí snad už jen podsvícení těch 3 kláves. V noci se ztlumeným jasem jsou podsvětleny moc silně a hrozně oslňujou. To ale asi nastavit nejde, že? Ještě jednou díky moc za rady. Milan ;-)

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 633
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od murder » stř pro 25, 2013 20:50

Zapni internet explorer, klikni na ... vpravo dole, vyber položku nastavení, tam upřesnit a jak jsem už psal nahoře.
Stejné najdeš v Nastavení odsunout obrazovku prstem doleva, tam najdeš opět IE a nastavuješ to samé, to je ten postup co jsem ti psal už dřív, je zajímavé, že dost lidí o tomto nastavení aplikaci nemá ani tucha...

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2960
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » stř pro 25, 2013 20:56

Nastavení výchozího vyhledávače najdeš v nastavení prohlížeče. Ve spuštěném IE stiskni ..., v menu nastavení dej upřesnit a tam volíš někde poskytovatele.
toto je přístupné i ze složky nastavení přímo v systému, je musíš swipnout doprava na aplikace a tam zvolit IE.

je ale možné, že ta tvoje "vietnamská" ROM nastavení na google mít nebude. Pak by stálo za to flashnout nějakou rozumnější ROM.. Tedy pokud je to stejná revize HW - možná mají ve Vietnamu mírně jinou verzi telefonu.

Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: stř pro 05, 2012 15:19
Zařízení: Lumia 950 DS
Bydliště: Ústí nad Labem

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Massik » stř pro 25, 2013 22:36

Ahoj, taky máte v GDR3 na náhledu čas oddělený jen tečkou mezi hodinamy a minutami takto: 23.36 ?

Uživatelský avatar
Kormoran
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř pro 25, 2013 21:03
Zařízení: iPhone 5

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kormoran » stř pro 25, 2013 22:41

Na lockscreenu to máš taky tak nebo klasickou dvojtečku?
Tohle máš na glance? tady to mají dobře: http://www.youtube.com/watch?v=2orqRv_2BRE" onclick="window.open(this.href);return false;

Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: stř pro 05, 2012 15:19
Zařízení: Lumia 950 DS
Bydliště: Ústí nad Labem

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Massik » stř pro 25, 2013 22:42

Taky, taky.

nissut
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: ned lis 17, 2013 15:08
Zařízení: Lumia 920 GDR3, Nexus 7 4.4.2

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od nissut » stř pro 25, 2013 22:43

scream: ked zapnes battery saver, tak tie tri tlacitka podsvietene nejsu

Uživatelský avatar
Kormoran
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 108
Registrován: stř pro 25, 2013 21:03
Zařízení: iPhone 5

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kormoran » stř pro 25, 2013 22:44

Massik píše:Taky, taky.
mrkni do nastavení, jakej máš zvolenej oddělovač jinak nevím...

Massik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: stř pro 05, 2012 15:19
Zařízení: Lumia 950 DS
Bydliště: Ústí nad Labem

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Massik » stř pro 25, 2013 22:52

Nějak to nemůžu najít, navedeš mě?

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 930/925/920 a 900“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů