Stránka 31 z 77

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:32
od kingtomasa
Ahoj taky uz ho mam doma. Nakonec jsem ho koupil v Praze v centru chodov. Samsung tam ma dokonce nejakou predvadecku. Za tech 15 minut co jsem tam byl se prodalo nekolik kusu :) rikal ze timto tempem nevydrzi ani do soboty. Je to me prvni zarizeni s perem a hned me to zacalo bavit. Trosicku skoda, ze na poklepy perem nereaguje sipka ktera je pod displemem. Kdyz chci dat neco zpet tak musim mackat prstem. Pero ma sice funkci, ze urcitym simbolem na displeji muzete dat zpet, ale nefungovalo mi to vsude.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:36
od dadula
Tak navod a prohlaseni o shode je v tom navodu. Zarucni list chybi, ale je napsano: zarucni a dodaci list.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:37
od hewlett
Ano - senzorová tlačítka na S Pen nereagují, tam snímací pole není :grin:

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:41
od Kunki
Také jsem měl dvě nálepky na sobě, a to jak ty boční, tak i tu s čárovým kódem, docela jsem sel lekl, ale telefon vypadal netknutě.
Jinak záručák v balení také nemám, ale to jsem neměl už když jsem v srpnu kupoval S3... Takže je to asi OK.
Těch senzorových tlačítek je škoda, ale u NOTE 1 to šlo nahradit nějakým gestem pera, ale už nevím jakým :)
Vy někdo máte záručák v balení?

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:44
od hewlett
dadula píše:Tak navod a prohlaseni o shode je v tom navodu. Zarucni list chybi, ale je napsano: zarucni a dodaci list.
Já mám - od dob SGS 2 - vše toto komunikační zboží "z venku". A tam byl obvykle i bez vyžádání také originální Samsung záruční list /servisní certifikát, spolu se seznamem oprávněných servisních center.
Ale z pohledu občanského zákoníku to, co říkáš, je OK., protože prodejce je povinen vystavit záruční list pouze na žádost zákazníka. Umožňuje-li to povaha věci, může být origo příslušný záruční list nahrazen dokladem o prodeji - což v tomto případě platí.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:45
od dadula
Ja dekuju za uklidneni ze nejsem sam. Ale jinak je to delo co pani kolegove... :-)

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 17:53
od Kunki
Jinak mám na vás dotaz ohledně titulků. Přišel jste někdo na to kde se vybírá kódování?
Já to nikde nemůžu najít a tak nemám korektně znaky s diakritikou...

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:03
od kome
hewlett píše:@kome:
V podstatě jak to píšeš je to v pořádku, ano.
Když už jsi to "rozšířil" na root práva a následně na ztrátu těchto práv tak to doplním dočista: čistě technicky vůbec nezáleží na zprostředkovatelské cestě, jakou "cestou" dopravíš firmware do telefonu, ale jaké firmware tam dopravuješ a jak toto firmware zachází s již instalovanými soubory v telefonu - v tomto případě s oblastí stock recovery (či CVWM recovery v případě rootu).
Root práva ztratí uživatel primárně nikoliv tím, že "cosi jako obraz ROM" nahraješ přes KIES -ale proto, že to cosi - v tomto případě celá stock ROM - přepíše původní kernel i recovery (když jsi na root právech tak se jedná o některou formu CWM recovery) a nahradí ji stock recovery partition a stock kernelem a pak pozbudeš root práva.
Root práva obvykle (existuje cesta jak tomu zabránit) ztratíš i když stock ROM (tedy výrobcem oficiální podepsaný software) nahraješ přes ODIN.
OTA update nepřepisuje tuto oblast a proto nedojde ke ztrátě root práva - ale není to tím, že uživatel použije OTA kanál, alébrž že daná aktualizace není celou stock ROM a tedy nevymaže custom recovery a nenahradí ji svou.
Timhle bych lidem moc hlavu nemotal. O root jsem neprisel ani pri pomerne zasadnim OTA update z Gingerbreadu na ICS.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:06
od hewlett
Nejsem si jist, zdali rozumím tvému dotazu přesně: titulků? U videa? V telefonu jako takovém kódování titulků nevybereš - video přehrávač ti přehraje to (obvykle) co do něj vložíš. To ripovací soft (DVD či BluRay ripper) či jiný soft pro authoring/mastering/zhotovování videí to určuje. Ten vloží titulky přímo do titulu, či mimo něj jako zvláštní soubor - ale kódování titulků u videa musíš nastavovat při přípravě takového titulu a před vypálením/překódováním.
Řada přehrávačů umožňuje nastavit titulky - ale rozměry, velikostí, pruhlednost a tak. Kódování v samotném titulu již přece změnit nejde. Nebo mi něco uniká?

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:14
od kome
A v cem to prehravas. Napriklad MX player umoznuje nastaveni kodovani titulku.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:18
od hewlett
@kome:
čím bys Ty lidem hlavu nemotal či motal není nijak důležité. Důležité je zkusit odpovědět na co se kdo ptá, popř, předchozí odpověď doplnit, pokud to pisatel uzná on sám za vhodné. Lidé si to buď přečtou (porozumí), anebo ne. Z tohoto pohledu je tvůj "metodický pokyn" mimo mísu, zdá se mi.
Pokud bude mít někdo chuť se v ěchto záležitostech zorientovat, tak napíše - a já, či kdokoliv jiný ochotný a také kompetentní s radostí a klidem odpovíme.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:21
od hewlett
kome píše:A v cem to prehravas. Napriklad MX player umoznuje nastaveni kodovani titulku.
Ano máš pravdu, koukám na to, je tomu tak - MX Player umí.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:24
od Kunki
Přehrávám ve vestavěném přehrávači. Asi jsem to špatně napsal. Telefon vybere titulky podle názvu, normálně jedou. Dá se tam vybrat jejich velikost, případně posunout časování. Problém je ten, že například písmeno ě ř a podobně se zobrazí jako nějaký klikyhák. Je to tím, že telefon si myslí, že používáme západo-evropskou sadu znaků. No a já by jsem to potřeboval přepnout na středo-evropskou, protože v ní jsou i naše znaky s diakritikou.
Vím, že u NOTU jedna jsem to nekde přepnul a jelo to OK, i u S3 to někde šlo...
V tom nastavení u toho notu se vybíralo jestli to je UTF-8, nebo ISO sada, atd
To kódování se řeší i tady http://www.tvfreak.cz/art_doc-522BFF3E8 ... 7F001.html
Sice ne v mobilu ale pro pochopení problému...

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:29
od Igoreso
Prosím vás,jak se mažou v Galerii fotky?
nemužu na to přijít..

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:33
od hewlett
Aha :) jo. Já to špatně pochopil. Telefon ale určuje nastavení znakové sady dle jazykové mutace, kterou při úvodním setupu zvolíš. A pokud to byla čeština, tak by měla býti nastavena pro celé prostředí příslušná znaková sada. Klávesnice se může nastavit jinak - ale to s tím nemá předpokládám nic společného ...

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:35
od hewlett
Igoreso píše:Prosím vás,jak se mažou v Galerii fotky?
nemužu na to přijít..
Podržíš prst na fotce až se ti vpravo nahoře objeví rámeček pro zatržítko - pak tyto fotky zatrhneš, lze i víc fotek najednou. Pak vpravo úplně nahoře tapneš na piktogram koše, potvrdíš a je to.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:37
od Igoreso
hm.. tak na fotky co se natahaly z minuleho telefonu (přes google ucet) to nefunguje.. smažu na učtu v PC

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:39
od Kunki
hewlett píše:Aha :) jo. Já to špatně pochopil. Telefon ale určuje nastavení znakové sady dle jazykové mutace, kterou při úvodním setupu zvolíš. A pokud to byla čeština, tak by měla býti nastavena pro celé prostředí příslušná znaková sada. Klávesnice se může nastavit jinak - ale to s tím nemá předpokládám nic společného ...
Aha, no jsem dal češtinu....
No nic, teď je mi to fuk :tlem: Jsem stále v euforii :-)

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:44
od kome
To je hezke ale tvoje prvotni informace nebyla pravdiva a tak ksem to uvedl na pravou miru. Ale uz to zacina prechazet v jakesi soupereni coz me mrzi.

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Napsal: pát říj 19, 2012 18:50
od hewlett
Igoreso píše:hm.. tak na fotky co se natahaly z minuleho telefonu (přes google ucet) to nefunguje.. smažu na učtu v PC
Aha tak - muj popis je pro fotky mimo cloud.
Popisovane/zminene fotky mas asi nastaveny v uctech jako synchronizovat, čiGoogle+) instantní nahrávání?Pak záleží na dalších nastaveních v oněch aplikacích - lépe je to mazat venku v cloudu, ano.