HTC 8X s Windows Phone 8: Rady, tipy, diskuze
-
- smartmaniak
- Zařízení:iPhone 7/Blackberry Priv
Jezis ta firma je nepoucitelna. Takze mereni dat tam neni, prestoze MS tvrdi, ze ano. Skype taky neni. Je to jen dalsi betaverze systemu. Z meho pohledu je tohle opravdu ostuda.
- SirTom
- stálý přispěvatel
- Zařízení:Lumia 950 / Surface RT
No jestli jsem to dobře pochopil je to obráceně - Data Sense tam je, ale operátor ho musí povolit.
No a na našem specifickém trhu? Kdypak asi naši supr operátoři povolí nástroj, který komprimuje data, sleduje jejich objem, hlídá fup, atd. Do toho budou jistě celí žhaví.
No a na našem specifickém trhu? Kdypak asi naši supr operátoři povolí nástroj, který komprimuje data, sleduje jejich objem, hlídá fup, atd. Do toho budou jistě celí žhaví.
-
- smartmaniak
Me nejde o komprimaci dat, me jde o citac a ten ve WP8 neni a to je ostuda. Nokia counters je mi na HTC 8X k nicemu a krome toho bylo slibovano, ze to tam bude. Uz vubec nechapu, proc by takovou funkci (chapu, ze data sense dela vice, ale i tak) mel povolovat operator. Je mi to ukradeny a bohuzel musim konstatovat, ze co se mi libilo na WP7 se mi libi i na WP8, ale co me vadilo je z velke casti stale pritomne. A nejvic me vadi pristup MS, ktery je pomaly, dlabe na to. Po tomto poznani je mi jasne, ze WP8 zadna bomba nebudou a MS bude paberkovat. Kdyz dam do ruky nekomu 8X a Lumii 900 tak nepozna rozdil. Tech par detailu to nevytrhne.
Dalsi rozpaky budi chybejici aplikace v app store, treba Navigon. Chapu, ze MS za to nemuze, ale presto je to pruda. Nektere apps, treba Board Express mi nejdou nainstalovat, hlasi to chybu storu, jine jdou normalne. MS opet dodava betu, kde nejsou slibovane funkce. Ja si rikal, ze jsem jim nemel verit.
Dalsi rozpaky budi chybejici aplikace v app store, treba Navigon. Chapu, ze MS za to nemuze, ale presto je to pruda. Nektere apps, treba Board Express mi nejdou nainstalovat, hlasi to chybu storu, jine jdou normalne. MS opet dodava betu, kde nejsou slibovane funkce. Ja si rikal, ze jsem jim nemel verit.
Tak nejdřív nechtěli u WP7 povolit tethering kvůli operátorům (že by jim to přetěžovalo datovou infrastrukturu). A teď nechtějí povolit nástroj, který umožňuje hlídat a snižovat objem přenesených dat? A proč? Protože by měli operátoři málo vytížené sítě?
WP7 a 8 se mi designově a ovládáním moc líbí. Nečekám, že to bude nějak úžasný systém, který extrémně vybočí z řady a všem uteče. Ale čekám, že to bude kvalitní alternativa zapráskaného androidu a hnusného iOS. Bohužel pro MS jsou koncoví uživatelé malí páni. Ale pokud chce rozšířit své porfolio i mezi obyčejné zákazníky, tak si musí uvědomit, že svět netvoří jen velké firmy a korporace, které si nakupují licence za milióny...
WP7 a 8 se mi designově a ovládáním moc líbí. Nečekám, že to bude nějak úžasný systém, který extrémně vybočí z řady a všem uteče. Ale čekám, že to bude kvalitní alternativa zapráskaného androidu a hnusného iOS. Bohužel pro MS jsou koncoví uživatelé malí páni. Ale pokud chce rozšířit své porfolio i mezi obyčejné zákazníky, tak si musí uvědomit, že svět netvoří jen velké firmy a korporace, které si nakupují licence za milióny...
- Martin Suchan
- smartmaniak
- Zařízení:Nokia Lumia 925
Je to fakt, ze pro WP8 prave ted neni skoro zadna nova WP8 aplikace. Na ceskem Store jsou prave ted slovy 2 lens apps, a 2 apps pracujici s NFC, takze nic moc.
-
- smartmaniak
Mceza: obvykle s tebou nesouhlasim, ale je to presne tak. MS na zakazniky zvysoka se.... WP8 z dosavadniho pohledu je opravdu jen prepsane WP7. Temer nic noveho zajimaveho tam neni a skutecne pokud dostane WP7 ten novy screen, tak zatim rozhodne neni duvod plakat. A ze je to prepsane rikam jen proto, ze to tvrdi MS, jinak bych to opravdu nepoznal. Me se ten system taky libi, konecne proto jsem do nej sel znovu, i kdyz jsem se uz zarekl, ze MS se neda verit. Bohuzel to potvrdili. Velka slava kolem Skype, to by byla killer feature pri launchi a kde nic tu nic, prijde pozdeji. Citace dat tam nejsou, navigace neni a tech par SW detailu, ktere jsou na jinych platformach to nevytrhne. MS ani nedohonil svoje konkurenty a na to se cekalo tak dlouho? Rychlost vyvoje MS pri jejich velikosti a financim opravdu nechapu a ted uz neverim, ze v oblasti smartphonu vyznameji uspeji. To by totiz uspeli uz s WP7.
- SirTom
- stálý přispěvatel
- Zařízení:Lumia 950 / Surface RT
JJ, podle mne je to velká škoda, protože ten systém jako takový si myslím je perfektní. A pár takovýchto relativně malých věcí může dost kazit dojem.
Fakt by mne zajímalo, zda je to kvůli neschopnosti MS, nedohodě s operátory/výrobci nebo prostě jen proto, že nestíhají (letos W8, Surface, WP8...)
Na druhou stranu třeba já osobně jsem nenašel zatím žádný argument, který by mne od WP8 odradil, pro moje potřeby bude myslím zcela perfektní.
Fakt by mne zajímalo, zda je to kvůli neschopnosti MS, nedohodě s operátory/výrobci nebo prostě jen proto, že nestíhají (letos W8, Surface, WP8...)
Na druhou stranu třeba já osobně jsem nenašel zatím žádný argument, který by mne od WP8 odradil, pro moje potřeby bude myslím zcela perfektní.
Btw vypadá to, že nějakých 14 dní si chce HTC užít exkluzivitu za vyšší cenu. V průběhu listopadu mají dojít telefony třebas do o2 za podstatně méně peněz (cca 1650 kč). Kdo tedy nutně nepotřebuje telefon hned, tak ať si počká...
http://www.o2.cz/osobni/mobilni-telefon ... ne-8x.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Btw obdobně je levnější i 8s (u o2 7395 kč)
http://www.o2.cz/osobni/mobilni-telefon ... ne-8x.html" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- smartmaniak
Vzhledem k tomu XBOXu me to nestesuje
Ale chapu, ze ne kazdy mel moznost, takze v pohode a ta cena u o2 je prece jen lepsi.

Tak to je super spravaJabarkas píše:Btw vypadá to, že nějakých 14 dní si chce HTC užít exkluzivitu za vyšší cenu. V průběhu listopadu mají dojít telefony třebas do o2 za podstatně méně peněz (cca 1650 kč). Kdo tedy nutně nepotřebuje telefon hned, tak ať si počká...

-
- smartmaniak
Dalsi poznatek a opet komedie v podani MS. Kdyz najedete v nastaveni do Backup, tak je tam zapnute co se zalohuje do cloudu, smsky, app list, fotky a tak. A je tam volba co se kdy zalohuje na ni klepnete a otevre se webova stranka windowsphone, kde je napsano, jak si napriklad nastavit kvalitu ukladanych fotek a videi na skydrive. Nicmene to nastaveni, ktere je tam napsane v telefonu vubec nenajdete. Uprimne jen kroutim hlavou a docela neverim, ze existuje na svete jina firma, ktera si tenhle pristup dovoli. Z meho pohledu je to uplne neuveritelna drzost, ze strany MS. Spojeni Nokia (nejpomalejsi firma vyrabejici HW) s Microsoftem (nejpomalejsi firma vyvijejici software) je opravdu vrazedne 

Co kalendář? Je nějak přepracovanej vzhled, označuje to nějak výrazněji den se záznamem, je týdenní pohled? A co jeho LT, zobrazuje už vícero nadcházejících událostí?
-
- smartmaniak
Dalsi restart, 2 dny, 2 restarty. Vzdy v aute pri bluetooth spojeni. Asi si pockam na nejakou prvni aktualizaci, pripadne zvazim reklamaci. Problem je, ze jim asi tezko dokazu ze se to deje.
Podporuje HTC 8X a WP8 aplikace na SIM (Sim toolkit).
Děkuji.
Děkuji.
- Martin Suchan
- smartmaniak
- Zařízení:Nokia Lumia 925
Ano, podporuje
Re: HTC 8X s Windows Phone 8: Rady, tipy, diskuze
Aku kvalitu ma audio vystup?
-
- smartmaniak
Re: HTC 8X s Windows Phone 8: Rady, tipy, diskuze
Podle poslechu dobry, ale zadne mereni jsem nedelal. Srovnavam s iPhonem 4s,. Prijde mi srovnatelny.
-
- smartmaniak
Dalsi postreh. Byl jsem o vikendu na FED Cup finale v O2 Arene. Fotil jsem v sobotu s 8X a v nedeli si vzal iPhone 4s. Musim konstatovat, ze s 8X to vevnitr v podstate neslo. Vubec nezvladal osvetleni haly, problem s prepaly, fotky ve finale znacne osklive. iPhone samozrejme take v ramci moznosti a svetla, ale fotky vyrazne pouzitelnejsi. Zaber na kurt, ktery byl nasvicen v podstate s 8X neslo vyfotit, protoze na displeji byl jen svetly flek. iPhone s tim problem nemel. Meli by to zkusit nejak poladit. Verim, ze cip je OK, ale software je problem.
Berte to s rezevou, nejsem zadny fotograf. Proste jsem zkusil udelat par fotek.
Berte to s rezevou, nejsem zadny fotograf. Proste jsem zkusil udelat par fotek.
- Tomáš Slavíček
- častý přispěvatel
- Zařízení:Nexus 5, Galaxy S3, Nokia X, iPad mini
Recenze Dana Vávry - HTC 8X: http://www.danielvavra.com/articles/rec ... one8-43845
- mimonaut
- smartmaniak
- Zařízení:Nokia Lumia 950XL
Super recenze..