Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Diskuze o tabletofonech modelové řady Galaxy Note (5, 4, 3, II…)
Odpovědět
kingtomasa
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: úte říj 09, 2012 21:53
Zařízení: Samsung Galaxy S 2

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kingtomasa » pát říj 19, 2012 17:32

Ahoj taky uz ho mam doma. Nakonec jsem ho koupil v Praze v centru chodov. Samsung tam ma dokonce nejakou predvadecku. Za tech 15 minut co jsem tam byl se prodalo nekolik kusu :) rikal ze timto tempem nevydrzi ani do soboty. Je to me prvni zarizeni s perem a hned me to zacalo bavit. Trosicku skoda, ze na poklepy perem nereaguje sipka ktera je pod displemem. Kdyz chci dat neco zpet tak musim mackat prstem. Pero ma sice funkci, ze urcitym simbolem na displeji muzete dat zpet, ale nefungovalo mi to vsude.

dadula
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 14, 2012 6:43
Zařízení: samsung galaxy S2 > NOTE2

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od dadula » pát říj 19, 2012 17:36

Tak navod a prohlaseni o shode je v tom navodu. Zarucni list chybi, ale je napsano: zarucni a dodaci list.

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 17:37

Ano - senzorová tlačítka na S Pen nereagují, tam snímací pole není :grin:

Kunki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv říj 21, 2010 21:32
Zařízení: Galaxy NOTE II

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kunki » pát říj 19, 2012 17:41

Také jsem měl dvě nálepky na sobě, a to jak ty boční, tak i tu s čárovým kódem, docela jsem sel lekl, ale telefon vypadal netknutě.
Jinak záručák v balení také nemám, ale to jsem neměl už když jsem v srpnu kupoval S3... Takže je to asi OK.
Těch senzorových tlačítek je škoda, ale u NOTE 1 to šlo nahradit nějakým gestem pera, ale už nevím jakým :)
Vy někdo máte záručák v balení?

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 17:44

dadula píše:Tak navod a prohlaseni o shode je v tom navodu. Zarucni list chybi, ale je napsano: zarucni a dodaci list.
Já mám - od dob SGS 2 - vše toto komunikační zboží "z venku". A tam byl obvykle i bez vyžádání také originální Samsung záruční list /servisní certifikát, spolu se seznamem oprávněných servisních center.
Ale z pohledu občanského zákoníku to, co říkáš, je OK., protože prodejce je povinen vystavit záruční list pouze na žádost zákazníka. Umožňuje-li to povaha věci, může být origo příslušný záruční list nahrazen dokladem o prodeji - což v tomto případě platí.

dadula
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned říj 14, 2012 6:43
Zařízení: samsung galaxy S2 > NOTE2

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od dadula » pát říj 19, 2012 17:45

Ja dekuju za uklidneni ze nejsem sam. Ale jinak je to delo co pani kolegove... :-)

Kunki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv říj 21, 2010 21:32
Zařízení: Galaxy NOTE II

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kunki » pát říj 19, 2012 17:53

Jinak mám na vás dotaz ohledně titulků. Přišel jste někdo na to kde se vybírá kódování?
Já to nikde nemůžu najít a tak nemám korektně znaky s diakritikou...

Uživatelský avatar
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř říj 03, 2007 14:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Bydliště: Praha

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kome » pát říj 19, 2012 18:03

hewlett píše:@kome:
V podstatě jak to píšeš je to v pořádku, ano.
Když už jsi to "rozšířil" na root práva a následně na ztrátu těchto práv tak to doplním dočista: čistě technicky vůbec nezáleží na zprostředkovatelské cestě, jakou "cestou" dopravíš firmware do telefonu, ale jaké firmware tam dopravuješ a jak toto firmware zachází s již instalovanými soubory v telefonu - v tomto případě s oblastí stock recovery (či CVWM recovery v případě rootu).
Root práva ztratí uživatel primárně nikoliv tím, že "cosi jako obraz ROM" nahraješ přes KIES -ale proto, že to cosi - v tomto případě celá stock ROM - přepíše původní kernel i recovery (když jsi na root právech tak se jedná o některou formu CWM recovery) a nahradí ji stock recovery partition a stock kernelem a pak pozbudeš root práva.
Root práva obvykle (existuje cesta jak tomu zabránit) ztratíš i když stock ROM (tedy výrobcem oficiální podepsaný software) nahraješ přes ODIN.
OTA update nepřepisuje tuto oblast a proto nedojde ke ztrátě root práva - ale není to tím, že uživatel použije OTA kanál, alébrž že daná aktualizace není celou stock ROM a tedy nevymaže custom recovery a nenahradí ji svou.
Timhle bych lidem moc hlavu nemotal. O root jsem neprisel ani pri pomerne zasadnim OTA update z Gingerbreadu na ICS.

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 18:06

Nejsem si jist, zdali rozumím tvému dotazu přesně: titulků? U videa? V telefonu jako takovém kódování titulků nevybereš - video přehrávač ti přehraje to (obvykle) co do něj vložíš. To ripovací soft (DVD či BluRay ripper) či jiný soft pro authoring/mastering/zhotovování videí to určuje. Ten vloží titulky přímo do titulu, či mimo něj jako zvláštní soubor - ale kódování titulků u videa musíš nastavovat při přípravě takového titulu a před vypálením/překódováním.
Řada přehrávačů umožňuje nastavit titulky - ale rozměry, velikostí, pruhlednost a tak. Kódování v samotném titulu již přece změnit nejde. Nebo mi něco uniká?

Uživatelský avatar
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř říj 03, 2007 14:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Bydliště: Praha

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kome » pát říj 19, 2012 18:14

A v cem to prehravas. Napriklad MX player umoznuje nastaveni kodovani titulku.

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 18:18

@kome:
čím bys Ty lidem hlavu nemotal či motal není nijak důležité. Důležité je zkusit odpovědět na co se kdo ptá, popř, předchozí odpověď doplnit, pokud to pisatel uzná on sám za vhodné. Lidé si to buď přečtou (porozumí), anebo ne. Z tohoto pohledu je tvůj "metodický pokyn" mimo mísu, zdá se mi.
Pokud bude mít někdo chuť se v ěchto záležitostech zorientovat, tak napíše - a já, či kdokoliv jiný ochotný a také kompetentní s radostí a klidem odpovíme.

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 18:21

kome píše:A v cem to prehravas. Napriklad MX player umoznuje nastaveni kodovani titulku.
Ano máš pravdu, koukám na to, je tomu tak - MX Player umí.

Kunki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv říj 21, 2010 21:32
Zařízení: Galaxy NOTE II

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kunki » pát říj 19, 2012 18:24

Přehrávám ve vestavěném přehrávači. Asi jsem to špatně napsal. Telefon vybere titulky podle názvu, normálně jedou. Dá se tam vybrat jejich velikost, případně posunout časování. Problém je ten, že například písmeno ě ř a podobně se zobrazí jako nějaký klikyhák. Je to tím, že telefon si myslí, že používáme západo-evropskou sadu znaků. No a já by jsem to potřeboval přepnout na středo-evropskou, protože v ní jsou i naše znaky s diakritikou.
Vím, že u NOTU jedna jsem to nekde přepnul a jelo to OK, i u S3 to někde šlo...
V tom nastavení u toho notu se vybíralo jestli to je UTF-8, nebo ISO sada, atd
To kódování se řeší i tady http://www.tvfreak.cz/art_doc-522BFF3E8 ... 7F001.html
Sice ne v mobilu ale pro pochopení problému...

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Igoreso » pát říj 19, 2012 18:29

Prosím vás,jak se mažou v Galerii fotky?
nemužu na to přijít..

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 18:33

Aha :) jo. Já to špatně pochopil. Telefon ale určuje nastavení znakové sady dle jazykové mutace, kterou při úvodním setupu zvolíš. A pokud to byla čeština, tak by měla býti nastavena pro celé prostředí příslušná znaková sada. Klávesnice se může nastavit jinak - ale to s tím nemá předpokládám nic společného ...

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 18:35

Igoreso píše:Prosím vás,jak se mažou v Galerii fotky?
nemužu na to přijít..
Podržíš prst na fotce až se ti vpravo nahoře objeví rámeček pro zatržítko - pak tyto fotky zatrhneš, lze i víc fotek najednou. Pak vpravo úplně nahoře tapneš na piktogram koše, potvrdíš a je to.

Igoreso
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 50
Registrován: ned zář 28, 2008 20:02

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Igoreso » pát říj 19, 2012 18:37

hm.. tak na fotky co se natahaly z minuleho telefonu (přes google ucet) to nefunguje.. smažu na učtu v PC

Kunki
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 58
Registrován: čtv říj 21, 2010 21:32
Zařízení: Galaxy NOTE II

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od Kunki » pát říj 19, 2012 18:39

hewlett píše:Aha :) jo. Já to špatně pochopil. Telefon ale určuje nastavení znakové sady dle jazykové mutace, kterou při úvodním setupu zvolíš. A pokud to byla čeština, tak by měla býti nastavena pro celé prostředí příslušná znaková sada. Klávesnice se může nastavit jinak - ale to s tím nemá předpokládám nic společného ...
Aha, no jsem dal češtinu....
No nic, teď je mi to fuk :tlem: Jsem stále v euforii :-)

Uživatelský avatar
kome
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 424
Registrován: stř říj 03, 2007 14:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note3 32GB/64GB SDXC 1 Sandisk
Bydliště: Praha

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od kome » pát říj 19, 2012 18:44

To je hezke ale tvoje prvotni informace nebyla pravdiva a tak ksem to uvedl na pravou miru. Ale uz to zacina prechazet v jakesi soupereni coz me mrzi.

hewlett
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 208
Registrován: čtv črc 23, 2009 13:21
Zařízení: SGNote 10.1 2014 LTE, SGNote 4, SGS 7 Edge

Samsung Galaxy Note II: Všeobecná diskuze

Příspěvek od hewlett » pát říj 19, 2012 18:50

Igoreso píše:hm.. tak na fotky co se natahaly z minuleho telefonu (přes google ucet) to nefunguje.. smažu na učtu v PC
Aha tak - muj popis je pro fotky mimo cloud.
Popisovane/zminene fotky mas asi nastaveny v uctech jako synchronizovat, čiGoogle+) instantní nahrávání?Pak záleží na dalších nastaveních v oněch aplikacích - lépe je to mazat venku v cloudu, ano.

Odpovědět

Zpět na „Samsung Galaxy Note“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti