Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1721
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř črc 29, 2015 19:59

No mohli o tom alespoň napsat zmínku... ;-)

Takže padají všechny chytrosti o přebírání key z UEFI a podobně ? Asi ano...

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » stř črc 29, 2015 20:14

Přebíráni key je také důležité aby byl vůbec umožněn upgrade na W10... Ale jinak už v tom nejspíš nefiguruje...

Výtažek ze stránek MS:
If you upgraded to Windows 10 on this PC by taking advantage of the free upgrade offer and successfully activated Windows 10 on this PC in the past, you won't have a Windows 10 product key, and you can skip the product key page by selecting the Skip button. Your PC will activate online automatically so long as the same edition of Windows 10 was successfully activated on this PC by using the free Windows 10 upgrade offer.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1721
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » stř črc 29, 2015 20:22

Tohle jsem už také někde nepřeložené četl... a překladač to překládá šalamounsky... No uvidíme, jak se to vyvine...

Uživatelský avatar
Bender1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: stř črc 18, 2012 19:50
Zařízení: Sony

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Bender1 » stř črc 29, 2015 20:23

Tak jsem upgradoval na Windows 10 Home a prozatím mám problémy se Store, kde mi to vypisuje 0x803F7003, rovněž aktivace se zatím nezdařila - zkoušel jsem pár rad ale zatím nic nejde, máte nějaké řešení, prosím? :)

Ale k většímu problému. Používám Mozillu už přes 9 let a dnes po upgradu mám obrovský problém. Po kliknutí na novou záložku mi zmrzne prohlížeč a spadne. Zkoušel jsem smazat profily a nainstalovat znova, bezúspěšně. Máte na to nějaký recept, či to dělá pouze mně? Na supportu jsem viděl rady se smazáním profilu, ale evidentně to nebude tím... Ani Aurora nepomáhá.

EDIT: Vyřešeno, stačilo vymazat v about:config hodnotu u nové záložky, aby se neukazovalo about:newtab, které crashlo okamžitě Mozillu. Teď ještě 0x803F7003 a aktivace a budu spokojený.

Dragonerix
smartguru
smartguru
Příspěvky: 777
Registrován: úte pro 23, 2014 9:37
Zařízení: Lumia 930

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Dragonerix » stř črc 29, 2015 20:23

Mám dotaz... stáhnul sem Win 10 upgrade přez "MediaCreationToolx64" a po stažení mi nabízí upgrade le nesvítí mi první možnost že zachová osobní soubory a aplikace... svítí jen druhá a třetí... co je myšleno tím že zachová jen osobní soubory?? kdysis sem měl TP a vytvořil windowsold a nový programfiles. to je ta druhá volba?? předem díky

aarongoldstein
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř črc 29, 2015 7:37
Zařízení: Samsung

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od aarongoldstein » stř črc 29, 2015 20:25

Takže jestli tomu dobře rozumím, tak nejdůležitější je, aby napřed proběhl update (aby se W10 aktivovaly) a pak už jde dělat čistá instalace bez klíče a beze všeho... A tu vyvstává otázka... Jak se bude řešit, když umře nějaký důležitý komponent, který změní "otisk"??? (např. vyhoří mothetboard)

zajic73
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř črc 29, 2015 20:26
Zařízení: HTC

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od zajic73 » stř črc 29, 2015 20:28

Ahoj pro ty kterým nejde aktivace mám návod

puste cmd jako správce a zadejte

slmgr.vbs /ato

musel jsem to udělat asi 8x ale nakonec se mi aktivace zdařila

Přeji všem hodně úspěchů

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » stř črc 29, 2015 20:39

"Slmgr /ato" funguje! Díky za tip! 8-)

Uživatelský avatar
M.BoBo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 578
Registrován: stř pro 17, 2008 13:18
Zařízení: iPhone XS, iPad 2018, Apple Watch
Bydliště: Liberec
Kontaktovat uživatele:

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od M.BoBo » stř črc 29, 2015 20:48

Asi na podesáté, ale je to doma (úspěšně aktivováno)! Velký dík! ;-)

Uživatelský avatar
Bender1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: stř črc 18, 2012 19:50
Zařízení: Sony

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Bender1 » stř črc 29, 2015 20:53

Taky děkuju za radu! :)

Uživatelský avatar
Fireboss15
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon bře 17, 2014 19:47
Zařízení: Sony Xperia Z1

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Fireboss15 » stř črc 29, 2015 21:10

Ako spustím Cortanu ? :D Normálne ang. region a jazyk ?

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia Lumia 830
Bydliště: Kolta

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od myscho » stř črc 29, 2015 21:28

Taktiez frcim na generickom pre Pro (VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T) a aktivacia error, lebo nie som pripojeny na net 8-)

zajic73
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř črc 29, 2015 20:26
Zařízení: HTC

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od zajic73 » stř črc 29, 2015 21:35

myscho píše:Taktiez frcim na generickom pre Pro (VK7JG-NPHTM-C97JM-9MPGT-3V66T) a aktivacia error, lebo nie som pripojeny na net 8-)
jak jsem psal výše

Kód: Vybrat vše

Ahoj pro ty kterým nejde aktivace mám návod

puste cmd jako správce a zadejte 

slmgr.vbs /ato 

musel jsem to udělat asi 8x ale nakonec se mi aktivace zdařila 

Přeji všem hodně úspěchů

aarongoldstein
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř črc 29, 2015 7:37
Zařízení: Samsung

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od aarongoldstein » stř črc 29, 2015 21:42

zajic73 píše: jak jsem psal výše
Píše, že není na netu... To se může upříkazovat a online aktivace (což je to co ten příkaz dělá) se nepovede nikdy... 8-)

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1178
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GreenArrow » stř črc 29, 2015 22:24

Nevíte někdo, když se mě ze začátku ptal průzkumník na synchronizaci 1D, které složky zvolit, tak kde najdu to nastavení nyní?

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » stř črc 29, 2015 22:25

V oznamovací oblasti...

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od TomSoft » stř črc 29, 2015 22:35

Když jsme u OneDrive.... neřešil jste někdo změnu umístění složky OneDrive?
Mě se to v profilu na C:\Users\ moc nelíbí.... ve W8.1 to šlo změnit, tady to nejde??

eXtenZ
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 139
Registrován: pát lis 12, 2010 20:57
Zařízení: iPhone 5S

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od eXtenZ » stř črc 29, 2015 22:45

Ide to zmeniť, ja som to menil hneď na D:\. Vpravo v oznamovacej oblasti klikneš pravým na OneDrive a v nastaveniach máš na výber priečinky.

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 330
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od TomSoft » stř črc 29, 2015 23:47

V tom nastavení je jen výběr složek, které se synchronizují, ale kam se mají synchronizovat tam nikde není.
Automaticky se to nacpe do profilu C:\Users\

EDIT:
Tak už to mám... ale v tom nastavení to vůbec nebylo. Musel jsem odpojit OneDrive, ručně jsem prostě smazal složku C:\User\Tomas\OneDrive a pak mi to teprve nabídlo umístění té složky, takže nakonec OK.
nechápu, proč to nenechali jak to bylo v Windows 8.1.

Jakou máte verzi "explorer.exe"?
Já tuto 10.0.10240.16405
Zajímalo by mě, jestli se to bude lišit... já používám už firemní Enterprise verzi, zatím teda na mém pracovně-soukromém PC na starém plotnovém disku (naostro se s tím budu hrát o víkendu na SSD) a instalace na čistý HDD mi trvala 13 minut.

Uživatelský avatar
jaroslavii
smartguru
smartguru
Příspěvky: 588
Registrován: sob bře 02, 2013 8:30
Zařízení: Lumia 830
Bydliště: Český Krumlov

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od jaroslavii » čtv črc 30, 2015 5:13

Já mám Edge 20.10240.16384.0

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti