Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
Uživatelský avatar
datinko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 109
Registrován: pát bře 12, 2010 20:58
Zařízení: Samsung Galaxy S6 Edge+
Bydliště: Žilina

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od datinko » čtv črc 30, 2015 6:28

Aplikácia Groove Hudba mi nehrá keď je minimalizovaná, asi ešte nejaký bug.

Uživatelský avatar
František Šafr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 436
Registrován: pon čer 11, 2012 10:12
Zařízení: Xiaomi Mi 8
Bydliště: Plzeň

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od František Šafr » čtv črc 30, 2015 6:57

Otázka: Mám Windows 10 Preview, který jsem nainstaloval přes ISO s přiděleným product key. Teď bych chtěl nainstalovat čisté Windows 10 opět přes ISO soubor. Je nutné zadat product key při instalaci nebo stačí tento krok přeskočit a pokračovat v instalaci? Nerad bych, aby se mi nakonec systém neaktivoval. Děkuji předem za rady.

mbelas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 586
Registrován: pát pro 14, 2012 8:07
Zařízení: Home and office ML950XL white

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mbelas » čtv črc 30, 2015 7:33

Zdravím, podobnýh dotazů je více, já se zeptám. Mám nyní W8.1 origo na notasu od výrobce (acer). Nyní chci nainstalovat w10, upgraduji s klíčem co je zde na foru. Po roce budu reinstalovat W10 na čistou instalaci a kde vezmu svůj originální klíč ? Nebo při upgradu se nemusí zadávat klíč? Trošku v tom plavu,tak se ptám........díky.....

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia 8
Bydliště: Kolta

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od myscho » čtv črc 30, 2015 7:39

zajic73 píše: jak jsem psal výše
Dnes sa mi aktivoval sam, takze pohoda

Dragonerix
smartguru
smartguru
Příspěvky: 771
Registrován: úte pro 23, 2014 9:37
Zařízení: Lumia 930

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Dragonerix » čtv črc 30, 2015 7:41

Hele nějak se mi to nepovedlo a update na win 10 neproběhne ani prez tool. Takže udelam klidne cistou instalaci a jak to bude dale s aktivaci? Mam notebook a číslo je v uefi, dekuji

eXtenZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 135
Registrován: pát lis 12, 2010 20:57
Zařízení: iPhone 5S

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od eXtenZ » čtv črc 30, 2015 7:44

Aj mne sa dnes cez noc nejak win10 aktivoval sám. Čo ma hnevá, je to, že mám Win10 Pro. Neviem či to tak máte aj ostatní alebo nie?

Datinko: mne funguje groove super, začínam ho používať jako hlavný prehrávač.

TomSoft: zaujímavé, ja som to tam mal normálne, možno len nejaký bug.

P.S. Keď mám teraz aktivovaný win10, stačí spraviť čistú inštaláciu a bude aktivovaný ? Alebo tam bude nejaký zádrhel ?

eXtenZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 135
Registrován: pát lis 12, 2010 20:57
Zařízení: iPhone 5S

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od eXtenZ » čtv črc 30, 2015 7:49

Dragonerix píše:Hele nějak se mi to nepovedlo a update na win 10 neproběhne ani prez tool. Takže udelam klidne cistou instalaci a jak to bude dale s aktivaci? Mam notebook a číslo je v uefi, dekuji
Ja by som spravil upgrade cez Windows update a potom čistú inštaláciu.

aarongoldstein
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř črc 29, 2015 7:37
Zařízení: Samsung

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od aarongoldstein » čtv črc 30, 2015 7:51

Dragonerix píše:Hele nějak se mi to nepovedlo a update na win 10 neproběhne ani prez tool. Takže udelam klidne cistou instalaci a jak to bude dale s aktivaci? Mam notebook a číslo je v uefi, dekuji
Dokud nemáš W10 aktivované, tak bych s čistou instalací nespěchal.... Protože čistá instalace W10 se ti teoreticky nezaktivuje... Volil bych raději cestu čisté instalace W7,8 (když chceš dělat čistou instalaci, tak máš stejně všechno zálohované) a z ní se snažil udělat upgrade na W10...
eXtenZ píše: P.S. Keď mám teraz aktivovaný win10, stačí spraviť čistú inštaláciu a bude aktivovaný ? Alebo tam bude nejaký zádrhel ?
Bude aktivovaný pokud mezitím nezměníš nějaký komponent HW, který by změnil otisk počítače....

Dragonerix
smartguru
smartguru
Příspěvky: 771
Registrován: úte pro 23, 2014 9:37
Zařízení: Lumia 930

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Dragonerix » čtv črc 30, 2015 7:51

Windows update končí chybou mám to nějak podělány... Takže udělám čistou instalaci win 8.1 pak update na 10 a snad to bude vse ok... Mam notebook a je to Windows od Lenova snad to nebude nějak vadit...

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 576
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » čtv črc 30, 2015 8:04

Chci se zeptat, jak nainstalovat čisté W10 z dvd.? Reinstalace se mi zdá pomalá. Moc to nechodí rychle. Dvd se mi nezapíná první a v Biosu dvd mechanika v nastavení boot chybí. Mám Asus notebook.

aarongoldstein
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř črc 29, 2015 7:37
Zařízení: Samsung

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od aarongoldstein » čtv črc 30, 2015 8:08

jaroslavii píše:Chci se zeptat, jak nainstalovat čisté W10 z dvd.? Reinstalace se mi zdá pomalá. Moc to nechodí rychle. Dvd se mi nezapíná první a v Biosu dvd mechanika v nastavení boot chybí. Mám Asus notebook.
Pokud ti jde bootovat z USB tak bych nic neřešil a udělal instalační flashku...

Uživatelský avatar
Fireboss15
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon bře 17, 2014 19:47
Zařízení: Sony Xperia Z1

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Fireboss15 » čtv črc 30, 2015 8:42

No takže Cortana nejde pre US region mi to písalo, že mám zlý region, pritom som mal aj region US aj jazyk. Pri UK mi to zobralo Cortanu, ale naskytol sa problém s privacy policy .. A ešte jedna vec youtube ide len v odmedzenom obsahu ! Aj v Edge aj v Chrome vyriešil som to inštaláciou jedného programu, ale len pre Chrome . Edge nejde vôbec (nejde nastaviť dole off, alebo vždy sa prepne do on)

bilitygr
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: pát říj 03, 2014 14:42
Zařízení: lg v10 android 6.0, nokia lumia 930 windows 10

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od bilitygr » čtv črc 30, 2015 9:34

Má někdo w10 na Pipo w6? Jak to funguje?

gorby
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 88
Registrován: pon pro 08, 2014 20:29
Zařízení: Nokia

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od gorby » čtv črc 30, 2015 10:23

Mám Chuwi Vi8 a včera jsem jej upgradoval na w10. Mám však velké problémy s dotykovým displejem - nereaguje, nebo velmi chaoticky. Ovládání myší přitom funguje ok.

Uživatelský avatar
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 476
Registrován: úte pro 28, 2010 18:26
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalmia » čtv črc 30, 2015 10:38

Zdravím všechny a prosím o odpověď. Upgrade se rozběhne, vypadá to dobře až do prvního restartu. Restart proběhne, ale jen asi do poloviny - objeví se hláška Out of Range, ta na monitoru zůstane, disk chvíli chroustá a nic se dál neděje. Zkoušel jsem to dvakrát. Dík.

aarongoldstein
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř črc 29, 2015 7:37
Zařízení: Samsung

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od aarongoldstein » čtv črc 30, 2015 11:03

W10 se ti po restaru přepnuly do rozlišení, který tvůj monitor (z nějakého důvodu) neumí zobrazit... Zkusil bych jiný monitor....

Uživatelský avatar
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 476
Registrován: úte pro 28, 2010 18:26
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalmia » čtv črc 30, 2015 11:17

Dík, ale to nechápu, mám LG 24" s rozlišením od 1024 x 768 až po 1920 x 1080. Jiný bohužel nemám.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » čtv črc 30, 2015 11:20

Spíš ovladače na gpu, zkusil bych nouzak..

aarongoldstein
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř črc 29, 2015 7:37
Zařízení: Samsung

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od aarongoldstein » čtv črc 30, 2015 11:25

kalmia píše:Dík, ale to nechápu, mám LG 24" s rozlišením od 1024 x 768 až po 1920 x 1080. Jiný bohužel nemám.
Což může například znamenat, že pokud je rozlišení 800x600 tak ho tvůj monitor nemusí umět zobrazit... Zkusit jiný monitor jsem navrhoval nikoliv proto, že bych si myslel, že je tvůj špatný, ale proto, aby se zjistilo, co dávají v ten moment W10 ven za rozlišení, že si s tím tvůj monitor neporadí...

Ještě mě napadlo zkusit před upgrade odinstalovat ovladač GPU a nechat tam microsoftí univerzální...

Uživatelský avatar
kalmia
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 476
Registrován: úte pro 28, 2010 18:26
Zařízení: Nokia Lumia 930 Black

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kalmia » čtv črc 30, 2015 11:32

Dobrý nápad, zkusím.

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů