Nokia Lumia 1520 slaby signal

Diskuzní fóra věnovaná modelům Lumia 1520, 1320 a fotomobilu 1020
d223
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř pro 11, 2013 6:52
Zařízení: nokia lumia 1520

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od d223 » stř pro 11, 2013 6:57

Mam doma uz 2 dny novou lumii 1520 a ve srovnani s lumii 920 ma polovicni prijem signalu. To znamena tam kde je ve meste plny 3G signal mam sotva polovinu a v budovach se uplne ztraci a to same pri noseni v kapsi. EDGE taky jede tak na pul. Ma s tim nekdo podobnou zkusenost ? Je to vubec prokazatelne pri reklamaci ??

szoustal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: stř črc 05, 2006 13:50
Zařízení: Mate 10 Pro, Samsung S8, Lumia 950 Black,

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od szoustal » stř pro 11, 2013 12:51

Já mám Lumia 925 a proti předchozí Lumia 920 má taky o dost horší příjem. Lumia 920 byla v příjmu fakt hodně dobrá.
Reklamace nevím, pokud to tak má cca každá, tak to berou jako vlastnost zařízení a nic s tím nenaděláš. Udělají nějaké testy GSM a napíšou, že to je v normě. Ovšem fakt to naštve když v dnešní době musí člověk řešit problém se signálem. Už by mělo být pokrytí skoro 100% a telefony vychytané. Taky jsem uvažoval o 1520, ale asi ještě chvíli počkám na ohlasy.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od htcjirka » stř pro 11, 2013 13:29

Muze to i casem vychytat fw ci hw revize.
L1520 je na tom jeste o neco hure nez 925,bohuzel a pritom takova zakladni vec..

d223
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř pro 11, 2013 6:52
Zařízení: nokia lumia 1520

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od d223 » čtv pro 12, 2013 13:39

Ono by mi to tak nevadilo kdyby se windows choval trochu inteligentne, nejvetsi problem vsech windows je ze kdyz slabne 3G tak ihned prepina na 2G ale zpet uz to sam neudela a nebo mu to moc dlouho trva. Staci ze telefon dam do kapsy a je tam 2G a pritom okolo me je cisty 3G signal a po vyndani z kapsy uz se zpet nepripoji :(

navic mi nejde nainstalovat ceska klavesnice, vlastne zadna krom anglicke, vsechny ostati pri instalaci spadnou

Myslite ze to nejak opravi nebo zesili vysilac ?

Ale jinak je to super mobil, strasne rychly :)))

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od htcjirka » čtv pro 12, 2013 13:46

S prepinanim problem nemam,je rychle a drzi dlouho i jednu carku na 3G.Zalezi tedy i na operatorovi.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od mimonaut » čtv pro 12, 2013 13:48

Taky jsem nikdy neměl ani nejmenší problém s přepínáním, ani na Omnii7, ani teď na lumii 920. Takže těmi Windows to asi nebude :)

mceza

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od mceza » čtv pro 12, 2013 13:52

d223 píše:Ono by mi to tak nevadilo kdyby se windows choval trochu inteligentne, nejvetsi problem vsech windows je ze kdyz slabne 3G tak ihned prepina na 2G ale zpet uz to sam neudela a nebo mu to moc dlouho trva.
Co máš za operátora a kde se pohybuješ? Mě u T-mobile jede všechno v pohodě a rychle se to přepíná nejenom na 3G, ale i na LTE.
d223 píše:navic mi nejde nainstalovat ceska klavesnice, vlastne zadna krom anglicke, vsechny ostati pri instalaci spadnou
Jsou to Windows. Vypni a zapni telefon :D

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od milennium » čtv pro 12, 2013 13:54

Chlapi, nekoukejte po počtu čárek na displeji... Ten ukazatel má pouze informativní charakter... Důležitá je kvalita hovoru. Pokud vypadává tam kde jiné přístroje fungujou normálně, něco je špatně...
Existuje hodně přístrojů, kde je plný počet čárek na displeji a stejně je hovor špatný/vypadává, atd...
Spíš bych se fakt snažil vypozorovat, jestli dochází/nedochází k nějakým výpadkům při hovoru a nebo při datovém spojení (přepínání pásem, atd.). To stejné i u WiFi...

mceza

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od mceza » čtv pro 12, 2013 13:58

Vždyť původní dotaz také nemluvil o čárkách, ale o tom, že se při strčení do kapsy přepne 3G na 2G a už se mi nechce zpět.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od htcjirka » čtv pro 12, 2013 13:59

Bohuzel tam kde L920 ma 2 carky da se zavolat a kvalita hovoru ok.L1520 v tom samem miste bez jedine carky a hovor se navazat jiz neda.Zhorseni evidentni tam je.Zkousel jsem to nyni u nas ve skladu ,kde je same zelezo a zalezl schvalne do nejhorsiho mista.

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od milennium » čtv pro 12, 2013 14:03

mceza píše:Vždyť původní dotaz také nemluvil o čárkách, ale o tom, že se při strčení do kapsy přepne 3G na 2G a už se mi nechce zpět.
Dotaz zněl něco o polovičním signálu. Takže pokud jsem to správně pochopil, nějak to dotyčný musel posoudit/porovnat. A to lze jen podle počtu čárek, ne ?

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od milennium » čtv pro 12, 2013 14:05

htcjirka píše:Bohuzel tam kde L920 ma 2 carky da se zavolat a kvalita hovoru ok.L1520 v tom samem miste bez jedine carky a hovor se navazat jiz neda.Zhorseni evidentni tam je.Zkousel jsem to nyni u nas ve skladu ,kde je same zelezo a zalezl schvalne do nejhorsiho mista.
Pokud je to tak, tak to je špatné. Asi bude potřeba nějakou HW revizi, úprava krytu vně, jiné uložení antén, atd... Uvidíme na další reakce a třeba i na novější várky L1520...

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od milennium » čtv pro 12, 2013 14:15

Jinak u českých operátorů jsem si všiml, že dost často dochází k přepínání pásem 3G/H/H+. A to třeba i když je stabilní a slušný signál. Příklad, sedím na jednom místě ve městě, na mobilu 3G a najednou H a když začnu něco stahovat, opět 3G. A tak je to skoro neustále. Mám to odpozorováno na více přístrojích, různých značek. A hlavně, stává se mi to tady v česku. Stačí přijet do Německa a všude stabilní signál a bez přepínání !!!

Uživatelský avatar
dark_hood
smartguru
smartguru
Příspěvky: 552
Registrován: pát úno 08, 2008 19:12
Zařízení: Lumia 830

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od dark_hood » čtv pro 12, 2013 15:00

ja som vedel, že toto nastane. postupne vypustili z mobilov fm rádio, sd karty, šikovné irda a teraz došlo na telefonovanie :-D o dva roky túto funkciu s veľkým haló vrátia :roll:

keď má telefón taký problém signálom, je to veľké mínus. čo v tej nokii zas vystrájajú? :???:

Uživatelský avatar
mato289
smartguru
smartguru
Příspěvky: 535
Registrován: sob čer 22, 2013 11:07
Zařízení: Xiaomi Mi Max
Bydliště: Slovakia

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od mato289 » čtv pro 12, 2013 15:04

na tú L1520 sa chystám..sem tam si všimnem, že signál na mojej L920 veľmi kolíše, no na kvalite hovoru sa to nijako neprejavuje..ak by to bolo na 1520 horšie, veľmi by ma to nepotešilo :/

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od milennium » čtv pro 12, 2013 15:07

Chce to fakt chvíli počkat na zkušenosti ostatních uživatelů. A nebo počkat na novější revizi... Každá novinka vždy trpí nějakými dětskými nemocemi...

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od htcjirka » čtv pro 12, 2013 15:13

Presne tak,ja je neco z kraje,vychytavaji se mouchy a nasledujici fw mohou prinest zlepseni.

Uživatelský avatar
cardi
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 182
Registrován: ned srp 04, 2013 16:55
Zařízení: Samsung Galaxy S5
Bydliště: Hlučín

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od cardi » čtv pro 12, 2013 15:46

Jenom mě překvapuje že takový model a trpí takovým problémem :X to samé se přece děje i na 925tce ne? to na tom nemůžou pořádně zapracovat?

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od htcjirka » čtv pro 12, 2013 16:43

Bohuzel vyjadruji,je proste L1520 slabsi,tam kde ma L920 2 carky uz L1520 nema zadnou carku(oba telefony polozene vedle sebe) a je bez signalu a nejde si s ni zavolat..

d223
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: stř pro 11, 2013 6:52
Zařízení: nokia lumia 1520

Nokia Lumia 1520 slaby signal

Příspěvek od d223 » čtv pro 12, 2013 20:51

Co se tyce volani, tam problem nepozoruji, jde ale o data, tam uz to neni dobre. Venku je to ok, ale v budovach rapidne klesa sila signalu a temer vzdy se to prepne na 2G. Mrzi me ze tam neni funkce co mely androidy, vyberu si sit 3G, pouze 3G a nic jineho :)

Mozna na to ma vliv spatna konstrukce, protoze v obalu je to jeste o neco horsi. Stale porovnavam s lumi 920, mam je vedle sebe. Pripojim na 3G v ruce : L920 - 5 carek, L1520 - 2 az 3 carky polozim mobily pouze na stul ( drevo ) L920 4-5 carek, L1520 prepina na 2G 3-4 carky :(
To same se deje kdyz dam mobily do kapsy, nebo v panelaku jdu na chodbu

Odpovědět

Zpět na „Nokia Lumia 1520/1320 a 1020“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů