Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pon bře 23, 2015 22:18

Czech Language Pack už jde stáhnout - nový build 10041 je český...

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pon bře 23, 2015 22:27

Já měl česky i 9926...

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » pon bře 23, 2015 22:30

No to já taky. Ale po update na nový build jde stáhnou český language pack až nyní...

EDIT: update Realtek Audio ovšem stále hlásí chybu...

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » úte bře 24, 2015 9:31

To je divné, v Parallels se mi stáhl build 10041 rovnou česky.

JamesC
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 23, 2012 13:11
Zařízení: Nokia Lumia 900

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JamesC » úte bře 24, 2015 10:14

Potvrzuji, že v momentě uvolnění 10041 nebyl český language pack k dispozici. U 9926 jsem jej měl nainstalován také. Language packy používám už od W7. Je to výborná věc, když poskytujete podporu uživatelům někde ve světě a můžete jej navést přímo v jeho rodném jazyce.... :-) To jsem však trochu odbočil.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » úte bře 24, 2015 11:06

Language pack je myšlena možnost počeštění anglického systému? Já mám od začátku W 10 v češtině, takže se mi i nový build stáhl česky.
Každopádně je skvělé mít možnost si OS přepnout do jiného jazyka, na OS X takhle občas používám angličtinu. Netušila jsem, že ve Windows jde o něco neobvyklého.

JamesC
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 23, 2012 13:11
Zařízení: Nokia Lumia 900

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JamesC » úte bře 24, 2015 11:27

Ano přesně tak. Takhle se dá aplikovat prakticky jakýkoli jazyk, samozřejmě pokud existuje jazykový balíček, na EN systém. Od Windows 8 to jde navíc na všech edicích. U Windows 7 bylo možno instalovat LP pouze na edice Enterprise a Ultimate. Nevím zda je možné, jelikož jsem to nezkoušel, nainstalovat LP na již lokalizovaný OS.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » úte bře 24, 2015 11:34

To jsem nevěděla, ale jak říkám, je to dobrá věc a opravdu jsem netušila, že to Windows neumějí, považuji to za samozřejmost a vůbec mě nenapadlo, že to taková samozřejmost není.

Mimochodem, když mám na tabletu české Windows 8.1 (prostě jen takhle, ani Bing, ani Pro, prostě jen 8.1) a chtěla bych je anglicky, jak tam ten language pack dostanu? Windows Update mi ho nenabízí a upřímně, moc se ve Windows neorientuji, je to úplně jiné než OS X, na který jsem zvyklá od OS 8 :-)

JamesC
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pát lis 23, 2012 13:11
Zařízení: Nokia Lumia 900

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JamesC » úte bře 24, 2015 11:39

Jak jsem už psal. Nikdy jsem nezkoušel instalovat LP do lokalizovaného systému. Zkus však v ovládacích panelech najít položku Jazyk a tam zkus přidat nový jazyk. Po přidání jazyka by měl systém přímo v této položce stáhnout automaticky jazykový balíček.

gulii
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 396
Registrován: pon lis 13, 2006 22:13
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Surface Pro 3

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od gulii » úte bře 24, 2015 11:41

Osobně používám build 10041 na Surface pro a musím říci, že systém je velmi svižný, ale bohužel mi přijde, že probouzení systému probíhá velmi prapodivně. Když zavřu klávesnici k tabletu, tak se velmi rychle uspí, ale probuzení je někdy možné klávesou, jindy zapnutím obrazovky... potom divné probliknutí. Předešlý build toto neděla.

Uživatelský avatar
kllr007
smartguru
smartguru
Příspěvky: 692
Registrován: úte zář 11, 2012 12:54
Zařízení: OnePlus 3
Bydliště: Žilina (SR)

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kllr007 » úte bře 24, 2015 11:43

http://en.kioskea.net/faq/28761-windows ... e-settings" onclick="window.open(this.href);return false;
Cez method 1 som instaloval SK do EN, bez problemov. Po pridani jazyka bolo langeuage pack avalioble, dal som nato -settings- download.

Sandra
smartstar
smartstar
Příspěvky: 893
Registrován: ned črc 13, 2014 11:16
Zařízení: iPhone SE

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Sandra » úte bře 24, 2015 11:49

JamesC píše:Jak jsem už psal. Nikdy jsem nezkoušel instalovat LP do lokalizovaného systému. Zkus však v ovládacích panelech najít položku Jazyk a tam zkus přidat nový jazyk. Po přidání jazyka by měl systém přímo v této položce stáhnout automaticky jazykový balíček.
Nechce se mi s tím teď laborovat, ale je možné přidat jakýkoliv jazyk a podle popisu se použije ten, který je v seznamu uvedený jako první. Takže díky za tip :-)

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od SmetyCZ » úte bře 24, 2015 11:56

JirkaTom píše:No to já taky. Ale po update na nový build jde stáhnou český language pack až nyní...

EDIT: update Realtek Audio ovšem stále hlásí chybu...
Po updatu mi ovladač taky nenaběhl. Po čisté instalaci vše OK.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř bře 25, 2015 15:16

Po aktualizaci posledního buildu je vidět, že na tom dělají... Opravena přehnaná průhlednost nabídky Start v celoobrazovkovém režimu ( dost absurdní názvoslovný pojem... ;-) ) a chyby některých zobrazení oken apod...

Možná nastává čas koupit na testování W10 tablet. Osmi palcový už nemám, na W8.1 a W10 byl malý. Teď rozhodně koupím deseti (a více) palcový. Např.: http://www.czc.cz/lenovo-yoga-tablet-2- ... 00/produkt" onclick="window.open(this.href);return false; nebo některý z ASUS-ů T100,200,300...

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 324
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od TomSoft » pon bře 30, 2015 23:07

Leze to jak z chlupaté deky, ale už tahám update 10049
http://blogs.windows.com/bloggingwindow ... available/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
SmetyCZ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1565
Registrován: pon čer 09, 2014 14:54
Zařízení: Huawei P9 Lite 2017
Bydliště: Plzeň

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od SmetyCZ » úte bře 31, 2015 5:48

Temhle build už by měl být se Spartanem.

U mě to jede docela rychle, ale nezabilo by je, kdyby u updatu napsali velikost...

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 324
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od TomSoft » úte bře 31, 2015 6:21

No, nic moc to neukazuje, to je fakt....
Jo, Spartan je tam :)

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » úte bře 31, 2015 10:06

Tak spartan ujde, ale je to fakt velmi ranná verze :D žere to výkon cpu, adblock tam nejde, bing nejde změnit na Google atd.... Ale na první verzi super! :)

Jde vám nastavit otevřeni záložek z poslední relace? Funguje vám něco jako one note ve spartanu?

Ještě jsem si všiml nového dialogu baterky...

Mizlerek007
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: čtv říj 17, 2013 6:42
Zařízení: Samsung Galaxy S6 Edge+

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Mizlerek007 » úte bře 31, 2015 10:54

přesně jak píšeš.. jinak ještě se mi nedaří přidat nahoru záložky... lištu zapnu, ale at dávám do oblibených tak se mi tam nic neukáže...

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » úte bře 31, 2015 11:02

Ještě jsem zkoušel přepnout win do EN, ale nechce se mi stáhnout jazykový balíček...

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 13 hostů