Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
lld
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned úno 18, 2007 18:25
Zařízení: HTC 8310, HTC Uni, HTC HD2, Lumia 920, Lumia 950

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lld » pát kvě 01, 2015 10:29

mám build 10061, u kterého nejde otevřít centrum akcí, jak bylo psáno výše. tím vodopádem se neumím dostat do nastavení a spustit update na nový build. co s tím ?

nejde spustit ani start a spartan

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát kvě 01, 2015 10:33

Do nastavení přes start to taky nejde? Popřípadě přes vyhledávání?

lld
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned úno 18, 2007 18:25
Zařízení: HTC 8310, HTC Uni, HTC HD2, Lumia 920, Lumia 950

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lld » pát kvě 01, 2015 10:37

start nejde a vyhledavani se taky nespustí

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát kvě 01, 2015 10:39

zkusit nouzák, pokud nepůjde, zkusit leda smazat profil... ale jinak nevím...

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát kvě 01, 2015 10:42

Ještě by mohl IID napsat, na čem to pouští...

lld
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned úno 18, 2007 18:25
Zařízení: HTC 8310, HTC Uni, HTC HD2, Lumia 920, Lumia 950

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lld » pát kvě 01, 2015 10:45

lenovo, intel core i3-4010U, 64 bit

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát kvě 01, 2015 10:47

Máš to jako hlavní OS, nebo ve virtuálu ?

lld
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned úno 18, 2007 18:25
Zařízení: HTC 8310, HTC Uni, HTC HD2, Lumia 920, Lumia 950

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lld » pát kvě 01, 2015 10:47

jako hlavní

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát kvě 01, 2015 10:50

Tak to je divné, na takové mašině by neměl být problém. Ale mě se taky i na nejnovějším buildu stává, že se po některých předchozích krocích "umrtví" Start, o Spartanu nemluvě... Pomůže buď počkat, nebo restart PC...

EDIT: a hlavně při spouštění PC nechat nějakou minutu W10 "vycukat" (na nic nemakat)... ;-)

kssg5
nováček
nováček
Příspěvky: 41
Registrován: ned úno 15, 2015 12:25
Zařízení: Lumia 920

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kssg5 » pát kvě 01, 2015 10:51

funguje vám Store?
ako mám nastaviť aby mi fungovala cortana dik

lld
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 95
Registrován: ned úno 18, 2007 18:25
Zařízení: HTC 8310, HTC Uni, HTC HD2, Lumia 920, Lumia 950

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od lld » pát kvě 01, 2015 10:56

to mi nepomáhá, vypadá to, že nespustím nic z metra, když kliknu pravým na start a dám vyhledat, tak to najde, ale jen problikne a spadne

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát kvě 01, 2015 11:03

Tak to vypadá, že jsou ty W10 nakulené... oprava nebo reinstalace...

kssg5: Store normálně jde. Cortana - změnit region a jazyk na US, ale mě dotazy na Cortanu končí chybou, že není mikrofon, i když je...
Třeba poradí někdo, komu Cortana funguje...

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pát kvě 01, 2015 12:26

Zkoušel jsem na novém buildu zprovoznit Cortanu - a výsledkem byl tuhý Start a Hledání (Spuštěni Cortany), stav trval i po restartu PC. (podobně jako IId...)
Po nastavení zpět na jazyk zobrazení "čeština" jde opět vše správně. Pokusy odkládám na příští buildy...

Uživatelský avatar
xxxdvorixxx
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: čtv říj 16, 2008 10:28
Zařízení: iPhone 5S / Macbook Pro / Lumia 930

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od xxxdvorixxx » sob kvě 02, 2015 14:26

Zdravím, potýkal se někdo s nefunkčním upgradem z 10061 na 10074? Stáhnou se mi soubory, po restartu naběhne několik proces procesu a pak se už jen obnoví (Restoring previous version) původní 10061. Po krátkém googlení to vypadá, že budu muset provést čistou instalaci, ale kdyby někdo náhodou...?

Uživatelský avatar
Luks
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 422
Registrován: pon čer 27, 2011 20:04
Zařízení: Galaxy S7 Gold
Bydliště: +- Semily

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Luks » sob kvě 02, 2015 14:47

U mě proběhlo všechno OK.Máš dost místa na disku?

Uživatelský avatar
xxxdvorixxx
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: čtv říj 16, 2008 10:28
Zařízení: iPhone 5S / Macbook Pro / Lumia 930

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od xxxdvorixxx » sob kvě 02, 2015 17:01

25GB, předchozí upgrady proběhly v pořádku. Nechtěl jsem řešit zabité odpoledne instalací, ale co už.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » stř kvě 20, 2015 15:56

Good morning #WindowsInsiders! Today we have a new build for PC - 10122. We'll start making available in just a couple of hours, stay tuned.

Gabe Aul

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř kvě 20, 2015 18:43

Už to spustili...

EDIT: po 25 minutách stahování je zatím 13%.

Uživatelský avatar
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 504
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch 5
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od M.BoBo » čtv kvě 21, 2015 5:15

Tak jaké jsou první dojmy z instalace nového buildu? Jsou zde nějaké nové chyby? Krom té s AMD grafikou a pádem prohlížeče Edge (mám NVidii:D).

Mě se včera večer ne a ne ukázat, ukázala se až dnes ráno, tak už stahuju a instaluju a po práci otestuju.
Ale od posledního buildu je to pro mě stabilní na denní používání a už se nemůžu dočkat "ostré" verze..

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » čtv kvě 21, 2015 6:37

Update proběhlo bez problémů, stahovalo to cca 3 hod, pak cca hodinu instalace.
První dojmy:

- skupinka "Průzkumník souborů - Nastavení - Napájení - Všechny aplikace" se opravdu přestěhovala dolů ke Startu a je to určitě logičtější
- ikona Store Beta už vypadá "normálně", obecně asi poladili dlaždice a ikony, je to nějaké "čistší"
- Spartan běží opět trochu kultivovaněji a jmenuje se stále Spartan
- novinka (ale možná to už bylo v předchozím buildu): pokud vytvoříte v IE zástupce na plochu, tak se to po aktivaci spouští ve Spartanu a nejde to změnit (stejné je to v posledním buildu W10 na mobilu...), pro některé uživatele může být problémem
- Store Beta se zdá opět vyladěnější
- ještě zkusím, jestli už náhodu nejde Cortana, v minulém buildu se mi ji nepodařilo ani aktivovat

Pokud bude něco další, připíšu to sem.

EDIT (21.5.2015 8:19): Jazyková sada Angličtina(Spojené státy) zatím není k dispozici, Cortanu zatím nevyzkouším...

EDIT2: Pdf soubory to otvírá pomocí Spartana, ale na rozdíl od W10 Mobile TP to funguje a zobrazuje. :)

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 hostů