Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Diskuzní fórum věnované smartphonům Nokia Lumia 930, 925, 920 a 900.
Odpovědět
Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1482
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Daniel Fibikar » pát lis 08, 2013 10:17

S3 stojí lehce přes 7500 Kč, L920 lehce nad 6900 Kč. Srovnávám EU distribuce.

Nepřipadá mi to tak markantní rozdíl. Navíc L920 jak víme je HW slabší než S3, takže si tuto cenu může dovolit.

camouflage
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: čtv říj 03, 2013 7:45
Zařízení: Noka Lumia 920 DT- 901 CC 1043 BH 907 All Black
Bydliště: Havířov, Praha

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od camouflage » pát lis 08, 2013 11:22

Nepřijde Vám hloupé polemizovat nad cenovou politikou společností které ani neví o Vaší existenci? Jestli se nepletu ceny padají téměř u všeho. Televize stála 35- tisíc, dneska mi ji přivezou za 15- ti, co je na tom divného? Já jako zákazník mohu jen profitovat na tom, že nemusím mít hned každou novinku a počkám na pád ceny s příchodem nových modelů - je to naprosto normální. Tady se vedou polemiky o sprominutím hovně přes půl vlákna. :-D

Uživatelský avatar
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 194
Registrován: sob lis 24, 2012 15:33
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32
Bydliště: Milevsko

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Rehor J Zacek » pát lis 08, 2013 11:24

Souhlas. Ale polemiky zas tak hrozné jsem si nevšiml. Mně spíš leze na nervy jeden přispěvatel se stálými negativními příspěvky. Takže o ho .. je to celé od začátku.

camouflage
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: čtv říj 03, 2013 7:45
Zařízení: Noka Lumia 920 DT- 901 CC 1043 BH 907 All Black
Bydliště: Havířov, Praha

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od camouflage » pát lis 08, 2013 11:37

Mám pocit, že se to tady, tak nějak od propadu ceny L920 stále vrací a opakuje. Jsem majitelem popádové L920 cca měsíc - do droidu už bych nešel ani za nic. Jsem spokojen s tím co mám nyní. Každý den mám porovnání s droidem na tabletu a je to hnus. Na co u droidu čekám už u WP ukončuji jako vyřízenou věc. :-D

Uživatelský avatar
_miv_
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: pát srp 30, 2013 21:23
Zařízení: Microsoft Lumia 950 & Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od _miv_ » pát lis 08, 2013 14:19

camouflage -> som podobneho nazoru ako pises, avsak nehovor to nahlas... :-) hadroid je predsa len stale velmi ako by som to povedal... to je jedno... natoc nejake video, kde je to evidentne.... v konecnom dosledku - naco by si to robil? Ja sa uz len smejem, ked citam hastericu o tom, ze android je lepsi a rychlejsi a podobne dristy a ze WP8 je analny odpad na nekonecno... mam lumiu 920 a viem svoje presne ako ty ;-) hadroid uz radeji ne. radsi knihu :-D

werksoltan
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř bře 14, 2012 14:19
Zařízení: HTC Desire Z

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od werksoltan » pát lis 08, 2013 14:36

Tak jsem z toho zmatený.. Jak je to s tím DATA SENSE :?:

Někdo píše, že ho má každý mimo vodafone oveček, jiný zase, že je to výsada jen těch co si hrají s romem..

Já mám lumii 920, amber, 8.0.10328.78 a operatora O2 a data sense nikde (mezi aplikacemi v nastavení, nikde) nevidím..

Kde je chyba?

Uživatelský avatar
Daniel Fibikar
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1482
Registrován: pon úno 12, 2007 10:54
Zařízení: Microsoft Lumia 950
Bydliště: Liberec

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Daniel Fibikar » pát lis 08, 2013 14:40

mmmm. píše:Add.1 : Ano, co se mě zdá, není důležité. Jen mě to ovlivní při rozhodování při koupě dalšího telefonu.
Add. 2 : Pokud mám být tím jedním ze dvou přispěvatelů, kteří se "rozčilují" nad klesající cenou, "kteří navíc 920 nevlastní", tak koriguji - já 920 vlastním.
Add. 3 : "dnes mohu Lumii úspěšně šířit do svého okolí..." je-li užívání Lumií kultem, který je vhodné šířit, tak to potom ano, věřím, ze by to nevadilo, ani kdyby se tvůj telefon začal rozdávat zdarma :lol: Pro mě je to jen mobil, nemám co "šířit" :tlem: Ale pobavilo mě to, vysvětlují se tím mnohé reakce některých přispěvatelů na kritické příspěvky.
Add. 4 : "S3 stojí lehce přes 7500 Kč, L920 lehce nad 6900 Kč." S3 je o dost starší model, než 920 a přesto je stále dražší. Vždyť o tom jsem psal, potvrzuješ mou tezi, že např. S3 si jako bývalá vlajková loď drží relativně slušnou cenu.

A dovolím si už nereagovat,ať nějakému šiřiteli Lumíí nepraskne žilka :tlem:
Add.4 - Ano, to je dáno ale tím, že Samsung si to v této chvíli může dovolit, narozdíl od Nokie není v shitech. To je logické, že ? Ale když si vezmeme, že telefon byl uvedený v Listopadu loni za 16 000 Kč a cena pod 10 tisíc klesla na konci Dubna, tak mi to tak hrozné nepříjde, samozřejmě také Nokia chrlí další modely a stávající potřebuje doprodat, proto ta cena L920.

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od karelchadim » pát lis 08, 2013 14:59

werksoltan píše:Tak jsem z toho zmatený.. Jak je to s tím DATA SENSE :?:

Někdo píše, že ho má každý mimo vodafone oveček, jiný zase, že je to výsada jen těch co si hrají s romem..

Já mám lumii 920, amber, 8.0.10328.78 a operatora O2 a data sense nikde (mezi aplikacemi v nastavení, nikde) nevidím..

Kde je chyba?
na HTC existuje postup jak Data Sense dostat do telefonu bavili jsme se o tom zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=194&t=31005" onclick="window.open(this.href);return false;

nevím, ale počítám že Nokia má taky nějakou aplikaci pro nastavení sítě operátora

mimochodem já jsem 8X koupil taky za 12000 a teď stojí něco málo přes 7000, ale nepláču nad tím, ve chvíli kdy jsem ho kupoval jsem byl za něj ochotný ty peníze dát, a telefon mě nezklamal to že je teď levnější je jedině dobře

werksoltan
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: stř bře 14, 2012 14:19
Zařízení: HTC Desire Z

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od werksoltan » pát lis 08, 2013 15:44

karelchadim píše:
na HTC existuje postup jak Data Sense dostat do telefonu bavili jsme se o tom zde http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=194&t=31005" onclick="window.open(this.href);return false;

nevím, ale počítám že Nokia má taky nějakou aplikaci pro nastavení sítě operátora
Takže je to opravdu tak, že data sense oficiálně nedostaneme? A je pro to nějaký důvod? a nějaká cesta jak to vyřešit? Tedy bez toho abych si odstranil záruku nějakou softwarovou magii :-)

A když se na to tak dívám, tak nemám ani campro..

Funny
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv dub 25, 2013 10:28
Zařízení: Lumia 920,Lumia 1520

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Funny » pát lis 08, 2013 17:10

Já mám Lumču taky od O2 a Data Sense mám,ale Amber jsem nahrával přes Care Suite.Takže nevím kde je chyba.

Uživatelský avatar
karelchadim
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 490
Registrován: stř říj 05, 2011 7:16
Zařízení: P9 lite|P8 lite|Lumia 830|HTC 8x|LG Optimus 7

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od karelchadim » pát lis 08, 2013 17:29

já bych to nenazýval softwarovou magií, je to oficiální aplikace a o záruku se rozhodně nepřijde... pouze je softwarově znepřístupněn DS pro naši lokalitu (aspoň u HTC), tím trikem jenom přesvědčím telefon že jsem v USA pod operátorem AT&T u kterého je DS funkční, DS je součástí systémové aktualizace a tím pádem se jen zobrazí v seznamu aplikací o nic jiného nejde

Funny
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: čtv dub 25, 2013 10:28
Zařízení: Lumia 920,Lumia 1520

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Funny » pát lis 08, 2013 17:37

Neni pravda,já mám cz/sk product code a Data sense mám.

Uživatelský avatar
dark_hood
smartguru
smartguru
Příspěvky: 552
Registrován: pát úno 08, 2008 19:12
Zařízení: Lumia 830

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od dark_hood » pát lis 08, 2013 17:52

lepšie ako drótom do oka :-D aspoň vidím, koľko dát ťahám cez wifi a pomaranč mesačne

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát lis 08, 2013 18:53

Myslím, že čítače jsou v dnešní době celkem out. Volání bez limitů je už za velice dostupné ceny.

Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Příspěvky: 434
Registrován: úte zář 25, 2007 20:59
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Bydliště: Olomouc (Brno)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Jakub Karásek » pát lis 08, 2013 19:10

Jak to mate u svych L920 s tim pliskem u fotaku? Ja jej mam u cocky mirne zapusteny a dole mirne vystouply. Jde o mikrometry, jde to poznat jen nehtem, ale kdyz telefon stoji na zadech, tak se opira o spodni cast toho plisku.

A druhy dotaz: Je nejaky tweak, jak prepnout v systemu na klavesnici ala WP7 /tzn bez ů, carky a hacku vpravo/? Toto je proste otresne

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát lis 08, 2013 19:14

Já žádný rozdíl v zapuštění plíšku okolo čočky nepozoruju. Asi to bude kus od kusu.
A přepnout klávesnici bez těchto znaků nelze. Leda na anglickou.

Jakub Karásek
redaktor
redaktor
Příspěvky: 434
Registrován: úte zář 25, 2007 20:59
Zařízení: LG V30, Nokia Lumia 950 XL
Bydliště: Olomouc (Brno)

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Jakub Karásek » pát lis 08, 2013 19:18

Anglicka je qwerty, je aspon nejaka qwertz varianta? Na Titanovi jsem psal skoro poslepu a tady neudelam slovo bez chyby.

Uživatelský avatar
kissman
smartguru
smartguru
Příspěvky: 533
Registrován: pon čer 11, 2007 22:41
Zařízení: Lenovo P70
Kontaktovat uživatele:

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kissman » pát lis 08, 2013 19:46

Bílá Lumia 920 z ofiko distribuce (Agora), zákazník Vodafonu, GDR3 a Data Sense mám ;)

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát lis 08, 2013 19:52

jakub.karasek píše:Anglicka je qwerty, je aspon nejaka qwertz varianta? Na Titanovi jsem psal skoro poslepu a tady neudelam slovo bez chyby.
QWERTZ je třeba německá, ale tam zas nejsou český znaky :-) Ale není tam ta čárka, háček a ů

Uživatelský avatar
Rehor J Zacek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 194
Registrován: sob lis 24, 2012 15:33
Zařízení: Nokia Lumia 1520, iPhone5, iPad4 32
Bydliště: Milevsko

Re: Nokia Lumia 920: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Rehor J Zacek » pát lis 08, 2013 20:22

Jakub.karasek: Já to měl taky vystouplé, poté co jsem Lumii překrytovával. Takže jsem ten kryt zase sundal a vytlačil plíšek (nebo jsem to podebral něčím tenkým, už nevím...) s ochranným sklíčkem foťáku z těla toho krytu. Je to tam nalepené na oboustrance. Pak teda vše důkladně očistit od zbytků lepidla a znovu nalepit pomocí tenké oboustranky na mobily. Teď je to konečně dobrý. Holt telefony se montují v Číně a občas se povede zmetek, ale oprava je snadná. A propos: nevíte někdo, kde koupit tu oboustranku na mobily za dobrou cenu?

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 930/925/920 a 900“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 25 hostů