Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Diskuzní fóra věnovaná modelům Lumia 1520, 1320 a fotomobilu 1020
Odpovědět
danklapy
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon led 05, 2015 10:46
Zařízení: Lumia 640 XL LTE

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od danklapy » pon led 05, 2015 10:50

Zdravím, stává se někomu v FB Messengeru, že z ničeho nic přestane chodit upozornění na zprávy? Aplikaci musím ručně otevřít a aktualizovat aby se zprávy zobrazily. Nepomůže ani restart aplikace ani celého telefonu

Uživatelský avatar
mato289
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: sob čer 22, 2013 11:07
Zařízení: Xiaomi Mi Max
Bydliště: Slovakia

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mato289 » pon led 05, 2015 11:25

Áno, stáva sa mi to pravidelne..nie je to telefónom ale samotnou app..

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » úte led 13, 2015 18:36

Chci se zeptat... Nějak se mi zdá že když si nastavím tapetu plochy na dlaždice, že je ta fotka potom vždycky jaksi rozmazaná... Má 480x720 rozlišení, což by dělat nemělo nic takovýho ne O.o Nevíte co s tím?

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » stř led 14, 2015 15:18

Žel nepomohlo :-/ Ten obrázek má 480x720, ale at s tim delam co chci, furt je to rozmazany, když to nastavím jako pozadí dlaždic.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3099
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » čtv led 15, 2015 0:17

Jednoduše řečeno, na ten obrázek se vykašli, a najdi si jiný, ve větším rozlišení, alespoň 1280px na výšku.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » sob led 24, 2015 11:39

Lumia 1320 a Lumia 1520 vyšly ve stejné době (rok a něco) a oficiální Denim na L1520 ČR už je k dispozici OTA update. Doufejme, že na L1320 už to bude v nejbližších dnech taky ?

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » stř úno 04, 2015 14:44

Tak mám ještě dotaz na moji L1320 xD Koupil jsem si před časem tři SD karty 64GB (je tam Class 10...) Ale jinak na těch kartách toho moc není :D Jedna za 500kč... No jde o to, že pokud na karty něco nahraju, zkoušel jsem asi 16/17gb, tak prostě v mobilu něco z toho je a něco ne, aplikace jsem přesouval, není tam ani jedna. Vím že za 500 bych neměl asi očekávat toho moc, spokojil bych se s kartou i kdyby to byla class 4, ale že to... jak to říct, asi maže soubory? Potom nejdou vidět ani když to otevřu v pc... Tak to je problém. Kartu jsem naformátoval v mobilu a taky přes mobil to přetahuju ty soubory. Ale co mě zajímá, pokud mi dokážete poradit, jestli se s tím dá něco dělat a nebo to opravdu není na nic jiného než na reklamaci, byl bych rád, kdyby se s tím něco udělat dalo no :-)

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř úno 04, 2015 15:23

Na 64 GB podezřele levné. Píšeš "aplikace jsem přesouval". Jak jsi je přesouval ?

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » stř úno 04, 2015 17:10

No, vím že to je levné :D Je to z Amplion.cz no... Tak proto píšu že jsem ani nečekal nějakou rychlost nebo tak :D Ale alespoň že to má 64GB a funguje... Přesouval, tzn zkopíroval na kartu, když se připojí Lumia k pc tak se zobrazí paměť telefonu a SD karta. Dělám to tak se svou 16GB a funguje to, takže tady chyba není si myslím, jak jsem psal když přesunuju z mob. paměti aplikace, tak se na SD kartě prostě+ neobjeví, tzn už je nemám.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř úno 04, 2015 17:52

Jak jsi přesouval aplikace ? Bylo to pomocí Nastavení - Inteligentní úložiště - telefon - app - přesunout na SD kartu ?

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » stř úno 04, 2015 17:58

Ano, aplikace přesouvám přes inteligentní úložiště.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř úno 04, 2015 18:00

A co to psalo, když jsi aplikace přesouval na tu 64GB kartu ? Nepsalo to nějakou chybu, dobíhal přesun korektně ?

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » stř úno 04, 2015 18:21

Přesun proběhl, ale na kartě je 0 B aplikace + hry, takže nic. Ale jde i o ty soubory z pc jako, nechápu proč jakoby některe zmizí, nebo jak to říct. Něco se přesune ale něco tam není, žádnou chybu to neháže ani nic, ani u aplikací ani u souborů.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř úno 04, 2015 18:44

Karty vrátit, vypadá to na šmejdy, které se tváří jako 64GB, ale mají např. 16GB a "švindl" řadič. Zkusit znovu naformátovat v mobilu a přesouvat po jednom souboru, od nějaké zapsané hodnoty (např. 16 GB zapsaných) to začne nezapisovat. Ale jednoduší je - vrátit. Je to ztráta času. Kupovat ve velkých a osvědčených e-shopech.....

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » čtv úno 05, 2015 14:38

No vypadá to že nemají 64GB, jak píšeš... Takže na to kašlu a vracím ,to bude fakt nejlepší, ale děkuju za radu no :D KDyby to alespoň tu paměť mělo, tak to neřeším.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » ned úno 08, 2015 8:33

Rudy Huyn odkazoval na: http://geekongadgets.com/2015/02/07/pur ... ile-sizes/" onclick="window.open(this.href);return false;

Že by nová Lumia 1330 a že by se nový systém pro mobily a tablety jmenoval prostě Windows 10 Mobile ?
Brát s rezervou, ale kdo ví ? ;-)

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát úno 13, 2015 19:25

Na Lumii 1320 mi běží aktualizace - asi Denim ...

EDIT: Je to Denim. Právě doběhla aktualizace...

Uživatelský avatar
GrimCZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 96
Registrován: ned kvě 18, 2014 19:42
Zařízení: Nokia Lumia 1320

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GrimCZ » ned úno 15, 2015 13:10

Tak mě to taky nabídlo update... Jenže nejde nainstalovat, co jsem koukal tak se to asi pár lidem normálně děje... Snad to brzo spraví :-/ Ale co mě teď štve, že nemůžu, nevím proč, nakupovat na WP store O.o Když dám potvrdit nákup, platba přes t-mobile (m-platby mam povolene, když nakupuji přes internet tak to jde bez porblémů, jen na WP Store to nejde) a když dám koupit, tak se mi ukáže tabulka: Nejde připojit, V tuto chvíli máme problém s připojením ke Store. Zkuste to za chvíli znovu. Jenže to už nejde nějakou dobu... Jinou simku nemám, jak jsem psal přes operátora jinde platit můžu a zkoušel jsem i restart znovu synchonizovat acc nebo tak a nic. Mám paušál btw :-D Takž kreditem to nebude. Nevíte co s tím? Nemáte někdo stejnou zkušenost? Na internetu jsem nic nenašel...

danklapy
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pon led 05, 2015 10:46
Zařízení: Lumia 640 XL LTE

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od danklapy » pát úno 20, 2015 13:09

Zdravím, stává se vám, že při přehrávání natočeného videa z galerie se video kousne třeba na 3 sekundy, pak chvilku běží a zase se kousne? Mohlo by to být tím, že telefon nepobere videa ve fHD? (což mi přijde jako blbost, když je to umí natáčet :D)

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1725
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Nokia Lumia 1320: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát úno 20, 2015 13:37

Stávat se to může, pokud v tu chvíli je mobil vytížen další náročnou činností. Například odesíláním právě nahraného videa na cloud (OneDrive), odesíláním fotek na cloud, aktualizací OS nebo aplikací a jinou činností souběžně se sledováním videa...

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 1520/1320 a 1020“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů