Windows 10 Public release: Všeobecná diskuze

Diskuze věnovaná všemu, co se točí okolo systémů Windows 8.1 & Windows 10
Zamčeno
Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát říj 03, 2014 8:00

Také mi to večer nešlo chvilku, ale nakonec se to rozeběhlo.. Původně mi nechtěl naběhnout ani store, pak se mi nějak podařilo rozeběhnout aktualizace přes Store, a nakonec zacalo chodit i stahování nových app....

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kesounam » pát říj 03, 2014 8:50

Tak jsem Store rozjel a zjistil ,že mi to blokuje firewall v Eset Smart Security 8 . Mám daný ineraktivní režim filtrování komunikace .Když firewall vypnu ,tak Srore jede jinak hodí chybu. A přitom když projdu protokoly filtrování ,tak se mi nezdá ,že bych zakázal komunikaci.

kesounam
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte dub 15, 2014 13:47
Zařízení: Lumia 520 , HTC HD2 , Lenovo A6000 ,

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kesounam » pát říj 03, 2014 9:03

Problém už jsem vyřešil, měl jsem promazal jsem protokol a při stahování ze Storu se firewall zeptal na povolení a jede to normálně .

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia Lumia 830
Bydliště: Kolta

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od myscho » pát říj 03, 2014 9:51

MS sa asi nepoucil a opat pre destop pc tam slahol ten charm bar kde su dalsie nastavenia, hlavne, ze sa dusovali, ze s dektop verzii to odstrania a ostane to len cisto pre dotykove s WinRT

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát říj 03, 2014 9:56

Já teda na desktopu charms nemam a strašně mi chybí... Nehledě na to, že MS má ještě cca rok na poučení se ze zpětných vazeb..

Uživatelský avatar
myscho
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 402
Registrován: pát pro 13, 2013 9:31
Zařízení: Nokia Lumia 830
Bydliště: Kolta

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od myscho » pát říj 03, 2014 10:05

Tak v to dufam, ze pre destopy vsetky tie charm bary, ktore sa aktivovali posunom mysi do rohu obrazovky, odtial vyhadzu

ostravak
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte bře 20, 2012 13:05
Zařízení: HTC Radar

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od ostravak » pát říj 03, 2014 11:10

M.BoBo píše:ostravak:
S tim jsem mel problem u stareho notebooku u testovaci verze WIN8 -> taky prepinatelna grafika, staci v biosu natvrdo nastavit externi. Mozna se stejny problem opakuje i zde.
Dík moc, pomohlo to. To mě nenapadlo to nastavit natvrdo :)

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » pát říj 03, 2014 16:20

Přepínatelná grafika opravdu hází BSOD, takže kdo nemá odemknutý BIOS a volbu "discrete only", tak jedině provozovat jen na integrované, a nebo jako já vůbec :-) (zatím jsem se nedostal k tomu odemčít BIOS, ale hlavně, že už mám flashnutý upravený s navýšenými takty :tlem: )

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GreenArrow » pát říj 03, 2014 16:24

Vsadím se o co chcete, že to dělá jenom AMD :tlem:

CageJ
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1134
Registrován: ned dub 21, 2013 11:19
Zařízení: Lumia 520.820,920,830

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od CageJ » pát říj 03, 2014 16:29

tslany píše:Přepínatelná grafika opravdu hází BSOD, takže kdo nemá odemknutý BIOS a volbu "discrete only", tak jedině provozovat jen na integrované, a nebo jako já vůbec :-) (zatím jsem se nedostal k tomu odemčít BIOS, ale hlavně, že už mám flashnutý upravený s navýšenými takty :tlem: )
alebo ako to robi Toshiba, blokne integrovanu :D

90% AMD, 10% Optimus od nVidie

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od tslany » pát říj 03, 2014 16:38

Jako mě to docela zarazilo, BSOD a vidím tam ovladač od AMD, to se mi stalo v životě jen jednou, když jsem testoval Windows 8 Developer Preview :-D A teď koukám, že máme vlastně i stejnej kus křemíku, akorát já v plné konfiguraci a momentálně na 600/900 (jsem línej to testovat co to vydrží max, zatím jsem skončil na 625/1150 a šel jsem spát) Optimus bych nechtěl ani náhodou, měl jsem v rukách několik notebooků s ním a bylo to vždy otřesné, na AMD si krásně člověk v ovladačích zvolí fixed mód, i když to v BIOSu nemá, a na nějakou automatiku se může vykašlat, pokud by náhodou něco odmítalo fungovat :-) A hlavně ta spotřeba je nižší

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GreenArrow » pát říj 03, 2014 16:44

OCH OCH OCH :-D

Uživatelský avatar
GreenArrow
Ban
Ban
Příspěvky: 1156
Registrován: čtv dub 15, 2010 14:41
Zařízení: iPhone 6

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od GreenArrow » pát říj 03, 2014 16:54

Když už sem píšu, tak se zeptám. Nepřišel někdo na to, jak tu lupu a to multitasking tlačítko přesunout třeba doprava k času? U programů mě to docela obětžuje, jsem zvyklý mít ikonu programu hned vedle startu.

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát říj 03, 2014 17:03

Chci taky testnout. Je nějaký dobrý virtualizační software na WIN 8 free?

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát říj 03, 2014 17:04

Instalace do VHD...

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát říj 03, 2014 17:10

k tomu ale potřebuje nějaký virtualizační nástroj a na ten se vlastně ptám

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát říj 03, 2014 17:11

K tomu právě nic nepotřebuješ... Nebo jeste pouzij hyper-v...

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát říj 03, 2014 17:20

vhd soubor jde normálně spustit? hyper v není free, pokud vím. Nemůžeš mě trochu víc ťuknout, jak to do vhd nainstalovat? díky moc

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3219
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Re: Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od veigy » pát říj 03, 2014 19:06

Hyper-v je zabudovan ve w8, minimálně v Pro verzi, akorát se musí povolit.

K vhd najdeš info zde: http://www.zdnet.com/blog/bott/how-to-u ... pc_p2/4847" onclick="window.open(this.href);return false;

motas
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 233
Registrován: pát pro 11, 2009 21:32
Zařízení: Nokia Lumia 1020

Windows 10 Technical Preview: Všeobecná diskuze

Příspěvek od motas » pát říj 03, 2014 20:42

pro verzi mám, ale v ní myslím není. je tuším až v enterprise

Zamčeno

Zpět na „Windows 8.1 & Windows 10“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti