Windows 10 upgrade

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
IgorVysoky
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 184
Registrován: pon pro 30, 2013 20:02
Zařízení: Lenovo Vibe P1m, Asus T100Ta

Windows 10 upgrade

Příspěvek od IgorVysoky » pát črc 31, 2015 13:26

Zdravim vas. Na Asus Transformer sa mi nedari nainstalovat W10. Ci to vynucujem cez ten program od MS a stahovanie, alebo cez vytvorene USB, po chvili instalaciu mi vyskoci error s "setup has failed to initialize working directory".

Mate podobny roblem? Co stym spravit?

Dakujem

Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 288
Registrován: ned úno 15, 2015 22:28
Zařízení: Lumia 640 XL DS

Windows 10 upgrade

Příspěvek od Mirdyn » pát črc 31, 2015 13:38

Já jsem stáhl ISO a normálně spustil. Instalace proběhla bez problémů. Jinak mi to nešlo.

IgorVysoky
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 184
Registrován: pon pro 30, 2013 20:02
Zařízení: Lenovo Vibe P1m, Asus T100Ta

Windows 10 upgrade

Příspěvek od IgorVysoky » pát črc 31, 2015 13:46

Oodkial si stiahol ISO?

Mirdyn
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 288
Registrován: ned úno 15, 2015 22:28
Zařízení: Lumia 640 XL DS

Windows 10 upgrade

Příspěvek od Mirdyn » pát črc 31, 2015 14:17

http://www.microsoft.com/en-us/software ... ndows10ISO" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12198
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 upgrade

Příspěvek od htcjirka » pát črc 31, 2015 14:27

Také jsem dnes delal touto formou upgrade kolegovi, probehlo vse rychle a hladce.

Dragonerix
smartguru
smartguru
Příspěvky: 771
Registrován: úte pro 23, 2014 9:37
Zařízení: Lumia 930

Re: Windows 10 upgrade

Příspěvek od Dragonerix » pát črc 31, 2015 22:38

Me take nesel upgrade takže znovu w8.1 a pak zo bylo ok :)

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 upgrade

Příspěvek od kesounam » sob srp 01, 2015 8:24

Ta jsem zkoušel dělat několikrát tovární nastavení a zámeček na otáčení obrazovky pořád nikde . V nastaveví displeje jde jenom otočení , ale nikde jsem nenašel automatické otáčení. Další věc je , že ikdyž vyberu volbu vymazat vše ,tak tam mám stejně pořád windows old. Jak tu složku odstranit , píše to že mám požádat systém o oprávnění ,ale nemohu to pořád smazat a zabírá to dost místa. Kdybych to věděl ,tak jsem zůstal u win 8. Prosím o pomoc , jak se alespoň zbavit složky win old. Otáčet jde obrazovka pomocí klávesových zkratek ,tak bych se s tím i smířil ,ale ta složka win old mě ser..

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 576
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Windows 10 upgrade

Příspěvek od jaroslavii » sob srp 01, 2015 9:06

Tu slozku old jde krasne odstranit v vycisteni pc. Staci google jak odstranit slozku old a je tam tip hned na prvni strane. Taky ji tam mam a zatim mi nijak neprekazi. Mam rozdeleny disk, takze to neresim. Jedinej nepritel pc nejsou viry, ale uzivatel sam. ;-)

Uživatelský avatar
pogo8303
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1038
Registrován: úte čer 17, 2014 10:45
Zařízení: Huawei Nova 3, Huawei P20 Lite
Bydliště: North Bohemia

Windows 10 upgrade

Příspěvek od pogo8303 » sob srp 01, 2015 9:14

Chápu, že pokud má někdo Tablet s 32GB místa, tak složka Windows.old překáží, ale pokud máte dost místa, doporučuju ji tam minimálně týden nechat pro případný bezproblémový downgrade zpět, kdyby přeci jenom něco ve W10 nefungovalo. Pak tady totiž budou dotazy, chtěl jsem vrátit předchozí build, ale nefunguje to :)

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 upgrade

Příspěvek od kesounam » sob srp 01, 2015 9:16

jaroslavii píše:Tu slozku old jde krasne odstranit v vycisteni pc. Staci google jak odstranit slozku old a je tam tip hned na prvni strane. Taky ji tam mam a zatim mi nijak neprekazi. Mam rozdeleny disk, takze to neresim. Jedinej nepritel pc nejsou viry, ale uzivatel sam. ;-)
Já mám tablet Lenovo mix3 a paměť 32 gb. A tam už je to problém.

newwes
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 104
Registrován: pát zář 26, 2014 21:20
Zařízení: iPhone 7

Windows 10 upgrade

Příspěvek od newwes » sob srp 01, 2015 9:21

Dělal jsem upgrade na 2 ntb, 2 pc a 1 mac přes bootcamp a všude ok. Zatím spokojenost.

https://www.microsoft.com/cs-cz/softwar ... /windows10" onclick="window.open(this.href);return false;

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 upgrade

Příspěvek od kesounam » sob srp 01, 2015 10:38

Chci se zeptat ,když zkusím instalovat z usb flash bude aktvuje se windows automaticky nebo ne . Nerad bych něco podělal. Jde o tablet , jde udělat instalace bez připojené klávesnice nebo musí bít i připojená klávesnice . Nemám totiž usb rozbočovač.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 upgrade

Příspěvek od veigy » sob srp 01, 2015 10:45

Jaký windows?

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 upgrade

Příspěvek od kesounam » sob srp 01, 2015 10:51

Windows 10 . Pořád mě štve to automatické otáčení obrazovky a v nastavení jsem nikde nenašel kde se pustí.Jde obrazovka otočit ,ale jen přes klávesnici , jinak ne .

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 upgrade

Příspěvek od veigy » sob srp 01, 2015 13:25

Pokud si alespoň jednou na W10 upgradoval z předchozí verze, tak se po čisté instalaci aktivuje. Jestli se ti povede reinstalace bez klávesnice je sázka do loterie... Já mam otáčení obrazovky v notifikačním centru...

Uživatelský avatar
Sinpa
smartstar
smartstar
Příspěvky: 976
Registrován: sob zář 21, 2013 16:12
Zařízení: Galaxy S8 @ Lumia 950

Windows 10 upgrade

Příspěvek od Sinpa » sob srp 01, 2015 13:31

Jak se zbavím zamykací obrazovky při spuštění PC?
Dělal jsem to podle:
http://blog.zdenekvecera.cz/item/window ... do-windows" onclick="window.open(this.href);return false;
Na win8 to fungovalo, tady to mám vyplé taky, ale ta mrcha naskakuje pořád.
Mám čistou instalaci na formátovaný disk.

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 upgrade

Příspěvek od kesounam » sob srp 01, 2015 15:07

Nevím kde je chyba ,dám na tabletu lenovo mix 3 instalovat z usb.Instaluje se pak se restartuje a instalace aby pokračovala ,tak začne znova od začátku. Musím snad v biosu nastavit botování .Nebo proč to začne zase od začátku .

chmeldas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 635
Registrován: pát zář 04, 2009 8:42
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Bydliště: Německo a okolí Brna

Windows 10 upgrade

Příspěvek od chmeldas » sob srp 01, 2015 15:32

A nemůže být problém v tom, že máš v tabletu Windows with Bing?

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 upgrade

Příspěvek od kesounam » sob srp 01, 2015 16:01

Tak to nevím ,ale mám větší problém.Chce to po mě klíč a vyhodí mi to chybu. Pak se tablet pustí , ale obrazovka na nic nereaguje . Nic nefunguje a udělal jsem z toho nefunkční cihlu .

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows 10 upgrade

Příspěvek od Sandra » sob srp 01, 2015 16:03

Tak i na Macu přes BootCamp upgrade bez problémů, po doběhnutí je rovnou aktivováno. Měla jsem tam nainstalované Windows 8.1 Pro koupené asi za USD 3$ z AliExpress, tak jsem měla trochu obavu, ale vše bez problémů.
Akorát tedy jsou takové "chlupaté" ikonky v liště. Mám Maca připojeného ke 40" televizi, rozlišení 1920x1080 a vypadá to hrozně, jako kdyby ty ikonky měly nějaké miniaturní rozlišení.
Jinak jsem aktualizovala pomocí nástroje Media Creation nebo jak se to jmenuje, přímo od MS, médium jsem nevytvářela a dala rovnou aktualizovat. Trvalo to 1 hodinu a 12 minut.

doplnění: s těma chlupatýma ikonkama jsem na to už přišla, kdoví proč mi to nastavilo zvětšení 150% jako doporučené a výchozí...

Odpovědět

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti