Kalibrace kompasu

Fórum věnované prvnímu telefonu od HTC s 3D displejem
Odpovědět
dogvader
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 27, 2012 18:43
Zařízení: HTC Evo 3d Cool ICS v10

Kalibrace kompasu

Příspěvek od dogvader » pát črc 20, 2012 6:34

Ahoj,
potreboval bych pomoct s kalibraci kompasu. Mam htc evo 3d a donedavna, nez jsme upgradoval na ICS tak me kompas fungoval krasne. Ted kdyz si v locusu (mam koupeno pro) zapnu rotaci mapy, tak me sipka ukazuje sikmo, kdyz jdu (jedu) rovne (jako bych sel bokem). Zkousel jsem to kalibrovat - pri zkustenem kompasu v locusu jsem delal lezatou osmicku na vsechny moze zpusoby. Zkousel jsem to i venku na prostranstvi. Taky podle nejakych navodu na youtube. Uz jsem fakt zoufaly. Zacalo to asi po upgradu na offiko ICS a dela mi to i ted, kdyz jsem udelal root a pouzivam CoolIcsV10. Kdyztak dekuji za kazdou radu.

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 414
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Kalibrace kompasu

Příspěvek od dvzd » pát črc 20, 2012 7:39

Vypni si tam ten pravý azimut.

Obrázek

dogvader
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 27, 2012 18:43
Zařízení: HTC Evo 3d Cool ICS v10

Kalibrace kompasu

Příspěvek od dogvader » pát črc 20, 2012 8:01

Hned az pujdu z prace tak vyzkousim, diky.

dogvader
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 27, 2012 18:43
Zařízení: HTC Evo 3d Cool ICS v10

Kalibrace kompasu

Příspěvek od dogvader » sob črc 21, 2012 12:25

Tak nefunguje, po vypnuti p. azimutu mi to uz neukazuje ze du bokem, ted uz se to meni, chvili treba i couvam :-) Zkousel jsem to i znovu zkalibrovat. Uz fakt nevim.

Uživatelský avatar
matoman
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob lis 10, 2007 11:56
Zařízení: Nokia Lumia 920

Kalibrace kompasu

Příspěvek od matoman » sob črc 21, 2012 14:21

a v google mapach alebo v nejakej kompas aplikacii ti to ukazuje dobre? Ak je chyba iba v locuse, skus napisat priamo autorovi.

dvzd
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 414
Registrován: ned led 25, 2009 17:42
Zařízení: JY-S2

Kalibrace kompasu

Příspěvek od dvzd » ned črc 22, 2012 13:41

A co orientační filtr, zkusil jsi zvolit silnější?

dogvader
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř čer 27, 2012 18:43
Zařízení: HTC Evo 3d Cool ICS v10

Kalibrace kompasu

Příspěvek od dogvader » úte črc 24, 2012 21:38

Ahoj, tak jsem se konecne dostal k tmu, ze jsem si s tim trochu pohral. Nevim jak to, ale znovu jsem zkousel vypnout a zapnout (as 3x dokola) ten pr. azimut a mezitim i kalibrovat lezatou osmou. A porad to blblo. Ted jsem byl na jedne kesce a najednou to fungovalo v pohode, tak nevim. Ale snad to vydrzi. Jinak v jine app jsem to nezkousel. Google maps myslim radar nepouziva, pouze gps. Nic jinyho v tel nemam Dekuji za rady. Jo a s tim orientacnim filtrem si jeste zkusim pohrat, minimalne ze zvedavosti.

Odpovědět

Zpět na „HTC Evo 3D“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti