Koupě Surface 3

Diskuze věnovaná tabletům s operačním systémem Windows 8.1 & Windows 10
Odpovědět
Uživatelský avatar
xhonzax
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát čer 19, 2009 22:43
Zařízení: Nokia Lumia 820

Koupě Surface 3

Příspěvek od xhonzax » sob čer 13, 2015 0:18

Zdravím,
vím že se to tu řeší často, ale rád bych se zeptal případě dostal radu s koupí tabletu Surface 3.
Chtěl bych si koupit nový Surface 3, nechci verzi Pro, protože mám dostatečně výkonný notebook a Surface chci jako jeho zastoupení do školy na méně náročné věci.
Procházel jsem internet a samozřejmně vychází nejlépe v USA. :roll: No a chtěl bych se zeptat jak ho dostat do ČR?
První možnost je rodina v USA, která se vrací v červenci. Ale je zde celní kontrola na letišti. :( Nechci jim dělat problémy. Jde to nějak vyřešit aby celníci i při kontrole nechtěli tablet proclít? Napadlo mě vybalení tabletu, ale to by asi museli vzít jen tablet bez krabice.
Co jsem tady a i jinde vyčetl, tak MS Store nechce posílat do ČR. Surface je už sám o sobě drahý a kdybych ho kupoval přes agenturu, zprostředkovávající posílání zboží z USA, tak bych musel zaplatit poštovné, firmu a pokud by to chytli na celnici, tak bych asi padl.
Máte prosím nějaké návrhy, či zkušenosti? Děkuji moc. :)

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Koupě Surface 3

Příspěvek od veigy » sob čer 13, 2015 2:20

1. Pokud chceš nechat přitáhnout zařízení rodinou, tak určitě vybalit, a přes hranice vzít jen tablet a nabíječku

2. Z USA bych to přes nějakou poštu netahal a prostě bych zavolal do MS ČR a řekl jim, že chceš Suface a oni ti ho objednají, kde bude nejlevnější (můžeš použít i studentskou slevu) a doručí do ČR, dají CZ fakturu a 2 roky záruku

3. Dojeď i pro něj třeba do DE

Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Koupě Surface 3

Příspěvek od l0lz » sob čer 13, 2015 9:05

Kludne nech ti ho berie rodina. My sme tak preniesli surface PRO 3 aj s krabicou, len oddelene, dokonca bol zabalený v tej plastovej fólií :-D

Uživatelský avatar
xhonzax
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát čer 19, 2009 22:43
Zařízení: Nokia Lumia 820

Koupě Surface 3

Příspěvek od xhonzax » sob čer 13, 2015 11:12

Díky za rady. Prvně zkusím zavolat do českého MS. Uvidím jakou mi řeknou cenu a podle toho budu postupovat. :)

Uživatelský avatar
xhonzax
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát čer 19, 2009 22:43
Zařízení: Nokia Lumia 820

Koupě Surface 3

Příspěvek od xhonzax » pon čer 15, 2015 12:10

Tak jsem dnes zavolal na MS Store CZ a bylo mi sděleno, že Surface 3 vychází na nějakých 550€, což je o tři tisíce více než v USA. Tak asi zkusím ameriku. :D

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 993
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Koupě Surface 3

Příspěvek od Radek Hulán » pon čer 15, 2015 12:51

xhonzax píše:Co jsem tady a i jinde vyčetl, tak MS Store nechce posílat do ČR
Z německého, irského či lucemburského store je doprava do ČR v pohodě a zdarma..

Uživatelský avatar
xhonzax
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát čer 19, 2009 22:43
Zařízení: Nokia Lumia 820

Koupě Surface 3

Příspěvek od xhonzax » pon čer 15, 2015 21:34

Co jsem se díval po cenách, tak to asi v rámci Evropy vyjde nejvýhodněji objednat přes český MS. Pohybuje se podobně jako cena z Lucemburska. Ale jde mi o to, že pokud si to nechám bez CLA a DPH dovést z USA, tak mi to vyjde jen za tablet nějakých 12000,- CZK, což je skoro o tři tisíce méně než v EU. Za ty tři tisíce si můžu koupit cover.

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Koupě Surface 3

Příspěvek od veigy » pon čer 15, 2015 21:39

Zase vem v potaz záruku, jinou vidlici do zásuvky, problémy s převozem, možnou ztrátu nějakého příslušenství při převozu atd...

Uživatelský avatar
xhonzax
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: pát čer 19, 2009 22:43
Zařízení: Nokia Lumia 820

Koupě Surface 3

Příspěvek od xhonzax » úte čer 16, 2015 23:41

Asi jsi mě přemluvil a koupím ho u českého MS. I když je o něco dražší, za tu záruku to stojí. :)

Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Koupě Surface 3

Příspěvek od l0lz » stř čer 17, 2015 7:12

Ja mam surface z USA. Záruka je medzinárodná, pri PRO 3 stači k nabijačke iný kabel, tu stači dokupiť redukciu. Mam ho aj s krabicou a so všetkým.
Ale obyčajný surface 3 by som asi aj ja kupoval v EU

Uživatelský avatar
_WTF_
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: úte lis 26, 2013 18:35
Zařízení: Huawei P9 lite,Sony Xperia Z, MS Surface 2 RT

Koupě Surface 3

Příspěvek od _WTF_ » pon srp 03, 2015 16:08

Keď si teraz objednám Surface 3, bude tam Windows 10, alebo Windows 8.1 ? Na tablete by som totiž ešte W10 nechcel

chmeldas
smartguru
smartguru
Příspěvky: 651
Registrován: pát zář 04, 2009 8:42
Zařízení: iPhone 6S/ Miix 2 8"
Bydliště: Německo a okolí Brna

Koupě Surface 3

Příspěvek od chmeldas » pon srp 03, 2015 16:35

Asi tam bude 8.1, ale W10 se na tabletu nemusíš bát.

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 993
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Koupě Surface 3

Příspěvek od Radek Hulán » pon srp 03, 2015 17:56

_WTF_ píše:Keď si teraz objednám Surface 3, bude tam Windows 10, alebo Windows 8.1 ? Na tablete by som totiž ešte W10 nechcel
Myslím, že Windows 10 bylo děláno právě pro Surface :) Fungují tam výborně, včetně rozlišení desktop / tablet režim.

Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Koupě Surface 3

Příspěvek od l0lz » pon srp 03, 2015 18:18

Mne pride windows 10 ak okeby nebol pre surface robený vôbec.

Pre uhlopriečky do 8" OK
Pre PC OK

Ale pre Surface je to cele zle.

- Môžeš mať maximalne 2 aplikacie vedla seba (na W8.1 aj 3 až 4)
Task bar pri one note neskutočne prekáža, keď sa snažíte robiť niečo s N-trig perom (je potrebné nastaviť "autohide". Ale zase keď to mam vypnuty tablet mode tak ho chcem mať stale vysunuty)

- Vertikalne scrolovanie pri landscape je tiež nezmysel.

- Skype je len pre desktop

- Zobrazenie all apps je zdĺhavé, aj celé zobrazenie (treba dosť dlho scrolovať)

- prepinanie medzi apps je také... nedokončené

- Microsoft Edge, nemožnost skryt ovladacie prvky, ako v modern IE

- Onedrive radšej ani nespomínam, s tým ma veľmi nahnevali (nemožnost zobrazit subory bez toho, aby boli v PC)

Takže za mna by som ešte W10 do tabletov nad 8" nedával

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 993
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Koupě Surface 3

Příspěvek od Radek Hulán » pon srp 03, 2015 21:55

- Metro aplikace ve fullscreen máš dvě vedle sebe ve WIn 8.1 i Win 10
- ve Win 10 ale máš Metro aplikace i v okně, takže jich máš třeba 10 ..
- nové "Zobrazení úkolů" mezi appkama luxusně přepíná a nerozlišuje Metro a desktop
- tablet režim se fakt dobře ovládá, automatické fullscreen aplikace jsou plus.. i to, že se dá snadno vypnout
- TaskBar doporučuji mít vlevo (či vpravo), ne dole, nevadí, ale pomáhá

Prostě luxus :)

Uživatelský avatar
l0lz
smartguru
smartguru
Příspěvky: 524
Registrován: úte pro 17, 2013 18:05
Zařízení: iPhone 6S, Surface Pro 3, Lenovo A7000

Koupě Surface 3

Příspěvek od l0lz » pon srp 03, 2015 22:53

Radek Hulán píše:- Metro aplikace ve fullscreen máš dvě vedle sebe ve WIn 8.1 i Win 10
- ve Win 10 ale máš Metro aplikace i v okně, takže jich máš třeba 10 ..
- nové "Zobrazení úkolů" mezi appkama luxusně přepíná a nerozlišuje Metro a desktop
- tablet režim se fakt dobře ovládá, automatické fullscreen aplikace jsou plus.. i to, že se dá snadno vypnout
- TaskBar doporučuji mít vlevo (či vpravo), ne dole, nevadí, ale pomáhá

Prostě luxus :)
- Ja ale hovorim o 3 alebo 4 (nie len 2 vedla seba) a prave to je limitovane u W10

- Nerozlišuje metro/desktop, to ano, ale dam ti priklad:
Maš dve apps vedla seba, a chceš nahradiť jednu app druhou, tak ju proste len swipneš na jej miesto. Vo w10 treba cely postup zopakovať odznova.

- Tablet mode ... to je diskutabilne (totalna sprostosť je, že pri Desktop mode (fullscreen) sa taskbar skryje, ale pri tablet mode nie :D :D

- Taskbar môžeš mať kde chceš (ale 15 rokov ho použivam dole) to neznamena to že sa v OneNote doňho veľmi ľahko zavadí, a že to nieje vhodne pre tablet. (male ikonky aj písmo) ťiež sa ťažšie stláčajú...

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Koupě Surface 3

Příspěvek od veigy » úte srp 04, 2015 16:55

_WTF_ píše:Keď si teraz objednám Surface 3, bude tam Windows 10, alebo Windows 8.1 ? Na tablete by som totiž ešte W10 nechcel
https://www.thurrott.com/mobile/microso ... windows-10" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
veigy
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3250
Registrován: úte led 07, 2014 23:18
Zařízení: OnePlus 5 + Gear Fit 2
Bydliště: Ústí nad Labem

Koupě Surface 3

Příspěvek od veigy » čtv zář 10, 2015 18:51

Najde se tu tedy někdo, kdo je majitelem Surface 3? Objednal jsem ho přítelkyni a pár věcí se mi nezdá, tak bych měl pár dotazů :)

Odpovědět

Zpět na „Tablety a další zařízení“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti