Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » sob říj 04, 2014 8:53

Jde vám někomu nainstalovat Framework 3.5? Mě hází 0x80070002, ať dělám co dělám. Ještě teda ho zkusím nainstalovat přes DISM a uvidím, ale normálně z Programs and Features nejde.

A ještě jedna drobnost v příkazové řádce - když zrušili CTRL+C, čím mám zastavit běžící skript?

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » sob říj 04, 2014 8:55

Já instaloval battery bar a při instalaci ho to požadovalo a bez problémů...

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » sob říj 04, 2014 9:05

Já chtěl spustit BatteryCare a PhoenixTool (na úpravu BIOSu), ale teď se můžu jít akorát klouzat :grin: Mám teda systém běžící přes WIMBoot, není nainstalovaný normálně (systém na SSD po instalaci zabírá nějakých ani ne 5GB), ale to je blbost aby to s tím mělo nějakou souvislost. Zkusím se ještě prohrabat v logu a uvidím.

Jinak řešení pro přepínatelné AMD grafiky - nainstalovat systém, ale nepřipojovat se k wifi (aby si systém nestáhnul ovladače z WU), poté nainstalovat Catalyst UnifL, a jakmile bude vše nainstalováno a běžící, tak teprve poté dovolit systému se připojit (a zároveň ve WU dát skrýt aktualizaci AMD Radeon drivers)

Uživatelský avatar
TomSoft
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 324
Registrován: pát dub 30, 2010 7:07
Zařízení: LUMIA 950 XL
Bydliště: Karviná

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od TomSoft » sob říj 04, 2014 9:12

Já jsem ho instaloval taky bez problémů.
A ten běžící script v příkazovém řádku by se mohl zastavit přes "CTRL+BREAK"

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » sob říj 04, 2014 9:19

http://notebook.cz/clanky/recenze-noteb ... 320/11.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Čím že by se to dalo na notebooku zastavit? :tlem: (opravdu příšerné rozložení, PrintScr bych raději uvítal někde přes FN, a na jeho místě kontextovou klávesu, stejně tak jako F1-F12 bych raději bílé a ona multimediální tlačítka červená, a možná bych uvítal kdyby se Home a End přesunulo mezi Insert a Delete, které by se tak dostalo zcela na kraj, jediné FN a CTRL je umístěno k mé spokojenosti)
Na desktop to zatím instalovat nebudu, uvidím až za týden, zda se to dá normálně používat.

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GreenArrow » sob říj 04, 2014 18:36

Mě ctrl+c v cmd normálně funguje jako break.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » ned říj 05, 2014 10:29

Problém s frameworkem jsem vyřešil - opravdu to bylo způsobené tím, že jsem měl systém nainstalovaný v režimu wimboot, resp. za to mohl nejspíš příkaz dism /optimize-image /wimboot .... Smazal přes 11 000 souborů v C:\Windows\WinSxS :) A ani když jsem je tam nechal nakopírovat to nepomohlo. Takže systém jsem nainstaloval standartní cestou, sice mám o 4GB víc zabraného místa, ale funguje vše korektně.

Uživatelský avatar
Fireboss15
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon bře 17, 2014 19:47
Zařízení: Sony Xperia Z1

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Fireboss15 » čtv říj 30, 2014 0:09

Všimol si niekto, že nejde meniť profilové obrázky, alebo tú lištu, akože dnes som si nahodil TP a toto je zatiaľ jediná vec, ktorá ma dosť štve :)

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » čtv říj 30, 2014 0:35

Mě nešlo udělat ani obrázkové heslo na tabletu. Nyní sem to hodil na testovací PC a když se přihlašuju, tak tam mam 2x vedle sebe obrázek účtu :D

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » čtv říj 30, 2014 8:10

Ano, dva obrázky účtu po zapnutí PC. To je asi nový parádní kousek MS.... :)

K Windows 10 Technical Preview - sestavení 9860:
- do příkazového řádku už nejde vkládat ctrl+V (toto krouhli už v prvním nebo druhém upgrade předešlého sestavení) a velikost okna doprava už nejde měnit... Asi se MS lekl, že by to pro vývojáře bylo moc snadné při pokusech... :)
- metrovská okna už nejdou ukončit pomocí Alt+F4 - kdo dělá všechno myší, tomu to nevadí
- animace oken - prozatím spíše obtěžující

Je to samozřejmě verze preview, takže nemá smysl to nějak moc řešit...

Uživatelský avatar
Fireboss15
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: pon bře 17, 2014 19:47
Zařízení: Sony Xperia Z1

mWindows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Fireboss15 » čtv říj 30, 2014 9:58

Dobre vidím, že niesom jediný, tak dúfam, že to čo najskoršie opravia :P

Uživatelský avatar
HonzaBRR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 265
Registrován: sob črc 27, 2013 7:39
Zařízení: Nokia Lumia 720

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od HonzaBRR » pon lis 10, 2014 9:37

Koncepty s Windows 10 pro telefony

Obrázek

https://www.behance.net/gallery/2101575 ... -Redesing-

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3kflY7iFrAs[/youtube]

Dobrý nápad je s vysouvací lištou s IE, mailem, sms... swypem zespoda.

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » pon lis 10, 2014 9:48

swype zespoda je IMHO nesmysl kvůli tlačítkům.

Uživatelský avatar
Wertigo
smartguru
smartguru
Příspěvky: 712
Registrován: pon led 13, 2014 21:57
Zařízení: Lumia 820,Lumia 830,Galaxy Tab 10.1
Bydliště: Praha

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Wertigo » čtv lis 13, 2014 8:21

No tak i když jsou tlačítka dole,tak není problém se trefit nad ně :D

Uživatelský avatar
mimonaut
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2935
Registrován: pát srp 26, 2011 9:53
Zařízení: Nokia Lumia 950XL
Bydliště: Internet (a občas Praha)

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od mimonaut » čtv lis 13, 2014 9:20

u telefonů bez HW tlačítek to problém být může.

Uživatelský avatar
JirkaTom
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1716
Registrován: pon dub 14, 2014 18:23
Zařízení: ***

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od JirkaTom » čtv lis 13, 2014 10:45

Jirka_t píše:Ano, dva obrázky účtu po zapnutí PC. To je asi nový parádní kousek MS.... :)

K Windows 10 Technical Preview - sestavení 9860:
- do příkazového řádku už nejde vkládat ctrl+V (toto krouhli už v prvním nebo druhém upgrade předešlého sestavení) a velikost okna doprava už nejde měnit... Asi se MS lekl, že by to pro vývojáře bylo moc snadné při pokusech... :)
- metrovská okna už nejdou ukončit pomocí Alt+F4 - kdo dělá všechno myší, tomu to nevadí
- animace oken - prozatím spíše obtěžující
K Technical Preview - sestavení 9879:

- do příkazového řádku opět jde vkládat z ctrl+v a lze měnit velikost okna doprava...
- metrovská okna už zase jdou ukončit Alt+F4
- animace oken asi zmizela ?? (nebo už tolik neruší...)

Opravdu jde schovat Task View Button a Show Search button.... Je změněna grafika ikon a systémových nápisů,další věci jsem jen stručně projel....

Parádí kousek se dvěma obrázky účtů při přihlašování je stále přítomen.... :)

Celé mi to připadá, že na tom v MS dělají dva (nebo víc) týmů, které si "lezou do zelí" a vzájemně si přepisují zdrojové kódy, ale to říkám jen pro pobavení... :)

Uživatelský avatar
HonzaBRR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 265
Registrován: sob črc 27, 2013 7:39
Zařízení: Nokia Lumia 720

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od HonzaBRR » čtv lis 13, 2014 21:22

Upgrade na Windows 10 pro všechny Lumie s WP8 právě potvrdil Microsoft na svém twitteru:
There will be Windows 10 upgrades for all Lumia Windows Phone 8 devices :) And we will release new Windows 10 models in the future!
https://twitter.com/lumia/status/532128314467823616

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12218
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od htcjirka » čtv lis 13, 2014 21:58

Výborná zpráva, to zavře některým definitivně ústa.

murder
smartguru
smartguru
Příspěvky: 610
Registrován: ned pro 23, 2007 14:07
Zařízení: LG G3 Android 6 Marshmallow

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od murder » pát lis 14, 2014 8:07

Jirko nezavře, už slyším ty nářky, že to bude líný a bude to očesaný a pod. ....

Uživatelský avatar
HonzaBRR
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 265
Registrován: sob črc 27, 2013 7:39
Zařízení: Nokia Lumia 720

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od HonzaBRR » pát lis 14, 2014 8:34

Tak v diskuzi už jeden takový je. Dokud to nebudu mít v ruce, neuvěřím 8-)

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů